Gündemden

Adnan Polat ın Galatasaray a hayatı boyunca en büyük iyiliği istifa edip kongreye gitmesidir bu adamı bu taraftar böyle hatırlayacak böyle anlatacak çocuğuna

ADNAN POLAT RÖPORTAJI

'Yeni yönetimde tam 3 ayrı grup bulunuyor. Bunlar İnan Kıraç, Faruk Süren ve Adnan Öztürk grupları.'

'Ünal Aysal ve arkadaşları Fatih Terim ile anlaştı. Artık bunların yanı sıra bir de Fatih Terim grubu olacak.'

'Bu yönetimin uzun vadeli olacağını düşünmüyorum. 3-4 ay içinde her şey değişebilir. Ünal Aysal kaçabilir.'

'Şu ana dek Ünal Aysal'aher konuda ve her şartta yardımcı oldum. Gerektiği zaman yine destek olurum.'

Adnan Polat... G.Saray'ın son 2 mucize şampiyonluğunda imzası olan en önemli ismi..
2006'da 2. Başkan'dı.. 'Saat kaç?' sloganı ile gelen şampiyonluğun gizli kahramanıydı. 2008 şampiyonluğuna ise Feldkamp'ı kovup Cevat Güler'i getirerek damgasını vurdu. Yaptığı operasyon çok tartışıldı ama takım 6'da 6 yapıp unutulmaz bir şampiyonluk yaşadı.. İşte her şey Adnan Polat için o şampiyonluk sonrası tersine döndü..

HER ŞEYE RAĞMEN GİTTİ
3 yılda Skibbe, Bülent Korkmaz, Frank Rijkaard, Hagi ile başarı aradı, hepsinde hayal kırıklığı yaşadı. Şampiyonlukların uzağında kaldı, Şampiyonlar Ligi hayal oldu. Her yıl 10 transfer yaptı, hüsrana uğradı. Yönetimdeki iç çekişmeler, Arena açılışındaki tatsızlıklar derken şirket birleşmesi ve yeni stadın açılmasına rağmen Adnan Polat, başkanlığı bırakmak zorunda kaldı..

BEKLEYİN KONUŞURUZ...
TARİHİ bir kongre sonrası idari açıdan ibra edilmedi.. Günlerce davalar konuşuldu. Ve 14 Mayıs'ta Adnan Polat için filmin sonu geldi. O köşesine çekilme kararı aldı, sadece basketbol maçlarına geldi.. Kimi kulüpler TFF başkanlığı için nabzını bile yokladı. Ama o futboldan uzak kalmak istiyordu. Uzatılan mikrofonlara 'Bekleyelim, transferleri görelim, sezon başlasın, konuşuruz' yorumunu yaptı..

SESSİZDİ.. Ancak bu sessizliğini AKŞAM için bozdu.. İşte Adnan Polat'a ilk sorumuz ve aldığımız yanıtlar:
ÜNAL Aysal yönetimini nasıl buluyorsunuz, çok kaotik bir durum sözkonusu.. Başarılı olabilirler mi?

TERİM DE BİR GRUP KURAR
'BİR kere şunu söyleyeyim. Yönetim içinde 3 tane grup var.
1- İnan Kıraç grubu. Ünal Aysal, Aka Gündüz, Ali Gürsoy, Abdurrahim Albayrak...
2- Faruk Süren grubu: Ali Dürüst, Mete Hasol, Celal Gürcan ve Adnan Nas...
3- Adnan Öztürk ve arkadaşlarının grubu:

ŞİMDİ bunların yanı sıra bir de Fatih Terim'in grubu olacak.
BEN şu tezi savunuyorum. 3-4 ay içinde her şey olabilir. Yönetimin uzun süreli olacağını düşünmüyorum. Ünal Aysal kaçabilir!
AMA ben kesinlikle her şartta ve her konuda Ünal Aysal'a yardımcı oldum ve olacağım.'

Daha transfer bile yapmadılar
'Selçuk İnan'la sezon ortasında anlaştım. Hatta 'Trabzon'u şampiyon yap öyle gel' dedim. Ben sözümü tuttum. İkisi de benim bitirdiğim oyuncu.'

Polat'a ikinci sorumuz Elmander ve Selçuk İnan'ı alan ancak daha sonra suskunluğa bürünen yeni yönetimin transfer politikasıydı. Öyle ya, yönetim 20-30 tane ismi gündeme getirmiş ama hiçbirisine imza attıramamıştı. Ersan Gülüm'den Klose'ye bir çok isim sadece medya sütunlarında kalmıştı. Bıçak gibi kesilen transferin nedenini de Polat açıkladı. İşte Polat'tan transfer raporu:

SELÇUK SÖZÜMÜ TUTTUM
'Selçuk'la ön anlaşmayı ben yaptım. Ali Dürüst'ü çağırdım holdinge. Adnan Sezgin ile hazırladığımız Selçuk İnan sözleşmesini önüne koydum ve 'imzala' dedim. Daha doğrusu ön anlaşma değil de ön söz vardı. Ben O'na 'Trabzonspor'u şampiyon yapmak için neyin varsa ortaya koy' dedim. Seni o zaman Galatasaray'a alacağım demiştim. O da elinden geleni yaptı. Ben de sözümü tuttum.'

BAŞKAN 'Peki Elmander' dediğimizde ise sadece gülümsedi... AKŞAM yaptığı araştırmada İsveçli'nin de Polat'ın transferi olduğu bilgisine ulaştı.

