Gündemden

Finaldeyiz: ENKA 4 - Galatasaray 12

Galatasaray Sutopu Takımı, I. Deplasman Sutopu Ligi Playoff yarı finali ikinci maçında ENKA ile karşılaştı. ENKA Yüzme Havuzu'nda gerçekleşen mücadeleden 12-4'lük skorla üstün ayrılan Yenilmez Armada, seride durumu 3-0'a getirerek finale yükseldi.

1. PERİYOT: 0-2
2. PERİYOT: 1-3 (1-5)
3. PERİYOT: 1-3 (2-8)
4. PERİYOT: 2-4 (4-12)

Normal sezondaki 16 maçını da kazanarak playoff aşamasına lider giren Galatasaray'ın finaldeki rakibi İYİK - Heybeliada eşleşmesinden gelecek takım olacak. Sezon içinde rakibini iki kez yenerek seriye 1-0 önde başlayan İYİK'in seride 2-0'lık üstünlüğü bulunuyor.

Galatasaray Sutopu Takımı'nı gösterdikleri üstün performanstan dolayı kutlar, playoff finalinde takımımıza başarılar dileriz.

Burada ilk şampiyonluğumuzu alırız inşallah.

Elmander: "Kallström ile konuştum ve..."

Galatasaray'ın Bolton'dan transferi Johan Elmander, İsveç Milli takımı kampından açıklamalarda bulundu. Elmander, Kallström hakkında da ilginç ifadeler kullandı

Galatasaray'ın yeni golcüsü Johan Elmander, İsveç Milli Takımı kampından sarı-kırmızılı taraftarlara birbirinden iddialı mesajlar gönderdi.

Milliyet gazetesinden İrfan Kurtulmuş'un röportajında; gelecek sezon için beklentilerin çok yüksek olduğuna dikkat çeken yıldız oyuncu, "Galatasaray gibi büyük hedefleri olan bir kulüpte oynamak zordur, ancak kendime güveniyorum. Takım arkadaşlarımla birlikte şampiyonluk için çalışacağım" dedi.

Taraftarın ilgisinden memnun olan Elmander, Kim Kallström transferi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

İngiltere Premier Lig ekibi Bolton Wanderers ile yollarını ayırarak, Cim-Bom'la 3 senelik sözleşme imzaladıktan sonra ülkesinde medyanın ilgi odağı haline gelen Elmander, yeni sezonda şampiyonluk için takım arkadaşlarıyla birlikte her şeyini ortaya koyacağını söyledi.

Türkiye'de, taraftar grubu ve adeta bir basın ordusu tarafından karşılanması için, "fantastik bir gündü" yorumunu yapan başarılı futbolcu, bu tür olayların İsveç için sıra dışı olduğuna dikkat çekti.

KALLSTRÖM'Ü İSTERİM"

Johan Elmander, İsveç basınına yaptığı açıklamada, Lyon'da forma giyen Kim Kallström'e, Galatasaray hakkında bilgiler verdiğini söyledi. Yıldız futbolcu, "İstanbul'da geçirdiğim üç gün boyunca Galatasaray hakkında edindiğim tüm izlenimleri abartmadan Kallström'e aktardım. Bu anlattıklarımdan sonra Kallström'ün tercihini Galatasaray'dan yana kullanmasını umut ediyorum. Yeni sezonda beraber oynarsak bundan büyük mutluluk duyarım" dedi. Elmander, Kallström ile İsveç Ligi ekiplerinden Djurgandens ve İsveç U-21 Milli Takımı'nda birlikte oynadıklarını da ifade etti.

Milli takım topluca kötüydü gerçi liberoları ile gömülü bir defansta bile fazla sırıttı bir maç referans olmasa da böyle dengesizlikler yapabileceği konusunda sinyali de vermedi değil bakalım.

Emre NTV Canlı yayınında hayatımda konuşmuşluğum yok dediiği adama mesaj yolu ile şaka yaptığını söyledi.Şaka yapacak kadar samimi isen nasıl konuşmuşluğun olmuyor.Doğru düzgün konuştuğun biri değilse bu tarz bir şakayı nasıl yaparsın.

