Gündemden

SON DAKİKA... Galatasaray Kulübü, Meira'yı 6 milyon Euro karşılığında Zenit'e verdi.

Galatasaray Meira'yı verdi
Galatasaray Kulübü, Portekizli futbolcu Fernando Meira'yı 6 milyon Euro karşılığında Zenit'e verdi.

Yaklaşık 1 aydır Fernando Meira'yı kadrosuna katmak için Galatasaray Yönetimi ile pazarlıklarını sürdüren Rusya'nın Zenit Kulübü, sonunda bu transferi olumlu sonuçlandırdı.

Servet Çetin, Emre Güngör ve Mehmet Topal'ın sakatlıkları nedeniyle Meira'nın satışına soğuk bakan Galatasaray Yönetimi, Zenit'in 6 milyon Euro'luk teklifine 'evet' dedi.

NTV Spor

----------------------------------------------------------------------

İnanmak istemiyorum!!!

Bunca sakatın içinde, böyle bir oyuncu bırakılamaz. Marka bir oyuncu, her ne kadar tam beklenileni veremese de takımda kalmalıydı. Büyük bir hata olur bizim için.

Galatasary'ın altyapısında oynayan ne Semih ne de Osman Lig ve Avrupa da oynayacak fizik ve olgunluğa sahip değil.

Genç oyuncu kazanma bahaneleri ile kimseyi kandırmasınlar!...

Evet Ntvspor televizyonundada yayını kesip flaş haber olarak geçtiler hayırlı olsun iyimi oldu bilemiyorum, şüphelerim var. Her ne kadar Meira nın uyum sorunuda olsa da çoğu orta saha oyuncusundan daha iyi top tekniği vardı tama pek umduğumuzu bulamadık ama Meira Popescu'dan sonra yıllardır aradığımız tarzda defanstan topu iyi isabetli paslarla çıkarabilecek bir oyuncu idi. Acaba takımda tutup kazansamıydık diyorum neyse hayırlı olsun.

Bu arada 3 milyon peşin kalan 3 milyonuda 2 taksit olarak alacakmışız.

Yani böyle bir dönemde ve Avrupa Kupası maçı öncesi bunları yapmak ancak bizim yönetime yakışırdı bu ne mantıksız bir politikadır.

2 gün sonra önemli bir Avrupa maçın var elinde savunma oyuncusu yok, kaldıki Meira gibi marka bir elemanı veriyorsunuz. Pes yani pes!

Böyle bir saçmalık olamaz ya!

Şimdi taraftarı genç oyuncu, kendi evlatlarımızı oynatıcaz, yok Meira bizi istemedi, isteksiz oynuyodu gibi safsatalarla kandırmaya çalışırlar!...

Adnan SEZGİN ve Şube yöneticileri saçmalamaya devam ediyorlar, böyle futbol şubesi mi yönetilir?

Meira konusunda en iyi karar verildi ve satıldı.Satanlarıda hiç eleştirmiyorum zira takımın çoğu yıldızı avrupa maçlarında daha bir farklı oyarken o dahada beter oynamayı beceriyordu.Üstelik 31 yaşında 32sine girecek bir adamdan 12,5 trilyon yani 6 milyon avro kazanma fırsatı kaçırılamazdı.

Hamburg maçında Hakan Balta stopere geçer solada Volkan bu soruu savuştururuz ama bu teklifi Meira için bir daha bulamayız.

Heleki şu ekonomik kriz zamanında.

geldiğinde mutluluktan havalara uçtum şuanda ise gram üzülmedim..

onun oynadığı ve bundan sonrada oynayacağı futbolu ve daha iyisini servet iyileşene kadar Hakan Balta başarıyla yapar..

karalara bağlanacak nasıl gitti denecek en son oyuncu maalesef

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Meira konusunda en iyi karar verildi ve satıldı.Satanlarıda hiç eleştirmiyorum zira takımın çoğu yıldızı avrupa maçlarında daha bir farklı oyarken o dahada beter oynamayı beceriyordu.Üstelik 31 yaşında 32sine girecek bir adamdan 12,5 trilyon yani 6 milyon avro kazanma fırsatı kaçırılamazdı.