15 milyon euro koy 2 dünya yıldızı getir 50 milyon $ kazan
POLAT, kongreden önce görüştüğü şimdiki başkan Ünal Aysal'a mali yapıyla ilgili bilgi vermişti. İşte o görüşmede kulübün acil ödemeleri, transfer ve kombine satışı için Ünal Aysal'a şu öneriyi getirdiğini de anlattı:
'YENİ gelen yönetime gelir gelmez 15 milyon euro koyun dedim. Ama para koymadılar. 3 milyon falan koymuşlar. Onlara itilaflı bir durum bırakmadım. Davamız bile yok. 10 milyon euro transfer için acil para bulmaları lazım. 50 milyon dolarlık kombine satacaklarını söyledim ama transfer yaparlarsa.'

Terim'e yardımcı atadıkları Davala'nın ağzı içki kokar!

'Davala'yı biz niye kovduk? Antrenmana geç gelir, erken gider, sabah antrenmana geldiğinde ağzı içki kokar. 3 kere uyardık. Olmadı, kovduk.'
G.Saray'ın eski başkanı yeni yönetimin antrenör icraatlarına da değindi. Polat, özellikle bir ismin tercih edilmesi nedeniyle belli ki çok kızgındı. O isim mi? İşte yanıtı: 'Fatih Terim'e Ümit Davala'yı yardımcı atadılar. Biz neden gönderdik Ümit Davala'yı? Antrenmana geç gelir, erken gider, sabah antrenmana geldiğinde ağzı içki kokar. 3 kere uyardık. İki kere Adnan Sezgin'e özellikle uyarttım. 1 kere de ben uyardım. Ama Ümit Davala hiç değişmedi, düzelmedi.. Sonunda kovdum.'

Babam 'Sen üzülme' dedi
'BAŞKANLIKTAN ayrıldıktan sonra ilk iş gününde şirkete geldiğimde babam (İbrahim Polat), 'Üzülme. Bunlar sana özellikle yaptılar' dedi. Başka da bir şey konuşmadık. Bize her taraftan saldırdılar.'

Fener'in 8 yılda yaptığını BiZ 3 YILDA BAŞARDIK
'BİR daha Galatasaray Başkanlığı'nı düşünmüyorum. Artık enerji işi ile uğraşacağım. Otel ile kız kardeşim, sanayi ile Murat uğraşıyor. Hepimizin başında ise babam var. Şimdi üç yeni projem var. Kafam ve gönlüm rahattır.

G.SARAY'A döndüğümde kafamda 2 şey vardı. Bütün dediklerimi yaptım. Galatasaray, Fenerbahçe'nin çok arkasında kalmıştı. Fenerbahçe bizim 3 sene de yaptığımızı 8 senede yaptı. Bizim şu dönemde Galatasaray'ın tesis ve ekonomisini düzeltmeye ihtiyacımız vardı.'

Arda'yı MEDYA dağıttı
'Arda neyi kötü yaptı. Ben Bülent'i de genç yaşında kaptan yaptım. Başarısının sırrı eşi Banu'ydu. Hakan Şükür en büyük yardımcımdı.'

Adnan Polat'ın yıldızlarla ilgili de söyleyecekleri vardı. A.Madrid'den transfer teklifi alan ve G.Saray'dan kopma noktasına gelen Arda'nın kaptan yapılması konusunda da Başkan Polat'a çok ağır eleştiriler olmuştu. Polat onları da cevapladı. ARDA: Medya dağıttı Arda'yı. Ne yaptı kötü? Ben Bülent Korkmaz'ı da genç yaşta kaptan yaptım. Başarısının sırrı eşi Banu'ydu.

HAKAN ŞÜKÜR: Hakan çok önemli bir isimdi. Ben her dakika takım ile birlikteydim. Hakan en büyük yardımcımdı. Birlik beraberliği takımın içindeki futbolcular sağlıyordu.

Taurasi'yi biz aldık
ADNAN Polat geçen sezon F.Bahçe'den olaylı şekilde ayrılan 'Dişi Kobe' lakaplı Taurasi'yi de kendilerinin G.Saray' a kazandırdığını söyledi. Polat, 'Taurasi'yi de biz aldık' diyerek yeni yönetimin transfer konusunda çok ağır kaldığını hatırlattı.

Hocalar için ne dedi?
'MİCHAEL Skibbe çok başarılı idi. Ama burada olmadı. Sonra Almanya'ya gitti orada da başarısız oldu. Frank Rijkaard'a dedim ki, 'Hoca 4-4-3 sisteminden vazgeç. Burası Türkiye Avrupa gibi değil. Avrupa'da forvet oyuncu gidip defanstan top çıkarıyor. Orta sahayı kalabalık tut'. Beni dinlemedi.'

FRANK Rijkaard kondisyoner Alberto'nun sözünden çıkmıyordu her ne dense. Hatta bu yüzden Johan Neeskens ile birbirlerine girdiler.

HAGİ tam bir hayal kırıklığı idi. Misimovic konusunda da hata yaptı. Rijkaard da mesela Keita için, 'Ben bu takıma ihanet eden adamı takıma almam' dedi. Halbuki iyi futbolcu idi. 'Ya o ya ben' dedi. Ne yapacaksınız? Takım tek tek bakıldığında kötü değildi. Orta sahada defansif yönden zayıftık sadece.'

Emre'ye 3.5 milyon veremezdik
DÖNEMİNDE çok sayıda transfer yapan Adnan Polat, bir isimle ilgili açıklama yapma gereği duydu. O yıldız da Emre Belözoğlu idi.. Newcastle United'tan 2008 yazında ayrılan Emre Belözoğlu için Polat şu olayı anlattı:

'EMRE için 3.5 milyon euro veremezdik. Ben de istedim, beni aradı gelmek için. O dönemlerde G.Saray mali açıdan çok kötü idi. Hakan Şükür bile 1 milyon euro alıyordu o zaman. Son aldıklarımız maliyeti düşük oyuncular. Zaten neden gönderecekler ki! Stancu daha 23 yaşında. Sabır lazım...'

