Gündemden

Rıdvan futboldan çekiliyorum demiş, vay arkadaş yaslardayım, karaları bağladım, öğrendiğimden beri ağlıyorum :D

Uğur benim kalbim dayanmaz kardeşim bu kayıba, Nihat Özdemir'de gitti zaten, Aziz desen hapiste, Bülent başgan zaten yok, Ali Koç desen kuzu olmuş ağlıyor, birde Rıdvan gitti demek hea offf offf :(

Lube Lube, ona ne oldu yahu merak ediyorum gerçekten. :D

Ayarı kaçmıştır kesin..

Kanka dün milleti Saraçoğlu'na davet ediyordu bende onu daha samimi bir mecraya davet ettim twitter'dan kabul ederse AYARını yaparız kıyamam çünkü ona Yunus bilir ;)

Uğur benim kalbim dayanmaz kardeşim bu kayıba, Nihat Özdemir'de gitti zaten, Aziz desen hapiste, Bülent başgan zaten yok, Ali Koç desen kuzu olmuş ağlıyor, birde Rıdvan gitti demek hea offf offf :(

Kanka dün milleti Saraçoğlu'na davet ediyordu bende onu daha samimi bir mecraya davet ettim twitter'dan kabul ederse AYARını yaparız kıyamam çünkü ona Yunus bilir ;)
Yalçın Dümer Lube'nin tanımını yaptı geçenlerde. :D
Bana söz düşmez :p

İletiyi Türkçeye uyumlu hale getirmeye çalıştım ama bir yerden sonra pes ettim.

Onur Yavuz

Edu ve Alves'i Beşiktaş borsaya bildirdi.3.1 milyon euroya yüzde 50 bonservisini almış kulüp ve 12 milyon serbest kalma miktarı.Büyük umut bağlanmış oyuncuya hemde geçen sezon portekiz 2.liginde oynayan bir oyuncuya.İzlemek lazım yinede ne diyelim.

"Robert Vittek ve ve Marek Sapara'nın kulübümüze transferi konusunda futbolcuların kulübü MKE Ankaragücü ile anlaşmaya varılmıştır. Anlaşmaya göre MKE Ankaragücü Spor Kulübü'ne Marek Sapara'nın sözleşme fesih bedeli olarak 200 bin Euro, Robert Vıttek'in sözleşme fesih bedeli olarak 600 bin Euro ödenecektir. ''

Trabzon çok çok iyi miktara kapatmış bu iki transferi valla helal olsun.. Tabi Ankaragücü'ndeki karışıklığı düşünürsek pek de şaşırmadım

Şike Tezahürat ve Pankartına Yasak Getirilmesi

Şike ile ilgili yapılacak her tezahürat küfür ile eşdeğer sayılmış ve yapılması durumunda cezaya çarptırılacağı bildirilmiştir. Tezahürattan ziyade şike ile ilgili pankart asılması da, cezanın 2 katına çıkması ile cezalandırılacaktır.

------------------------------------------------------------

Mükemmel bir karar, şike meşru ziyadesiyle serbest lakin tezahuratı ve pankartı yasak. Tek kelime ile komedi !

Şike Tezahürat ve Pankartına Yasak Getirilmesi

Şike ile ilgili yapılacak her tezahürat küfür ile eşdeğer sayılmış ve yapılması durumunda cezaya çarptırılacağı bildirilmiştir. Tezahürattan ziyade şike ile ilgili pankart asılması da, cezanın 2 katına çıkması ile cezalandırılacaktır.

------------------------------------------------------------

Mükemmel bir karar, şike meşru ziyadesiyle serbest lakin tezahuratı ve pankartı yasak. Tek kelime ile komedi !

Benim bu konu için önerim 'şikeci' yerine 'şakacı' şeklinde tezahürat yapılması :)

Konuyla alakasız olacak ama antrenman fotoğraflarında filan görüyorum Hasan Şaş idmanlarda yer alıyor. Sanki futbolculuğu hiç bırakmamış da profesyonel kariyarine tekrar devam ediyor : )

Transfer topici kapandığından buraya sayısal değerlendirmelerle bir değerlendirme yapacağım. Gidenlerin yıllık ödemeleri, gelenlerin yıllık ödemeleri, verdiğimiz paralar, aldığımız paralar vs...

Gelen oyuncuların bonservis maliyetleri

Tomas Ujfalusi: 2 Milyon Euro
Muslera: 6.750 Milyon Euro
Melo: 1.5 Milyon Euro (Kiralama Bedeli)
Eboue: 3.5 Milyon Euro
Engin Baytar: 1.1 Milyon Euro
Sercan Yıldırım: 3 Milyon Euro
Riera: 3 Milyon Euro

Ayrıca Mustafa Sarp (400 Bin Dolar) ve Zapata'nın (200 Bin Euro) sözleşmelerini fesih için yaklaşık 450 Bin Euro ödedik.

