Gündemden

Aziz Yıldırım külüpler birliği başkanlığına devam kararı almış :) . Şaşırdıkmı şaşırmadık.

Allah'tan böyle kaypak, sürekli tükürdüğünü yalayan bi başkanımız yok. Yürüyedur Aziz başkan sana yakışanı yaptın.

Gel de senaryo yazma !

Sezon sonu Galatasaray'ın şampiyonluğundan sonra Aziz Yıldırım istifa etme kararı alacak ama daha sonra muhalefetin isteği üzerine yeniden koltuğa oturacak. Dolayısıyla içinde böyle bir başkanın mevcut olduğu lig hiç bitmez hale gelecek.

Ayrıca karşı yaka taraftarıda bu karardan hiç hoşnut olmadılar.

Yavaş yavaş gerçekleri öğrenmeye başlıyorlar.

Divan toplatısında Semih haznedaroğlu şöyle bir açıkla yapmış.Bu açıklama bence çok önemli.Eğer Mart ayında Adnan Polat seçilmez ise bütün hayallerimiz,geleceğimiz mahvolur.Acaba Rijkaard'ı gönderirlerse kimi getirecekler? Böyle insanlar günlük başarıları düşünere nereye varacaklar?

Semih Haznedaroğlu ise futbol takımının ortaya koyduğu futbol ile gelecek için umut vermediğini dile getirerek, bunun Florya'nın iyi yönetilmediğini gösterdiğini söyledi. Futbol şubesinin sorunlarının yönetimde konuşulması gerektiğini vurgulayan Haznedaroğlu, ''Rijkaard, zamanında şöyle iyi futbolcuydu, böyle iyi antrenördü diye hiç bir şeye karışmazsak, sezon sonunda ligi yine 5. tamamlarız'' diye konuştu.

semih haznederoğlu klübün gerçek kaybedenlerindendir. yani tam bir "losser" dır. Canaydının arkasında yardımcılık yapmasının sebebi bile divana direk giriş imkanı içindi. o yönetimde bile duramadı. huysuz her daim yaşlı ihtiyar bir tipdi. abuk abuk laflarına yönetimdeykende devam etti. fazlada durmadı bu yüzden..

Galatasaray, liderlik için çıktığı Büyükşehir Belediye karşısında 90+4'te yediği golle büyük bir şok yaşadı. 70'e kadar her şey yolunda gidiyor gibiydi ancak bir anda üstünlük 8 eksikli Belediye'ye geçti. Galatasaray'ın liderliği ikinci kez tepmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aynı hata üst üste yapılmaz. Galatasaray, Manisa maçında liderlik şansını eline geçirdi. Ali Sami Yen'de oynuyor, Manisa puan cetvelinin alt sıralarında bir takım, yenerse lider. 82'de golü yiyip, liderliği kazanamadı. Bir defa daha önüne koydular, yine Ali Sami Yen'de, yine puan cetvelinin alt sıralarında bir takım, yine son dakikalarda golü yedi ve yine lider olamadı. Böyle bir şey olabilir mi? 'Kümede kalır mı, düşer mi?' diye düşünülen bir takıma karşı Ali Sami Yen'de liderlik maçı oynuyorsun, ilk 45 dakikada bir tek pozisyonun yok. Bir tane... Bu mu Galatasaray? Bu kadar adamı bunun için mi transfer ettin, Rijkaard gibi bir hocayı bunun için mi getirdin? Ama o Rijkaard denilen adam tekrar tekrar söylüyorum; hoca falan değil, hocalığı bilmiyor, o takımının iyi oynadığını zannediyor ve ikinci 45 dakikaya aynı 11'le başlıyor. Belediyespor'a karşı 45 dakikayı 0-0 bitiriyorsun, bir tane pozisyonun var topu topu; 'Niye!' demiyor. Keita gibi bir adam kenarda oturuyor, Barış gibi bir kazma oynuyor takımda, 'Ön liberolar başına düşsün!' senin... Galatasaray ortalama 3'ün üzerinde gol atarken, 3 tane ön libero ile mi oynuyordun, iki tane ön libero ile mi oynuyordun? 'Ben yediğimden fazlasını atarım' diye gelmedin mi Türkiye'ye!.. Öyle oynatmadın mı takımı? Olmuyor muydu o zaman? Neden tonla ön liberoya döndün de Galatasaray'ı gol atamaz bir takım haline getirdin!.. Pozisyona giremez hale getirdin!.. İlle ön libero istiyorsun, Kewell stoper oynadı bu takımda senin haberin yok mu kardeşim!.. Koy Kewell'ı ön libero yerine, Keita'yı sağ açığa, Arda'yı da sol açığa koy. Göreyim bakalım; kim nasıl tutuyormuş!..

