Forumdaki Değişim & Şikayetler & Öneriler

Forumun huzurunu sürekli bozan sadece kendi kişisel hırsları için kullanan kişiyi atan yönetime teşekkürler. Burda bir grup oldu sürekli eleştirmek laf atmak için giriyor. Onlara da aynı tarifeyi bekliyoruz.
 
2 kez o.. diyen birine 1 ay ceza verir devamı halinde forumdan uzaklaştırcağız falan demez sırf forumdaki yönetim anlayışını eleştirdi diye başka birini direkt forumdan atarsanız yönetim anlayışını eleştiren kişinin haklı olduğunu ispatlamanın ötesinde birşey yapmamış olursunuz.Üyeye küfür etmek küfür başı 15 gün yönetimi eleştirmek direkt uçurma. İsimleri hatırlamıyorum yönetime paralel düşünen biri diğer üyeye hakaret dolu imalarda bulundu diğeri efendi efendi cevap verdi ikisine de aynı ceza verildi. Furkan konusunda daha öncede yazdım benim de tarzından rahatsız olduğum çok oldu ama Oytun beyle ilgili hassasiyetine kadar tarzı forum kurallarına aykırı değildi mesela ,ki tarzı da uzun bir süredir öncesine göre daha yumuşak aslında bence,. Ekrem Memnun konusunda hassasiyet anlaşılabilir bir şey ama Oytun beyin hikmetini çok merak ediyorum cidden.Hayır ortada genel geçer bir kural yok açık açık yazın kimler dokunulmaz neler yasak bilelim ona göre hareket edelim bizde. En son Furkan isim vermeden ima yollu ile bir eleştiiride bulundu sadece.İsim yok hakaret yok durduk yere yazılan birşey de yok.Yeni ortaya çıkan güncel bir gelişme üzerine yazılmış biirşey vardı sadece.Şu hali ile forum yönetimin ve yönetime paralel düşenlerinin farklı düşünen üyelere küfür veya hakaret ettiği ,forumdan atarken laf soktuğu diğer üyeler ima yolu ile bile eleştiride bulunsa onların ceza aldığı bir mecra oldu maalesef. Tamam beğenmeyen terk etsin twittera falan gitsin de geriye ne kalacak ondan endişe ediyorum forum giderek uslup ve içerik açısından futbol forumuna evriliyor (basketbol takımının kötü gidişi de etken tabi bunda)
 
Gereksiz ve kirli insan temizliği yaptıkları için yönetim ekibine teşekkür ederim şahsen. Aynı anda kimseye memnun edemezsiniz ve bunu da kabul etmezler zaten mesajlarda görüldüğü üzere. Haddini bilmeyen insanlara lütfen böyle hak ettiklerini vermeye devam edin. Burası güzel bir ortam. Antu falan ile kıyas yapmışlar sadece gülüyorum.

Saygılar.
 
Kötüye kötü denir, iyiye iyi denir. Eleştirilir yani eleştiri çok olağan bir şey arkadaşlar. Bir ayıp değil eleştiri. Türkiye'de tabi eleştiri kelimesi farklı şekillerde düşünülüyor, algılanıyor. Ülkece bunu anlamakta büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yok efendim kötüye kötü denmez, diyen suçludur diye bir mantık almış başını gidiyor. Evet Antu'dan esintiler dedim çünkü foruma girdiğimde küfürler ve hakaretler havada uçuşuyordu, çok şaşırdım. Önceden Fenerbahçe için bile üslubu 1 tık bile arttırsan ceza alıyordun. Hatta ben ceza almıştım sanırım Fenerbahçe ile ilgili yıllar önce küçük bir üslup yüzünden. Şimdi bir bakıyorum herkes birbirine hakaret küfür argo. Yıllardır hiç böyle görmedim, son zamanlarda böyle diye de ekledim zaten, bilmiyorum Türkçe olarak daha ne kadar açık yazabilirim. Bir daha yazayım: Antu demedim, Antu'dan esintiler gördüm dedim ve bunlara son verilmeli bence diye de ekledim.
Çok uzatmayacağım, özetle: herkes istediğini yazmalı, yazsın da. Ancak içinde tahrik edici, saygısızca ve hatta küfre hakarete varan mesajlara izin verilmesin, dikkat edilsin. Ha dikkat ediliyor ama bu sefer eden değil de edilen ceza alıyor ya da eden kişi daha az ceza alıyor. O bana ilginç gelmeye başladı. Kimse fikrinden ötürü dışlanamaz. Furkan'ın yorumlarını sevmiyorum açık ve net. Çok da tartışma yaşadık ve hatta ben bile ona uygunsuz şeyler söylemiş olabilirim eskiden. Ama 1 tane hakaret kelimesi görmedim, gördüm dersem günaha girerim. O arkadaşın da fikirleri öyle, onun da mizacı farklı. Her insan farklıdır arkadaşlar, Allah herkesi farklı mizaç üzere yarattı. Niye bizim gibi uysal değil diye kimseye nefret veya kızgınlık beslemeye gerek yok. Hayat böyle şeyler için de çok kısa zaten. Ha sana bi saygısızlık ya da hakarette bulunur o ayrı.
Hakan Sezgin isimli beyefendi de ŞAYET söylediği gibi şeyler yazdığı için forumdan atıldıysa, kusura bakmayın o da bir hatadır. Tartışma çıkmasın diye tekrar büyük harfle belirterek ifade edeyim kendimi: ''ŞAYET'' öyle bir üslup çerçevesi içinde, bahsettiği şeyleri yazdıysa ona da haksızlık edilmiş BENCE. Ama bunun dışında bir üslupla yazıldıysa ceza alması yahut atılması doğru karardır. Ben görmedim çünkü ne yazdığını, şahit olmadığım için yorum yapamayacağım.
 
