Kötüye kötü denir, iyiye iyi denir. Eleştirilir yani eleştiri çok olağan bir şey arkadaşlar. Bir ayıp değil eleştiri. Türkiye'de tabi eleştiri kelimesi farklı şekillerde düşünülüyor, algılanıyor. Ülkece bunu anlamakta büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yok efendim kötüye kötü denmez, diyen suçludur diye bir mantık almış başını gidiyor. Evet Antu'dan esintiler dedim çünkü foruma girdiğimde küfürler ve hakaretler havada uçuşuyordu, çok şaşırdım. Önceden Fenerbahçe için bile üslubu 1 tık bile arttırsan ceza alıyordun. Hatta ben ceza almıştım sanırım Fenerbahçe ile ilgili yıllar önce küçük bir üslup yüzünden. Şimdi bir bakıyorum herkes birbirine hakaret küfür argo. Yıllardır hiç böyle görmedim, son zamanlarda böyle diye de ekledim zaten, bilmiyorum Türkçe olarak daha ne kadar açık yazabilirim. Bir daha yazayım: Antu demedim, Antu'dan esintiler gördüm dedim ve bunlara son verilmeli bence diye de ekledim.
Çok uzatmayacağım, özetle: herkes istediğini yazmalı, yazsın da. Ancak içinde tahrik edici, saygısızca ve hatta küfre hakarete varan mesajlara izin verilmesin, dikkat edilsin. Ha dikkat ediliyor ama bu sefer eden değil de edilen ceza alıyor ya da eden kişi daha az ceza alıyor. O bana ilginç gelmeye başladı. Kimse fikrinden ötürü dışlanamaz. Furkan'ın yorumlarını sevmiyorum açık ve net. Çok da tartışma yaşadık ve hatta ben bile ona uygunsuz şeyler söylemiş olabilirim eskiden. Ama 1 tane hakaret kelimesi görmedim, gördüm dersem günaha girerim. O arkadaşın da fikirleri öyle, onun da mizacı farklı. Her insan farklıdır arkadaşlar, Allah herkesi farklı mizaç üzere yarattı. Niye bizim gibi uysal değil diye kimseye nefret veya kızgınlık beslemeye gerek yok. Hayat böyle şeyler için de çok kısa zaten. Ha sana bi saygısızlık ya da hakarette bulunur o ayrı.
Hakan Sezgin isimli beyefendi de ŞAYET söylediği gibi şeyler yazdığı için forumdan atıldıysa, kusura bakmayın o da bir hatadır. Tartışma çıkmasın diye tekrar büyük harfle belirterek ifade edeyim kendimi: ''ŞAYET'' öyle bir üslup çerçevesi içinde, bahsettiği şeyleri yazdıysa ona da haksızlık edilmiş BENCE. Ama bunun dışında bir üslupla yazıldıysa ceza alması yahut atılması doğru karardır. Ben görmedim çünkü ne yazdığını, şahit olmadığım için yorum yapamayacağım.