Gündemden

yanlış yolda yürümeye devam eden bir yönetim...

bu takımın Skibbe'ye emanet edilmesi Türkiye gibi bir ülkede kısmen yanlıştı ancak en büyük yanlış yardımcılarını görevden alıp üstüne Kalli'yi getirerek yapıldı.

yönetimin her başarıyı kendine aksettirmek istemesi yanlışları doğal olarak beraberinde getiriyor. bu takımla bağları koparılması gereken Adnan Sezgin ile Feldkamp gibi isimler varken Sn.Adnan Polat bu kişilere danışarak kararlar alıyor. şuan Galatasaray'ın kangrenleri Adnan Sezgin ile Feldkamp'tır. eğer Adnan Polat bunu anlayamaz ve yanlışlara devam ederse başkanlığı sadece transfer yapmak sanan biri olarak hatırlanacak ve yakın tarihte mazi olacaktır.

Galatasaray her branşta şampiyonluğa oynayıp, kendi kültürüne yakışanları yaparak yönetilmelidir. dün Ali Sami Yen'de tarihinde ikinci defa bir lig maçında 5 yiyen Galatasaray'ın yönetimi umarım en kritik dakikalarda elini taşın altına sokabilir!

Tüm takıma 100 bin ytl para cezası son derece yanlış

Yahu kardeşim Barış'ın suçu ne ? Mehmet'in suçu ne ? Arda'nın suçu ne ? Nonda'nın suçu ne ? Kewell'ın suçu ne ? Sanctis'in suçu ne ? Ayağı kırılan Servet'İn suçu ne ? Emrelerin suçu ne? Baroş - Lincoln'ün suçu formsuz olmak mı ?

Sözde büyük başkan dediğimiz adam bu oyuncuların suçunu bir zahmet söylesin ?

Adnan efendi sen zamanında futbol oynamadın mı ? Sakatlanmadın mı ? Kötü performans göstermedin mi ? Sonrasında sanada para cezasımı verdiler ?

Tek doğru yaptıkları iş Ümit ve Mafya Babası Sabri'ye ceza vermek oldu .

Skibbe konusuna girmek istemiyorum .

Bence futbolculara para cezası veren başkan kendinede ceza versin , aksi taktirde çekip gitsin . Çünkü kötü günlerin suçlusu sadece futbolcular değil , kendileri de suçludur .

Emin diğer türlüde olsa takımda bazılar hedef gösteriliyor olurdu.Başarı ne kadar tüm takımında başarısızlıkta bütün takımındır.Senin dediklerin doğru bencede ama olması gereken bu.

Fernando Meira için Zenit'in 8-9 milyon euro verebileceği söyleniyordu. Bu çok yüksek bir rakam. Maalesef bu fiyata şu ana dek oyuncu satamadık. Hatırladığım kadarıyla en son Adrian Ilie'den hatırı sayılır bir para kazanmıştık. O günden beri ilk kez böyle bir fırsat geldi... Servet ve Emre Güngör'ün aynı maçta sakatlanması büyük şanssızlık oldu. Bu sebepten Meira'yı göndermediler.

Kanımca ne olursa olsun Meira'yı bu paraya göndermeleri gerekirdi. Zira Meira'yı bu şekilde takımda tutmakla hem kendisinden verim almakta sıkıntı yaşanacak, hem de daha sonra bu fiyata gönderme ihtimalleri çok azalacak.

Porto ne yapıyor, yeri geliyor en değerli oyuncularını satıyor ve hemen genç bir oyuncuyu takıma adapte ederek yoluna devam ediyor. Bu şekilde transferlerden büyük paralar kazanmalarının yanı sıra, her yıl Şampiyonlar Ligi'nde istikrarlı bir şekilde çeyrek final oynuyorlar.

Biz de ise maalesef genç oyunculara güvenilmediği için kadroya almakta tereddüt ediyorlar ve potansillerini köreltiyorlar. Semih Kaya ve Murat Akça'yı oynatsalar belki birkaç maçta sıkıntı yaşanır fakat, daha sonra kadronun değişmez oyuncuları olabilrler.

