Maç için beklenen sonuç oldu. Bizi boş verin FB'liler dahi maçın GS lehine biteceğini biliyordu. Bazılarının kafasında çelişki vardı farklı yenilir mi FB diye. Manu'nun pek de formunda olmadığı birgün de Önce Ersin'in hücum ribauntları ile FB savunmasını bezdirdik. Arroyo'ya karşı önlem alacaklarını bildiğimizden (ki bunu bilmeyen yoktur sanırım) Oyun planımızı ona göre genişlettik. O sırada Önce N'Dong ardından Macvan devreye girdi. Engin'in talihsiz sakatlığı sonrası (Geçmiş olsun Engin) Aslında maç planında pek de olmayan Ender'e fırsat doğdu ve sepetten çıkan bu mucize ile maçın ritmi iyicene değişti. Çünkü FB Arroyo'ya karşı önlem almış ve bu önlemleri arttırmaya çalışırken Ender Sürprizi, FB'nin zaten kırılgan olan savunmasını yıktı.
Engin'in sakatlığından sonra 2. periyot için 2 tahminim vardı bunu belirtmiştim. Ya takım konsantrasyonu dağılacak veya takım bir tepki verecek ve fark açılacak diye. Ne yzık ki 1. senaryo gerçekleşti. Kİ bunun olması da normal. Az önce aşil tendonu kopan takım arkadaşını parkede görmüşken farklı tepki beklememek lazımdı. Oyuncular savunma konusunda 2. periyot bocaladılar. 1. Senaryo gerçekleşmeye başlayınca tek dileğim 2. devrenin bu farkla bitmesiydi nitekim maç boyu FB'nin en çok sayı attığı (18 sayı attılar) periyotu 1 sayı farkla (19-18) Devreyi ise 4 sayı farkla 34-30 bitirdik.
3. periyot ile birlikte FB pota altının uzunlarımız karşısında aczini gördük. Defansı sertleştirip Mc Calebb'in uzak şutlarını riske ettik (gerçi Ergin Hoca bir sür sonra buna da kızdı).
GS'ın skor gücü pek yüksek değil. Bunun için Cenk ve Manu'nun gününde olması gerekiyor. Bugün oyunun savunma yönünde Manu fena işler yapmasa da hücum anlamında gününde değildi. Cenk ise bizim adıma en etkisiz elemandı maç boyu. N'Dong Macvan Arroyo beklentilerimizi karşıladı hatta üstüne çıktı. Ersin bir çok defa rakibe darbe vurdu. Ama maçın bence de tartışmasız yıldızı Enderdi. Güzel bir sürpriz yaptı
)
Maça gelen Dişi aslanlara da çok teşekkür ediyorum. Bence bu sene oynadığımız Efes-BJK-Kuban maçları dahil en iyi tribündü desek abartmış olmayız. Ki bir çoğunun basketbol tribünü temposundan bihaber olduğunu da atlamamak lazım.
Sonuç olarak Normal sezon liderliği için önemli bir adım attık. Başkan salondaydı umarım yapılan işlerin farkındalığını gösterir. Kadın-Erkek basketbol takımlarımıza desteğin azalmadan devam edeceğini gösterir. Kİ maç sonu açıklamalarında bu minvalde konuştu.
Ergin Hocanın da beynine sağlık. Takımı ortak paydada birleştirdi. Seyircisi taraftarı olmayan, kösteği bol bir şubenin zorlu, talihsiz sezonunda, takımı hedefe sürüklüyor. Eline sağlık Coach!
Maç ile ilgili bir şeyi eklemem lazım. 1- Kennerman, Engin sakatlanıp yere düştüğünde oyunu durdurmadı. FB fast Break'e kalktı. Ama aynı Kennerman Emir sakatlandığında ki saha dışında olmasına rağmen oyunu durdurdu. Emir'in pozisyonunda maçı neden durdurdu demiyorum. Engn'in pozisyonunda maçı neden durdurmadı diyorum. Oyuncu sağlığı insan sağlığı gibi durumlar beyfendinin umurunda değil sanırım. Akademisyen ruhu bu olsa gerek.
Tüm takımın eline ayağına sağlık. Geçmiş Olsun Engin Atsür!