Gelecek sezon maçlarımızı hangi salonda oynayalım(Anket)

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi

Gelecek sezon maçlarımızı hangi salonda oynayalım!


  • Kullanılan toplam oy
    137
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
[quote="Levent ÖKTENER":19yijwlu]Kadro ve hoca iyise Abdi İpekçi
Kadro iyi hoca kötüyse Ayhan Şahenk
Kadro kötü hoca farketmez ise Ahmet Cömert..
Mükemmel bir yorum![/quote:19yijwlu]
yni Abdi İpekçi diyorsun . Güzel de mesele Abdi İpekçiyi doldurmak . Biz üst sıralardaki ( Efes-BJK-FB Ülker-Telekom) dışındaki maçlarda Ayhan Şahenki bile tam olarak dolduramıyoruz ve de gerekli baskıyı oluşturamıyoruz
 
Abdi İpekçi'yi hep basketbolun olimpiyat stadı olarak görmüşümdür. Benzer özellikleri de az değil hani, kapasite çok, tribünler sahaya çok uzak, giriş çıkışlar(tüm kapılar kullanılırsa) kolay, büyük bir otoparka sahip. Diğer yandan doldurmak zor da değil, imkansız. Nedenine gelirsek ülkenin basketbola olan genel ilgisizliği, lider olduğumuz şampiyonluğu uzun seneler sonra dile getirdiğimiz sezonda bile Efes maçında tamamen dolduramadık İpekçi'yi. Birtek Fenerbahçe maçlarında dolu olacak bir salonu da ben pek istemem açıkçası. Merkezi olduğuna da çok katılmıyorum açıkçası, bu maçlara karşıdan gelenler de var ve bizim için pek de merkezi biryer sayılmaz Zeytinburnu.

Ahmet Cömert'e gelince, ulaşım yine pek kolay değil ama en azından metro veya denizotobüsüyle gitme şansınız var fakat bu haliyle lise salonundan farksız. 2 portatif(hatta birinin yarısına taratar alınmıyor genelde) tribün, bir tribünsüz pota arkası var salonda. Atmosfer belki çok iyi olabiliyor ama o salonda da herkes oynamaz, özellikle yabancılar. Avrupa maçlarına izin verilmesi bile zor gözüküyor.

Ayhan Şahenk benim bu üç içinden tercihim, nedenine gelince. Göztepe'de oturuyorum, Cömerte de, İpekçi'ye de, Şahenk'e de yaklaşık aynı saatlerde ulaşıyorum. Tüm salonlarda maçtan iki saat önce evden çıkmış olmam gerekiyor, yaklaşık iki saat maç sürüyor, bir de dönüşü ekledin mi günde 5 saatimi alıyor. O yüzden ulaşım açısından benim için hepsi bir. Ulaşım için de önerimse Taksim'den metroya binip 4.Levent'te indikten sonra dolmuş veya otobüslerle salona ulaşım. Taksim'den bir saatte ulaşabiliyoruz salona, hatta sürmüyor bile. Taksim'den Zeytinburnu'na da bir saatten az sürede ulaşmak zor, Ahmet Cömert'e de. Tribününe gelince ne İpekçi gibi olimpiyat türevlerinden, ne de Cömert gibi lise salonuna benzer. Kapasitesi de bizim ülkemiz için en uygun salondur bence. Tahminim Akatlar'ın da benzer bir kapasitede olduğu yönünde ve ideali bence bu. Onbin kişilik salon yapıp derbide yüzde doksanını doldurup diğer maçlarda boş salona oynamak pek mantıklı gelmiyor.

Kimin yazdığını anımsamıyorum ama İpekçi'yi doldurmanın formülünün 100 liraya kombine, 5 liraya da bilet satmak olduğunu okudum. Burdaki salonda da biletler(genelde) 5 liraya satılıyor, kapıdan kimse bileti olmadığı için çevrilmiyor. Kombineler de 100 değil 150 liraydı. Peki ortalamamız kaç kişi? En dolu olan Fenerbahçe maçı, sonra Telekom ve Oyak(Onda da Telekom'u yenmenin ve o biletlerin Oyak maçında da geçmesinin etkisini göz ardı etmemek gerek). Peki Girona maçı? 15-20 kişilik genç grubu ya da hadi 50 kişilik olsun. 3 maç dışında salonumuzu dolduramadıktan sonra İpekçi'yi doldurmak bence sadece hayal ne yazık ki. Tabi bu sadece Galatasaray için değil, tüm takımlar için geçerli.