ELANO'YU ÖLDÜRDÜ

Hayır ille stoper gibi kazmaları oynatacak!.. Mehmet Topal oynayacak, Ayhan oynayacak, Barış oynayacak, Mustafa Sarp oynayacak, Linderoth oynayacak. Futbolcu oynamayacak. Oyun kurucusuz oyun oynuyor Galatasaray!.. Koca bir sezonu Elano'yu öldürerek geçirdi. Elano tam top oynamaya başlıyor kenara alıyor. İlan ediyor; 'Ben sana güvenmiyorum' diye.

Maçın bitmesine 5 dakika kala Arda'yı oyundan alması çılgınlık
. Bunu ancak bir Galatasaray düşmanı yapar. Şunu da kabul ediyorum; 'Şunun şurasında 3 dakika, 5 dakika kaldı. Ben 1-0'ın üzerine yatayım.' Tamam ama 1-0'ın üzerine yatmak için Arda'yı oyundan alan adam yerine Aydın'ı mı koyar!

Korktun, savunmaya yükleniyorsun. Emre Aşık'ı al oyuna, Mehmet Topal'ı da ön liberoya çek. Aydın'dan ne hayır bekliyorsun; bana bir anlat!..

Bana anlatmazsan, Adnan Polat başkansa eğer gerçekten Galatasaray'da; 'Arda'yı çıkarıp, Aydın'ı alırken ne umuyordun?' diye Rijkaard'ı çağırıp bir sorsun. Niyetin 1-0'ı korumaksa eğer... Orada Arda'yı tutan iki kişi var. 'Arkadaşlar bakın ben Arda'yı alıyorum, siz ikiniz de artık saldırabilirsiniz, korkulacak adam kalmadı Galatasaray forvetinde. Nonda'yı aldım, Elano'yu da aldım. Yüklenin' dedi.

ABDULLAH AVCI DELİ Mİ!

70 dakikayı Galatasaray o kahrolası yan paslar, geri paslarla geçiriyor. O seyirci de aşağılık arabesk şarkılarla, tezahürat yaptığını sanan, bayıcı seyirci de bu yan pasları alkışladı!.. Peki sen bu kadar topu dolaştırdın da son 5 dakikada niye dolaştıramadın? Niye elin ayağına dolaştı? Çünkü sen skor 0-0 olduğu dakikalarda top dolaştırırken, Abdullah (Avcı) hoca ve onun takımı seni gülerek seyrediyordu. Topu alıp, niye koşsunlar, niye yorulsunlar? Galatasaray kendi kendini yoruyor, öldürüyor! Hocanın istediği zaten beraberlik; niye gelsin Galatasaray'ın üstüne!.. Galatasaray'ın üstüne gittiği zaman da savunmanın nasıl aciz duruma düştüğünü, nasıl top çıkaramadığını gördük.

İnanılmazdı Belediye! Son dakikalarda Galatasaray'ın üstüne kabus gibi çöktü!
Son 5 dakikayı Rijkaard ile bir seyredelim bakalım, top çıkaramadılar. 'Gol geliyorum' diye bağıra bağıra geldi. Bitti, kimse kimseye pas veremiyor, topa vuramıyor, taca atamıyorlar, kornere atamıyorlar. İnanılır gibi değil. Hani sen güzel yan paslar yapıyordun, geri paslar yapıyordun, topu ayağında tutuyordun, top çeviriyordun! Hani!.. Yine çevirsene bakayım!.. O yan pasları, geri pasları bir göreyim bakalım! Alkışlasalar ya o yan pasları...

Maç 0-0'iken Galatasaray'ın geride top çevirmesinin nasıl bir ihanet olduğunun kimse farkında değil. 90 dakikanın 30 dakikasını maç berabereyken öldürüyor, 'Ne yapıyorsunuz' diyen yok!.. Hakan Balta haftalardır takımın en kötü oyuncusu, Rusya'dan almış getirmişsin, hâlâ Caner kenarda oturuyor!..