Hamburg maçında Hakan Balta stopere geçer solada Volkan bu soruu savuştururuz ama bu teklifi Meira için bir daha bulamayız.

Heleki şu ekonomik kriz zamanında.

Servet'in sakat oldugu bir dönemde Meira yı satmak en hafif tabirle salaklıktır Doğan.

6 milyon avro için Uefa finali şansı kaybedilmiştir.

Hakan Balta stopere,Volkan Yaman sol beke falan ile Hamburg u eleyemezsin elesen bile bu defans ile finale gitme şansın yok artık.

Yönetimi tebrik ediyorum.Galatasaray tarihinin belkide en yanlıs kararlarından birini verdikleri için.Muhtemelen Aziz Yıldırım şu an derin bir oh çekmiştir.
Çünkü Kadıköy diye birşey kalmadı artık.

meira onadığı futbolla kar dan çok zarar veriodu.iyi bir teklif yapılmış ve satılması son derece doğru.Ama satılma zamanı tartışılmalı.Kritik bir dönemden geçerken ve elimizdeki tüm defans oyuncuları sakatken onu göndermek pek akıl karı değil.inş. onu aramayız.

şaka maka adam gitti
sabah antremanında yoktu
ben izledim antremanı

pek fazla olmasa da 1.5 milyon euro kardayız bu transferden. son yıllarda transferde harcanan milyon dolarları düşünürsek (genç yetenek diye alıp elimizde patlayan yada tecrübeli diye aldığımız adamlara verdiğimiz miktarı bile kurtaramadığımız transferleri örn: sarr, petre, pinto, tamas almaguer, christian, de boer vb. ) yaptığımız en karlı satış.

meria nın bir uyum sorunu yaşadığı ortada bir türlü kendisini gösteremedi, umarım kendisi ve takımımız için en iyisi olur. yerlerine bir sürü genç yeteneğimiz var semih ve murat ı (kara murat) yavaş yavaş monte etmekte fayda var. alt yapımızdaki yetenekler hiç bir takımda yok

Evren, karamsarlıkta üstüne yok maşallah.
Ben salaklık olduğunu düşünmüyorum bu işin doğru bir karar alınmıştır kendisi yarardan çok zarar getirdi bugüne kadar.5 maçta 1 oynadı 4ünde onun yüzünden gol yedik.
Hamburg'u eleriz eledikten sonrada hem Emre dönüyor hemde Servet.Bumu yani bizi UEFA'dan eden.
Gözünüzü seviyim Meira bizim defansın bel kemiğimiş gibi konuşmayın ya.Bundan 2 ay kadar önce bir arkadaşlar Meira'yı tartışmıştık.O gün o gitsin diyordu ben kalsın.Ama geçen süre beni haklı çıkarmadı Meira bu takıma eğreti kalmaya devam etti.
Hamburg'a karşı şansımızı yok eden Meira Bordeaux maçında sağ olsun bizi kurtarmıştı ya şimdi ne yaparız bilemiyorum!
Meira'nın kalitesini tartışmam ama bizde oynadığı oyunu Hakan Balta'da oynar Semih Kaya'da oynar.
Ayrıca Meira GS'a 5 milyon avroya gelmemiştir.Bonservis+menejer ücretleri ile birlikte 3 milyon avroya mal olmuştur.Bu düşünüldüğünde 2 katına satmış olduk.

PFDK CEZA YAĞDIRDI!

FLAŞ! Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Bülent Uygun'a şok cezalar! Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta rakibi Cangele'ye yaptığı hareketten ötürü Emre Belözoğlu'na 1 maç, kırmızı kart gören kaleci Volkan Demirel'e de 2 maç men cezası verdi. Kurul, Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun'a da 4 maç ceza verdi.

--------------------------------------------------------

Uyduruktan verilmiş cezalar, adam senin boğazını keserim diye işaret yapıyor ama kurul sadece bir maç ceza veriyor, Volkan'ınkine de normal şartlar altında verilmiş bir ceza. Sonuçta normal tekme atmadan da görse 2 maç alacaktı tekma attı yine 2 maç ceza almış.. Tebrikler kurul, hep böyle devam et..