TOPLAM: 21.3 Milyon Euro

Oyuncu Satışından veya Kiralanmasından Kazancımız

Cem Sultan: 250 Bin Euro (Yetiştirme Bedeli)
Pino: 350 Bin Euro (Kiralık)
Stancu: 400 Bin Euro (Kiralık)
Culio: 350 Bin Euro + 1.65 Milyon Euro = 2 Milyon Euro
Arda: 12 Milyon Euro + 1 Milyon Euro = 13 Milyon Euro

TOPLAM: 16 Milyon Euro

Yani şu gösteriyor ki bu transfer dönemi kabaca kaybımız 5.3 Milyon Euro. Son yıllardaki maddi olarak en az kayba uğradığımız transfer sezonu. Tabi ki Arda'nın satışı bunu sağladı. Ardanın yokluğunu da kayıp olarak görmüyorum ben, gerçek bir sol açık transferi yaptık gidişinden sonra.

Geçen seneki o berbat kadroyu sadece 5.3 Milyon Euro'luk farkla değiştirdik.

Devre arası da eksik bölgelere takviye ile ve seneye de yetenekli birkaç Türk oyuncu takviyeleriyle çok iyi bir kadromuz olacak. Şuan eksik olan 1-2 tane iyi Türk oyuncudur bence. Özellikle defans bölgemiz biraz sorunlu. Yekta, Engin ve Sercan'ın göstereceği performans bu sene yedek katkısı için çok önemli olacak.

Gelen Oyuncuların Yıllık Ücretleri

Elmander: 1.8 Milyon Euro + 10 Bin Euro (Maç Başına) = Ortalama 2.1 Milyon Euro
Selçuk İnan: 2 Milyon Euro + 15 Bin Euro (Maç Başına) = Ortalama 2.45 Milyon Euro
Ceyhun: 1 Milyon Euro + 10 Bin Euro (MB) = Ortalama 1.1 Milyon Euro
Ujfalusi: 2.2 Milyon Euro + 15 Bin Euro (MB) = Ortalama 2.65 Milyon Euro
Okan Derici: 150 Bin Euro
Muslera: 2 Milyon Euro
Melo: 3.3 Milyon Euro + 30 Bin Euro (MB) = Ortalama 4.2 Milyon Euro
Eboue: 2.5 Milyon Euro + 10 Bin Euro (MB) = Ortalama 2.8 Milyon Euro
Engin: 400 Bin Euro + 15 Bin Euro (MB) = Ortalama 750 Bin Euro
Riera: 3 Milyon Euro + 7.5 Bin Euro (MB) = Ortalama 3.25 Milyon Euro
Sercan: 700 Bin Euro + 8.5 Bin Euro (MB) = Ortalama 870 Bin Euro

TOPLAM: 22.3 Milyon Euro

Gidenlerin Yıllık Ücretleri

Zapata: 850 Bin Euro
Neill: 2 Milyon Euro
Pino: 600 Bin Euro + 10 Bin Euro (MB) = Ortalama 800 Bin Euro
Kewell: 1.080 Milyon Euro + 30 Bin Euro (MB) = Ortalama 1.8 Milyon Euro
Barış Özbek: 800 Bin Euro
İnsua: 1.060 Milyon Euro + 8 Bin Euro (MB) = Ortalama 1.3 Milyon Euro
Lorik Cana: 2 Milyon Euro + 7.5 Bin Dolar (MB) = 2.25 Milyon Euro
Arda: 3 Milyon Euro
Culio: 600 Bin Euro
Stancu: 1.35 Milyon Euro
Mustafa Sarp: 500 Bin Euro
Sinan Osmanoğlu, Çetin Güngör, Cumhur Yılmaztürk, Anıl Dilaver, Caner Öztel, Cem Sultan : Ortalama 150 Bin Euro'dan 900 Bin Euro
Musa Çağıran: 300 Bin Euro

TOPLAM: 16.5 Milyon Euro

Yıllık Ücretlerde 5.8 Milyon Euro artış var. Tarihimizin en kötü kadrosunun değiştirilmesinde kimse bu artışı sorun etmez herhalde. Elano ve Misimovic'i de katarsak yıllık ücretler tamamen birebir aynı oluyor.

Gelen oyuncuların çoğu direkt katkı verecek isimler. Aldıkları para helal olsun diyeceğimiz isimler.

Çok mantıklı ve bence ekonomik bir transfer dönemini arkada bıraktık.

Galatasaray Spor Kulübü'nden Duyuru

Son günlerde Ahmet Çakar isimli gazeteci tarafından, kulübümüzün 1993 yılında İstanbul'da Manchester United futbol takımı ile yapmış olduğu Şampiyonlar Ligi ön eleme maçının sonucuna spor ahlakına uymayan bir şekilde etki etmeye çalıştığı iddiası gündeme getirilmek istenmektedir.

Kulübümüzü karalama kampanyasının bir parçası olan bu iddianın sahibine karşı İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2011-533 sayılı dosyası üzerinden 1.000.000 TL (bir milyon TL) tutarında manevi tazminat davası açılmıştır.

Kamoyuna duyurulur.

Galatasaray Spor Kulübü

Oldu olacak Sercan'ın bonservisini ödetseymişiz :D Bu sefer bikinide kurtaramaz Ahmet'i :))