Gündemden

Metin Oktayın ölümünün 21.yılı bugün anılacak kulüpten yapılan açıklama
Metin Oktay'ı Anma Töreni

Galatasaray’ın unutulmaz futbolcusu, Taçsız Kralımız Metin Oktay’ı 13 Eylül 2012 Perşembe günü ölümünün 21. yılında Kozlu Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 11.00'de bir kez daha özlem ve saygıyla anacağız.

Galatasaray Spor Kulübü

Akil adamlara bile ''ulan acaba mı?'' dedirtecek düzeyde yalan söyleyebiliyor Aziz Yıldırım.98'de Galatasaraylı bir gazeteci yanına gelmiş,bizimkiler bu işleri iyi biliyor demiş.-90'ların başından beri futbolun içindeyim dese de- 98'de güya toy olan,bu işleri bilmeyen(!) Aziz Yıldırım aynı sezonun son haftasında Şekerspor'u bağlamaya çalışıp bağlayamadı.Olay itiraflı.Aziz Yıldırım tam olarak budur işte.
Futbolda -takımlarının basiretsizliğinden sonuç alamasalar da- yıllardır olanları gözümüzle görmesek,basketbolda federasyonla kurduğu ensest bağı tiksinerek izlemesek inanacağız adama ciddi ciddi.
Şam şeytanı ne olduğunu saklamıyor.Yalnız Fuat Akdağ hakkında olumlu düşünmeye çalışan bana okkalı bir tokat attı bu akşam.Maskesi düştü.

A:Y 'Avrupada en başarılı Türk takımı hangisi ' Güntekin : ' Galatasaray ' . A.Y ' ......' . Gerçekten komedi filmi izlemek istiyordum izledim güldüm eğlendim :) :)

2001'den sonra en başarılı Fenerbahçe dedi ama UEFA rakamları öyle demiyor. 2001/2002 sezonundan beri Galatasaray 85.664 Fenerbahçe 82.664 puan toplamış.

Hagi'den G.Saray'a hediye futbolcu

Aslan'ın eski yıldızı Gheorghe Hagi, kendi futbol okulundan yetişen, V.Constanta forması giyen Gabriel Iancu'yu yeni sezona kadar G.Saray'a kazandırmak için uğraşıyor.

Galatasaray'ın eski 'süper solağı' Hagi, Aslan'a kendisi gibi bir yıldızı kazandırıp büyük bir bomba patlatmak için gün sayıyor.
Hagi’nin futbol okulundan yetişip halen Romanya'da FC Viitorul Constanta forması giyen Gabriel Iancu, dev yıldızın 'veliahtı' olarak gösteriliyor. Rumen basını, Hagi’nin 18 yaşındaki bu yıldızı G.Saray’a götürmek istediğini, hatta Fatih Terim ile de bir görüşme gerçekleştirerek, bu konuda bilgi aktardığını duyurdu.
Giga bu görüşmede Terim’e "En az benim kadar kaliteli bir futbolcu ve geleceği çok parlak" diyerek futbolcusuna referans oldu. Yıldızın ya devre arası transfer dönemi ya da önümüzdeki sezon başında Sarı-Kırmızılı formayı giymesi bekleniyor.

AJAX DA IANCU’NUN PEŞİNDE
Sol kanat ve santraforda görev yapan Gabriel, Hagi gibi sol ayaklı ve peşinde koşan takım sayısı bir hayli fazla. Alt yapısıyla ünlü Hollanda ekibi Ajax, 2 hafta boyunca Iancu’yu izlemiş ve oyuncunun performansı karşısında büyülenmiş. Eğer Cimbom elini çabuk tutmazsa, büyük bir fırsatı kaçırabilir.
Iancu, performansını şu ana kadar ligde sergilediği futbolla kanıtlarken, ligdeki 7 karşılaşmada 3 golü bulunuyor. ‘Geleceğin madeni’ olarak gösterilen 18'lik yıldız için Hagi de "Iancu yaşına göre çok etkili bir yıldız adayı. Onun mükemmel performansa ulaşması fazla vakit almayacak. Yaşına göre çok olgun, cesur ve karakterli bir futbolcu" ifadelerini kullandı.