Haklarını yemeyelim beyfendilerin, Bülent denen hokkabaz'a verilen ceza makul olabilir..

Dilmen'e göre, Uefa bitmiş artık. Keşke Hamburg maçını izledikten sonra yapsaydı bu yorumu. Düşündükleriyle gerçekler örtüşmüyor bazen. Artık, Galatasaray deyince Avrupa maçlarının farklı olduğunu anlamalılar. 53. dakikadan sonra 'stoper'siz oynadık ve gol yemedik.

Bahsettiğin o kestirme yola biz her şekilde gideriz, merak etmeyin siz.

NTV Spor'da yayınlanan "Not Defteri" programında Galatasaray'ın Meira'yı Zenit'e vermesini yorumlayan Rıdvan Dilmen, alınan kararı skandal olarak değerlendirdi.

Dilmen'e göre Meira'nın kaybeden Galatasaray, UEFA Kupası hedefinden uzaklaştı.

"Çok önemli bir Uefa Kupası maçınız var, Servet gibi bir oyuncunuz yok ve takımın bütün düzenini bozuyorsunuz" diyen Dilmen, "Sol bek Hakan Balta oturmuş takıma, uzun süredir oynamayan Volkan'ı oynatmak zorunda kalacaksınız. Mehmet Topal sakat ve uzun süre oynamayacak ve Meira'yı satıyorsunuz. İşte ekonomik kriz falan filan. Büyük kulüplerin Meira gibi oyuncuları satmaması lazım" dedi.

Dilmen, Meira'nın satılmasını bir skandal olarak yorumlarken, "Bunu öyle bir hazırlıyorlar ki kendi medyalarıyla insanlar. Galatasaray Avrupa kupalarında mağlup olmadan yoluna devam ediyordu. Ne zaman mağlup oldular, Steau Bükreş'e. Meira çünkü o maçta orta sahada oynamıştı. Meira, Servet'le birlikte oturdu takıma. Lizbon'da gol yemeden döndüler, Berlin'de yine iyi oynadılar gol yemediler, Bordeaux aynı şekilde Meira oynuyordu. Öyle bir hava yaratılıyor ki; Meira zaten iyi değildi, gittiği iyi oldu. Böyle lanse ediyorlar, hayır Galatasaray Spor Kulübü skandala neden olmuştur. İnşallah yanılırım, yarın Hamburg seni elerse o zaman bunları konuşmaya başlayacaklar." diye konuştu.

Meira'nın bu transferden mutlaka çok ciddi para kazanacağını ve ben gitmek istiyorum da demiş olabileceğini söyleyen Dilmen, "Şimdi Arda Galatasaraylıyım falan diyor ya, Bayern Münih isterse ben gideyim diyecektir. Ver o zaman Arda'yı da hadi. Şu cevap da mantıklı değil; oyuncum gitmek istedi, ne yapalım bu saatten sonra bize faydalı olmadı demek basit bir yalandır. Galatasaray'ın çok ciddi bir UEFA maçı var ve çok ciddi takımlar elendi. Bu turnuvada Milan falan da elendi yani. Kestirme bir yol var Kadıköy'e doğru. Siz böyle bir yolda Servet gibi bir oyuncun yok, Mehmet Topal gibi bir oyuncun yok ve siz en kritik bir maçtan önce Meira'yı satıyorsunuz" dedi.

