Forumdaki Değişim & Şikayetler & Öneriler

Forumda son zamanlarda Galatasaray büyüklerine karşı haddi aşan yorumlar yapılıyor. Hakaretler, neredeyse küfüre varan yorumlara izin veriliyor. Raporlandığı zamanda silinmekle yetiniliyor. Kullanıcı aynı şekilde devam ediyor. Son zamanda kalitenin yerlerde olduğunun farkındasınızdır umarım.
 
Ben forumumuzdaki cok sesliligi begeniyorum ve destekliyorum. Bircok yazarimizi okurken keyif aliyorum.
Buna karsin son donemlerde surekli ceza alan alper kayalar isimli yazarin ust uste ceza almasina karsiyim.
Neredeyse yazdigi her konuya karsi dusuncelerim var ama forumdaki cok seslilik icin engellenmemeli diye dusunuyorum. Hatta bazen okurken sinirleniyorum bile ama sorsaniz yazmaya devam etsin derim.
Ufak bir yonetim elestirisi yapayim konu acilmiskene.
 
Ben forumumuzdaki cok sesliligi begeniyorum ve destekliyorum. Bircok yazarimizi okurken keyif aliyorum.
Buna karsin son donemlerde surekli ceza alan alper kayalar isimli yazarin ust uste ceza almasina karsiyim.
Neredeyse yazdigi her konuya karsi dusuncelerim var ama forumdaki cok seslilik icin engellenmemeli diye dusunuyorum. Hatta bazen okurken sinirleniyorum bile ama sorsaniz yazmaya devam etsin derim.
Ufak bir yonetim elestirisi yapayim konu acilmiskene.

Çok sesliliğe kesinlikle karşı değiliz. Rakip taraftarları bile içimizde barındıran bir forumuz. Ama bu forumun yıllardır süre gelen uyguladığı kurallar var; bir kültürü var. Kendisini defalarca özel mesajdan uyardım. Ama hala yalan yanlış bilgiler vererek, insanları trolleyerek, forum adabına uygun davranmayarak kendi sonunu hazırladı. Kendisinin de hiçbir şekilde geri dönüşü olmayacaktır.
 
Tesekkurler, bu aciklama benim icin yeterli zaten bir guvensizligim yok.
Cizgilerimiz tabiki var ama yasaklama forum ruhuna ne kadar uyar. Nasil orta yol bulunur inanin ben de bilmiyorum ama denedik olamadi diyelim.
 
Tesekkurler, bu aciklama benim icin yeterli zaten bir guvensizligim yok.
Cizgilerimiz tabiki var ama yasaklama forum ruhuna ne kadar uyar. Nasil orta yol bulunur inanin ben de bilmiyorum ama denedik olamadi diyelim.

Elbette bir anda kalem kırmak istemeyiz bizde. Zaten ceza tahtası konusuna bakarsanız çok defa bunu düzeltmesi için ceza verilip şans tanındı kendisine. Özel mesajdan da kaç defa uyardığımı da hatırlamıyorum. Artık kendisine kalmış. Güveniniz için teşekkürler.
 
Oytun Özer başlığındaki istifa yazısı sadece silindi, başlık ve içindekiler aynı şekilde duruyor. Forum içinde de genel bir mutabakata varılamadığı için böyle bir karar alındı. Konu içindeki kalp kırıcı tartışmalar dışındaki her görüş olduğu gibi duruyor. Oytun Özer başlığına gidip forum kuralları içerisinde istediğiniz gibi fikrinizi beyan edebilirsiniz.
 
Oytun Özer diye bir başlık yok sanırım, anladığım kadarı ile yönetimle ilgili bir başlığın içerisine taşınmış.Bu forumda çok istifa başlığı gördüm ama daha önce İstifa başlıkları için genel mutabakat aradığını hatırlamıyorum hemem her istifa başlığında farklı düşünenler olmuştu. Tartışmalar zaten yıllardır olagelmekte.Olay uslupla ilgili ise Erman Kunter istifa başlığında kendisine bir küfür edilmediği kalmıştı mesela ,belki de kalmamıştı.Başlığa fazlaca mesaj atan yazar(lar)ın uslubu zaten yıllardır aynı,ki beni rahatsız eden bir uslup ama yılllardır pek de müdahale edilmiyordu. Oldukça garip geldi açıkcası konu başlığını takip ediyor da değildim silinmemiş mesajları okuyunca daha da garip geldi.Hayırlısı olsun ne diyeyim.
 