Furkan ile benim de geçmişte atışmam oldu. Evet, üslubu biraz agresif ama bu, onun GS basketbolunu düşünen ve bunun için kafa yoran biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Basketbol dünyası hakkında çoğu gelişmeyi onun mesajları sayesinde öğrendim mesela. Böyle üyeleri kaybetmek yerine nasıl kazanırıza kafa yormak lazım diye düşünüyorum.
 
Ülke nasılsa burası da aynen öyle yönetiliyor. Gram fark yok. Aynı baskıcı zihniyet, aynı faşizan anlayış, aynı tek tipleştirme arzusu. Hiç farklı sese tahammül yok. Kafalarına göre adam atıyorlar, kafalarına göre hoşlarına gitmeyen yazıları siliyorlar. İstiyorlar ki herkes onların istediği gibi yazsın. Furkan niye ceza aldı mesela. Adama küfür ediyorlar cezayı Furkan alıyor. Ali Parlak diye biri vardı, niye atıldı mesela ? Sırf istedikleri gibi yazmadığı için.
Geçen gün adam yazmış işte son anda aklımıza esti buradan kalktık izmir'e maça gittik, bağırdık ettik falan diye. Dedim ki hem hafta sonu yasakları var hem de maçlar seyircisiz oynanıyor siz nasıl gidiyorsunuz maçlara ? Sadece bu kadar, dediğim bu. Ne küfür var, ne hakaret var, başka bir ima var. Paşamızın hoşuna gitmemiş bu soru hemencecik silivermiş. Allahtan sadece klavye başında yetkileri var. Düşünsene bu adamda gerçek hayatta bir yetki olduğunu, neler yapmaz. Bunu da silerler kimse görmeden.
Şu ortamda senelerin anısı var, basketbolla ilgilenen çok güzel insanlar var. Bunların hatrına insanlar hala burada diye düşünüyorum ama işte gittikçe bozuluyor ortam.

Eğer Hakan Sezgin bu mesajı yüzünden atıldıysa ciddi sıkıntı var forumda. Yönetime eleştiri dışında kaçırdığım bir şey varsa merak ettim doğrusu.
 
Biraz yukarda yazdığım şeylerin örnekleri hemen sonra gerçekleşmiş. Bir üyenin diğer bir üyeye atfen “kendini bir halt sanan” ya da “gevşek gevşek” konuşan demesi hadi ceza gerektirmiyor olsun en azından mesaja müdahale gerektirmiyor mu ? Bunlar bir tarafa “kirli insan “ çok çok ağır bir haraket kast edilenin somut kirlilik olmadığı açık olduğuna göre karakter ya da ruhuna kirli denilmiş oluyor muhattabın. Kim kimi ne kadar tanıyor da böyle bir ifade kullanabiliyor.Gerçek hayatta çok iyi tanıdığınız biri için bile ancak kırk defa düşünerek böyle bir yargıya varabilirsiniz. Böyle birşeye nasıl müdahale edilmez. Üzerinden onca zaman geçti.Herhangi bir aksiyon alınmadı.Yönetim olarak bunları normal mi buluyorsunuz içinize siniyor mu gerçekten.
 