En komiği de Trabzon'u Galatasaray'ı şike ile suçlayıp, sıra kendisine gelince ben konuşurum ama kanalınız kapanır diye tehdit etmesiydi. Dün akşam Fenerbahçe için iyi bir program oldu bence. Bizim için de çok komik oldu vallaha çok güldük eğlendik. Hala en büyük biziz 3'ünü topla biz etmiyor diyen bir megaloman kendisi. Psikolojik olarak da şunu sürekli söyleyerek insanları etkilemeye çalışıyor: "Bu bir şike operasyonu değildir" :) Ulan ne operasyonu o zaman söyle de bilelim. Gerizekalı mı tüm Türkiye görmüyor mu tarlaları, camileri, hacıları, hocaları. Ayrıca Güntekin Onay'dan da çekindiği için taktikle çıkmış programa. Güntekin'in mimiklerine bile laf edip damı baskı altına aldı. Ağzını açsa tehdit eder gibi geri püskürttü. Güntekin Onay'a sorsunlar bugün keşke çıkmasaydım cevabı verecektir. Ntvspor dün gece gerçekten bir rezalete, fiyaskoya imza atmıştır bu net. Projelere de ayrıca güldüm. Adamlar taraftarlarını enayi yerine koyuyorlar sırf Aziz Yıldırım kulüp kasasına 1 milyar dolar koydu gitti diyecekler diye taraftarlarını inek gibi sağma planları yapıyorlar yuh yani. Şu soruyu sormalarını beklerdim:

O sezon ilk yarıyı siz 9 puan önde kapatsaydınız, Trabzonspor da ilk yarının tam aksine ikinci yarı her maçını garip skorlarla, ilginç gollerle 82 puanla averajla şampiyon olsaydı. Ve 3 Temmzu'da bu tapeler ortaya çıksaydı teşvik ve şikeler ortaya çıkarılsaydı ve bu mahkumiyetlere rağmen mahkeme kararlarına rağmen bu kupa ve şampiyonluk hala Trabzonspor'da olur muydu? Trabzonspor nerede olurdu? o Kupayı ve şampiyonluğu bırakır yolunuza devam mı ederdiniz her şeyi kabullenip.. Tff başkanı değişir miydi? 58. madde değişir miydi? sormadılar arkadaş hiçbir ley sormadılar...

Nordin Amrabat'a ilginç hediye şoku!
Galatasaray'ın Faslı yıldızı Nordin Amrabat, sarı-kırmızılı kafileyle gittiği Antalya'da ilginç bir olay yaşadı.

Aslan Antalya'ya gelirken Selçuk İnan'a büyük destek veren taraftarlar ayrıca teknik direktör Fatih Terim'e de ilgi gösterdi.
Terim, takımı karşılamaya gelen minik futbolseverlerle tek tek el sıkışırken günün olayını ise bir başka minik taraftar gerçekleştirdi.

Nordin Amrabat'a hediye veren taraftar, Elmander'i görünce Faslı oyuncudan hediyesini geri alıp İsveçli'ye verdi ve herkesi şaşkına çevirdi.

Florya'da görülmemiş olay!

Teknik Direktör Fatih Terim, takıma moral olsun diye sarı-kırmızılı taraftarların idmanı izlemesine izin verirken, 5 kadın taraftarın sevgi gösterisini abartıp kaleci Muslera'yı yere yatırarak öpücüklere boğması bardağı taşırdı.

Geçtiğimiz günlerde Florya'da bulunan üst sahada taraftara açık basına kapalı olarak gerçekleşen antrenman sırasında Muslera'nın başına gelen trajikomik olayın ardından Terim'in antrenmanları taraftarlara kapatma kararı aldığı öğrenildi.
Sarı-kırmızılı futbolcuların çalışmasının tamamlanmasına az bir süre kala, Uruguaylı kalecinin hayranı olan 5 kadın taraftarın antrenman sahasına girip Muslera'yı yere yatırarak sevgi gösterisini abartınca ortalığın karıştığı belirtildi.