Bu üç salon dışından ise ilk tercihim Aslantepe'ye, stadımızın yanına bir salon yapılması. Eğer orada olmazsa anadolu yakasında bir salon tercihim olur.
 
Burası Galatasaray!!! Hedeflerimizi büyük koymalıyız!!
 
Eyüp abi güzel diyorsun, hedef büyük olmalı da, gerçekleri de gözardı etmemek lazım. Bu takımın bu seneki ortalamaları ortada, önceki senelerin de ortada. Sadece Galatasaray'ın değil, basketbolun genel sorunu bence bu.
 
ahmet cömerteki atmosfer hiç bir salonda bence yaratılamaz ama avrupa maçlarına müsait degil benim bildigim abdi ipekçi bölgesinde galatasaray potansiyeli olabilir ama atmosfer bence sönük kalır seyircimizin boşaltıldıgı fener maçındaki atmosferi zor görürüz bence hafif maçlarda fener seyircisini görüyoruz salon çok boş gözüküyo ayhan sahenkde biraz ters ama bikaç maçta iyi atmosfer yakaladık cumartesi pazar maçları seneye takımda iyi giderse oyak reno telekom fener asvel gibi bence tam kapasite dolar polislerde önde olmazsa vay haline rakiplerin
 
Ben de Ayhan Şahenk e verdim.. Ahmet Cömert küçük ve sevimsiz.. Abdi İpekçi de çok büyük.. O salonu full bile doldursak , rakibi baskı altına alamayız.. Mimari olarak müsait değil..

Ayhan Şahenk bunların içinde en iyisi.. Bazı arkadaşlar , burada rakibi baskı altına alamadığımızı yazmışlar.. Onlar herhalde maça gelmeyen arkadaşlar.. Sadece cuma akşamı oynanan Beşiktaş maçına göre yorum yapmayınız.. Biz burada bir fenerbahçe, bir asvel, bir telekom, bir oyak maçı oynadık.. Bu maçlarda nasıl tribün vardı, bir düşünmek lazım.. Asvel maçında, eurosport spikerlerinin ağzı açık kalmadı mı?

Salon uzak falan da değil.. Herkes aynı yerde mi oturuyor ki salon uzak ? Sarıyerde oturan adam da Ahmet Cömert çok uzak der o zaman.. Şunu söylemek mümkün.. Hafta içi akşamları trafiğin çok yoğun olduğu bir yer.. Bunu da uleb maçlarını 21.15 e çekerek aştık..

Bence bunları konuşmanın da zamanı değil aslında.. Bunlar haziranın-temmuzun konusu.. Yarın akşam uleb maçı var, bayan takımımız inanılmaz bir başarının eşiğinde, biz salonun peşindeyiz.. Bence yanlış zaman..
 
İşlerin yolunda gitmediği, iyi gün taraftarının salonlardan çekilme ihtimalinin olduğu bir dönemde salon tartışmasını tekrar gündeme getirmek bana göre de yanlış ama fikirlere saygı duyuyorum.

Bana göre üç tip taraftar profilimiz var basketbolda; bir bölümü hangi salon olursa olsun armayı yanlız bırakmamak için, bir bölümü takım iyi olursa salon nerede olursa olsun, son bölümde yer alanlar ise takım iyi olursa ve salon kendine yakınsa gider. Salonun yeri ve konumu ilk iki taraftar grubu açısından önemli olmadığına göre üçüncü sınıftaki taraftarı düşünerek hareket etmek gerekir ama bu kitle şehrin bir yerinde odaklanmamış tüm şehre yayılmıştır. Onun için bu anlayıştaki taraftarın hepsini birden memnun etmek güçtür.

