Gündemden

Emre Aşık'tan iyi haber!

Galatasaray'ın yakasından "sakatlık belası" hiç düşmüyor... Sezon boyu çok sayıda oyuncusundan sakatlık nedeniyle faydalanamayan sarı kırmızılı ekipte savunmanın ortasında oynayan oyuncuların durumu teknik direktör Bülent Korkmaz'ın kabusu oldu. Servet ve Emre Güngör'ün peşpeşe sakatlıkları sarı kırmızılı savunmayı alternatifsiz kıldı.

Kadroda sağlam kalan iki stoperden Meire ve Emre Aşık Konyaspor maçında savunmayı ayakta tutmaya çalıştılar. Ancak Konyaspor maçı sonrasında Bülent Korkmaz'a Emre Aşık'tan kötü haber gelmişti. Sol ayak tarak kemiğinde zedelenme olan Emre Aşık maç sonu güçlükle yürüyordu.

Önümüzdeki cuma günü oynanacak Bursapor maçı ve ardından UEFA Kupası'nda Hamburg deplasmanında birbirinden zorlu iki sınav Galatasaray'ı bekliyor. Savunmanın bel kemiği durumundaki Emre Aşık'ın durumu bugün çekilecek MR sonucu netlik kazanacak. Ancak Emre Aşık'ın dün gece ayağına yapılan buz tedavisinin olumlu sonuç verdiği ve yıldız futbolcunun sakatlığının korkulduğu gibi olmadığı öğrenildi.

Emre Aşık'ın büyük bir ihtimalle Bursaspor ve Hamburg maçlarında oynayabileceği belirlendi ve teknik direktör Bülent Korkmaz da rahat bir nefes aldı.

Kaynak : DHA

Gercekten iyi bir haber. Emre Asik yasina ragmen yaptigi fedarkarlik alkislanacak bir hadise. 10 mac arka arkaya oynamasin. Takimimizin Nezaman Emre Asika ihtiyac duydugu zaman burun kivirmadan hemen geliyor. Tam bir profesyonel.

Eger arda top 8 takımdan birinde yani barcelona,real,m.utd,milan,inter,chelsea,liverpool,juventus. bu takımlardan birine gidecekse ben seve seve gitmesini isterim.Gurur'da duyarım evet.Onun'da hayallerinde vardır bu takımlardan birinde oynamak.Kabul etmek lazım ki tarihimiz dısında hiç bir şekilde mukayese edilmeyecek kadar büyük takımlar bunlar chelsea'yi cıkarabiliriz isim olarak bence biz daha iyiyiz.Ama arda'yı m.utd 'da sol acık oynarken görsem gurur'dan tüylerim diken diken olur...

Arda gider Aydin gelir, Mehmet Topal gider baska mehmet gelir... Eger GS nin menfaatine olacaksa satilmayacak oyuncu yoktur. Simdi Arda'ya 20 milyon euro verseler hic fena olmaz... Tabi tek sart var Saracolundaki kupayi kaldirdiktan sonra :)))

Arda nın satılmasını hiç istemiyorum.Onun gibi yürekten oynayan,savaşan başka futbolcumuz yoktur herhalde takımda.Arda giderse kolay kolay toparlanamayız.

Kadıköy'de G.Saray bayrağı dikerseniz..."

Galatasaray?ın eski kalecilerinden Brad Friedel, yazdığı kitapta Türkiye?yi ve yaşadıklarını anlattı. Amerikalı kaleci kitabında ?İç savaş çıkarmak istiyorsanız Fenerbahçe Stadı?nın ortasına Galatasaray bayrağı dikin yeter? diyor.

Futbola çok geç yaşta başlamasına rağmen Amerikan milli takımının ve Galatasaray?ın efsane kalecisi olan Brad Friedel 15 yıllık futbol yaşantısında başından geçen ilginç anılara yer verdiği bir kitap yazdı.

38 yaşındaki kaleci, kitabında Galatasaray?a da geniş yer ayırdı. Friedel?ın kitabında ?Türkiye?de 20 saniye içinde nasıl iç savaş çıkarırsınız? başlıklı bir de bölüm bulunuyor. Amerikalı kaleci ?İç savaş çıkarmak istiyorsanız Fenerbahçe Stadı?nın ortasına Galatasaray bayrağı dikin yeter? diyor.