BÜLENT KORKMAZ'I DA ELEŞTİRDİ
Galatasaray'ın geçen sene yaptığı yanlış transferlerin bedelini ödediğini söyleyen Rıdvan Dilmen, "Bana kimse Meira'nın gidişinin doğru olduğunu söylemesin, ben futbol adamıyım. Çok kritik bir dönemde Meira'nın satılması Galatasaray'ı UEFA Kupası'nda bir geriye düşürmüştür. Siz Boluspor, Gençlerbirliği değilsiniz. Büyük kulüp demek oyuncuyu satarak para kazanmak değil, Arsenal ister verir 20 milyon pound verirsiniz. 6 milyon euro tabi belki önemli bu kriz döneminde ama sizin bir hedefiniz var. Avrupa kupasından kopmuş olsanız, Fortis'te de yoksunuz. Hadi lig için bir şekilde ne yapalım dersiniz ama siz Avrupa kupası oynuyorsunuz, tek takımsınız Türkiye'de. Siz UEFA Kupası'nı alacağız diye bahsediyorsunuz, siz elinizdeki tek stoperi, tek stoper diyorum çünkü Emre'nin 2 yıllık maç performansına bakın 10 maç oynamamıştır. Siz Meira'yı satarak tüm kadroyu boyuyorsunuz. O ideal kadronuz gidiyor, Mehmet Topal yok, Hakan Balta'yı içeri çekeceksiniz, sol beke Volkan'ı koyacaksınız. Demek ki sizin UEFA hesabınız yok." şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın borçları kapatalım diye Meira'yı verdiğini söyleyen Dilmen, "Demek ki parayı verirlerse Arda'yı da verecekler. Aman bu parayı veren bir daha olmaz mantığı var. Meira'yı istemiş olabilirler, evet isterse istesinler. Herkes gitmek istiyordur, diyelim ki Bayern Münih istiyor Arda'yı, o da gitmek istiyordur ama gidemezsin senin hedefin var. Siz hedefi küçültüyorsunuz. Teknik adam da yanlış yapıyor, hayır ben Meira ile yoluma devam edeceğim diyemiyor. Çünkü ben Galatasaraylıyım, Galatasaray'ın çocuğuyum işte falan filan diye geldi. İşte Arda'yı ben olsam kaptan yaparım, Lincoln'ü geldiğim gün gönderirim dedi ama Arda kaptan değil, Lincoln de devam ediyor." diyerek sözlerini tamamladı.

http://spor.ekolay.net/haber.asp?PID=26 ... rID=601072

Lincoln'den Terim'e mesaj!
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Lincoln, Hamburg'daki maç sonrası Alman gazetelerine verdiği demeçlerde Türk vatandaşı olmak istediğini söyledi.

Hamburger Abendblatt'ta yer alan habere göre Lincoln, Türkiye'de çok mutlu olduğunu ve özellikle İstanbul'u çok sevdiğini belirttikten sonra, "Türkiye vatandaşlığını almak için başvuruda bulunacağım. Türkiye Milli Takımı'nda oynamak istiyorum" dediği belirtildi.

Lincoln Gstvdeki roportajından en çok ilgimi çeken bir cümlesi:

Benim Bir hayalim var akşam yatıp sabah kalkınca hep bunu düşünüyorum,GALATASARAY FORMASIyla UEFA KUPASINI Saroçoğlunda kaldırmak!

Lincoln lincoln lincolN!

Tugay Aktepe' Alıntı:
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Lincoln, Hamburg'daki maç sonrası Alman gazetelerine verdiği demeçlerde Türk vatandaşı olmak istediğini söyledi.

Hamburger Abendblatt'ta yer alan habere göre Lincoln, Türkiye'de çok mutlu olduğunu ve özellikle İstanbul'u çok sevdiğini belirttikten sonra, "Türkiye vatandaşlığını almak için başvuruda bulunacağım. Türkiye Milli Takımı'nda oynamak istiyorum" dediği belirtildi.

Vay be,şu son kızgınlığımı azaltan bir açıklama... :)

Tugay Aktepe' Alıntı:

Iyi´de bazi spor basini Marco (Mehmet) Aurelio oyndigi icin demedigini birakmamisti.Aynisini Lincolne yapmiyacaklari ne malum?

Yapsalar kaç yazarki?
Basın buradaki sorun değil.Sorun Lincoln bu vatandaşlığa nasıl geçer?
5 yıl burada ikamet etmiş olma şartı var ve bu brograsiyi delmek için Fatih Terim ve TFF'nin büyük baskı yapması lazım.
Bunun Fatih Terim ayağı hazırlanabir kolay ama TFF ayağı GS'ın kontenjanını boşaltacak bir olaaya milli menfaatler uğruna imza atarmı onu bilmiyorum?