CHP'ye yaranmak için beni harcadılar
'Beni başbakanla karşı karşıya getirdiler. Olayı CHP-AKP kavgasına çevirdiler. Ben AK Partili değilim ama misafirimiz olan ve stadı yaptıran başbakana yapılanlar hoş değildi.'

G.Saray başkanlığından darbeyle gönderilen Adnan Polat ilk kez suskunluğunu bozdu. Polat, T.Telekom Arena'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan protestolarla başlayan o sürecin planlı olduğuna inanıyor. Eski Başkan Polat'a göre bunu planlayanlar da kulübün içindeki kafatasçılar... Bu grubun 500-600 kişi olduğunu belirten Polat, G.Saray Üniversitesi'nde üye alımlarına öncelik tanınmasını istediklerini de söyledi.

İşte Polat'ın o sözleri:

LİSEYE SIKIŞTIRDILAR
'DOĞAN Koloğlu, İrfan Aktar, Hayri Kozak, Serdar Eder, Sedat Doğan falan bunların hepsi beraber çalıştı. Niye böyle yaptılar. Bu olayın 2 tane nedeni var. Bir tanesi 'Tüzük nasıl olsa geçmez' dediler. Hatta ben hiç bu konulara karışmadım. Ben ne diyordum 'Lise dışından da üye alalım.' Eski tüzük Galatasaray Lisesi duvarları içine sıkışmış. 100 senelik eğitim yuvasının içine sıkıştırmaya çalıştılar.'

KIRAÇ'A İTİRAZ ETTİM
'LİSESİLERİN içinde kafatasçılar vardı. 500-600 kişi var. İnan Kıraç, 'Galatasaray Üniversitesi'nde üye alımlarında öncelik tanıyalım' dedi. Ben de 'Olmaz öyle şey. Galatasaray, Galatasaraylılarındır' dedim. Bunların üzerine bir de futbol takımının başarısızlığı tuz biber ekti.

2. NEDEN de Galatasaray'ın ekonomisi büyüyünce ortaya çıkanlardı. Kongrede karşıma çıkanlar da ön sırada oturanlar hoplayan, zıplayan ve bağıranlardı. Arkada oturanlar bağıranlar oldu. Genelde bu adamlar kulüpten kovduğum adamlar.'

CHP'YE YARANMAK İÇİN
'Hem beni başbakan ile karşı karşıya getirdiler. Hem de CHP yaranmak için yaptılar. Ben de yoğunluktan ilgilenemedim. Olayı AKP-CHP kavgasına çevirdiler. Ben AKP'li değilim ama stat açılışına misafir olarak gelen üstelik stadı yaptıran Başbakan'a yapılanlar hoş olmadı. Bir de TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın açıklamaları ekmeklerine yağ sürdü.'

Üstünel patron olamadı
'Benim dönemimde futboldaki problem neredeydi. Ben her zaman Haldun'a 'sen patronsun. Adnan ise bir profesyonel. O senin altında. Hatası olursa hesap sor. Ama sen futbolcu ile kesinlikle samimi olma' dedim. Haldun'a tam olarak anlatamadım. Haldun kötü gidişin faturasını Adnan'a kesmeye çalıştı. Ben de bunu kabul etmedim.'

BİR TEK MURAT VARDI
'Camia tarafında benim için çalışan olmadı. Yanımda bir tek Murat Yalçındağ vardı. Yiğit'in çok işi vardı. Ama katkısı büyüktü. Sponsorlukla uğraşıyordu. Ben geldim 2 kez şampiyon olduk. 2 kez bu mutluluğu yaşadım.'

Helvacı kötü bir arabayla geldi şimdi şoförlü Mercedes'e biniyor
'Özhan Canaydın bana, 'Sen bu Helvacı'yı 2. başkan olarak al' dedi. Bir süre asker gibi çalıştı. İşler yoluna girdi, gelirler arttı. 3 ay sonra toplantı yaptılar.'

'Özhan Canaydın bana geldi dedi ki, Helvacı ile çalışıyoruz. 'Sana bir yamuğu oldu mu? Sen bunu 2. başkan olarak al. Camia tanıyor hukukçu sana yardımı olur.' 'Tamam' dedim. Sonra Bursa'da Canaydın'ın veda günü vardı. Canaydın dedi ki Helvacı ya; 'Polat başkan seçilecek. Sen de onunla çalışacaksın. Bir asker gibi ne derse yapacaksın.' Ama kulüpten bazı isimler o gece Helvacı ile birlikte bir plan yaptı. Her şey planlıydı.'

BU YAPTIĞINIZ İŞ DEĞİL
'BİR süre asker gibi her dediğimi yaptı. İşler yoluna girdi. Gelirler arttı, sponsorluklar arttı. 3 ay sonra yani o meşhur yılbaşı açıklamasından çok önce toplantı yaptılar aralarında. İlk iş olarak Helvacı ve 2 yandaşı Cemal Özgörkey, Yalçın Orhon toplantı yapıyorlar. Bir sonraki toplantıya Hakan Üstünberk'i de çağırıyorlar. Yalçın diyor ki onlara, 'Bu yaptığınız yanlış.' O dönemlerde Işın ve Ali Haşhaş da basına çok malzeme verdi açıkçası.'

NEREDE İMZA KAMPANYASI!
'Helvacı kulübe geldiğinde kötü bir arabası vardı. Şimdi şoförlü Mercedes ile geziyor. AslInda ben seçime mali genel kuruldan hemen sonra gidecektim. Galatasaray'da bu yolun açılmasını istemedim. Yani tehdit ve şantaj ile seçime gidilmesin. Nerede imza kampanyası bir şey çıktı mı, ben bu yolu açarsam kafası bozulan imza toplar. Normal bir ibra olsaydı bu kararı alacaktık.'

