Gündemden

"Sercan Volkan neden alınıyor!! bizim esas ihtiyacımız orta saha" diyen arkadaşlar iyi baksınlar takıma. Selçuk'u yönetimde istiyor. Trabzon verirmi sizce devre arası şampiyonluğa giderken Selçuğu? E o zaman ne yapacağız? Başka yerlere direk oynayacak Türk bulup, o bölgeye sağlam bir yabancı alacağız. Volkan'ın neden transfer edilmeye çalışıldığını anlayamadınız mı? Volkan alınırsa Arda-Baros-Volkan üçlüsü olur ileride. Arkalarına ise 3 tane yabancı koyabilir, defansa Neill'in yanına bir yabancı daha koyabiliriz. Selçuk transferi için 1 senedir çalışıyor klüp. Bunun velisi Yasini de var Yiğiti Yektası da var.Önemli olan kalburüstü yerlileri takımın kadrosuna katmak. Takımda iyi ve genç yerli çok olsun ki bu gereksiz adamlardan da kurtulabilelim. Volkan bize lazım değil diyen adam bana sağ açıkta oynayan Pino, Serdar ve Aydın'ı bir anlatsın da dinleyelim.

Daha önce de söylediğim gibi ocakta sadece yerlilere yönelirim.İlk olarak Volkanı alırım ileriki yıllarda Arda nın olası transferi sonucunda onun yerini doldurabilecek tek yerli oyuncu.Eldeki sağ açıkların hepsindende daha iyi zaten.

Sonra Sercanı,Yektayı,Yiğiti,Veliyi almaya çalışırım.Eldeki servet,serdar,sarp,barış,aydını da takasta kullanırım.Ertuğrul bunlardan mutlaka ister bazılarını.

Selçuk ve Ceyhunu almak için hiç uğraşmam.Çünkü bu oyuncular açıklama yaptılar Sadri başkan seçimi kazanırsa sözleşmemizi uzatacağız diye.Ocakta almamız zaten imkansız bunları.

İlla yabancı alınacaksada Kalström,Bradley tarzında bir çift yönlü orta saha alırım transferi kaparım.İkinci yarı kadro birbirine alışır.Yazında 2-3 yabancıyla kadroyu tamamlarım.

Mustafa Sarp - Murat Ceylan
Servet - Ersan (bonservisi Adana'da şu an ve akıllarını çelebiliriz )
Barış - Yiğit
Serdar özkan - Volkan Şen
Hakan balta - Hasan Ali
Aykut - Metin Erol
Gökhan Zan - Serdar
Ali Turan - Sercan
Avusturyada oynayan 2 oyuncuyu da alırsak 9 adet Türk oyuncumuz olmuş oluyor. Üstlerine Sabri , Arda , Çağlar , Batdal ,Türk pasaportu almış bir Cana , Ufuk , eklenince 16 adet Türk oluyor kadromuzdaki 3. kalecimizin alt yapıdan olcağını düşünürsek 25 kişi oluyor kadro 8 yabancıyla. Elinde direk oynayabilecek Arda , Sercan , Volkan , Yiğit, Sabri ve Cana var zaten... Sol bekte Hasan Ali veya Çağlar'dan da biri oynayacağına göre senin elinde 7 adet direkt oynatabileceğin oyuncun olmuş oluyor. Bu düzende kaleciyi düzgün alırsın , sağ beke yabancı alırsın uğraşmak yerine. Daha Yasin ve Veli de var bu düzene girecek. Ben olsam bu oyunculara paramı harcar sonra defansta Neill'in yanına çok iyi bir defans bulup o arka 3lüyü yabancı yapardım. Bir adet de ortasahada yönlendirme özellği olan bir oyuncu alırdım lider özellikli. Gidecek oyuncular da takasta iş yapaccak oyuncular. Hiç bir şey olmasa Servet'in maaşı zaten bir bonservisin yarısı eder. Kadrom şu şekilde benim

