Gündemden

Muslera gider bence, hakkıdır da yani. Kaldı ki gelmeden önceki Copa America 2011'deki müthiş performansından sonra elimizde tutamayacağımız çok belliydi. Jardel'e "bu adam topçu değil", Del Bosque'ye "kasap" yakıştırması yapılan ülkemizde önceleri "elleri küçük" olarak eleştirilse de kendini kabul ettirmesi hiç zor olmadı.

Neuer'den, De Gea'dan bir eksiği yok Muslera'nın. Ve Avrupa'nın en iyi takımlarının kalesini korumayı hakediyor aslan parçası.

İş burada yönetime düşüyor. 25 milyon eurodan tek kuruş aşağı satmamaları lazım. Ünal Aysal'a maddi konularda güveniyorum.

Selamlar.

Bu satırları buraya yazıyorum fakat 10 gün sonra askere gideceğim için yazdığım şey olduğunda aranızda olamayacağım. Seneye Galatasaray futbol takımının kalecisi Onur Kıvrak olacak. Bunu net şekilde söylüyorum. Hatta bu işin dakika dakika gelişimini de anlatabilirim fakat bunları anlatırsam bu olayın bana ulaşmasını sağlayan kişiye hem insani hem de konumu nedeniyle ayıp etmiş olurum. Sadece milli maç öncesi Onur Kıvrak ile hocamız oturup bir yemek yediler ve bazı konular konuşuldu. Ayrıca Onur bu sezon yeni sözleşme imzalarken menajeri ısrarla serbest kalma maddesi koydurttu. Benim bildiğim ortada bir söz var ve bu camiada sözler imzalardan daha önemlidir. Şimdiden yazdım ben buraya. Onur Kıvrak hayırlı uğurlu olsun camiaya.
Görkem Bey şimdiden hayırlı tezkereler. Ben de askerliğimi Nisan-Eylül döneminde yaptım. En güzel, en rahat zamanda gidiyorsunuz. İnşallah iyi bir yere düşersiniz. :)

Yeri neresi bilmiyorum ama buraya yazayim dedim. Fenerbahçe'nin Uefa'da yarı final yapması futbol ayıbıdir. Hakemlerin sayesinde aldılar maçî...

Görkem Bey şimdiden hayırlı tezkereler. Ben de askerliğimi Nisan-Eylül döneminde yaptım. En güzel, en rahat zamanda gidiyorsunuz. İnşallah iyi bir yere düşersiniz. :)

Çok teşekkür ederim. Katılım çok azmış Nisan döneminde. Arkada bir de sevenlerimizi ve Galatasaray'ımızı bırakmasak koymayacak ama inşallah alacağımız güzel haberlerle de o açığı kapatacağız :)

Muslera gidebilir Onur gelsin mi? gelsin ama unutmayalım elimizde Ufuk gibi genç bir kaleci ve Taffarel gibi bir antrenör var Ufuk'u da onur seviyesine çıkartabilir.

Yapmayın Allah aşkına bende çok umutluydum ama gerçekten aklı başka yerlerde ben bu kadar gelişemeyen bir isim görmedim .. Arkadan gelen Eray var çok genç ve yetenekli bir isim ancak diğer yıl kaleyi ona vermek intihar olur o yüzden Onur alınmalı -ki alındı arkadaşlar 7milyon € , 5 yıllık anlaşma imzalandı. - Eraya da bu süre sonunda kale verilmeli ..

Çok teşekkür ederim. Katılım çok azmış Nisan döneminde. Arkada bir de sevenlerimizi ve Galatasaray'ımızı bırakmasak koymayacak ama inşallah alacağımız güzel haberlerle de o açığı kapatacağız :)
Evet, asker sayısı bakımından en tenha celptir. Bu bakımdan biraz rahattır. Ne demişler; nerde çokluk, orda pislik. :)

Esas güzel yanı, yazın eğitim olmaz. Siz yemin edip usta birliğine gittiğinizde mayıs ayı gelmiş olur. Dolayısıyla eğitim sezonu biter. Eylül ayında, yeni sezon başlamadan da teskere alıp dönersiniz zaten. Yani fazla spor/faaliyet görmesiniz.