Ben ne yaptım!
'Dilara Endican'ın reklama ihtiyacı mı var? Bir gece yaptı herkes oradaydı. Yönetmenler sanatçılar. Hakkındaki suçlamaları hak etmiyor. Sinan Kalpakçıoğlu, şampiyon olan tekerlekli sandalye takımının seremonisinde ameliyat olan Endican'ı onore etmedi. Ne katkısı olmuş ki, bu takım için. Taraftara kırgın değilim ama camiaya kırgınım. Ben ne yaptım, bunu da eklersen sevinirim.'

Kulüpte ayak takımı var
Faruk Süren'in, bu yönetim tarafından Sportif A.Ş'nin başına getirileceğini öne süren Polat, 'Bütçe 200 milyon dolara çıkınca Faruk atladı.'

KULÜBÜN içinde bir ayak takımı var bir de ekonomi büyüyünce ortaya çıkan Faruk Süren gibi adamlar var. Çünkü Faruk Süren Sportif A.Ş'nin başına geçecek. Şirket hadiseleri var. Adamın ticari itibarı yok, mahkemeleri devam ediyor. Faruk Bey Başkan iken ortada olmayan bir stat projesine 12 milyon dolar harcadı.

Şİmdi şunu gördüler. 70 milyon dolarlık bütçe 200 milyon dolarlara çıkıyor Galatasaray'ın bütçesi. Faruk hemen atladı tabi. Ekonomisinin cazibesi nedeniyle muhalefet edenler çoğaldı.

BİZ KÖTÜ ÖRNEK OLDUK
Faruk Süren'in yüzünden diğer kulüpler de çok mağdur oldu. Çünkü bizim halka arzımızı onlar da model aldılar.

Yazıklar olsun senin bu kulübe gönül vermişliğine, Galatasaraylılığına...

Bu mudur, Galatasaraylılık, bu mudur senin yardımın, bu mudur yaptığın başkanlık. Ne kin varmış sende be!

HAYRİ KOZAK'IN YORUMU

ADNAN POLAT HEMEN DOKTORA GÖRÜNSÜN
Akşam Gazetesi'nin birinci sayfasından verdiği "Galatasaray seçimini CHP kazandı" başlıklı röportajda ciddi şekilde adres gösterme ve kasıt var. Adnan Polat bu tehlikeli adres göstermeleri düşünecekti. Biz ona düşündüreğiz ama! Ben böyle bir başkan söylemi ne gördüm; ne işittim. Kendi eliyle kaybettiği, yaptığı korkunç hatalarla teslim ettiği iktidarının hezeyanında, ne söylediğini bilmez bir hale gelmiş. Hemen bir doktora görünsün; acilen! Baştan aşağıya saçma sapan şeyler söylemiş! Söylediklerinin tümünde, bir tane tutarlı şey yok.

UTANMADAN HANGİ YÜZLE SERZENİŞTE BULUNABİLİYOR?
Bu stat açılışının altında, bir yönetimi, bir başkan adına, başından sonuna kadar, yönetim rezaleti yatmaktadır. Bu Başkan'a; stat ılışının erken olduğu konusunda, karayolları uzmanlarını huzuruna götürmek suretiyle, defalarca kanıtlamış, iyi bir Galatasaraylı'yım ben. Israrla "olmaz; açacağız" dedi ve açılışa gidildi. Bu kadar önemli bir açılışı yapıyorsunuz be kardeşim; organizasyon yapma basireti de mi yok sizde? Madem, Sayın Başbakan'ı oraya getirmeye kararlısınız, Sayın Başbakan oraya gelince nelerle karşılaşacağınızı düşünemeyecek kadar aciz misiniz be Başkan ve arkadaşları? Onları da geçtik, olaylar oldu, Başbakan geldi. Olayları yaşadık, sonra gitti Başbakan'ı yolcu etti; sonradan özürler diledi, başbakanının gidişinden sonra hakaretlere uğradı. Acizlik içinde haraketleri dinledi. Hem kendi hakaretlere uğradı, hem camiamızı uğrattı. Ve terbiyeli bir çocuk gibi o hakaretleri dinledi! Acizlik içinde kaldı. Acizlik içinde ne kendini ne de temsil ettiği caimayı savundu. Söyşleyememe acizliğini gösterdi. Kalktı evine gitti. Orada bulunan ve aralarında genel kurul üyelerinin de olduğu 40 bin kişiyi yalnız bıraktı. Bir çift kelime söyleyememe acizliğini gösterdi. Takip eden günlerde gıkı çıkmadı. Yönetimin de çıkmadı. Sadece ben söyledim. Utanmadan bana hangi yüzle serzenişte bulunabilir. Bana teşekkür etmesi gereken bir adam. Adam diyorum dikkat edin. Ne benim ne diğer şahsiyetlerin hakkında böyle ipe sapa gelmez davranışlarda bulunabilir. Hangi hadle böyle ipe sapa gelmez sözler söyleyebilir.