Merdi kıpti secaat arzederken sırkatin söylermiş

Emre komediydi. Konuşmadım görmedim der , sonra akmerkezde gördüm der , sonra şaka yaptım der. Bi de kızgın kızgın ötüyo tosun. Dün 10 numara top oynadı o ayrı. Emre Belözoğlu'nda biraz karakter olaydı heykeli dikilirdi her mahalleye. Aptallığına yansın

Emre NTV Canlı yayınında hayatımda konuşmuşluğum yok dediiği adama mesaj yolu ile şaka yaptığını söyledi.Şaka yapacak kadar samimi isen nasıl konuşmuşluğun olmuyor.Doğru düzgün konuştuğun biri değilse bu tarz bir şakayı nasıl yaparsın.

Merdi kıpti secaat arzederken sırkatin söylermiş
Telegolde telefonun sahibi mesajları ben yazdım Emre yanımda yoktu demişti...

Özgener büyük ihtimalle adaylığını koyar ve seçilir. Eğer Özgener aday olmazsa Lütfü Arıboğan olacak. Atalay'ın seçilme ihtimali yok girse bile.

Kulüpler vergi konusunda anlaşmaya varmamış olsa Özgener seçilirdi büyük ihtimalle ancak o sırun ortadan kalktığı için Özgener'in şansı çok düşüktü. Zira kendisine GS-Bjk-Trabzon cephe almış durumda ki bu 3 kulüp en fazla oyu olan kulüpler. Bu kulüplere bağlı davranacak kulüpleri, Göksel Gümüşdağ'ın adaylık planlarını düşündüğümüzde 18 takımdan tahmini 12 tanesi Özgener'e oy moy vermezdi.

Bu durumun spor yazarları, eski sporcular ve ikinci lig takımları üstündeki durmuda düşünüldüğünde Özgener için en iyisi futbolun içine ettim şimdi kenara çekilme zamanıdır demesidir.

Lütfi Arıboğan veya Göksel Gümüşdağ bize uygun isimler.

Özgener'e oy vermeyecek tek takım Ankaragücü.

Trabzon da verir oyunu. Atalay kesinlikle seçilemez.

POLAT BOMBASI
Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat'ın ismi TFF kulislerine bomba gibi düştü.

Mahmut Özgener’i kalmaya ikna edemeyen bir grup kulüp temsilcisi, Polat’ı ziyaret ederek kendisinden başkanlık koltuğuna talip olmasını istedi. “Türk futbolunun bir lidere ihtiyacı olacak. O lider ne Göksel Gümüşdağ, ne Mehmet Atalay olabilir ancak siz olursunuz” denilerek Adnan Polat’a tam destek verildi

Mahmut Özgener görevinden ayrılacağını söyledi, bombayı ortaya bıraktı. Yeni başkanın kim olacağı konusunda herkes papatya falı açıyor. Şimdilik öne çıkan iki isim var. Göksel Gümüşdağ ve Mehmet Atalay. İkisi de iddialı. İkisi de seçimi kazanacaklarına yüzde 100 oranda inanıyor.

Haluk Ulusoy’un nasıl pozisyon alacağı genel seçime endeksli. Destek bulduğu takdirde başkanlığı istiyor. Gümüşdağ ve Atalay iddialı ama onları isteyenler olduğu kadar istemeyen kulüpler de var. Başta Beşiktaş, Trabzon, Galatasaray... Özellikle Göksel Gümüşdağ’a, ‘Aziz Yıldırım’ın yörüngesindeki isim’ gözüyle bakılıyor. Pazar günkü seçimden sonra 3 büyüğün tavırlarında değişiklik olur mu şimdilik belirsiz. Çünkü Türkiye’deki federasyon seçimlerinde maalesef siyaset ciddi oranda belirleyici unsur olarak her zaman karşımıza çıkıyor.

