Gündemden

-TÜRK FUTBOLUNUN EN DEĞERLİ MARKASI GALATASARAY-

Brand Finance'in son olarak gerçekleştirdiği ''Türkiye'nin En Değerli Markaları'' araştırmasının sonuçlarına göre Türk futbol takımları arasında marka değeri en yüksek kulüp Galatasaray.

55 milyon dolar marka değerine sahip Galatasaray'ı 47 milyon dolarla Fenerbahçe, 45 milyon dolarla Beşiktaş ve 26 milyon dolarla Trabzonspor izliyor...

Brand Finance araştırmasına göre Manchester United’in 2005 ve 2011’de elde ettiği gelirler ve seyirci sayıları ile değişim oranları şöyle:

2005 2011 Değişim (yüzde)

Satış Gelirleri, toplam 256 milyon dolar 510 milyon dolar 199

Ticari Ürün Satışları 76 milyon dolar 59 milyon dolar 212

Maç Gişe Geliri 106 milyon dolar 168 milyon dolar 157

Yayın Hakkı Geliri 74 milyon dolar 184 milyon dolar 247

Sponsor Sayısı 6 20 14

Forma Sponsorluk Bedeli 14 milyon dolar 31 milyon dolar 222

Kombine Bilet Sahibi 43.000 54.000 126

Seyirci Sayısı (ort.) 67.750 76.467 111

Kombine Bilet Fiyatı 750 dolar 1,114 dolar 148

Marka Değeri 304 milyon dolar 635 milyon dolar 209

Haberin başlığı ilginç olmuş ama ceza filan kesmez beni. Skandalda adı geçen herkese "emekleri için teşekkür etmeden" yol verilmelidir.

Bu arada resmi sitede bir haber gördüm, belgeselin gösterime gireceği tarih belli mi, merak ettim..

Benim Ali Sami Yen'im Belgeseline Ödül

Yapımcı ve yönetmen Didem Şahin'in "Benim Ali Sami Yen'im" adlı belgeseli 1. Uluslararası FICTS İstanbul Spor Filmleri Festivali TV kategorisinde birinci oldu.

Uluslararası Spor Filmleri Federasyonu (FICTS) bünyesinde düzenlenen 1. Uluslararası FICTS İstanbul Spor Filmleri Festivali 23-25 Eylül tarihleri arasında Beyoğlu Gençlik Merkezi'nde izleyiciyle buluştu. Ödül töreninin de yer aldığı gala dün akşam Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirildi.

1964’ten günümüze uzanan ve nefes alıp verdiği bu dönemin tüm yönlerini taşıyan Ali Sami Yen Stadyumu'nu konu eden "Benim Ali Sami Yen'im"belgeseli 5. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali kapsamında 3 Ekim'de TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi, Karaköy'de perdeye yansıyacak. 8-14 Ekim tarihleri arasında ise, 104 film arasından ilk 20'ye seçilen belgesel, 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak.

Ekim ayının ilk günlerinde çıkacak olan Galatasaray Dergisi 105. sayıda, Didem Şahin ile Avrupa zaferlerinin sokaklara taşan coşkusunu yıkımın yarattığı hüzünle aynı potada eriten "Benim Ali Sami Yen'im" belgeseli üzerine yapılan söyleşiyi okuyabilirsiniz.

Bu haber ilk çıktığında resmi site atletimizin gözlemci onayı ile yarıştığına dair bi açıklama yapmıştı, aradım ama bulamadım haberi. Ceza almalarını gerektirecek bir durum varsa neden yarışmasına onay verildiği de araştırılmalı. Resmi sitede ki açıklama detaylıydı bulabilirsem yine burada paylaşırım.

Bu haber ilk çıktığında resmi site atletimizin gözlemci onayı ile yarıştığına dair bi açıklama yapmıştı, aradım ama bulamadım haberi. Ceza almalarını gerektirecek bir durum varsa neden yarışmasına onay verildiği de araştırılmalı. Resmi sitede ki açıklama detaylıydı bulabilirsem yine burada paylaşırım.