ADAMA SORMAZLAR MI "SEN NEREDEN GELDİN?" DİYE..
Helvacı kötü bir arabayla geldi Mercedes'le gidiyor diyor. Bu ne kötü bir yaklaşımdır. Adama sormazlar mı, nereden geldin? Nasıl bir yaklaşımdır bu? Yanlış bir davranışı varsa, 4.5 yıl bu arkadaşımızla yönetimde yer aldın. Kendisini 2. başkan yaptın. Teşekkür ettin. O zaman sıkılmadın mı da şimdi böyle lafları nasıl söylüyorsun Adnan Polat. Sana mı kaldı bunları söylemek. Suistimal mi yaptı. Suistimal yapmadığına ben sonuna kadar eminim. Eğer yaptısya sonuna kadar sen de bu işten sorumlusun Adnan Polat. Ne söylediğinin farkında değil. Ne biçim iştir bu. Bir takım alel acede ifadeler Nereye gitmek istiyor. Ne yapmak istiyor bilemiyorum. İnan Bey'i dinliyormuşum. Bugün Başbakanla İnan Bey'in karşılıklı söyleşileri oldu. Adnan Polat, İnan Bey'i bir yerlere işaret mi ediyor. Onu söylesin delikanlı gibi. Çıksın söylesin. Galatasaray'la ve insanlarla oynama haddi değildir bu beyin. Kimse aptal değil. Bunları da Galatasaraylılar anlamayacak kadar aptal değil. Büyük yanlış yapıyor. Şirket değerleri ve Sportif AŞ'ye girmesin aman oralara yaklaşmasın. Sıkılmadan kendi yönetim arkadaşlarını inanılmaz şekilde suçluyor. Yazık günah. Bir tek Murat vardı diyor. Diğer arkadaşlarınızla gelmişsiniz. Onları nasıl korumazsınız. Murat Bey doğru genç arkadaştır, heyecanla gelmiştir. Gece kulüplerinde de beraber gezmişsinizdir. Maçlara da birlikte gitmişsinizdir. Bu onun Galatasaray için en çok çalıştığı anlamına gelmez. Galatasaray'da yöneticilik, başkanlık, başkan yardımcılığı yapmak çok farklı terazilerle tartılır.

ADNAN POLAT; BU KADAR ÖNEMLİ BİR ADAM DEĞİLSİNİZ!
Ümit Davala, varsayın ki içki alan bir kişi. Bu adamı sen ve arkadaşların göreve getirdi. 5-6 ay kaldı. Bunu göreve getirirken içki içtiğini bilmiyor muydun? Fatih Terim kendi ekibine aldıktan sonra mı bunu farkettin. Ne kadar ucuz şeyler. Ekmek parası için bir yerde görev almış bir kişiyi böyle suçlamak mümkün mü? Ümit Davala gurur duyduğumuz bir insandır. Ümit Davala kendi başarısızlığı üzerine değil, çok çirkin bir şekilde görevden alınmıştır. Sadece Ümit Davala konusu değil. İnan Kıraç ve Adnan Polat bu kadar önemli bir adam değilsiniz, siyasette kullanılmak için. Kendi hatanızla iktidarınızı kaybettiniz. Kardeşim erken seçime gidin dedik. Gidemedi. Oyuncak elden gitti. Hezeyan içinde saldırılar yapıyor sağa sola. Yakın dostları var etrafından ayrılmayan, mahkeme konusunda doğru davranmak için yardımcı olsunlar. Galatasaray'da başkanlık yapmıştır. Bundan sonraki hayatında iyi anılması için konuşmalarına dikkat etsinler.

Yalnız söylemler konuşmalar tamam ama ortada ciddi bir gerçek var Adnan Polat psikolojik olarak çökmüş. Kozak bu konuda çok haklı ; hemen destek alması şart.

Ayrıca ben Adnan Polat'ı çok sevmiş biri olarak söylüyorum benim gözümden kaçmayan bir durum var daha düna kadar Aysal'ın yanında maç izleyen, gülen, sohbet eden Adnan Polat. Ünal Aysal kulübün hesaplarını incalatip, verilen teminatları, GS'ın bağlanan gelirlerini açıklayınca , hemen Aysal'a vurmaya,ben yapmıştım demeye başladı.

Gerçekten yanlışıkla TFF başkanı olsa küme düşürür bu haliyle Polat bizi.

"Adnancık' demeyeyim..."Galatasaray eski başkanı Faruk Süren, Adnan Polat'ın açıklamalarına sert cevaplar verdi.
10 Haziran 2011 Cuma - 16:51
Sporx.com Galatasaray eski başkanı Faruk Süren, Adnan Polat'ın açıklamalarına NTVSPOR Radyo’da Bülent Yüksel’le Sportif Görüş Programı’nda yanıt verdi. Polat'ın kendisini için "Faruk" söylemine sert çıkan Süren, "Ben de ona "Adnancık" derim ama yine demeyeyim Adnan Bey diyeyim" şeklinde ifadeler kullandı.

Adnan Polat'ın, Ünal Aysal için üç beş ay sonra kaçar sözlerini değerlendiren Süren, "Ünal Aysal hiçbir işten kaçmadı, bundan da kaçmaz. Ünal Aysal bu göreve talip olduğuna göre; her halde inceledi ona verilen bilgiler çerçevesinde yönetim oluşturdu ve divan kuruluna sundu. Neticede olağanüstü mali kongreye gidilmesini istedi" dedi.

UFAK HIRSÇIKLARIN DIŞA VURUMU

Adnan Polat'ın topluma söylediği gibi o yönetiminin o kadar da parlak olmadığın dile getiren Süren, "Türk toplumuna yönetimlerini sadece futbolda başarısızlık diye lanse etmeye çalıştı. Sadece sporda futbolda başarısızlık diye bir şey yok. Her konuda başarısızdı. Tarihin en başarısız yönetimini geride bıraktık. Ünal Aysal'la yeni bir sayfa açıyoruz. "Ünal Aysal kaçar" sözü sadece onların ufak hırsçıkların dışa vurumlarıdır. Ünal Aysal hiç bir yere kaçmaz" şeklinde konuştu.

Ünal Aysal'ın ortaya çıkardığı 300 milyon dolar borç olduğunu hatırlatan Süren, "Bunun 150 milyonu banka borcu ve bunlara karşın da 750 milyon dolarlık Galatasaray değeri teminat gösterilmiş. Harika ve iftihar edilecek bir tablo! Bununla övünüyor. Böyle bir tabloyu bırakan yönetimin başı çıkıp konuşmaması lazım. Galatasaray'da hasbel kader edinmiş olduğu sıfatı basamak edinmeye çalışmamalı. Bunlar yakışıksız şeyler. Galatasaray'ın ana unsurlarından bir tanesi de Galatasaray'ın yazılmamış etik değerlerine uymaktır" ifadelerini kullandı.