Sonuç olarak ulaşım vb sorunları olsa da tercihimi Ayhan Şahenk´ten yana kullandım.
 
geçen haftalarda gençlik spor müd. mehmet atalay ile yapılan bir röportajda 2010 yılında(2 sene gibi kısa bir süre kaldı) ülkemizde yapılacak dünya kupası için salonlar ile ortalıkta dolaşan yetişmeyck ve turnuvanın başka bir ülkeye verilmesi ile ilgili sorular sorulmuştu.salonların yetişeceğini ve bir tane daha istanbul a salon yapılacağını söylemiş yerininde inönü stadının arkasında kalan maçka da ki küçük çiftlik parkı olarak düşünüldüğünü belirtmiş.
bizi ilgilendirecek kısmı ise buraya yapılacak salona sahip çıkabilriz.bu salonun maliyetininin yarısını ödeyerek dünya kupasından sonra sadece salonu biz kullanabiliriz.ödediğimiz para ile salonun ismini koltuklarını ve benzeri takımımızı simgelerini salonda kullanma hakkımız olur.ayrıca bu salonun devlet tarfaından kesin olarak yapılacağını düşünürsek onlar içinde çok akıllıca bir iş olur ödemek zorunda oldukları paranın yarısını bir başkası ben öderim diyor hem bizim için hemde gençlik spor müd.lüğü için çok hayırlı bir iş olabilir.bu haberi bir gazetede okuduğumu hatırlıyorum haberi bulduğum an eklerim.sadece aklımda kalan soru işareti ise inönü stadına yakın olacak olması.son bir kaç gündür bu olaydan yönetime nasıl haber veririm düşüncesi içindeydim belki burdanda dolaylı yollardan ulaşır konu.
 
Arkadaşlar tespit yaparken bir yerde hata yapıyoruz bence, şuanki taraftar ortalamamız bizim için bir done olabilir ama sabit bir durum olamaz!
A.Şahenk uzak ve sapa bir salon olmasına rağmen ben hiç bir maçımızı 1000 kişinin altında görmedim kaldıki 2. yarı takım ekstra mağlubiyetler almasaydı şuan hala salon full gidecekti bence!
Geçmişteki deneyimlere bakarak A.İpekçi yi istemeyen arkadaşlarıma şunu demek istiyorum basketbol 3 sene önceki basketbol değil, basketbol artık gittikçe büyüyen vede raiting alan bir spor dalı olmaya başladı bizde bu süreci iyi yapılandırarak değerlendirirsek güçlenerek çıkarız!!!
Şimdi arkadaşlarıma soruyorum BJK maçı A.İpekçide oynansaydı vede bilet fiyatları 5 ytl olsaydı kaç kişi gelirdi????
Kesinlikle 2-3 katı insan gelirdi!
A.İpekçide maçlarını oynayan Efes ve FB nin kesinlikle aptal olmadığını düşünüyorum, kaldıki bizim Bakırköy, zeytinburnu, kocamustafapaşa, beyoğlu, esenler, ataköy vs.... çevresindeki potansiyelimizide katacak olursak çok daha fazla bir taraftar topluluğuna oynayacağımız aşikar!
 
Taşıma suyla değirmen döndürmeye devam ettiğimiz sürece hiçbir şekilde istediğimiz yerlere gelemeyiz. Tek çözüm insanların sahiplenmesi adına stadın yanına mutlaka kendi salonumuzun yapılmasıdır. Her sene göçebe gibi salon değiştirmek herkesi soğutuyor. Nerdeyse sezon sonu geldi ama hala Ayhan Şahenki sahiplenemedik.
Tabi önümüzdeki sene için böyle bir şansımızın olmadığını düşünürsek en iyi çözüm Ayhan Şahenk olarak gözüküyor. Ne olursa olsun 4000 kişinin geldiği full bir Ayhan Şahenki 10000 kişinin geldiği full Abdi İpekçiye tercih ederim. En azından kendi salonumuz yapılana kadar artık her sene başka salonda oynamayalım da insanlar biraz aidiyet duygusu hissetsin.
Tabi Ayhan Şahenkte bu sene yaşanan sıkıntıların seneye yaşanmaması mutlaka yeni sezon anlaşması yapılırken konuşulması gerekir. Madem bu salonu ciddi bir ücret karşılığı kiraliyoruz, Darüşşafaka yönetiminin bizim isteklerimize de kulak asması gerekmektedir.

Son söz: ASLANTEPEYE SALON İSTİYORUZ.
 
Geçen sayfada bir post attım eleştiri niteliğinde,bu sefer ciddi soruyorum.