‘GÜMÜŞDAĞ-ATALAY OLMAZ’
Yıldırım Demirören, “Özgener devam etmeli, Gümüşdağ asla olmaz” sözleriyle tavrını net şekilde ortaya koydu. Sadri Şener de Mahmut Özgener’in devam etmesi gerektiğini söylüyor. Galatasaray’ın gönlü de mevcut adaylara sıcak bakılmadığı için Özgener’in devam kararından yana. Mahmut Özgener ise salı günü son sözünü söyleyecek. Federasyonda başkanlık seçimi sadece 20 gün sonra. İşte bu ortamda özellikle Gümüşdağ-Atalay isimlerine olumlu gözle bakmayan kulüpler de harekete geçti, yeni başkan arayışlarına başladı. Pazartesi günü çok sürpriz bir isme teklif götürüldü: Adnan Polat. Galatasaray eski başkanını ziyaret eden bazı kulüpler, “Gümüşdağ’ı istemiyoruz. Atalay zaten olmaz. Eğer kabul ederseniz federasyon başkanlığına aday olmanızı istiyoruz” sözleriyle Polat’a teklifte bulundu.

“O LİDER SİZSİNİZ”
Adnan Polat hiç de beklemediği bu öneri karşısında konuklarına teşekkür etti, futboldan dünyasından bir süre daha uzak kalmak istediğini belirtti. Ancak kulüpler geri adım atmadı. “Özgener’in kalmasını istiyoruz ama inat ediyor. Bırakmakta kararlı. Geri dönmezse Türk futbolunun bir lider ihtiyacı olacak. O lider de Gümüşdağ, Atalay değil, ancak siz olursunuz. Hemen karar vermeyin.

Birkaç gün düşünün. Görüşünüz olumlu yönde olursa bizler gerekli çalışmaları hemen başlatacağız” sözleriyle görüşmeyi noktaladılar. Şimdi bu kulüpler Adnan Polat’tan gelecek haberi bekliyor, adaylığa yeşil ışık yakmasını umuyor. Polat şimdilik pek olumlu bakmıyor ama sürekli baskı altında. Kısacası önümüzdeki günlerde sıcak gelişmeler yaşanabilir. Polat’ın adaylık isteğini kabul etmesi de başkanlık yarışında dengeleri bir anda değiştirir.

Polat: Evet teklif aldım
Adnan Polat, kendisine yapılan teklifi doğruladı. Galatasaray eski başkanı, “Evet bazı kulüplerin böyle bir girişimi oldu. Görüştük. Kendilerine teşekkür ettim” dedi. Polat, “Teklifi hangi kulüpler getirdi?” şeklindeki sorumuza ise “Kulüp ismi vermem yanlış olur, yakışık almaz. Ama Türk sporunun önde gelen kulüpleri diyebilirim” yanıtını verdi.

Kaynak: Habertürk

adnan polat:

"benim dönemimde futboldaki problem neredeydi. ben her zaman haldun'a 'sen patronsun. adnan ise bir profesyonel. o senin altında. hatası olursa hesap sor. ama sen futbolcu ile kesinlikle samimi olma' dedim. haldun'a tam olarak anlatamadım. haldun kötü gidişin faturasını adnan'a kesmeye çalıştı. ben de bunu kabul etmedim.".

Hem Halduna patronsun de hemde fatura çıkardı diye kabul etme..Adnan Polat konuştukça batıyor sus artık...

Galatasaray tarihinin en kotu baskani Adnan Polattir.Bir daha kluple hicbir noktada yollari kesismesin ve hatta tribunlerdede boy gostermesin.Her uzatilan mikrofonada konusmasin.Isine gucune baksin.Daha 1 ayini yeni dolduran bir yonetimi elestirerek nasil bir psikolojik hezeyan icinde oldugunuda gozler onune sermistir.Polata su konuda tesekkur etmek lazim klubu oylesine dibe vurdurduki Unal Aysal gibi gercek Galatasarayli ve Galatasarayli durusuna sahip bir baskanimiz olmasina vesile oldu.

Adnan Polat akşam gazetesini ziyaret etmiş ve saçma sapan konuşmaya devam etmiş. Sevgiyi unuttuk azıcık saygımız var, böyle devam ederse onu da yok edecek..