Sezon başından beri şans verilmeyen Uğur'un oynadığı futbolu gördünüz! Sabri dökülürken, Hakan Balta dökülürken oynatsana... Her hafta aynı şeyi söylemekten ben utanıyorum ama Hakan Balta da Sabri de Servet de Gökhan Zan da 'Benim ölüm oynar' diyor. Öbürlerinin de ümidi yok. Rijkaard derhal gönderilmeli. Adnan Polat eğer başkansa, başkanlığın b'si varsa Rijkaard'ı kovar. İzahat bile istemeden kovar. Çünkü adamın yaptıkları ve yapamadıkları o kadar aleni ki... 'İhanet et Galatasaray'a' desen, bu işte...

Elano ve Arda değişiklikleri tam o maçı satmak. Savunma yapacaksın tamam ama o da yok. İyi adamı çıkarıp, kötü adamı alarak, kendi kendini bitiriyorsun.

Abdullah Avcı son 15 dakika değil de baştan galibiyeti düşünse ve takımına cesur futbol oynatsa farklı olur muydu?
Belediye beraberliğe razı. Galatasaray da beraberliğe razı gibi oynuyor, hiçbir tehlike yaratmadan... Niye müdahale etsin ki oyuna!.. Uyuyan yılanı niye uyandırsın ki!.. İki haftadır maçı birlikte seyrettiğim Galatasaraylı arkadaşlarım bana kızıyorlar; 'Manisa ve Bursa golü erken atsın ki Galatasaray'a cevap verecek zaman kalsın' diye söylüyorum. Çünkü o zaman mecburen ayılacak uykucu Rijkaard!.. 10. dakikada yese Galatasaray golü, 1-0 mağlup duruma düşse Belediye'yi yener. Çünkü Keita 15'te girerdi oyuna! Barış 90 dakika sahada kalmazdı. Elano'nun, Arda'nın kenara alındığı maçta, Keita'nın kulübede başladığı maçta topa vurma özürlü bir adam Galatasaray'da 90 dakika oynuyor. Galatasaray'ın erken gol yemesi lazım ki ayılsın! Niye Abdullah Avcı müdahale etsin deli mi!.. Çocuk çolukla oynuyor maçı zaten... Üstüne de gelmiyor Galatasaray; yan pas, geri pas. 'Bırakın oynasınlar' demiş.

ŞAMPİYON YAPARIM

Ne zaman ki 1-0 mağlup, 1-0 ile 5-0'ın bir farkı yok, başladı yüklenmeye...

O yüklenince de korkak Rijkaard, Elano ile Arda'yı kenara aldı. Ama savunmayı da bilmediği için savunmayı kurtaracak adamlar kenarda otururken, topu kaptırmalarıyla ünlü adamları oraya salarak, Aydın'ı ve Ayhan'ı, Abdullah Avcı'nın ekmeğine yağ sürdü.

94. dakikada gelen gol Adnan Polat için ilahi bir şans. Manisa maçından ayılmadı Adnan Polat, bu defa da ayılmazsa Galatasaray'ın hiç şansı yok. Tekrar söylüyorum;

Bu saatten sonra 'takımın başına kim gelir' önemli değil. Galatasaray'ı paçavraya çeviren adamlar gittiği zaman sezon sonunda kenarda bugün adını bile kimsenin hatırlamadığı Cevat Güler vardı ve Galatasaray şampiyon oldu. Aynı durum yine geçerli.

Kendi kendine oynasa Galatasaray yine şampiyon olur. Her maçta tribünde otururken gösteriyor Lig TV, niye gösteriyor onu da bilmiyorum, Büyük Metin oraya otursa Galatasaray şampiyon olacak.

Ben otursam Galatasaray şampiyon olur. Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın bu halinden sonra Galatasaray'ın şimdi 6 puan farkla lider olması lazımdı. Şimdi dördüncü Galatasaray. Rijkaard ve Neeskens sayesinde. Adnan Polat bunun bilincine varmadıysa eğer, zaten bir şey olmaz.

HINCAL ULUÇ

..................

Aslında dün koyacaktım ama fırsat olmamıştı bugün koyayım dedim.

