Galatasaray MP 66 - 53 F.Bahçe Ülker

Arkadaşlar tercihini bunları muhattap almamaktan yana kullananlara eziyet etmeyerek forumlarındaki durumları buraya taşımamanızı rica etsem naçizane? :)
Takıma ve kadın-çocuk taraftarlarımıza ayrı ayrı teşekkürler.Engin'in sakatlığı kolay bir görüntü değildir diye düşünüyorum cereyan eden bunca sakatlığın üstüne.Şu seviyede rakibi 53 sayıda tutmak önemli iş,saygıyı hak ediyor.İç sahadaki büyük maçlarda farkı belli bir seviyeye çekip akabinde dalgalansak dahi o farkı yedirmeden maçı kazanmak tarz halini aldı.Geçen sezonki erkek basketbol maçını bir kenara koyarsak salonda,stadda Fenerbahçe'ye en sağlam yüklenilen maç olmuş anladığım kadarıyla. :)
Kazanmayı geçtim çift hanelerin altında kaybetmek gibi bir tasarrufları yok İpekçi'ye geldiklerinde. :)
 
Takımımıza tebrikler onca sakatlığa rağmen hala ligin zirvesindeyiz ve en iyi basketbol oynayan takımız.Bir teşekkür de taraftarımıza ekrandan nasıl gözüktü bilmiyorum ama salondaki atmosfer bu seneki çoğu önemli maçtan daha iyiydi.İnşallah yolumuza lider devam edip sene sonunda özlenen şampiyonluk kupası Ergin Hocamızın ve oyuncularımızın ellerinde havaya kalkacak.
 
Çok boş atıp kaçırdık. Özellikle böyle savunma yapabiliyorken daha 25. dakikada maçı rahatlıkla bitirebilirdik. Arroyo - N Dong - Ender (yürekleri sürekli ağıza getirse de) ve özellikle ilk yarıda Dudley cidden iyi oynadılar. Gordon'un play off'a kadar sakatlığı atlatması gerekli. Bundan sonra liderlik için tek maç Banvit gözüküyor. O maça kadar onlar sürpriz bir mağlubiyet alırsa epey rahatlarız.
 
Fenerliler FB tvde yayınlanan tekrarları youtubea koyuyorlar hep. Aynısını biz niye yapmıyoruz? Şu maçın tamamını biri koysa güzel olur mesela. Arşivimizi süsler
 
Galibiyette payı olan herkesin ellerine yüreğine sağlık. Ergin Hocaya da helal olsun takımı her maça iyi hazırlıyor. Her türlü olumsuzluğa saldırıya rağmen geri adım atmıyor en önemlisi de bu.
Ancak bu galibiyeti çok abartmamak lazım almamız kazanmamız gereken bir maçtı zaten. Önümüzde daha çok maç var daha hiç birşey belli değil hiç havaya girmeden aynen çalışmaya devam hem de daha çok daha bir hırsla. Yürüyedur Galatasarayım..
 
Fenerbahçe Ülker, maç öncesi istediğini aldı. Maç seyircisiz oynanacak. Hakemler de onların yanında olacaktır haliyle... Sezon genelindeki saha içi performanslara bakarsak:

Hakemler kararlarını 60% Fenerbahçe Ülker lehine verirse, Galatasaray +10 sayı farkla kazanır.
Hakemler kararlarını 55% Fenerbahçe Ülker lehine verirse Galatasaray +15 sayı farkla kazanır.
Hakemler kararlarını 51% Fenerbahçe Ülker lehine verirse Galatasaray +20 sayıyla kazanır.

Bu sezonki en rahat galibiyet beklediğim maçlardan biriydi. Sonuç da tahminime yakın oldu. Hakem triosu kararlarında FB Ülker'i oyunda tutmak için çok bariz olmasada destekledi. Ancak, yetmedi. Özellikle ilk çeyrekte FB Ülker sayılarının neredeyse tamamını serbest atışlarla buldu. Oyunun genelinde bireysel zorlamalar dışında Galatasaray savunmasına karşı adeta duvara tosladılar.

Aslanlar bu ligin üzerinde!..
 