Stat açılışı sırasında tribünleri Adnan Polat ve yönetiminin verdiği biletlerle doldurulduğunu hatırlatan Süren, "Onları uyarmalarına karşn, olay alacağını söylemelerine ve bu biletleri bize verin demelerine karşın biletleri kendileri dağıttılar. Kimlere biletleri verdiklerini bilmiyorlar mı? Onları kontrol edemiyorlar mı? Yönetimin; seyircilerini, taraftarlarını kontrol edemeyeceği palavralarını bana söylemeyin. Böyle bir yeteneksizlik yapılmış, böyle bir nezaketsizliğin dşında fecaat yaratılmış. Sonuçta sayın başbakan kızdırılmış ve stattan üzgün ayrılmış" dedi.

BUNA KARGALAR GÜLER

Ticaret konusuna da değinen Faruk Süren, "Herkesin Ankara'da işleri oluyor. Bizi töhmet altında bırakacak ifadeleri doğru değil. Sonra olaylar Faruk Süren, İnan Kıraç ve Adnan Öztürk organize etmiş diyor. Böyle bir saçma iftira olabilir mi? Organizaszyonu yapan yönetim ve başında da Adnan Polat vardı. Şimdi bunları çıkıp gazetelerde iftira yoluyla iletmeye yüklemeye çalışmak nafile kısır çabalardır. Kimse buna inanmaz. Orada ben başkan olacağım Adnan Bey gelecek ve benim altımda böyle bir organizasyonu yapacak. Kargalar gülmeye başadı bile. Bu yayını duyan kagalar da gülmeye başladı. Bunlar nafile çabalar. Siz orada yeteneksizliğinizle kalitenizi göstermiş durumdasınız" şeklinde konuştu.

KENDİ YAPTIĞI TÜZÜK YÜZÜNDEN İBRA OLMADI

Adnan Polat'ın Mehmet Helvacı hakkında "Kötü bir arabası vard, şimdi şoförlü Mercedes'e biniyor" açıklamalarını da değerlendiren Faruk Süren, "Ne kadar ayıp bir iftira. Ve bunu söyleyen Galatasaray'tan dem vuruyor. Bunu söyleyen tarihte ilk defa ibra olmayan bir yönetim. Davası var bu konuyu uzatmamak lazım. Ama kendi yapmış oldukları tüzük, kaotik bir ifadeler manzumesi. O tüzük yüzünden ibra olmadı. 2000 kişi mali kobreye katıldı ve Gs genel kurulu nezaket gösterdi. Mali olarak ibra etti. O nezaketi bile anlamadılar. O mesajı bile almadılar. Genel kurulda 40 kişi konuştu bir kişi bile lehine konuşmadılar. Ortada bir basiretsizlik örneği sergiledi" ifadelerini kullandı.

BEN DE KENDİSİNE ADNANCIK DİYEYİM AMA DEMİYORUM

Adnan Polat'ın, "Ayak takımı ve Faruk Süren gibi adamlar var" sözünü de değerlendiren Süren, "Benim için Sportif AŞ'nin başına geçecek diyor. Olmayan stat projesi için 12 milyon dolar ödedi diyor. Bunlar son derece çiğ, sığ ve esasında muhatap bile kabul edtmeyeceğim ifadeler ama yazılmış bir şeyler söylemek lazım. Bir kere bana Faruk olarak hitap edecek bir dostluğumuz yok. Ben de kendisine "Adnancık" diyeyim ama demiyorum, Adnan Bey diyeyim" şeklinde ilginç göndermede bulundu.

BU STAT 90 MODEL STATTIR

Kendi dönemlerinde hazırlanan stat projesi için 12 milyon dolar harcanmadığını kaydeden Faruk Süren, "Mali işlerden bi haber olduğunu yine belli ediyor. Çünkü ihalesi yapılan stadı sonraki yönetimlerimiz yapmamaya karar verdi. Bu da bir tercih meselesidir. O stadın yapım bedeli olarak 4,7 milyon dolar harcandı. Bu bütün kitaplarımızda var. 12 milyon dolar gibi rakamların hepsi dezenfermasyon. Bunları uzun uzun anlatmaya gerek yok. Biz muazzam bir stat projesi yaptık. Bugün yapılan stattan çok daha iyi bir stattır. Bu stat 90 model bir stattır. Yeni yapılmış eski bir stattır. Eski bir konseptir. Biz 21. asrın konseptini yaptık orada. Fakat o zamanki yönetimler benden sonra yapmamaya karar verdiler. Bunu tartışmaya gyerek yok. O statın ihalesi 2000 yılının Mayıs ayında yapılmıştı TEKFEN'e. Ondan sonra UEFA gibi şeyler derken, sonra ekonomik kriz yaşadık. 2002'de Ak Parti iktidara geldikten sonra bu proje yapılabilirdi. Ama yönetimlerimiz uygulamadılar. Sportif'in başına gelmek gibi niyetim yok. Bana teklif bile gelmedi. Sportif'in başına Ünal Aysal gelecek ve ekibi o kuracaktı, kurdu da zaten" dedi.

SPORTİF'TEN NEMA MI BEKLİYORLARDI?

"Spotif'in başına geçince ne olacak, orada yıllardır Adnan Sezgin bulunuyordu? sorusuna Faruk Süren, "Oradan nema bekliyorlardı veya nema ediniyorlardı. Onun için orayı çok güzel gösteriyordu. Ama orası hiç bir şey ifade etmez. 300 milyon dolar borcu var. O 300 milyon doların 150 milyon doları bankaya borç. O şirketin başna geçeceğim ve o benim için bir fırsat olacak. Ne gibi bir dezenfermasyon mekanizmasın çalıştırmak istiyor bilmiyorum ama kendi sığ düşüncesine bırakıyorum" dedi.