Hıncal Uluç gibi bir adam nasıl U dönüşü yapabilir inanamıyorum. Bu adam değilmiydi sezon başında Rijkaard geldiğinde bizi öve öve bitiremeyen, göklerden indirilmemize engel olan. Ne olduda şimdi kovulmasını istiyor hiç anlam veremedim.

Not: Kalın kısımlı yerlerde doğruları söylemiş hakkını vermek lazım.

Sıkıldım artık ben bu budaladan.Bunun kesin belli başlı 2-3 kalıbı vardır ondan konuşuyordur."x kesinlikle hoca değil Galatasaray'dan derhal gönderilmelidir."
"y Galatasaray'ın golcüsü değil.Sadece arkasındaki orta saha iyi çarpıyor gol oluyor.Eee ne var yani?Bende oynasam topa çarpan ben olurum tabelada Hıncal yazar."
"z Galatasaray'ın başkanı değil.Kolkukta olduğu her gün takım dahada batıyor."

NOT:Boşlukları siz doldurun.
2. NOT:"Harry Kewell ön libero oynasa Galatasaray yine ortalama 3 gol atar." Bu cümleyi kuran adamın futbol bilgisi yoktur olamazda.

Burada Hıncal Uluç hakkında gerçekten uzun bir yazı yazabilirim didaktik anlamda biraz tarihsel sürece de girerek. Ama o kadar değeceğini düşünmüyorum. Hıncal'ı Hıncal yapan olay; Tomislav iviç, GS'a geldiğinde, hücum oynatacağını, söylemişti. Tüm yazarlar karşı çıkarken, Doğan Koloğlu destek vermişti İvic'e. Hıncalda da bir saplantı vardır her zaman az kişinin dediklerini demeye. Hatta mümkünse, kimsenin demediği şeyi demeyi kendine misyon biçmiştir. İşte o zamanlar Hıncal da, Doğan koloğlu ile birlikte İviç'i savunmuştu. İviç'de, "madem beni savunuyorsunuz ama yalan-yanlış, bilip bilmeden savunmayın. Size önce hücum futbolunu anlatayım bari bilginiz olsunda beni savunun" diyip, bu iki köşe yazarına da sistemi hakkında ayrıntılı bir bilgi içeren röportaj vermiş. O gün den sonra da Hıncal, Hücum futbolu savunucusu olmak zorunda kalmıştır. Bu arada İviç'in kariyerine kattığı büyük destekden sonra burberry bere, kaşkol, fular gibi kıyafetlerle de basında yer edinmiştir. Sexüel anlamda aykır,ı dikine lafları da onu 80 li yılların darbe günlerinin baskısında ezilmiş kitleleri önünde idolleştirmiştir. (oysa ki sistem hıncal gibi adamların çoğalmasını istemiş gençlerin lumpen sapkın işlere girmesini sağlayacaklara gazete köşelerini ardına kadar açmıştı)

Sonuçta biraz önce de dediğim gibi Hıncal efendi o süreci iyi değerlendirmiş(babasının emekli subay olması, alpaslan türkeşin akrabası olmasınında nimetlerinden yararlanarak)genel kabul gören her şeye karşı çıkarak toplumda farklı bir yer edinmiştir.

Hıncal uluç'un en çok kullandığı ve benim cahil halkımın yediği numarada açık önermelerle konuşmalar yapmaktır. bu önermeleri duyan herkes kendince haklı bir sebeb görür ve herkes hıncal'ın doğru söylediğini sanır. Mesela:

"GS yönetimi, Frank Reijkaard'i kovmak istiyor ama gidin sorun hayır öyle bir şey istemiyoruz diyeceklerdir" der hıncal efendi. Şimdi GS yönetimine gidip sorsak Frank Reijkaard'ı kovmakmı istiyorsunuz? yönetim "evet kovmak istiyoruz" derse, Hıncal diyecekki, "demedim mi size kovmak istiyorlar". eğer yönetim "hayır öyle bir düşüncemiz yok derse" Hıncal diyecek ki, e ben size demedimmi sorarsanız hayır diyecekler diye:)

işte bu taktiği yıllardır yapan ve benim cahil halkıma da yediren bir adamdır Hıncal Uluç. Birde korkaktır hayatta tartışacağı adamla yanyana olamaz. bir keresinde mehmt yurdadön'e (zamanın atletizm federasyon başkanı) ağıza alınmadık laflar etmişti. Yurdadön'de NTV'de cumartesi gündüz yüzyüze gelip yanıtlamak istedi Hıncal'ın sorularını:) e ne oldu dersiniz Hıncal efendinin işi çıktı stüdyoya gelemedi. Ama stüdyoya gelemeyen hıncal telefondan 2,5-3 saat konuştu :)