Maç için beklenen sonuç oldu. Bizi boş verin FB'liler dahi maçın GS lehine biteceğini biliyordu. Bazılarının kafasında çelişki vardı farklı yenilir mi FB diye. Manu'nun pek de formunda olmadığı birgün de Önce Ersin'in hücum ribauntları ile FB savunmasını bezdirdik. Arroyo'ya karşı önlem alacaklarını bildiğimizden (ki bunu bilmeyen yoktur sanırım) Oyun planımızı ona göre genişlettik. O sırada Önce N'Dong ardından Macvan devreye girdi. Engin'in talihsiz sakatlığı sonrası (Geçmiş olsun Engin) Aslında maç planında pek de olmayan Ender'e fırsat doğdu ve sepetten çıkan bu mucize ile maçın ritmi iyicene değişti. Çünkü FB Arroyo'ya karşı önlem almış ve bu önlemleri arttırmaya çalışırken Ender Sürprizi, FB'nin zaten kırılgan olan savunmasını yıktı.

Engin'in sakatlığından sonra 2. periyot için 2 tahminim vardı bunu belirtmiştim. Ya takım konsantrasyonu dağılacak veya takım bir tepki verecek ve fark açılacak diye. Ne yzık ki 1. senaryo gerçekleşti. Kİ bunun olması da normal. Az önce aşil tendonu kopan takım arkadaşını parkede görmüşken farklı tepki beklememek lazımdı. Oyuncular savunma konusunda 2. periyot bocaladılar. 1. Senaryo gerçekleşmeye başlayınca tek dileğim 2. devrenin bu farkla bitmesiydi nitekim maç boyu FB'nin en çok sayı attığı (18 sayı attılar) periyotu 1 sayı farkla (19-18) Devreyi ise 4 sayı farkla 34-30 bitirdik.

3. periyot ile birlikte FB pota altının uzunlarımız karşısında aczini gördük. Defansı sertleştirip Mc Calebb'in uzak şutlarını riske ettik (gerçi Ergin Hoca bir sür sonra buna da kızdı).

GS'ın skor gücü pek yüksek değil. Bunun için Cenk ve Manu'nun gününde olması gerekiyor. Bugün oyunun savunma yönünde Manu fena işler yapmasa da hücum anlamında gününde değildi. Cenk ise bizim adıma en etkisiz elemandı maç boyu. N'Dong Macvan Arroyo beklentilerimizi karşıladı hatta üstüne çıktı. Ersin bir çok defa rakibe darbe vurdu. Ama maçın bence de tartışmasız yıldızı Enderdi. Güzel bir sürpriz yaptı :))

Maça gelen Dişi aslanlara da çok teşekkür ediyorum. Bence bu sene oynadığımız Efes-BJK-Kuban maçları dahil en iyi tribündü desek abartmış olmayız. Ki bir çoğunun basketbol tribünü temposundan bihaber olduğunu da atlamamak lazım.

Sonuç olarak Normal sezon liderliği için önemli bir adım attık. Başkan salondaydı umarım yapılan işlerin farkındalığını gösterir. Kadın-Erkek basketbol takımlarımıza desteğin azalmadan devam edeceğini gösterir. Kİ maç sonu açıklamalarında bu minvalde konuştu.

Ergin Hocanın da beynine sağlık. Takımı ortak paydada birleştirdi. Seyircisi taraftarı olmayan, kösteği bol bir şubenin zorlu, talihsiz sezonunda, takımı hedefe sürüklüyor. Eline sağlık Coach!

Maç ile ilgili bir şeyi eklemem lazım. 1- Kennerman, Engin sakatlanıp yere düştüğünde oyunu durdurmadı. FB fast Break'e kalktı. Ama aynı Kennerman Emir sakatlandığında ki saha dışında olmasına rağmen oyunu durdurdu. Emir'in pozisyonunda maçı neden durdurdu demiyorum. Engn'in pozisyonunda maçı neden durdurmadı diyorum. Oyuncu sağlığı insan sağlığı gibi durumlar beyfendinin umurunda değil sanırım. Akademisyen ruhu bu olsa gerek.

Tüm takımın eline ayağına sağlık. Geçmiş Olsun Engin Atsür!
 
Febe forumu mükemmel bir hal almış durumda :) Yesinler birbirlerini, beter olsunlar...
Engin için yazdıkları ise ''taraftar'' olmanın ne kadar zor olduğunu gösteriyor.(!)
 