5 kadın taraftarı, yere yatırdıkları Muslera'nın üzerinden almakta zorluk çeken güvenlik güçlerinin de zor anlar yaşadıkları, yetkililerin Muslera fanatiklerine yaptığı, "Lütfen sahayı terk edin" uyarısına, "Terk edemeyiz; bir daha Muslera'yı nerede göreceğiz" cevabını verdiği, aşırı sevgi gösterisinin devam etmesinin ardından Terim'in hem güvenlik hem de antrenmanın huzuru açısından tesislere taraftar girişini yasakladığı ortaya çıktı.

Galatasaray
Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Cris, Semih Kaya, Hakan Balta, Felipe Melo, Selçuk İnan, Aydın Yılmaz, Nordin Amrabat, Johan Elmander, Umut Bulut

Yedekler
Ufuk Ceylan, Dany Nounkeu, Albert Riera, Çağlar Birinci, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak, Burak Yılmaz

Şahane şahane. Burak ve Amrabat'ı takıma kazandırmaya başladık yavaştan.

Burak frikikten muhteşem bir gol attı ve Antalya defansını darmadağın etti ikinci yarı şu performansı ve fiziksel durumu ile ilk 11'e yerleşmesi artık an meselesi gibi.

Amrabat ise maç boyu en iyi oyuncumuz konumundaydı 1 gol 2 asist ile maçı tamamladı arkadaş, biraz daha Arda Turan gibi oynamaktan vaz geçip dikine gitme özelliğini kullanırsa bu sezon ortalığı sallar :)

Bir parantezde Umut Bulut'a açmak lazım sanırım 11 km'den fazla koştu maç boyu ve son golde takipçilinin ve maç boyu gösterdiği o özverinin karşılığını golü atarak aldı.

Son golde Semih Kaya'nın topu 60 metre bir kanat oyuncusu gibi sürüp Selçuk gibi savunmanın arkasına arkadaşını kaçırması bence görülesi bir pozisyondu kimse kaçırmasın derim ;)

Cris'ide çok beğendim şu takım savunması düzeninde kolay kolay sırıtacağını açık vereceğini hiç sanmıyorum Semih'lede uyumu gayet iyi seviyedeydi.

Ekim ayı derbi ayı olacak. Lütfen takımımızı bu önemli derbilerde yalnız bırakmayalım.

4 Ekim 2012 / GALATASARAY MP - Fenerbahçe Ülker (Türkiye Kupası)

10 Ekim 2012 / GALATASARAY - Fenerbahçe Grundig (Erkek Voleybol Süper Kupa)

17 Ekim 2012 / GALATASARAY - Fenerbahçe (Süper Kupa)

Şenol güneş en az aykut kocaman kadar korkak ve berbat bir hoca.bunları izleyince imparatorun değerini kat kat daha iyi anlıyorum

Korkak değil Alper, elindeki malzeme bu. Şenol Güneş çok değerli bir hocadır. Onun kıymetini en çok bizim bilmemiz gerekiyor. Yani şu anda oynattığımız birçok futbolcu onun elinden geçip buralara geldi.

Hem Olcan orada beceriksiz ise, golü yapamıyorsa Şenol Hoca ne yapsın ?

Ha bir konu varsa o da Janko'nun oynamamasıdır. Orada tercih hatalı ama yine de deplasmanda oynadığı için az da olsa haklılık payı var. Hızlı adama ihtiyaç duyacağı belliydi ama beceriksiz olacağı maalesef belli değildi.

Şenol güneş en az aykut kocaman kadar korkak ve berbat bir hoca.bunları izleyince imparatorun değerini kat kat daha iyi anlıyorum

Şampiyonluğu kaçırdıkları sene elindeki malzeme çok iyiydi ve kullandı. Sonrasında lig primi, CL'den gelen paralar iyi kullanılmadığı için böyle bir durum oldu. Şenol Hoca'yı suçlamak doğru olmaz. Elindeki en iyi oyuncuları kaybetmesi de cabası.