Gündemden

Mersin'de son bomba Kader Keita!

Spot Toto Süper Lig'in yeni ekibi Mersin İdman Yurdu, bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Abdul Kader Keita ile görüşmelere başladı..

Mersin İdman Yurdu'nda transfer görüşmeleri devam ediyor. Kırmızı lacivertliler Galatasaray'ın eski yıldız Abdul Kader Keita ile görüşmelere başladı.

Spor33.com'dan Volkan Toslak'ın transferdeki son durum ile ilgili sorularını yanıtlayan Mersin İdman Yurdu Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Işık, Keita ile resmi olarak görüşmelere başladıklarını belirtti.

Işık, "İhtiyacımız olan bir futbolcu ile görüşmeler yapıyoruz. Aramızda parasal konularda çok büyük fark yok. Görüşmelerimiz bu hafta sonuna kadar tamamlanır. Eğer her şey olumlu olursa, ki şu anda olumsuz bir durum yok. Keita'ya imzayı attırırız" dedi.

Keita'yı Nurullah Sağlam'ın da kadrosunda görmek istediğini ifade eden Işık, "Süper Lig'e yeni çıkan bir ekip olarak iyi transferler yaptık. Kaliteli bir ekiple Süper Lig'de ses getiren ve söz sahibi olan bir takım olacağız" dedi.

Beşiktaş'ın, İngiltere'nin Manchester United takımından kiralık olarak kadrosuna kattığı Portekizli futbolcu Bebe'nin 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Portekiz Ümit Milli Takımı'nın, Slovakya ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan Bebe'nin, çekilen MR'ı sonucunda sol diz ön çapraz bağlarında yırtık tespit edildiği ve sahalara dönmesinin 6 ayı bulacağı bildirildi.

Yüzmede Şampiyonuz!

Galatasaray Yüzme takımı Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası'nda şampiyonluğu kazandı.
İstanbul ENKA Olimpik Yüzme Havuzunda, 53 kulüpten 166'sı bayan, toplam 443 sporcunun katıldığı 5 gün süren yarışlarda kupayı Galatasaray kazandı.
galatasaray_yuzmede_sampiyon_1313348719.jpg

Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası'nda erkeklerde Galatasaray 390 puanla ilk sırada yer aldı. Galatasaray'ın ardından Fenerbahçe 381 puanla ikinci, ENKA ise 264 puanla üçüncü oldu.
Bayanlarda ise Fenerbahçe 378 puanla birinci olurken, Galatasaray 377 puanla ikinci, 249 puanla ENKA 3. oldu.

Genel sıralamada Galatasaray topladığı 767 puanla kupayı kazandı. Fenerbahçe 759 puanla genel sıralamada ikinci olurken, ENKA ise 513 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonasının son gününde 3 rekor daha kırıldı. Son gün yarışların akşam seansında erkekler açık yaşta 4x100 metre karışıkta Galatasaray, Fenerbahçe'ye ait 3.46.90'lık Türkiye rekorunu 3.45.39 ile geliştirdi.

Bizim kendi gündemimiz olduğu için buraya yazmayı uygun gördüm arkadaşlar SK bölümü çok düzensiz ilerliyor Erkek takımına ziyadesiyle enerjimi harcadığım için burası biraz öksüz kaldı ama bundan sonra gözüm bu bölümün üzerinde olacak. Forumda bazı dikkat etmemiz gereken kurallar var mesela resmi açıklama gelmeden transfer başlığı açmamak gibi yada rakiplerimizin ismini her ne olursa olsun düzgün yazmak gibi (F5, 8JK gibi kısaltmalardan kaçınalım) lütfen biraz daha özen gösterelim gözüm bu forumun üstünde olacak artık :) .

Futbol takımımız ile ilgili birşeyler karalayacaktım, bu başlığı uygun gördüm.

* Şike soruşturması hakkında bugüne kadar çok doğru ve kararlı hareket ediyoruz. TFF de herşeyin farkında ve ciddi tehlike olarak gördüğü tek kurum olan Galatasaray'a cevap vermek zorunda hissediyor kendini. Hissetsin, sorun değil cevap da versin ama bizim kararlılığımız sürsün. Bakın işte ceza da veremiyorlar ona buna verdikleri gibi, PFDK'ya da sevkedemiyorlar korkudan.

* Keita transferinden vazgeçmiş olmamız üzücü. Daha doğrusu kulüp olarak keşke bu kadar dillendirmeseydik. Gündeme gelmesi bile taraftarın çok fazla ilgisini çekiyor. Böyle sevilen bir adam Keita ve bir o kadar da iyi bir futbolcu.

* Engin Baytar konusunda ümidim yok gibi birşey. Ama yapamaz edemez demiyorum. Şahsi kanaatim çok fazla birlikteliğimiz olmayacakmış gibi görünüyor. Bunda Engin'in kişiliği de en önemli etkendir. Karakteri bozuk oyuncuların 180 derece dönmesi beklenemez ama Galatasaray da hocasının eline sopa vermiş yetiştirme yurdu,kreş vb. biryer değil.

* Birkaç yerde okudum, zaten aklımdan da geçiyordu. Keita isminin Engin Baytar transferi ile birlikte gündeme gelmesi Engin'in transferinde yönetimin oluşturduğu kalkan gibi geliyor bana. Taraftarın tepkisini azaltmak, yoketmek için sürülmüş bir isim oldu sanki Keita. Hani Keita ismini duyanın gözü öyle döndü ki Engin transferinden bahsedilse bile güldü geçti. Bu da şahsi fikrimdir.

* Forlan'ın gelmesine pek sıcak bakmıyorum. Forlan'ı çok beğenirim, futbolculuğuna laf edilemez ama Baros varken Forlan ismi beni pek cezbetmiyor. Şu an gündemde olan forvetlerden Drogba isminde çok fazla heyecan yapıyorum. Tabi o da gelirse yeri garanti değil, canımız ciğerimiz Baros'umuz var. Buna da ayrı tırnak açmak lazım ki Fatih Terim Baros'u gönderecek kadar futbol cahili değildir. Bu kadar da eminim kendimden. Baros giderse hocamıza hakaretten en az 2 hafta ceza almaya razıyım. =)

* Podolski ismi geçiyor daha çok sol kanat için. Ne güzeldir bu isim ama ne oynayacağız nasıl oynayacağız iyice düşünerek yönelmeliyiz Podolski'ye. 10 numaralı futbolcumuzun ayrılışı ile birlikte onun yerini aynı şekilde oynayacak bir oyuncu ile dolduracağız diye bir kaide yok elbet. Orta sahamız yeterince sert ve fazlasıyla teknik olduğuna göre sol kanat için kaleye dikine girebilen, asıl önemlisi şutu olan, pozisyon yaratabilen bir oyuncuya kimse hayır demez. Podolski biçilmiş kaftan gibi geliyor bunları düşündüğümüzde.

Neyse, şimdilik bu kadar yeterli. İnşallah önümüzdeki günler kulübümüz için hayırlı bizler için mutlu vakitlerle doludur.