Aynı şey Arda, Mehmet Topal, Servet gibi oyuncular için de geçerli... Değeri verildiğinde oyuncuları göndermekten korkmamak lazım.

Meira'yı talibi varken satmalıyız. H.Balta, M.Topal ve Emre Asık, Servet ve Emre Gungor iyilşene kadar idare edebilirler. Yaşı ve formu geregi Meira'yı bir daha bu meblaglara satamayabiliriz.

Gruptan 1. ya da 2. cıkmanın hiçbir oneminin olmadıgı T.Kupasında Altay ve Malatyaspor maçlarına as takımla çıkmanın alemi neydi acaba?(Gereksiz maçlarda Lincoln ve Baros sakatlandı ya da ceza aldı). Keza Kocaeli maçı oncesi sözde rotasyon yapılmış, sadece Arda ve Baros oynatılmadı, Servet'i bu kadar hor kullanmanın bedelini oduyoruz. Skibbe ve F.Terim bu konuda bencil davrandılar.

Diger taraftan Kocaeli, Altay, Malatyaspor karsısında bile Serkan, Alparslan, Ferdi gibi oyunculara guvenilmeyecekse ya da Baros, Lincoln ve Arda'sız maç sıradan maçlarda bile cok zorlanıyorsak, kadromuz geniş falan degildir, şişkindir.

Şu Kocaeli maçından sonra bende Meira'nn gönderilmesi taraftarıyım kaldıki basında geçen rakamlarla Meira'dan 2 kat iyi oyuncular alınabilir.

Meiranın nazını ve bu kötü oyununu çekeceğime Murat Akça ve Semihle oynayıp yenilmeye razıyım

Ben Adnan Polat iile Sezgin'i biraz tanıyorsam şu ortamda 8-9 milyon avroluk teklife Meira'yı özel uçakla Rusya'ya gönderir hemen.Hiç bir masraftan kaçınmazlar.

O yüzden teklifiin olduğu doğrudur muhtemelen ama miktarın o olduğunu zannetmek istemiyorum.

Krizi Arda çözecek!
NEVZAT DİNDAR

Galatasaray?ın borcu 241 milyon TL olarak açıklanırken, Adnan Polat kulübün ayakta kalması için altyapıdan yetişen bir oyuncuyu gözden çıkarabileceklerini söyledi. Başkanın sözleri Arda?nın sezon sonu satılacağı şeklinde yorumlandı

Galatasaray?ın Yıllık Mali Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi?nde yapıldı.
Kongrede kulüp ve şirketlerinin, uzun vadeli gelir-gider tahakkukları hariç, borç-alacak farkının, 241 milyon 856 bin 603 TL olduğu açıklanırken, Başkan Adnan Polat yaptığı konuşmada kulübün ayakta kalması için altyapıdan yetişen bir oyuncuyu satabileceklerini söyledi. Sorulara yanıt vermek için kürsüye çıkan Başkan Polat?ın işaret ettiği ismin Avrupalı kulüpleri peşinden koşturan ve bonservisine 15 milyon euro değer biçilen Arda Turan olduğu öğrenildi.
Galatasaray Başkanı, ?2 yıl önce takımın değeri 68 milyon dolardı. Bugünkü değeri 114 milyon euro. 2 sene içinde 20?den fazla transfer yaptık ve 22 milyon euro bonservis parası ödedik. Önümüzdeki günlerde altyapıdan yetişen bir oyuncumuzu satabiliriz. Çünkü başka türlü çark dönmüyor? dedi.