Son düzenleme:
Ceza Tahtası kısmına ''beğenmediği ülkeyi terk etmesini'' diye bir ibare kullanılmış. İyi de adam ülkeyi beğenmediğini söylememiş ki? Ülke yönetiminden örnek verip yönetilme tarzını beğenmediğini söylemiş. Evet ben de beğenmiyorum ülke yönetimini, beğenmek zorunda da değil kimse. İsteyen de beğenir, her görüşe saygımız var. Yani eleştiri denen şey niye ülkeyi beğenmemeye getirilmiş. Böyle güzel bir ülkeyi beğenmemek mümkün mü zaten? Ülkeyi beğenmemek ayrı, ülke yönetimini beğenmemek ayrıdır. İlkine öyle bir ceza verilebilir bambaşka bir mevzudur o. Ancak ikinci kısmına öyle bir isnatta bulunmak hak yemek olur.
Kutay Bey'in de söylediği gibi; ben ağır tahrik edenlerin ceza aldığını görmedim. Hakaret ve tahrik edilenlerin ağır cezalar aldığını gördüm. Bu da ister istemez insanı düşündürüyor.
 
Bir üye hakkında şikayetler olduğu zaman,en yetkili kişiye aktarılıp onun onayı sonrasında mı ceza işlemi uygulanıyor ? Birisine forumda ceza uygulanacağı zaman açıklaması detaylandırılsa,okuyan kişilerin aklında soru işareti kalmamış olur en azından.

Şu an olamayacak olsada uzun vadede forumdaki eleştirilerin azalması ve forumun kitlesinin ve forumdaki aktifliğin dahada artması için en mantıklısı yok say'ın kalıcı hale getirilmesi olacak gibi duruyor.Çünkü mevcut durumda mutsuz olan çok insan olduğunu gördüm.
 
Vay be 14 sene olmuş buraya üye olup yazmaya başlayalı. Bilgisayarı ilk açtığımda direk girdiğim internet sitesi yıllardır burası. Buradan bir çok arkadaş, abi, kardeş edindim. Yeri çok özel yani.
Ama artık ufak ufak bırakmak lazım. En azından artık yazmadan sadece arada bir neler yazılmış diye bakmak en güzeli olacak sanırım.
Benim gözlemlediğim zaten çoğu eski kullanıcı sadece okuyor nadir yazıyorlar.
 
Erdal Avcı denen kişi sürekli negatif şeyler yazıyor yeter artık. Buna lütfen dur der misiniz?
Negatif şeyler yazmak adamın hakkı değil mi?

Burası pek takip ettiğim bir başlık değil tesadüfen girdim ama okuduğum şeyler hem kahkaha attırdı hem de bolca üzdü ve düşündürdü. Birileri birisinin atılmasını coşkuyla karşılamış birileri atmaya devam edin filan demiş. Eleştiriye bu kadar tahammülsüz olmamak gerekir. Hakan Sezgin adlı arkadaş forum yönetimini eleştirdiği için atıldıysa o da büyük skandal kimse kusura bakmasın.

Forum yönetimini veya ortamı beğenmeyen yazmasın vs gibi bir anlayış ortaya çıkmış sanırım ama öyle bir dünya yok kimse kusura bakmasın. Nick'le yazıldığı günlerden beri üyeyim bu foruma belki en eskilerden biriyimdir. Dolayısıyla işler doğru gitmeli ve herkes de eleştiriye açık olmalı.
 
Negatif şeyler yazmak adamın hakkı değil mi?

Burası pek takip ettiğim bir başlık değil tesadüfen girdim ama okuduğum şeyler hem kahkaha attırdı hem de bolca üzdü ve düşündürdü. Birileri birisinin atılmasını coşkuyla karşılamış birileri atmaya devam edin filan demiş. Eleştiriye bu kadar tahammülsüz olmamak gerekir. Hakan Sezgin adlı arkadaş forum yönetimini eleştirdiği için atıldıysa o da büyük skandal kimse kusura bakmasın.

Forum yönetimini veya ortamı beğenmeyen yazmasın vs gibi bir anlayış ortaya çıkmış sanırım ama öyle bir dünya yok kimse kusura bakmasın. Nick'le yazıldığı günlerden beri üyeyim bu foruma belki en eskilerden biriyimdir. Dolayısıyla işler doğru gitmeli ve herkes de eleştiriye açık olmalı.
Bir insan sürekli her şeye negatif bakıyorsa onda sorun var demektir bende değil kardeşim.
 
Üyenin profiline girip yok say seçeneğini işaretlerseniz onun yazdığı iletilerin içeriğini görmezsiniz.
 

Üst