Gündemden

Ersan için üzüldüm ama ilahi adalette yok değil işin içinde. Peynirimsi kardeşi Elis Gülüm Twitterdan cinconlular size mi gelecekti ersanım hehe tarzı tonla yazı yazdı. O zamanlar herkes çok kızdı çok sinirlendi vs. Şimdi olanlar ise ortada. Bunun gibilerin dili terbiye olur umarım bu olaydan sonra.

Hazırlık maçı programımız

8 Temmuz Cuma
19.00 Berlin Türkiyemspor – Galatasaray (Kufstein Arena)
10 Temmuz Pazar
17.00 SpVgg Unterhaching – Galatasaray (Sportpark Unterhaching)
20 Temmuz Çarşamba
19.00 Galatasaray - FC Twente (Osnatel Arena, Osnabrück)
24 Temmuz Pazar
18.30 Galatasaray – FC Inter (Rewirpower Stadium, Bochum)
28 Temmuz Perşembe
21.00 Galatasaray – Liverpool FC (Türk Telekom Arena)

Arkadaslar hazirlik maclarimiz Gs Tv de mi yoksa d smartta mi gecen yil Gs Tv yaynlamisti bu yil d smart 4buyuklerin hazirlik maclari bizde diye reklam yapiyo bilgisi olan var mi ?

art_galatasaray.jpg

Tüm stat You wıll never walk alone'u söylesin! :)

UEFA Avrupa Ligi 1. ön eleme turunda Azarbeycan takımı Olimpik Şüvelen’ı 1-1 ve 2-1´lik skorlarla eleyen Gaziantepspor'un 2. Ön Eleme´de karşılaşacağı rakibi Belarus temsilcisi FC Minsk oldu.

FC Minsk ile ilk maç 14 Temmuz´da Belarus’da oynanacak. Rövanş karşılaşması 21 Temmuz´da Kamil Ocak Stadı´nda yapılacak.

Trabzonspor, Çek Cumhuriyeti'nin Slavia Prag takımından Ondrej Celustka ile sözleşme imzaladı. Çek oyuncunun 5 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.

Aysal: 328 milyon dolara kefil bulamazsın

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Olağanüstü Mali Genel Kurul Toplantısı’nın görüşmeler bölümünde yapılan eleştirilere yanıt verdi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, görüşmeler bölümünün ardından tekrar kürsüye gelen Ünal Aysal, ciddi bir bilgi kirliliği olduğundan yakındı.

Yönetimin talepleri konusunda farklı bilgiler aktarıldığını anlatan Aysal, "Biz sizden hisse senedi satışı veya repo istedik. Bunu yüzde 11’le sınırlı olarak istedik. Ucu açık, sınırsız değil. Zaten geçmişte yüzde 38 için bu yetki verilmiş ve kullanılmış. Bizim yetkimiz yüzde 11 ile sınırlı. Borçlanma yetkisi de mevcut borcun miktarıyla sınırlı. Borçların yapılandırılması, yeniden finansman sağlanması olayından bahsediyoruz. Bizim 328 milyon dolar borcumuz 400 milyon dolara çıksın diye bir talebimiz yok" dedi.

Riva arazisi için istenen yetkiye yönlendirilen eleştiriler için ise Aysal, "Riva’nın değerlendirilmesi olayı zaten yapılması gereken, vadesi gelmiş bir iş. Zaten yetkileri daha önce vermişsiniz, çalışmaları yapılmış. Biz de bir kurul kurduk ve çalışmamızı yaptık. İstenen yetkiler uçsuz bucaksız değil, mevcut borcun miktarı, yönetimin de süresiyle sınırlıdır" ifadelerini kullandı.

"VAKİT NAKİTTİR"

Ünal Aysal, bazı üyelerin yeniden çalışmalar yapılması için beklenmesi talepleri olduğunu aktarırken, "Konuşan arkadaşlarım zaman üzerine de oynadılar.

(Bekletelim, tekrar çalışalım, bu çalışma bizim hoşumuza gitmedi) diye söylediler. Arkadaşlar, zaman gibi bir mefhum var. Vakit nakittir. Pazartesi günü personele ödeyeceğimiz paramız yokken, daha fazla vakit harcayamayız. Ayrıca nakit sorununun çözümüne ilişkin bir öneri de almadım. Bundan dolayı da üzgünüm" diye konuştu.

"328 MİLYON DOLARA KEFİL BULAMAZSINIZ"

Eski yöneticilerden Fatih Altaylı’nın, Ünal Aysal’ı geniş mali gücü nedeniyle başkanlığa seçtikleri yönünde yaptığı açıklamaya değinen Aysal, şu ifadeleri kullandı: "Mizahın ötesine geçen konuşmalar da oldu. Borçların başkan tarafından ödeneceğini tahmin ettikleri için beni seçtiklerini söylediler. Ben Galatasaray tarihinde 6 milyon doların üzerinde kulübe kasa kolaylığı yapmış bir başkan görmedim. Siz biliyorsanız söyleyin. 328 milyon dolar borca kefil olacak hiçbir başkan bulamazsınız. Ben böyle bir taahhütle de gelmedim. Bunu katiyetle düşünmediğimi söyledim. Bu tek kelimeyle Galatasaray’a hakarettir. Kulüp kendi imkanlarını kullanmak zorundadır ve yöneticilerin de görevi budur. İleri tarihe atılan sorunlar, gittikçe büyüyen ve çözülemeyen sorunlardır. Burada verdiğiniz karar Galatasaray’ın istikbaline etki edecektir. Biz size güveniyoruz, siz de bize güvenin."

Sedat Doğan, "Biz Fabiano ve kulübüyle anlaştık ama haberler basına yansıyınca bu transfer gerçekleşmedi. Taraftarlar Fabiano'nun evini bastı ve oyuncuyu bu transferden zorla vazgeçirdi" dedi. Sedat Doğan ayrıca bu sezon transfer için 6 milyon euro'luk bir bütçe ayırdıklarını belirtti.

Klubün mali durumunun ne kadar sıkıntılı olduğunu biliyorum ama futbol için ayrılan 6 milyon avroluk bütçe tek kelime ile komik ve gülünç......

6 milyon avro ile 1 forvet 2 orta saha alabileceklerse helal olsun ne diyim.Bencede zorunluluktan yapılmış bir açıklama bu.

Yalnız bunun haricinde madem sıkıntı var ve bence forvet bu kadar elzem değilken bonservisi elinde olan Marica kesinlikle düşünülebilir. Alınacak bir risktir bence.

Ama 2 orta saha bence zorunlu durumda. Yada bir orta saha bir sol beg en kötü ihtimalde olması gereken benim gözümden.

Bu 6 m.euro bence yapılacak 2-3 transferin bonservislerinin ilk taksitleridir.Atıyorum Cambiasso nun bonservisi 8 m.euro ise 4 yıl taksite bağlanmıştır ve her yıl 2 m.euro ödenecektir.Yoksa başka bir mantığı yok bu 6 m.euronun.

Zaten geçen yönetimde hep böyle taksitle transfer yapıyordu.Elano,Keita,Misi nin bonservisleri 2-3 yıl taksitle alınmıştı.Ayrıca transferlerin böyle yapılması çok daha mantıklı.