Tecrübeli file bekçisi, 1995-96 sezonunda Galatasaray?da geçirdiği günleri şöyle anlatıyor: ?İstanbul?da geçirdiğim günleri hiç unutamıyorum. Kültür, kalabalık ve gürültü inanılmazdı. En unutmadığım anı ise Fenerbahçe ile oynadığımız Türkiye kupası finaliydi. Sabah kalktım yatağımda keyif yapıyordum. Televizyonu açtım ve stadın 3?te ikisinin dolu olduğunu gördüm. ?Bu nasıl bir çılgınlık?? diye söylendim. Uzatmalarda maçı kazandığımız zaman statta tam bir kargaşa vardı. Menajerimiz Souness bir taraftarın elinden bayrağı aldı. Ve sahanın ortasına dikti. O an stattan çıkan ses inanılmazdı. En büyük provokasyonu yapmıştı. Maçtan sonraki 3 saat boyunca otobüsümüz Fenerbahçe taraftarları tarafından takip edildi. Ama tüm bu olanlardan büyük keyif aldım. Her şey muhteşemdi.?

(Vatan)

Arkadaşlar Arda niye satılmasın ya?Siz zannediyormusunuz ki Arda ilelebet bu forma ile oynayıp emekli olacak.Elbet onunda hayali ve isteği avrupaya transfer olmak.Ve bu isteği varken gelen onca teklif karşısında Arda'yı tutmak bize yaramaz.
O yüzden biraz daha mantıklı düşünmek lazım bu transfer işlerinde.Arda kendine yakışır bir klübe bizim için iyi bir getiri sağlayacaksa satılmasında bir sorun olmaz.
Bu futbolcuları GS'dan kaçırmadan küstürmeden gönderelimki daha sonra kucaklıyarak karşılayalım.

Ama keşke Arda'da kalmak istese gitmek istiyorum demese bizde Nonda-Ümit-Meira gibi isimlerden kurtulup eksiklerimizi giderelim.

Benim şahsi görüşüm kısa vadede Arda'nın değilde Meira'nın satılacağıdır.

Arda eğer gitmek istiyorsa ona anlayış gösterilebilir. Tabi bu 1 sene sonra olabilir. Gönül ister ki eksiklerimiz tamamlansın, öyle bir kadro kuralım ki Arda da bu takımın başında Şampiyonlar Ligi Finaline kaptan olarak çıksın. Eğer biz gerekli hamleleri yaparsak Metin Abi'nin dediği gibi Xabi Alonso tarzı oyuncular alır ve eksiklerimizi kapatırsak zannetmem ki Arda da gitmek istesin.
Ama eğer Arda gidecekse öyle orta sınıf takımlara değil liglerinde kafaya oynayan takımlara gitmeli...

Arda açısından baktığımızda bende Avrupa da en üst düzeylerdeki takımlarda oynamasını çok çok isterim ama bizim açımızdan baktığımızda bizi her maç Arda taşıyor.

Meira Zenit yolcusu

Galatasaray'ın Portekizli futbolcusu Fernando Meira, Rusya'nın Zenit takımıyla her konuda anlaştı. Rus ekibi, sarı-kırmızılı kulübe yıldız oyuncunun bonservis ücreti olarak 7 milyon dolar ödeyecek.

20090301.204151_KON387_1082.hlarge.jpg

Galatasaray'ın Portekizli savunma oyuncusu Fernando Meira 'nın Rusya'nın Zenit takımıyla her konuda anlaştığı belirtildi.

Yakalaşık bir haftadan bu yana konuşulan Meira?nın Zenit?e transferinde son noktaya gelindi.

Portekizli oyuncunun 2 gün içinde Zenit ile resmi sözleşme imzalaması beklenirken, Rus ekibinin sarı-kırmızılılara 7 milyon dolar bonservis ücreti ödeyeceği ifade ediliyor.

Hafta sonu yapılan mali genel kurulunda başkan Adnan Polat, krizin kendilerini de etkilediğini ve bu yüzden bazı futbolcularını satabileceklerini açıklamıştı.

Öte yandan, Zenit'in Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Lincoln'üde transfer etmek istediği belirtiliyor.

Kaynak: NTVSpor.