Oytun Özer başlığı burada. İstifa diye ayrı başlık açmamaya karar verdik. Herkes görüşlerini ilgili konuda paylaşabilir.
 
Ben tıklayınca açılmıyor çok da önemli değil. Verdiğiniz kararı anladım yapmışsınız olmuş yapacak blrsey yok tabi. Sadece bu forumun üyesi değilim TC vatandaşıyım alışığız böyle şeylere :).
 
Öncelikle merhaba. Bir süredir dikkatimi çeken bir şeyden bahsetmek istiyorum. 10 seneye yakındır bu forumdayım, çoğu zaman hep hararetli ve fikir çatışmaları eşliğinde geçmiştir bu forum ancak son zamanlarda bu iş ''argo'' ve ''küfür'' boyutlarına taşındı. Son zamanlarda Galatasaray Futbol Takımı başlığında başlayan bu furya basketbol başlığına da taşınmış diye gördüm. Furkan'a karşı ben de forumun geneli gibi düşünüyorum. Hepimizin aşina olduğu gibi biraz zıt bir mizacı var doğru. Ben de yıllardır pek sıcak bakamıyorum bu tutumuna ama herkes herkesin huyunu ve mizacını sevmek zorunda değil. Benim yorumlarımı da sevmeyenler vardır mutlaka. Ancak Furkan'ın yıllardır hiç hakaret ya da argo bir söylemle birilerine sataştığını da görmedim. Açıkçası aldığı cezaya birazcık şaşırdım. Sadece bu konu da değil, futbol takımı konusunda da argo ve küfre varan söylemlerde bulunan tartışmalar yaşandı, yaşanıyor. Ve saygı sınırını ihlal edenler ya da bu fitili ilk yakanlar ceza almazken, kışkırtılan tarafların ceza aldığını görüyorum. Burada artık herkes belli bir yaşın üzerine gelmiş sanıyorum. Ancak son aylarda yorumlar hep hırçınlık ve önü alınamayan duygusal bir dışavurumla yazılıyor. Herkes herkesi döve döve kıra kıra ikna etme derdine düşmüş. Bunlar benim izlenimlerim tabi. Belirtmek istedim o kadar.
Son olarak: ne kadar hararetli tartışmalar olsa da yıllardır saygın bir forum olma özelliğinden hiç kaymayan bu forumu durduk yere Antu'ya çevirmeyelim. Çünkü son zamanlarda öyle esintiler görüyorum.
 
Son düzenleme:
Bende böyle bir kategori arıyordum,şimdi anasayfada görünce yazmak istedim.Bugün yönetime mesaj olarakta ilettim.Yok say diye bir seçenek var fakat yok saydığımız kişinin mesajını görmeye devam ediyoruz.Yok say seçeneğini kalıcı hale getirirseniz çok sevinirim kendi adıma.

Birkaç arkadaşın forumdaki amacının fikrini dile getirmek olmadığını,forumda huzursuzluk oluşturmak amacıyla bulunduğunu düşünüyorum.Fikrini dile getirmek yerine,bir başkasının fikrine hakaret ederek karşı çıkmak bu forumun saygınlığınıda etkiliyor.Burada çok fazla saygılı,efendi insan var ve o insanların forumdaki yorumlarıda gölgelenmiş oluyor bu şekilde.Bu forumu seven insanlar forumdan soğumamalı.

Kimse için forumdan banlayın,forumdan uzaklaştırın diyemem,öyle bir hakkım yok.Fakat en azından yok say seçeneğini kalıcı hale getirirseniz,yok saydığımız kişilerle bir daha forumda karşılaşmamış oluruz.
 