Weidenfeller Metin Emirhan
Sabri Keller
Neill Serdar
Garay Ersan Yasin
Çağlar Hasan ali
Cana Yiğit
Guarin Murat
Moutinho Yekta
Volkan Pino
Arda Veli Kewell
Baros Sercan Emenike Batdal
27 kişilik kadro ve Cana'yı Türk yapacak kabiliyet olduğunu umuyorum. Ufaktan kafamda değer hesapladım ve 25 milyon dolara çıkarız bu işin içinden takasta akıllı davranırsak . Gökhan Zan , Servet , Ali Turan , Hakan Balta takasta baya kolaylık sağlar bize. Barış'ı satabiliriz. Atıyorum Yiğit'i alırken Mustafa Sarp'ı kullanabiliriz. Ayhan da Bursa için Antep için değerlidir ama bence önce jübile teklif edilmelidir. Elano'nun satışından gelen para da var ki daha Misimovic de gidecek . Geçmiş oyuncu borçlarını hesaba katmassak en fazla 30 milyon dolara bu işin içinden çıkar sonra 5 yıl boyunca rahatça izleriz takımımızı. Ayrıca Arda , Volkan , Sercan , Yiğit ve Emenike'yi daha yükseğe satma şansımız var. Bence artık masraftan kaçmayıp takımı değiştirme vakti gelmiştir. Ama yok 3 şovmen yabancı getirelim diyorsanız dilerim transferleriniz gerçekleşmez.

Monaco Emenike icin resmi teklifte bulunmus.

Emenike Avrupa devlerinin radarında

Karabükspor Genel Menajeri Seyit İçgül, Monaco?nun Emenike için resmi teklifte bulunduğunu belirtti.

Radyospor?a konuşan İçgül, Fransa Ligi?nin güçlü ekibi Monaco?nun oyuncuları için resmi teklifte bulunduğunu belirtti. Emenike?yi şu anda satmayı düşünmediklerini Fransız kulübünün yetkililerine ilettiklerini vurgulayan İçgül, ?Transferi sezon sonunda görüşme kararı aldık. Katar ve İran?dan da teklif geldi. Ligi iyi yerde bitirir ve istediğimiz ölçüde teklif gelirse Emenike?yi satacağız? dedi.

akıllanmayız biz asla ,gercekten mümkün değil lig düşmeden olmaz takımın durum ortada transferde adı gecen adamlar Kopenhag'tan santin,hannover'den mike hanke:)

Cezmi başında da Hagi var. Acaba 3 senedir kendi futbol okulu dışında kaç maça gitmiş kaç maç izlemiştir. Yada uluslararası anlamda bir oyuncu takibi olmuşmu?

Hayır.

3-5 sene önce ne kadar hocaysa şimdide okadar hoca...
Gaz almaya getirildi. Gazın bir kısmını aldı. Bari transfer yaptırıpda gelecek senelerimizide berbat etmeseler...

Taffarel Galatasaray'a O'nu getiriyor!

Galatasaray'ın Futbolcu İzleme Komitesi Brezilya Sorumlusu olan Tafarel, Galatasaray'ın uzun süredir istediği golcüyü ikna etti.

Galatasaray, ara transfer için görüştüğü Brezilyalı golcü Ricardo Oliveira'nın transferini eski kalecisi Claudio Taffarel'e emanet etti.

Sarı-kırmızılı yönetim, UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kazanan kadroda yer alan efsane eldiveni, Futbolcu İzleme Komitesi Brezilya Sorumlusu olarak atadı. Taffarel'in işe Oliveira ile görüşerek başladığı ve vatandaşına Galatasaray'ı anlattığı bildirildi.
Orada kral olursun
Taffarel'in, Sao Paulo'da kiralık olarak forma giyen 30 yaşındaki golcü oyuncuya, "Galatasaray çok büyük bir kulüp. Tarihi de büyük başarılarla dolu. Muhteşem bir taraftarı var. Gidersen krallar gibi karşılanırsın" dediği öğrenildi.

Oliveira'yı büyük ölçüde ikna eden Galatasaray'ın bonservisini elinde bulunduran kulübü El Cezire'ye de 3 milyon euro önerdiği ve pazarlıkların devam ettiği belirtiliyor.