Sanırım bu transfer olursa kulüp tarihimizin en fazla paraya sattığımız oyuncusu olacak Meira olacak. Meira'nın gelişine çok sevinmiştim. Çünkü savunmada onun gibi bir tecrübeye, topu oyuna sokabilen bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Ancak açıkçası istediğim Meira bir türlü olamadı. Zaman zaman iyi oynasada bizi zor duruma soktuğu anlarda pek az değildi. Kalitesi, tecrübesi tartışılmaz ancak yaşı itibari ile bu fiyata alıcısı bulunduğunda beklenmesi pek doğru olmazdı. Zaten kendisi de gitmek istiyormuş. Doğru olan yapıldı...

gerçekten böyle bir teklif varsa ve böyle bir fiyat belirlenmişse bence yönetim hiç düşünmeden satmalı..zaten meira nın şu zamana kadar gösterdiği performansın daha iyisini Hakan Balta da gösterir hatta daha iyisini gösterir özveriyide katarsak..gerekirse semih gibi bir aslanda bekliyor yedekte

8 milyon dolara Hakan Şükür'ü sattık birde Adrian Alie transferindede baya para kazanmıştık.

Meira, 31 yaşına gelmiş bir oyuncu olarak Meira için bu fiyaatların konuşuluyor olması insanın iştahını kabartıyor.Üstelik sene sonu için Lucas Neil gibi karşılıklı ilginin olduğu bir oyuncu boşa çıkıyorken bu teklifi geri çevirmek pek akıllıca olmazdı.

Emre Güngör ve Servet iyileşirse defansta sene sonuna kadar çok ciddi problem çıkacağını zannetmiyorum zira bu Meira'nın yaaptıklarını Semih'te yapabilir,Emre'de.

bence meira nın gitmesi iyi olur.çünkü son maçlarda istemiyerek oynuyor.hele bordouex maçında yaptığı hatalar bizi en büyük hedefimiz uefa kupasından ediyordu.hem de zenit iyi para veriyor.bence meira gitmeli...

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Arkadaşlar Arda niye satılmasın ya?Siz zannediyormusunuz ki Arda ilelebet bu forma ile oynayıp emekli olacak.Elbet onunda hayali ve isteği avrupaya transfer olmak.Ve bu isteği varken gelen onca teklif karşısında Arda'yı tutmak bize yaramaz.
O yüzden biraz daha mantıklı düşünmek lazım bu transfer işlerinde.Arda kendine yakışır bir klübe bizim için iyi bir getiri sağlayacaksa satılmasında bir sorun olmaz.
Bu futbolcuları GS'dan kaçırmadan küstürmeden gönderelimki daha sonra kucaklıyarak karşılayalım.

Ama keşke Arda'da kalmak istese gitmek istiyorum demese bizde Nonda-Ümit-Meira gibi isimlerden kurtulup eksiklerimizi giderelim.

Benim şahsi görüşüm kısa vadede Arda'nın değilde Meira'nın satılacağıdır.
Bu kulüpte satılmayacak tek futbolcu vardır. O da Arda' dır. Liverpool Gerard' ı neden satmıyor? Milan Kaka' yı neden satmıyor? Barcelona neden Puyol' u satmaz? Real Madrid neden Casillias ve Raul' u satmaz.

Galatasaray' ı bunlardan aşağı olarak görüyorsanız evet Arda' nın gitmesini onaylayabilirsiniz. Benim formamı giymeyen, benim armamı taşımayan oyuncu benim değildir. Onunla Arsenal' da forma giyiyor diye gurur murur duymam.

Burda uygulanacak formül de basittir. Real Madrid en çok parayı sembol (veya bayrak) oyuncusuna veriyor. Bu Galatasaray' da da uygulanabilir. Ancak Arda bunu kabul etmez ise o zaman yol gösterilir. Ancak bunun geri dönüşü olmaz. Benim gözümde maddi yönler hariç Avrupa' yı Galatasaray' a tercih eden futbolcu aşağılık kompleksi olan futbolcudur. Böyle oyunculara da Galatasaray' ın ihtiyacı yoktur. Lafla değil, icraatla Galatasaray' lı futbolcu olunur.