?Riva?ya 870 villa yapılacak?
Skibbe?nin, Galatasaray?ın büyüklüğünü kaldıramadığını kaydeden Adnan Polat, Bülent Korkmaz?a destek vererek, ?Fatih Terim de Galatasaray?a geldiğinde büyük hoca değildi. 12 yaşında Galatasaray?a gelen, 24 sene futbolcu olarak hizmet eden Korkmaz?a da inandık ve göreve getirdik. İlk maçta bizi yanıltmadı? diye konuştu.
En önemli hedeflerden olan Sportif A.Ş. - Futbol A.Ş. birleşmesinin önemine de dikkat çeken Başkan Polat, ?Aksi durumda bir yerde sistem tıkanır. Borç-alacak farkı 160 milyon dolar civarında. Buna Telekom anlaşası dahil değil. Dahil edilirse fark 110 milyon dolara düşüyor. Gelir-gider arasındaki 25 milyon dolar fark çıkıyor. Bu açığın kapanması için stadın devreye girmesiyle mümkün. Gayrimenkullerimizin de bize katkısının olması gerekir. Riva 50 senedir yerinde duruyor. Romantik olmadan tedbirler almak zorundayız. 870 villa yapılacak. Galatasaraylılardan katkı bekliyoruz? ifadelerini kullandı.

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
Krizi Arda çözecek!
NEVZAT DİNDAR

Galatasaray?ın borcu 241 milyon TL olarak açıklanırken, Adnan Polat kulübün ayakta kalması için altyapıdan yetişen bir oyuncuyu gözden çıkarabileceklerini söyledi. Başkanın sözleri Arda?nın sezon sonu satılacağı şeklinde yorumlandı

Galatasaray?ın Yıllık Mali Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi?nde yapıldı.
Kongrede kulüp ve şirketlerinin, uzun vadeli gelir-gider tahakkukları hariç, borç-alacak farkının, 241 milyon 856 bin 603 TL olduğu açıklanırken, Başkan Adnan Polat yaptığı konuşmada kulübün ayakta kalması için altyapıdan yetişen bir oyuncuyu satabileceklerini söyledi. Sorulara yanıt vermek için kürsüye çıkan Başkan Polat?ın işaret ettiği ismin Avrupalı kulüpleri peşinden koşturan ve bonservisine 15 milyon euro değer biçilen Arda Turan olduğu öğrenildi.
Galatasaray Başkanı, ?2 yıl önce takımın değeri 68 milyon dolardı. Bugünkü değeri 114 milyon euro. 2 sene içinde 20?den fazla transfer yaptık ve 22 milyon euro bonservis parası ödedik. Önümüzdeki günlerde altyapıdan yetişen bir oyuncumuzu satabiliriz. Çünkü başka türlü çark dönmüyor? dedi.

?Riva?ya 870 villa yapılacak?
Skibbe?nin, Galatasaray?ın büyüklüğünü kaldıramadığını kaydeden Adnan Polat, Bülent Korkmaz?a destek vererek, ?Fatih Terim de Galatasaray?a geldiğinde büyük hoca değildi. 12 yaşında Galatasaray?a gelen, 24 sene futbolcu olarak hizmet eden Korkmaz?a da inandık ve göreve getirdik. İlk maçta bizi yanıltmadı? diye konuştu.
En önemli hedeflerden olan Sportif A.Ş. - Futbol A.Ş. birleşmesinin önemine de dikkat çeken Başkan Polat, ?Aksi durumda bir yerde sistem tıkanır. Borç-alacak farkı 160 milyon dolar civarında. Buna Telekom anlaşası dahil değil. Dahil edilirse fark 110 milyon dolara düşüyor. Gelir-gider arasındaki 25 milyon dolar fark çıkıyor. Bu açığın kapanması için stadın devreye girmesiyle mümkün. Gayrimenkullerimizin de bize katkısının olması gerekir. Riva 50 senedir yerinde duruyor. Romantik olmadan tedbirler almak zorundayız. 870 villa yapılacak. Galatasaraylılardan katkı bekliyoruz? ifadelerini kullandı.
Bu yönetim sasirmis olmali ya....... :shock: :(

Arda' yı gerçekten satmak istiyorsa bence Adnan Polat başkanlık görevini bu işi daha iyi yapabilecek birine bıraksın.