Ben hep diyorum bu adamlardan bize hayir gelmez. Bizim aradigimiz kan Jardel, onu alalim.

İtalyan Gazeteleri ve siteleri Adriano için GS'ın pazarlık halinde olduğu haberleri ile yıkılıyor. Benim gözümde faal en büyük bir kaç golcüden biridir Adriano. Öyle oynasa takıma çok yararlı olur. Ama Adriano gibi morali pamuk ipliğne bağlı adamı burada 1.5 haftada delirtirler.

Volkan Şen ve Sercan Yıldırım'a 8'er Milyon Euro istemiş Bursa.Yok artık LeBron James!Zaten istemiyordum bu fiyatı duyunca adlarını duymak istemiyorum.Yönetimin o kadar parası varsa gitsin Gökhan İnler'i getirsin yıllarca orta saha oyuncusu sıkıntısı çekmeyelim.5 yerliyide tamamlarız böyle.

Ufuk-Sabri-Neill-Hakan-Insua-Gökhan-Cana-Arda-Pino-*[ya da Misimovic]-Baros[ya da transfer]

Sühan Cem' Alıntı:
İtalyan Gazeteleri ve siteleri Adriano için GS'ın pazarlık halinde olduğu haberleri ile yıkılıyor. Benim gözümde faal en büyük bir kaç golcüden biridir Adriano. Öyle oynasa takıma çok yararlı olur. Ama Adriano gibi morali pamuk ipliğne bağlı adamı burada 1.5 haftada delirtirler.

Aklını başına biraz topladığı anda avrupa liglerinin hemen hepsi için durdurulması imkansız hale gelecek bir oyuncudur Adriano.Şahsen her şeyine rağmen kendinin baya hayranıyımdır ben.Olursa bu iş en çok ben sevinirim.

Ancak Adriano gibi bir oyuncuyu alıp yararlanmak düşüncesinde isek onun kaprisiylede,ayak işleriylede uğraşacak bir sorumlu gelmeli Florya'ya.

Adriano bir zamanlar herkesin dünya karması yaptığında forvet'e yazdığı bir isimdi ama yaşadığı sorunlardan dolayı adı unutuldu resmen.Eski halini düşünen herkes Adriano gelsin ister ama ben riske girmeye gerek yok diyorum,Galatasaray'ın yeni bir problemli brezilyalıya katlanmasını istemem.

Sönmüş yıldızlar yerine genç ve gelecek vaat eden oyuncuların peşinde koşsak daha iyi olur bizim için.

Açıkcası transferlerle Adnan sezgin ilgileniyorsa ben zaten ümitli değilim. Adam misal Manisa'dan Yiğit'i alacak olsa bile önce İtalya'ya falan uçuyor:)

Ben Türkiye'deki 3 büyük kulübün transfer işlerinde çok başarısız olduğunu düşünüyorum,3 kulüpte transfer yapmayı beceremiyor,3 kulüpte büyük paraları israf ediyor resmen.Sırf taraftarlarına hoş görünmek için,sırf Türkiye'de insanların isim sahibi oyuncu hayranlığı var diye gidip kariyerlerinin sonuna gelmiş isimleri büyük paralar vererek Türkiye'ye getiriyorlar ve bence verdikleri paraların karşılığını alamıyorlar bu oyunculardan.Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş kulüpleri transfer yapmanın t'sinden bile anlamıyor,buna Guti'yi,Querasma'yı getiren Beşiktaş kulübünün transferden sorumlu yöneticileride dahil,zaten başarısız oldukları ortada bu 3 büyük kulüp son yıllarda Avrupa'da neler yapmış bir bakalım.