Şu anda ne kadar stoper sıkıntısı çeksekte telafuz edilen meblağ şu zamanda bayağı iyi zaten son zamanlarda gitmeyide kafaya koyduğu duyuluyordu inşallah gerçekleşirse hayırlı bir transfer olur. Meira'dan gelecek paraylada sezon sonu iyi bir stoper olabiliriz en azından bildiğimiz Lucas Neil var...

ben bizim bu türk oyuncuların avrupada oynama hayallini hevesini birtürlü anlamıyorum..gidenleride gördük Türkiyede süperstar muamelesi görüp avrupada kadroya bile giremediler..

hayır avrupayı çok istiyosan yazları git gez gör..bu ne ezikliktir anlamıyorum ki ne oluyor yani avrupada oynayınca egonu tatmin ediyorsun sadece..bir Tugay Kerimoğlu gibi kimsenin hedefi yok..bikere gidecek oraya hevesini alacak sonra nede olsa Türkiyede onu isteyenler kuyruk oluyo...

Barış Şişman' Alıntı:
Şu anda ne kadar stoper sıkıntısı çeksekte telafuz edilen meblağ şu zamanda bayağı iyi zaten son zamanlarda gitmeyide kafaya koyduğu duyuluyordu inşallah gerçekleşirse hayırlı bir transfer olur. Meira'dan gelecek paraylada sezon sonu iyi bir stoper olabiliriz en azından bildiğimiz Lucas Neil var...

Lucas Neil bu ihtiyacı karşılayacak düzeyde bir stoper değil. Galatasaray' ın aradığı stoper, savunmada Servet' in ağırlığını giderebilecek kadar hızlı ve John Terry gibi oyunu geriden sorunsuzca kurabilen bir futbolcu olmalıdır.

Erdem Akkaş' Alıntı:
ben bizim bu türk oyuncuların avrupada oynama hayallini hevesini birtürlü anlamıyorum..gidenleride gördük Türkiyede süperstar muamelesi görüp avrupada kadroya bile giremediler..

hayır avrupayı çok istiyosan yazları git gez gör..bu ne ezikliktir anlamıyorum ki ne oluyor yani avrupada oynayınca egonu tatmin ediyorsun sadece..bir Tugay Kerimoğlu gibi kimsenin hedefi yok..bikere gidecek oraya hevesini alacak sonra nede olsa Türkiyede onu isteyenler kuyruk oluyo...

Bunun sebebi Türk insanının bir kısmında görülen aşağılık kompleksidir, ezikliktir. Galatasaray özelinde ise Galatasaray tarihini bilmemekten ileri geliyor. Acaba hangi kulübün geçmişi 1481' e kadar uzanıyor. Biz de maalesef bir kısım Galatasaray' ı futbol kulübü olarak görüyor. Diğer kısım ise Galatasaray' ı spor kulübü olarak görüyor. Galatasaray bunlardan çok daha ötedir. Avrupa' da hiç bir kurumun mazisi Galatasaray ile boy ölçüşemez.

Metin Kuruçay' Alıntı:
[quote="Barış Şişman":21q35kv7]Şu anda ne kadar stoper sıkıntısı çeksekte telafuz edilen meblağ şu zamanda bayağı iyi zaten son zamanlarda gitmeyide kafaya koyduğu duyuluyordu inşallah gerçekleşirse hayırlı bir transfer olur. Meira'dan gelecek paraylada sezon sonu iyi bir stoper olabiliriz en azından bildiğimiz Lucas Neil var...

Lucas Neil bu ihtiyacı karşılayacak düzeyde bir stoper değil. Galatasaray' ın aradığı stoper, savunmada Servet' in ağırlığını giderebilecek kadar hızlı ve John Terry gibi oyunu geriden sorunsuzca kurabilen bir futbolcu olmalıdır.[/quote:21q35kv7]Hocam o ikisinide halledebilen oyuncularda malesef bizi seçmiyorlar şöyle diyeyim, çok büyük bir para ve ihtiyaçlarını karşılayacaksın ki sana gelsin.

Evet Lucas Neil'in gösterdiği performans bellidir ama şu da bir gerçek ki sizin dediniz ( ki aynı zamanda bütün Galatasaray'lıların istediği özellikler ) gibi oyuncuların ilk tercihi malesef ülkemiz olmuyor. Servet'in ağırlığını giderebilmesi ve Terry gibi geriden sorunsuzca oyun kurabilen kişide Popescu ya da Puyol gibi adamlar oluyor. İnşallah istediğimiz özellikte bir stoper bulup getirtebiliriz ama ben bu konuda biraz umutsuzum yani o kadar iyi özellikte ismi olan birini getirebilmek zordur diye düşünüyorum..