Büyük takımlarda oyuncu satılmaz değil, satılır. Ama bu senin "bayrak" oyuncun olmaz. Meira, Mehmet Topal, Servet Çetin satılabilir eğer gerçekten iyi bir teklif gelirse. Neden? Çünkü Meira bize uyum sağlayamadı. Daha iyi bir stoper almak amacı ile gönderilebilir. Ayrıca Mehmet Topal' ın Linderoth' un yedeği olduğunu unutmayalım. Zaten Linderoth yerine başka bir yabancı alındığında Mehmet Topal zor forma şansı bulacaktır. Onun görevini yapacak Barış, Ayhan, Mehmet Güven gibi isimler var. Ancak bir oyuncu satılıyorsa onun yerine daha iyisinin gelmesi şarttır. Mesela Linderoth' u gönderir, Topal' ı satarsınız ama yerine Xabi Alonso gelir. Kimse de itiraz etmez. Servet Çetin konusunda ise yine elimizde altyapıdan gelen ve Inter, Arsenal gibi listesinde olan Semih Kaya gibi bir oyunucumuz var. Buna ek olarak Emre Güngör ve Emre Aşık var. Ayrıca Meira yerine de bir yabancı aldığımızı varsayarsak, onun da satışı mümkündür.

Ancak, Arda gibi "bayrak" oyuncu satan kulüp tabiri caiz ise Avrupa' nın Anadolu Kulübüdür. Hedefi falan da yoktur. Arda' yı satıp kimi alacaksınız diye sorarlar size en başta? Bir kere yerli oyuncu ile dolduracaksınız yerini. Çünkü 6' dan fazla oyuncuya yer veremiyorsunuz. Yurtiçinde var mı Arda klasında oyuncu? Ya da altyapıda? Yok. Hadi diyelim yurtdışından aldınız. Kimi alacak sınız? Christiano Ronaldo' yu mu???

Liverpool' un "bayrak" oyuncusu Gerard' tır. Milan' nın ise Kaka. Real Madrid' in Casillias ve Raul. Barcelona' nın Puyol ve Xavi. Bunlardan herhangi birini alabilir misiniz? Kulüpleri bırakır mı? Milan Kaka için ne yaptı?

Bazen forumlarda FM, CM oynayan bazı genç arkadaşlar böyle alıp satmayı kulüp için gerekli gibi görüyorlar. Bunları anlamıyorum. Kulüp yönetmek, öyle FM oynamaya benzemez. Büyük olmak kolay değildir. Eğer bir kulüp başkanı ben ancak bayrak oyuncumu satarak bu kulübü yönetebilirim diyorsa, ertesi gün istifa etmelidir. Yerine başka türlü yönetim anlayışına sahip insanlar mutlaka gelir.

Ben Sayın Polat' ın böyle bir şey düşündüğünü, düşünmek istemiyorum.

-------

Birşey daha eklemek isterim. Ben hiçbir Galatasaray' lı futbolcunun Avrupa' ya gittiğinde destekçisi olmadım, olmam. Bana bu forma içinde lazım bu oyuncular. Öyle aşağılık kompleksi olan Hırvat ve Sırp takımları gibi oyuncumu gönderip, "bak ne güzel Manchester United' te bizi temsil ediyor" demem. Bu düşünce ancak ezikliktir benim gözümde. Milan altyapısından yetişen bir oyuncu Liverpool' a gidince Milan taraftarı onu bağrına mı basıyor? Gurur mu duyuyor ki ben de kendi oyuncum için duyayım. Ben benim formamı taşıyacak ve taşıdığında da onur duyacak Arda gibi sporcularla gurur duyarım. Üzerine Manchester United forması giymiş bir Arda benim futbolcum falan değildir ve bununla gurur murur duymam. Galatasaray Avrupa kulüplerinin pilot takımı olmamalıdır.