Ülke nasılsa burası da aynen öyle yönetiliyor. Gram fark yok. Aynı baskıcı zihniyet, aynı faşizan anlayış, aynı tek tipleştirme arzusu. Hiç farklı sese tahammül yok. Kafalarına göre adam atıyorlar, kafalarına göre hoşlarına gitmeyen yazıları siliyorlar. İstiyorlar ki herkes onların istediği gibi yazsın. Furkan niye ceza aldı mesela. Adama küfür ediyorlar cezayı Furkan alıyor. Ali Parlak diye biri vardı, niye atıldı mesela ? Sırf istedikleri gibi yazmadığı için.
Geçen gün adam yazmış işte son anda aklımıza esti buradan kalktık izmir'e maça gittik, bağırdık ettik falan diye. Dedim ki hem hafta sonu yasakları var hem de maçlar seyircisiz oynanıyor siz nasıl gidiyorsunuz maçlara ? Sadece bu kadar, dediğim bu. Ne küfür var, ne hakaret var, başka bir ima var. Paşamızın hoşuna gitmemiş bu soru hemencecik silivermiş. Allahtan sadece klavye başında yetkileri var. Düşünsene bu adamda gerçek hayatta bir yetki olduğunu, neler yapmaz. Bunu da silerler kimse görmeden.
Şu ortamda senelerin anısı var, basketbolla ilgilenen çok güzel insanlar var. Bunların hatrına insanlar hala burada diye düşünüyorum ama işte gittikçe bozuluyor ortam.
 
Ben yıllardır forumdayım.1 keresinde mail değişikliği yaptım,yeni mailime kod gelmiyordu,yönetimle defalarca iletişim kurmaya çalıştım.Mailer attım.Bize ulaşın kısmından yardım talebinde bulundum.Twitterdan iletisim kurdum fakat bir türlü sorunum çözülmemişti.Aylarca bu sebepten ötürü foruma girememiştim.

Bunu söyleme sebebim ise birazcık foruma ilgi gösterilmeli.Zaman zaman forumdaki sayımız neden azaldı diyoruz,neden peki ?

Bu arada ilk yazdığım yorumumu uzun süredir yazmayı,söylemeyi düşünüyordum.Hep vazgeçiyordum,boşveriyordum.Yani bugün banlanan arkadasa istinaden yazmadım.Yıllardır Furkan'ın tartışmalarını görsemde hiçbir zaman hakaretini,terbiyesizliğini görmedim.
 
Yahu birisi gelmiş, çok fazla özgürlük veriliyor, bundan dolayı forumda bozulma var diyor; diğeri de çok baskı, tek tipleştirme var deniyor. Hangi eleştiriyi ben şimdi ele almalıyım :) ? Eleştiriler için teşekkürler bu arada, eleştirisiz bir yere varılmaz. Furkan'a cezayı ben vermedim, ama ona o lafları söyleyen insanlara çok defa ceza verdim. Ceza Tahtasına bakabilirsiniz bunun için. Aksine Furkan ile geçmişim olduğundan dolayı şu zamana kadar çok defa ceza vermek yerine mesajını sildim, diğer üyelere göre daha eşit davrandım, bu da benim kişisel günah çıkarmam olsun. Özellikle futboldaki eleştiri kısmına katılıyorum ama diğer türlü de gelen diğer eleştiri gibi baskıcı olmaktan da çekiniyoruz. Ama bir ortasını bulacağız.

Yok say seçeneği için webmasterımız ile iletişime geçmemiz lazım ama yakın zamanda bu pek mümkün görünmüyor. Hayat şartlarımız, covid ile uğraşanlarımız falan ülkenin durumu malum. Bakacağız artık bir şekilde çaresine. Mail konusunu duyduğuma da üzüldüm. O dönem neden gözden kaçtı bilemiyorum. Umarız bir daha böyle bir hataya düşmeyiz.

Hakan Bey, neden nasıl gidip gitmediğimizle ilgileniyorsunuz? Bunun cevabını ben niye size vermek zorundayım? Bu tip şeylerin usulünün neden gizli yapıldığına dair hiç mi fikriniz yok? Burada forum samimiyetine güvenip gittiğimizi yazıyorum, siz nasıl gidersiniz, siz kimsiniz de gidebiliyorsunuz tarzı imalı sorular sorarsanız tabiki de silerim. Nasıl gittiğim, kimle gittiğimden falan size ne? Fenerbahçeliler falan nasıl gidiyorsa bizde öyle gittik, memnun musunuz? Adam sırf şu mesajdan bana neler demiş.

Ali Parlak'ı da normalde 2-3 sene önce atacaktım. Forum içi huzursuzluk, yöneticilere hakaret gibi bir sürü şey yapıyordu. Ben yine de kıyamayıp normal ceza vermişken bana özel mesajdan bir ton laf saydırıp forumu bıraktım demişti. Adam dönüp bana şizofren ve mitomani hastası falan diyor, ne yapacaktım, çiçek mi verseydim? Bunda da hata bende, daha erken atmalıydım kendisini.
 

Üst