Aysal: 328 milyon dolara kefil bulamazsın
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Olağanüstü Mali Genel Kurul Toplantısı’nın görüşmeler bölümünde yapılan eleştirilere yanıt verdi.
İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, görüşmeler bölümünün ardından tekrar kürsüye gelen Ünal Aysal, ciddi bir bilgi kirliliği olduğundan yakındı.
Yönetimin talepleri konusunda farklı bilgiler aktarıldığını anlatan Aysal, "Biz sizden hisse senedi satışı veya repo istedik. Bunu yüzde 11’le sınırlı olarak istedik. Ucu açık, sınırsız değil. Zaten geçmişte yüzde 38 için bu yetki verilmiş ve kullanılmış. Bizim yetkimiz yüzde 11 ile sınırlı. Borçlanma yetkisi de mevcut borcun miktarıyla sınırlı. Borçların yapılandırılması, yeniden finansman sağlanması olayından bahsediyoruz. Bizim 328 milyon dolar borcumuz 400 milyon dolara çıksın diye bir talebimiz yok" dedi.
Riva arazisi için istenen yetkiye yönlendirilen eleştiriler için ise Aysal, "Riva’nın değerlendirilmesi olayı zaten yapılması gereken, vadesi gelmiş bir iş. Zaten yetkileri daha önce vermişsiniz, çalışmaları yapılmış. Biz de bir kurul kurduk ve çalışmamızı yaptık. İstenen yetkiler uçsuz bucaksız değil, mevcut borcun miktarı, yönetimin de süresiyle sınırlıdır" ifadelerini kullandı.
"VAKİT NAKİTTİR"
Ünal Aysal, bazı üyelerin yeniden çalışmalar yapılması için beklenmesi talepleri olduğunu aktarırken, "Konuşan arkadaşlarım zaman üzerine de oynadılar.
(Bekletelim, tekrar çalışalım, bu çalışma bizim hoşumuza gitmedi) diye söylediler. Arkadaşlar, zaman gibi bir mefhum var. Vakit nakittir. Pazartesi günü personele ödeyeceğimiz paramız yokken, daha fazla vakit harcayamayız. Ayrıca nakit sorununun çözümüne ilişkin bir öneri de almadım. Bundan dolayı da üzgünüm" diye konuştu.
"328 MİLYON DOLARA KEFİL BULAMAZSINIZ"
Eski yöneticilerden Fatih Altaylı’nın, Ünal Aysal’ı geniş mali gücü nedeniyle başkanlığa seçtikleri yönünde yaptığı açıklamaya değinen Aysal, şu ifadeleri kullandı: "Mizahın ötesine geçen konuşmalar da oldu. Borçların başkan tarafından ödeneceğini tahmin ettikleri için beni seçtiklerini söylediler. Ben Galatasaray tarihinde 6 milyon doların üzerinde kulübe kasa kolaylığı yapmış bir başkan görmedim. Siz biliyorsanız söyleyin. 328 milyon dolar borca kefil olacak hiçbir başkan bulamazsınız. Ben böyle bir taahhütle de gelmedim. Bunu katiyetle düşünmediğimi söyledim. Bu tek kelimeyle Galatasaray’a hakarettir. Kulüp kendi imkanlarını kullanmak zorundadır ve yöneticilerin de görevi budur. İleri tarihe atılan sorunlar, gittikçe büyüyen ve çözülemeyen sorunlardır. Burada verdiğiniz karar Galatasaray’ın istikbaline etki edecektir. Biz size güveniyoruz, siz de bize güvenin."