Metin Kuruçay' Alıntı:
Birşey daha eklemek isterim. Ben hiçbir Galatasaray' lı futbolcunun Avrupa' ya gittiğinde destekçisi olmadım, olmam. Bana bu forma içinde lazım bu oyuncular. Öyle aşağılık kompleksi olan Hırvat ve Sırp takımları gibi oyuncumu gönderip, "bak ne güzel Manchester United' te bizi temsil ediyor" demem. Bu düşünce ancak ezikliktir benim gözümde. Milan altyapısından yetişen bir oyuncu Liverpool' a gidince Milan taraftarı onu bağrına mı basıyor? Gurur mu duyuyor ki ben de kendi oyuncum için duyayım. Ben benim formamı taşıyacak ve taşıdığında da onur duyacak Arda gibi sporcularla gurur duyarım. Üzerine Manchester United forması giymiş bir Arda benim futbolcum falan değildir ve bununla gurur murur duymam. Galatasaray Avrupa kulüplerinin pilot takımı olmamalıdır.
Yazdigin bu satirla seninle ayni düsünce´de oldugumu belirtmek isterim Metin abi,sahsen bende gurur duymam. ;)

Adnan Polat Arda'yı satmaz , hatta satamaz..Şu anda Arda demek Galatasaray taraftarı demektir..O yüzden Arda'nın satılacağına dair haberleri duyunca inanasım gelmiyor.Ha kulüp mesela Parma gibi tamamen borç batağına saplanır iflas aşamasına gelirse o zaman anlarım ama o duruma gelmemiz için epey yol almak gerek..

Kısa bir analiz...

De Sanctis= Bence kötü kaleci değil ama Rene Adler' i alacaksak o zaman bırakılabilir.

Meira=Bize uyum sağlayamadı. Eğer belirtilen fiyatlar doğru ise derhal satılmalıdır. Sezon sonuna kadar Semih Kaya, Emre Aşık, Emre Güngör ile idare edilebilir. Zaten Servet' te 2 ay sonra gelecek. 5 milyon?' dan fazla veriliyorsa derhal satılmalı.

Servet Çetin= Çok iyi oyuncu ancak satılabilir. Nedenine gelince altyapıdan hazır kıvamda Semih Kaya, Murat Akça, Sinan Osmanoğlu geliyor. Semih Kaya zaten çok iyi bir oyuncu. 6-8 milyon? aralığında olabilir. Bunun aşağısında satış yanlıştır.

Sabri Sarıoğlu= 4-6 milyon? arası satılabilir. Zaten Uğur Uçar geri döndü. Serkan Kurtuluş alındı. Bir de o bölgeye yabancı düşünülüyor. Gelecek yabancı Darijo Srna veya Rafinha olabilir mesela.

Hakan Balta= Kesinlikle satılmamalı. Alternatifi takım içinde yok. Alpaslan henüz hazır değil. Hakan Balta' nın yurtiçi alternatifi yok. Yurtdışından alsanız bu seferde hem çok para ödersiniz hem de 6 yabancı engeline takılırsınız.

Mehmet Topal= 6-8 Milyon? aralığına satılabilir. Zira takımda onun gibi 3 oyuncu daha var. Bu 3 oyuncu Barış, Ayhan ve Mehmet Güven.

Linderoth= Satılabilirse satılsın. Ama bonservisini verip göndereceğiz sanırım. Yerine M.Topal' dan gelecek parayla beraber Xabi Alonso ya da o düzeyde alınabilir. Tabi üzerine eklemek şartı ile.

Barış Özbek= Mehmet Topal satılır ise Barış elde tutulmalı. Satılmaz ise o zaman Barış Özbek düşünülebilir. Ama ikisi birden satılamaz.

Kewell= bedava geldi. Satılmamalı.

Baros= Kesinlikle satılmamalı.

Lincoln= Kesinlikle satılmamalı

Arda= Hiç bir koşulda satılmamalı.

Nonda= İyi bir teklifte satılsın. Daha üst düzey bir oyuncu almak şartı ile.

Volkan Yaman= Satılabilir.