Bende bir bakayım dedim şu fb ye ;
Doğru saptamalar yapmışlar,Biri demiş ki:''''Şu erwin dudley'nin yüreği bizim 12 oyuncunun toplamında yok.karaktersizler sürüsü.''

Az da olsa oradada aklı selim insanlar var.
Doğru söze ne denir!
 
Bu galibiyetimiz Türkiye Basketbol fenerasyonuna, birilerinin emir eri olan kurullarına, güdümlü hakemlerine, ve kaybedeceğimizi sanan bütün kuşlara mükemmel bir kapak oldu. Salonda takımı destekleyen dişi aslanlar, basketbolcularımız, hocamız Ergin Ataman yüreğinize sağlık. Seviyoruz sizleri karşımızda birleşen bütün kuşlara inat :)
 
Bütün takımı yürekten kutluyorum Yalnız ne zaman ritim tuttursak mutlaka bizi üzen bir şey çıkıyor maalesef Engin nin sakatlığı galibiyetin tadını tam anlamıyla çıkaramamıza sebep oldu Geçmiş olsun Engin !
 
Bu muydu lan F4 yapacak takım ? :)

F4 değil abi Direk Euroleague'di hedefleri her sene F4 deniliyor zaten bu yıl yatırım arttırdılar.

O değilde en çok Euroleague'in daha ilk haftasında Khimki'ye 100 sayı atınca.Bu sene böyleyiz 100 yersek 101 atarız diyorlardı. Avrupa'nın en iyi skorerleri bizde falan diyenler aklıma geldikçe onlara gülüyorum.
 
Nedim Karakaş:"Biz kadınlara, annelere küfür edilmemesi için kampanya yürütürken, daha ağır küfürleri kadınlardan duymak utanç vericiydi. Biz utandık acaba kendileri utanmadılar mı? Galatasaray'ın erkek seyircileri de salonda olsa bundan fazla küfür işitmezdik. Maç sırasında teknik gözlemciye de şikayetimizi ilettik ancak küfürlerde süreklilik olmadığı gerekçesiyle anons yapılmadı. Galatasaraylı kadın seyircileri özellikle annelere yaptıkları küfürlerden dolayı kınıyorum. Erkeklerin lugatında olmayan küfürleri ettiler."

----------------------------------------------------------

Sana söz Nedim, sonraki maçımızı sokakta oynayacağız. :D
 
Bu arada eğer yanlış hatırlamıyorsam, maçta hiç geriye düşmedik. Bir kere 34-34 oldu, onun haricinde de hep önde olan taraf bizdik.

Galibiyet serimiz de 13 maça çıktı. Yenilmez armada!
 
Nedim Karakaş:"Biz kadınlara, annelere küfür edilmemesi için kampanya yürütürken, daha ağır küfürleri kadınlardan duymak utanç vericiydi. Biz utandık acaba kendileri utanmadılar mı? Galatasaray'ın erkek seyircileri de salonda olsa bundan fazla küfür işitmezdik. Maç sırasında teknik gözlemciye de şikayetimizi ilettik ancak küfürlerde süreklilik olmadığı gerekçesiyle anons yapılmadı. Galatasaraylı kadın seyircileri özellikle annelere yaptıkları küfürlerden dolayı kınıyorum. Erkeklerin lugatında olmayan küfürleri ettiler."

----------------------------------------------------------

Sana söz Nedim, sonraki maçımızı sokakta oynayacağız. :D
''Merdiven boşlukları''na doğru gidiyor iş az kaldı.
 
Tebrikler sonuna kadar ama şu maçın neden 30+ olmadığını bütün takım bir düşünsün.
Bu sezon ne zaman 20 lere doğru ilerlesek rakibi bir şekilde oyuna ortak ediyoruz.
Tekrarı izleyebildikten sonra imzamı atıyorum.Rayında giden oyuna 2. ve 3. periyotların sonunda çomak sokmasak,kahveden çevirilecek dayının minimum yüzde 50'yle atacağı şutları sokabilsek zihinlerde yer edecek bir skor çıkarmış.
 
Kadın ve çocuk taraftarlarımıza da ayrı bir teşekkür etmek gerekir bence.Gayet güzel desteklediler takımı, umarım Banvit maçında da böyle olur.

Bir diğer konu ise, umarım yöneticilerimizin basketbola ilgisi sadece derbilere gelmekle kalmaz, gerektiğinde takımın hakkını da ararlar
 

Üst