Bayan takımının maçlarını yapabileceği daha ufak,modern bir salon var mı?Ayhan Şahenk'e gelen seyircinin profiline diyecek lafım yok bayan maçlarında;ancak sayı olarak yetersiziz.Böyle 150-200 kişilik bir seyirci grubu ufak bir salonda ciddi baskı kurar.
 
Sayı olarak ne zaman Ayhan Şahenkte her maç full dolu oynarsak o zaman Abdi İpekçi gibi daha büyük bir salon düşünülebilir ama yinede bu salon kesinlikle İpekçi olmamalıdır.
 
Beyoğlunda Hasnun galip sokaktaki klüp binamızda kapalı bir antreman sahası var acaba oraya portatif tribünler yapılamazmı???
 
Emre Yuksel' Alıntı:
Ben de Ayhan Şahenk e verdim.. Ahmet Cömert küçük ve sevimsiz.. Abdi İpekçi de çok büyük.. O salonu full bile doldursak , rakibi baskı altına alamayız.. Mimari olarak müsait değil..

Ayhan Şahenk bunların içinde en iyisi.. Bazı arkadaşlar , burada rakibi baskı altına alamadığımızı yazmışlar.. Onlar herhalde maça gelmeyen arkadaşlar.. Sadece cuma akşamı oynanan Beşiktaş maçına göre yorum yapmayınız.. Biz burada bir fenerbahçe, bir asvel, bir telekom, bir oyak maçı oynadık.. Bu maçlarda nasıl tribün vardı, bir düşünmek lazım.. Asvel maçında, eurosport spikerlerinin ağzı açık kalmadı mı?

Salon uzak falan da değil.. Herkes aynı yerde mi oturuyor ki salon uzak ? Sarıyerde oturan adam da Ahmet Cömert çok uzak der o zaman.. Şunu söylemek mümkün.. Hafta içi akşamları trafiğin çok yoğun olduğu bir yer.. Bunu da uleb maçlarını 21.15 e çekerek aştık..

Bence bunları konuşmanın da zamanı değil aslında.. Bunlar haziranın-temmuzun konusu.. Yarın akşam uleb maçı var, bayan takımımız inanılmaz bir başarının eşiğinde, biz salonun peşindeyiz.. Bence yanlış zaman..
emre kardeşime tamamen katılıyorum...şu sıralar bu konuyu tartışmak biraz yersiz gibi...ama yine de ben oyumu ayhan şahankten yana kullandım..NEDENMİ? tamam ben tarabyaüstünde oturuyorum..benim evime daha yakın ama bana göre abdi ipekçi mecidiyeköyde bile olsa o salon dolmaz...dolsa bile ayhan şahankteki ortamı yaratamaz...ahmet cömert ise bize yakışmayacak kadar küçük...eyüp abi sen de biliyorsunki fenerbahçe-asvel-t.telekom-oyak-karşıyaka hatta bunların içinde ilk maçımız olan banviti maçını da sayabiliriz bu maçlarda ne kadar etkili olduğumuzu...üstelik hem erkek hemde bayan basketbol takımımız bu seneki bu büyük başarıyı bu salonda yakalamadımı? zaten cevap hemen kendini belli ediyor...AYHAN ŞAHENK.....
 
Adnan Polatın salon yapma sözü vardı. Başka olunca Seyrantepeye salonu yapcaktır eminim. O zaman kadar Şahenk en ideali. İpekçiyi düşünmek bile istemiyorum.
 
abdi ipekçinin taraftar baskısı sadece full dolduğu zaman etkili oluyor ama ayhan şahankte 500 kişi bile maça çok büyük etki yaratıyor..örnekmi? bayan basketbol takımımızın beretta familia maçı,bayan basketbol takımımızın electra ramat maçı....bu maçlarda taraftarımızın muhteşem tezahüratı takımımızı nasılda ateşlediğini unutmayalım...tabi yaşatılan atmosferide...
 
Öncelikle sarıyer-rumelikavağı`nda oturan biri olarak bana göre en iyisi ayhan şahenk :)
Yalnız taraftar potansiyelinin çoğu abdi ipekçi ye yakınsa orasıda olabilir ama orası şimdilik aşırı dolu sanırım.Ahmet Cömert ise bence çok kötü bir salon.
 

Üst