4-2-3-1 taktiği uyguluyoruz. Burda öndeki 4' lü de sorun yok. Yani Baros, Arda, Kewell, Lincoln mutlaka korunmalı. Ama arkadaki 6' da sorun var.

1. Sorun sağ bek.
2. Sorun iki ön liberodan birinin yeteri kadar iyi olmaması.
3. Sorun stoperlerden birinin topu geriden kurmada yetersiz kalması ve ağır oyuncu olması. Defans arasına/arkasına atılacak toplarda en az bir oyuncu çok hızlı olmalı.
4. Daha iyi bir kaleci gereksinimi.

Bütün bunları düzeltebilecek şekilde ve Aslantepe' ye taraftarı çekecek şekilde transfer politikası düzenlenmelidir.

Kameni boşa çıkıyor sezon sonu.Bana kalırsa hiç bir fedakarlıktan kaçınmayıp onu almak lazım.Sahadaki 10 oyuncuya bu kadar harcama yapıp, tek bir hatası bile bize çok şeyler kaybetticek mevkiyi savsaklamak olmaz.Gerekirse yıllık 3 milyon euro verilsin Kameni veya onun ayarında biri geldin.Bu tarz adam gelirse tüm takımın ve özellikle defansın güveni artar.Göbekte oynayan Servet-Meira-Aşık-Güngör 'bir adam kaçırdık mı kesin gol' diye düşünüyorlardır eminim. İnsan ilaç niyetine bir tane(kayseri hariç) yüzde99luk pozisyonu engeller.Her tehlikeli atakta gol olmaz ki...

Meira Zenit'e gidiyor

Galatasaray yönetimi, Rusya'nın Zenit kulübüyle görüşmeler yapan Fernando Meira'nın transferine izin verdi. Emre Güngör'ün iyileşmesinden sonra Portekizli futbolcunun Rusya'ya gitmesi bekleniyor.

Galatasaray'ın 5-2 kaybettiği Kocaelispor maçından önce Rusya'nın Zenit takımıyla anlaşan Fernando Meira'nın gidişi, Servet Çetin'in sakatlığı nedeniyle ertelemişti.

Galatasaray yönetiminin, geçtiğimiz haftaya kadar önemsemediği Meira'nın transferi, geçtiğimiz hafta iyice netleşti.

Sarı-kırmızılı yönetim, Rusya'da oynamak istediğini sık sık yineleyen Portekizli futbolcuya olumlu yanıt verdi.

Aklı yapacağı transferde olan Portekizli futbolcuya, Emre Güngör'ün iyileşmesi halinde izin verebileceğini bildiren sarı-kırmızılı yönetimin, teknik direktör Bülent Korkmaz'ın da onayını aldığı belirtiliyor.

Galatasaray, Fernando Meira'nın transferinden 6 milyon Euro?luk bonservis geliri bekliyor. Alınacak 6 milyon Euro?luk bonservis parası, nakit sıkıntısı çeken sarı-kırmızılı kulübün kısa vadedeki borçlarını ödemesinde yardımcı olacak.

Ntvspor

TOPAL'A DA VALENCİA KANCASI

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın, mali kongrede yaptığı, "Futbolcu satabiliriz" açıklamasının ardından, Mehmet Topal'a gelen ciddi teklifler de su yüzüne çıktı.

Sezon başında İngiltere'nin Everton takımının ilgilendiği Mehmet Topal için, sarı-kırmızılı kulübe son günlerde önemli tekliflerin geldiği bildirildi. İspanya'nın Valencia kulübünün, milli futbolcu için önemli rakamları telafuz ettiği ve 7 milyon Euro?yu gözden çıkardığı belirtiliyor.

Sezon başında Everton'ın 10 milyon Euro?luk teklifini kabul etmeyen Galatasaray yönetimi, şimdi aynı rakamı İspanyol kulübünden istiyor. Konuyla ilgili olarak Valencia ile Galatasaray arasındaki pazarlığın bir süredir sürdüğü öğrenildi.
Ntvspor