TİCARİ İTİBAR KONUSUNDA EN SON KONUŞACAK KİŞİ ADNAN POLAT'TIR

Kendisi hakkında mahkemesi var söylemlerini de değerlendiren Süren şöyle devam etti; "Benim mahkeme gibi bir şeyim yok. Herkesin mahkemesi olabilir. Mahkemelik olmak demek suçlu olmak demek değildir. Suçlama vardır gidilir, bazen ceza alınır bazen dosya kapanır. Kendisi de mahkemelik. Kulübü mahkemeye verdi. İnsanın mahkemesinin olması kötü bir şey değil. Sonucun kötü olması, olumsuz sonuç doğurur. Kendisi kulübü, üstelik başkanlığını yaptığı kulübü mahkemeye vermiş. Ben böyle bir rezalet görmedim. O rezalet kendisine ait. Ticari itibara gelince bana karşı bir şey duymadım görmedim. Ticari itibara gelince en son konuşacak kişi Adnan Polat'tır. O konuya daha fazla inmek istemiyorum. O konulara cevap vermeye tenezzül etmeyeceğim. Ayak takımı diyor, oraya uygun ifadeler kullanıyor"

UEFA KADROSUNU DA O KURMUŞTUR!

Adnan Polat'ın "Yeni yönetim daha transfer yapmadı. Selçuk İnan'la sezon ortasında anlaşmıştık" sözlerine ise Süren, "Zaten hepsini onlar yapt. Selçuk'u, Elmander'i onlar aldılar. UEFA takımını da o kurdu. Zaten bir kere ifade şuradan geliyor. Gs'de ben diye bir şey yok. Biz diye bir şey var" şeklinde imalı konuştu.

KENDİSİNİ MÜFTERİ İLAN EDERİM

Polat'ın "Mercedes'li 2. başkan ifadesini ise "Çok çirkin ifade. Kendisini müfteri ilan ederim. İddialar kendisini bağlar, bizi bağlamaz. Hele başbakana stat açılışında yapılan, ki Başbakan Türk sporuna müthiş bir katkıda bulundu, sadece ve sadece kendi beceriksizliğinden dolayı koca bir camiayı töhmet altında bıraktı. 106 yıllık camiayı töhmet altında bıraktı. Başbakan'ın döneminde basketbolda dünya şampiyonası yapıldı. Kadınlarda da yapılacak. Bazı başarıları da itiraf etmek lazım. Ben Ak Partili değilim diyor. Zaten biliniyor. CHP belediye başkan aday olmuştu. Galatasaray'a siyaset karıştırdılar diyor, siyasetin alasını kendisi yapıyor" şeklinde değerlendirdi.

POLAT'A BAŞKANLIK TEKLİFİNDE BULUNMAYAN KULÜPLER

Adnan Polat'a Federasyon Başkanlığı teklif edildiği iddialarını da değerlendiren, "Faruk Süren, "Güleyim ya" şeklinde ilginç cevap verdi ve şöyle devam etti;" Olablir, 3 tane kulüp bir araya gelir ve teklif ederler. Ancak ben Adnan Polat'a teklif yapmayacak kulüpleri sayayım; başta Galatasaray, sonra Fenerbahçe, Beşiktaş , Gaziantep, Trabzonspor. Bu kulüplerin Adnan Polat'ın başkanlığını teklif etmediğini biliyorum" dedi.

GALATASARAY'I TEMSİL EDEMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ

Adnan Polat'ın, Ümit Davala hakkında ki sözlerini de değerlendiren Faruk Süren, "Zaten bu ifadeler bir Galatasaray yönetim kurulu üyesi veya başkanının ifadesi olamaz. Bunu ifade edemez. Bunu ifade edemediği için ibra edilmedi ve düşürüldü. Galatasaray camiası bunu istemedi. Bütün mesajları almadı. Efendi efendi gitmesi için. Neticede bu oldu. Bu bir mesajdır. 2010'da da mesajı almadı. Adnan Polat, o seçimde Adnan Öztürk'e karşı seçildiğinde Adnan Öztürk 2600 oy almışt. Bu mesajı bile almadı. Çok ciddi insanlar çıktı. Yaşlısı genci eleştirdi ama mesajı almadı. Ümit Davala hakkındaki ifadesi Galatasaray'ı temsil zaafiyetini gösterdi. Ama, nafile ve sığ çabalarına devam ediyor. Bizim muhatabımız olmayacak" diye sözlerini bitirdi.

Adnan Polat bu gidişle bir ilke daha imza atıp 'kulüpten ihraç edilen eski başkan' olacak. Yaptığı konuşmalar sanki Galatasaray kulübünün başkanlığını yapmış biri değil de bir kurumdan ayrılıp başka bir kuruma geçmiş bir çalışan gibi. İnsan biraz ağır davranır. 'Helvacı Mercedes aldı, Ümit Davala içkici, Ünal Aysal CHP'ye yaranıyor' Bu sözler aklıselim bir insanın değil, oyuncağı elinden alınmış bir çocuğun demeçleri sanki.

Federasyon başkanlığı çin şimdide Mehmet Ali Aydın'lar ismi geçiyor. İşin ilginç yanı bizimde buna destek vereceğimiz konuşuyorki böyle bir şeye destek verenin Allah belasını versin.

Federasyon başkanlığı çin şimdide Mehmet Ali Aydın'lar ismi geçiyor. İşin ilginç yanı bizimde buna destek vereceğimiz konuşuyorki böyle bir şeye destek verenin Allah belasını versin.