Şuydu sanırım:

Bugün Sabah Gazetesi’nin 37. sayfasında yer alan “Skandal 2” manşetli yazıya ilişkin Atletizm Şube Kaptanı Temel Erbek’in açıklaması:

5-6 Haziran 2011 tarihlerinde ENKA Sadi Gülçelik Atletizm Pisti’nde yapılan Gençler 1. Kademe müsabakasında 400 metre engelli yarışmasında Kulübümüzü temsil edecek Mert Baş’ın sakatlanması üzerine müsabaka direktörü Cahit Yüksel’e değişiklik dilekçesi verilmiş ve müsabakaya Mert Baş’ın yerine Tugay Levent girmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.

Bu haberi ben de hatırlıyorum ancak federasyondan ceza çıktığına göre yaptığımız savunma pek tatmin edici olmamış demek ki. Kulüpten henüz bir açıklama yok ne yazık ki.

Sorumluların kulüple ilişiği kesilmiş, anladığım kadarı ile federasyonun kararı beklenmeden yapılmış. benim anlamadığım biz hata yapıp sporcuyu yarıştırmak için yazılı başvuru yaptık, müsabaka direktörü bunu nasıl onaylar?

Zorunlu Açıklama

Haziran ayında gerçekleştirilen Gençler 1. Kademe müsabakası 400 metre engelli yarışmasında meydana gelen kural dışı hareket neticesinde olaya dahili tarafımızdan tespit edilen antrenör Hasan Özbakır ve lisanslı sporcu Turgay Levent ile kulübümüzün ilişkisi anında kesilmiştir.

Galatasaray Spor Kulübü olarak yer aldığımız tüm sportif faaliyetlerde dürüstlük ilkesini ilk planda tutmaktayız. Bu ilkenin dışına çıkan sporcu ve idareciler ile hiçbir platformda birliktelik sürdürmemiz söz konusu olamaz.

Mezkur olayda Kulübümüz gerekli özen ve hassasiyeti göstermiş ve gerekli gördüğü soruşturmanın ardından konunun muhataplarına sonucu bildirmiştir.

Bu bağlamda bugün Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu’nun verdiği karar, kulübümüzün davranışı ile de örtüşmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Detayları bilmiyorum ancak şunu anladım: Bir yanlış yapılmış ve yapanların kulüple ilgisi kesilmiş.
Ancak; bu süreçte eksik halka var o da şu: Kulüp başka bir oyuncu yarıştırmak için başvuruda bulundu ancak bu kabul edilmedi. Sporcu ve antrenör buna rağmen sahte lisansla yarıştı ve bu yüzden kulüple ilişikleri kesildi. Benim bu süreçten anladığım bu. Dedektif gibi olduk valla :)

Sonuçta kulüp doğru olanı yapmış. Bize de yakışan budur.

GS Store’dan MELO İmzalı Forma Kazanma Fırsatı

GS Store, www.gsstore.org üzerinden en yüksek harcamayla alışveriş yapan taraftarımıza Eskişehirspor maçının oyuncusu seçilen Felipe Melo’nun imzalı formasını hediye ediyor.

Size bu değerli armağanı kazandıracak kampanya 2 Ekim Pazar günü saat 24.00’e kadar yapılan alışverişler için geçerli olacaktır.

Sarı&Kırmızı dünyamızda keyifli alışverişler!
Galatasaray Pazarlama A.Ş.

Bursaspor 4-0 kazandı. 2. yarıda çok iyi top oynadılar tabi Gençlerbirliği de bir o kadar kötüydü. Milli maç arasından sonra çekişmeli bir maç bekliyor bizi.

Arkadaşlar son zamanlarda dikkatimi çekti de...

Bu başlık Galatasaray´ın gündemine ilişkin. Süper Lig´e ilişkin haberleri ilgili başlıkta paylaşırsanız daha iyi olur.

Bu boş boğazlı arkadaş bugün çalıştığım işyerine yakın biryerde okul açılışına katıldı. Orada da muhakkak demiştir Bayrampaşa'da komşuluk ölmüş, kimse kimsenin külüne bile muhtaç değilken Madrid'de öyle değil.. Antonio Lopez'in annesi çörek yapıp kapıma kadar getiriyor, kahvehanelerde okey hesap geçirme maksatlı oynanmıyor bla bla.. Beklenir yani, dediğimiz gibi boşboğaz çünkü..