Bence bunlar asparagas Bayram. Futbol hayatının sonuna gelmiş hangi futbolcu var? Türkiyedeki sorun yerlilerde. Yerliler hem yabancılara o kadar para verilemsini kaldıramıyor, hem futbol bilgisi taktik disiplini oyun bilgisi zayıf hemde antrenman konusunda nasıl kaytarsam derdinde. Bana isim söyle futbol hayatının sonuna gelmiş de GS'a gelmiş.
Hagi mi? 30 yaşında geldi. Ortega geldiğinde yaşlı dediler adam hala oynuyor River da. Anelka bak Chelsea de. Keita gitti. Elano 28 yaşındaydı. Baros desen ha keza. Misimoviçin yaşı kaç? Ya Cana'nın yaşı kaç? GS'da en beğendiğimiz oyuncu Neill değilmi? Bence Türkiye'de yöneticiler yıldız oyuncu ile çalışmayı bilmiyorlar. Al Jo geldihemde futbol hayatının başında geldi. Ne oldu? Neymiş adam alem yapıyormuş. Bize ne ki? R10 gelse CR9 gelse o zaman mahvolacağız. İkisininde çapkınlık hatta anyaklığa varan davranışalrı dillere destan. Biz ne yapacağız? Adamalrı öldüreceğiz.

Beşiktaşa johnsson geldi adama topçu değil bu nasıl defans dediler. Bir sene sonra Manu şampiyonlar ligini kaldırırken kupayı ilk o kaldırdı. Trabzona Olsen geldi boşuna gitti paralar dendi. Adam 92 de Avrupa şampiyonu olan Danimarka'nın kaptanı olarak kupayı kaldırdı.Kleberson'a Ricardinho'ya topçu dğeil dendi bu ülkede. Ya düşünsem aklıma daha çok isim gelir. Bizim ülkenin futbol bilgisi yok, yldız yönetimi yok, bir de üzerine asparagas veriyorlar neymiş "Türkiye'ye futbolu bırakmak üzere olan doymuş adam geliyormuş" diye tamamdır. E İngilterede misal Westham'ın istediği adamı sen nasıl ikna edeceksin? İşte o adamı ikna edince de "para için geldi" diyorlar. Gelmese bir türlü gelse bir türlü. Bu ülkeye gelen herkes para için gelmiyor. Sonuçta tabiiki para önemli bir kriter ama "Westhamda küme düşmeye oynayacağıma GS'da şampiyonluğa oynarım" diyende var.

Ha 3 büyükler kötü idare ediliyor doğru. Çünkü işi bilmeyen güdükler işin başına geçiyor. Al işte Aziz Yıldırım demiyor mu futbolu çok kişiden daha iyi bilirim diye? Adnan Polat net demese de futbolun idaresini elinde tutmuyormu? Chelsea'nin ne zaman başarılı olduğuna bir dikkat et mesela. Ne zaman Abramowich çekildi, yönetici atadı, Chelsea de işler iyi gitmeye başladı. Sorun yöneticilerde ve yerli futbolcuların kabaetini kaldıranlarda. Yoksa bvu ülkeye doymuş sporcu gelmiyor. Tam tersine aç, para kazanmak isteyen topçu geliyor. Tok doymuş adam aza razı olup mednei ülkede oynuyor topunu. Türkiye'ye gelme riskine girmiyor.

Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Adriano bir zamanlar herkesin dünya karması yaptığında forvet'e yazdığı bir isimdi ama yaşadığı sorunlardan dolayı adı unutuldu resmen.Eski halini düşünen herkes Adriano gelsin ister ama ben riske girmeye gerek yok diyorum,Galatasaray'ın yeni bir problemli brezilyalıya katlanmasını istemem.

Sönmüş yıldızlar yerine genç ve gelecek vaat eden oyuncuların peşinde koşsak daha iyi olur bizim için.

Açıkçası Bayram o dediğine pek katılamıyorum.Zira Baros için bu dediklerinin hepsi geçerli.Hagı içinde geçerli.Kewell içinde geçerli.Bu 3 isimde futbol hayatları düşüşte olan hatta unutulmaya yakın isimlerdi.Geldikten sonra bize kattıkları ortada.

Adriano'yu onlardan daha zor yapan Brazilyalı olması.Onun içinde dediğim gibi adamın ihtiyaçlarını karşılayacak bir menejer şart.