Sadri Şener,Demirören ve Ali Dürüst yemekte bir araya gelerek başkan ol demişler.M.Ali Aydınlar düzgün adamdır ama sonuçta fanatik bir fenerbahçeliyi federasyon başkanı yapmak istememiz skandaldır.

AYdınlar'ın düzgün insanlığı beni pek ilgilendirmiyor açıkçası.Özgener içinde düzgün dendi ama tuttuğu takım nasıl ağır bastı gördük hepimiz bundan ders almıyorsak hala bir şey diyemem.

TS'lu olsun, bjk'li olsun, Bursa'lı olsun ama fb'li olmasın yeni başkan.

Mehmet Ali Aydınlar TFF Başkan adayı olduğunu söyledi,Hürriyet röportajında.Aziz Yıldırım ile görüşmedim demiş kendisi,diğer büyüklerin desteğini aldığını belirtmiş kendileri.Galatasaray kongre üyelerinde olan Göksel Gümüşdağ'ın başkan olmasını neden ister Aziz Yıldırım.Dönüyor birşeyler yine.

Aziz Yıldırım ile Mehmet Ali Aydınlar'ın arasının olmadığı söyleniyordu. Ancak; Mehmet Ali Aydınlar'ın Fenerbahçe taraftarı olmasının ötesinde Fenerbahçe ile özdeşleşmiş bir durumu da var. Acıbadem grubunun tamamen desteğini çekmesi gerekir Fenerbahçe'den. Yine ince hesaplar dönüyor belli ki.

Bundan 10-15 yıl önce Aziz Yıldırım ın adını bilmezdik
Şimdi her türlü fırıldağı çeviriyor kendisi

Bizim kulübümüzün görüşü Mahmut özgener in görevine devam etmesi yönündeymiş
inşallah bu olay gerçekleşir.
Zira Aziz Yıldırım her istediğini yaptırır MAA ya.
Korkuyorum açıkçası.

İleride fener başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Aydınlar'ın federasyon başkanlığı yaparsa feneri karşısına alma gibi bir durumu olur mu Allah aşkına? niye bizimkiler istiyor bu adamın gelmesini anlamam mümkün değil, fenere yaranmak için taraftarına şirin görünmek için fener yanlısı bir federasyon başkanlığı yapacağı kesindir. Aksi takdirde hakemler fener aleyhine filan maç yönetirse, federasyon fener karşıtı olursa ileride nasıl başkan olacak bu adam fenere? bunları düşünüp feneri koruyan bir federasyon başkanlığı yapacak birine bizim yönetimin destek vermesini anlayamıyorum.

Adnan Polat çıkmış, Kanaltürk'e, konuşup konuşup duruyor. Adama sorarlar başka kanal mı bulamadın, Ünal Başkan'ın çıkıp ayar verdiği adamlarla tekrardan muhatap oluyorsun. Onu da bıraktım, yakışır mı bir Galatasaray eski başkanına böyle çıkıp her yerde konuşmak, hele de daha olaylar tazeyken, yeni yönetime baskı gelmesin diye insan susar. Bu öyle değil, üstlerine gitsinler diye uğraşıyor. 150 milyon dolar için 750 milyon dolar temlik vermişsin, bütün gelirler ipotek altında veya harcanmış, kulübün kasasında para yok, çıkıp hala ne yüzle konuşuyorsun. Yaptıklarım kitap olur diyor bir de... Olur Sayın Polat, olur. Sayın Sezgin'in verdiği tezler gibi, sizin yaptığınız hatalar da Büyük Larousse gibi en az 20 cilt olur. Stadı görünce bizi unutamayacaklar falan diyorsun, doğrudur. Ama seni unutamamak için stada gerek yok, Sayın Polat. Açar 2010-2011 sezonuna bakarım, kulübü getirdiği hale bakarım, zaten bir ömür hafızamdan çıkmazlar.

Selçuk İnan'ı ben aldım, diyorsun. Helal olsun da, ne bekliyorsun yani. Ne diyelim, hata ettik, geri dön mü? İlkay'ı, Ekici'yi alıcaktım diyorsun, balık hafızalı değiliz ki geçtiğimiz senelerde tek bir yerliye bile bonservis ödemediğini unutalım. İlkay ile Ekici yeni mi çıktı, alsaydın.

Söylecek söz yok sana, Adnan Polat.

İlkay ile Mehmet Ekici'ye imza attırmış olsa ben bu üç yıldaki her başarısızlığı için , bizi her üzmüşlüğü için hakkımı helal ederdim çünkü öyle bir durumda 3 yılımızı yakmış olan adam geleceğimizi kurmuş olurdu.Hemde çok sağlam kurmuş olurdu.

Polemik yaratmak için söylemiyorum ama ben Adnan Polat'ın kötü işler yaptığına inanmıyorum. Birkaç hatası dışında bence gayet iyiydi hatta. Adnan Sezgin konusunda mesela. Kalsaydı bu sene transferleri de o yapacaktı ki daha önce neler yaptığını gördük.
Bir de stat açılışında Galatasaray taraftarına haksız tepkisi vardı onu da yorgunluğa bağlıyorum.
Ayrıca bu kadar kötü yöneten bir başkanın kurduğu kadro şu anda 26 yıl sonra finalde ve hepimizi heyecanlandırıyor.

2011 Revize Bütçesi Sitemizde

2-9 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı öncesinde, 2011 Revize Bütçesi, tüzüğümüz gereğince sitemize yüklenerek üyelerimizin değerlendirmesine sunulmuştur.

Kulüp üyelerimize açık olan raporlara giriş için gerekli şifre, üyelerimizin kulüp kayıtlarında bulunan cep telefonlarına SMS olarak gönderilmektedir.

Üyelerimizin bilgisine sunulur.

2011 Revize Bütçesi

Galatasaray Spor Kulübü

Acaba nasıl revize oldu..bir kişi okumuş durum umutsuz diyordu twitter da