Bir diğer güzellik de yazın komutanların izin zamanının gelmesidir. Ne kadar az komutan, o kadar sağlam kafa. :D

Tekrar hayırlı tezkreler. Yeriniz belli olunca mutlaka buraya da yazın. 9 Nisan gecesi açıklanır sanırım. :)

Ayhan Özmızrak kim yahu ? Divan kurulu üyesi diye Hasan Şaş ve Ümit Davala'ya "kabadayı gibiler"deme cûretinde nasıl bulunabiliyor ? İçimizdeki bôyle İrlandalıları yenip silmedikçe,dışarıdakileri yenmemiz zorlaşır...

Arkadaşlar arca kardeşimi çok severim severek de takip ederim,noldu da twitterda ismini değiştirdi yazmamaya başladı?ne zaman döner bilgi verirseniz çok mutlu olurum

Fatih Hoca geçen yıl da Süper Final maçlarında aynı hatayı yaptı. Hakeme küfredip 3 maç ceza aldı. Onun konumundaki birinin üst üste iki sene aynı hatayı tekrarlama lüksü yoktur, olamaz. Sinirine ne yapıp edip hakim olacaksın. Bunun aması falan yok. Senin üzerine oyun oynanıyorsa, sana yakışan o oyunları bozmaktır. Oyuna gelmek değil!..

Fatih Hocanın olmadığı maçlarda puanlar kaybedersek ve elimizdeki şampiyonluğu kaçırırsak, sezon sonu Ünal Aysal, Terim ile yolları ayırır. Bunu yapmakta da maalesef haklı olur.

İnşallah sahadaki oyuncular için Fatih Hocanın kenarda olmaması ekstra motivasyon sağlar ve kalan maçlarda gereken neticeleri alıp şampiyon oluruz. Aksini düşünmek istemiyorum.

Fatih Hocanın olmadığı maçlarda puanlar kaybedersek ve elimizdeki şampiyonluğu kaçırırsak, sezon sonu Ünal Aysal, Terim ile yolları ayırır. Bunu yapmakta da maalesef haklı olur.

He takımı ayağa kaldırması, dipten alıp buralara getirmesi filan hiçbiri önemli değil şampiyonluk gelmezse öyle mi? Sizin gibi düşünen taraftar çok oldukça olur da böyle bir hata yapılırsa gene kimse tepki koymaz, eski günlere dönebiliriz.

Yıllardır sizin UEFA kupanız var, tesadüfen aldınız diye dalga geçenlerin bugün yarı finale çıktıkları için delice sevinmeleri ayrı bir ironi..

Yıllardır sizin UEFA kupanız var, tesadüfen aldınız diye dalga geçenlerin bugün yarı finale çıktıkları için delice sevinmeleri ayrı bir ironi..

Bu balla kesin Basel çıkar bunlara. Bu kadar bal bir takım gôrmedim. Hep hûcum gûcû düşük takımlarla oynadılar. 6 maçta sadece 3 gol yedik diye seviniyorlar. Chelsea ya da Benfica çıkarsa parçalar bu ezikleri. Yarı Final oynamaları ayrı bir futbol ayıbıyken,final yapmaları hatta kupayı almaları beni futboldan soğutur...

He takımı ayağa kaldırması, dipten alıp buralara getirmesi filan hiçbiri önemli değil şampiyonluk gelmezse öyle mi? Sizin gibi düşünen taraftar çok oldukça olur da böyle bir hata yapılırsa gene kimse tepki koymaz, eski günlere dönebiliriz.
Benim yazdıklarımdan bunumu anladınız? Tebrikler o zaman...

Mesele şampiyon olup olmamak değil. Mesele Fatih Terim gibi yılların tecrübesi bir hocanın 2 senedir ligin sonlarındaki psikolojik harbde yenik düşmesi. Şampiyon oluruz veya olmayız; dert değil. Ancak avucunun içindeki şampiyonluğu rakibine hediye edersen "ben de insanım, kendimi tutamadım" demek maazeret olmaz.