Bu yüzden Hıncal Uluç'un laflarını pek kaale almayın, o hayatı boyunca sadece kendine oynamıştır. Sadece kendini sever. GS'lı olmasının sebebi bile Baba Gündüz'ün diğer yazarlar muhabirler yanında 17 yaşındaki küçük Hıncal'ı adam yerine koyması üzerine, (o sırada BJK ve FB dekiler yüz vermemiş) FB liliğini terkedip GS'lı olan bir adamdır. Hıncal'ı isteyen dinlesin ama dinlerken çekirdeğini patlamış mısırını alsın varsa sevgilisini.. eğlensin gülsün ...

Krasic, İbrahim'e ne dedi?
Beşiktaş'ın dün akşam Şampiyonlar Ligi B grubu son maçında CSKA Moskova ile oynadığı ve 2-1 kaybettiği karşılaşma sırasında yaşanan bir diyalog dikkat çekti.

Mücadelenin 2. yarısında Rüştü Reçber'in yüzüne aldığı bir darbe sonucu sakatlanması ve yaklaşık 5 dakika süren tedavisi sırasında siyah beyazlı takımın kaptanı İbrahim Üzülmez Rus ekibinin ilk golünü atan Krasic ile hararetli bir sohbet içerisindeyidi.

Maç sırasında birçok pozisyonda karşı karşıya gelen bu ikilinin hangi konuda konuştukları mücadelenin ardından ortaya çıktı. İbrahim Üzülmez, Krasic ile ingilizce olarak yaptıkları sohbette 25 yaşındaki oyuncunun kendisine CSKA Moskova'dan ayrılmak istediğini ve ancak teknik direktörü Leonid Slutski'nin transferine izin vermediğini söylediği öğrenildi.

Yapılan bu kısa muhabbette Rus oyuncunun, ayrıca İbrahim Üzülmez'e Liverpool'a transfer olma isteğini de paylaştığı kaydedildi
.

ne kadar saçma geldi haber. eğer doğruluk payı varsa çok da arabesk:) ağabey varmı bildiğin bir yer bir elimden tutsan der gibi:) Adam hiç tanımadığı bir oyuncuya direk dertlerini anlatmış 15 saniyede. Bir kız sevdim ağabey ailesi futbolcuyum diye vermedi en son antalya da diye duydum :p

Komik ve saçma bir haber, gerçekle yakından uzaktan alakası yoktur. Ne alaka yani maç içinde böyle bir konuşmanın gerçekleşmesi :) Rüştü sakatlandığı sırada Ferrari de onun yanına gelmişti, o da Beylikdüzü tarafında kelepir arsa bulmuş alsam mı falan diye soruyormuş Rüştü'ye tabi :) Ne kadar balon ve boş haber yapma meraklısı bir spor medyamız var böyle, yazık cidden..

hıncal uluçu savunmam kolay kolay ama olay çok basit
1)elano gibi bir adama güvenmiyor
2)arda niye çıktı ?
3)bu takım çok rahat lider olmalıydı
4)bu takım her şekilde şampiyon olmalı
5)caner ve uğur niye oynamaz.
6)dökülen defansta revizyon olmaz mı?
Bu dedikleri çok doğru. Ayrıca nur gencer'i 2 yuzlulukle suçlayıp başkanı savundu ki doğru yaptı. Hıncal uluç'u sevmiyor olabilirsiniz ama bu dedikleri doğru şeyler.
Takımın son 5 maçını izlesek ve td'nin kim olduğunu bilmesek hangimiz td'nin rejkaard olduğunu inanırdık? Bence kritik soru bu olmalı...

Deniz Baskın' Alıntı:
hıncal uluçu savunmam kolay kolay ama olay çok basit
1)elano gibi bir adama güvenmiyor
2)arda niye çıktı ?
3)bu takım çok rahat lider olmalıydı
4)bu takım her şekilde şampiyon olmalı
5)caner ve uğur niye oynamaz.
6)dökülen defansta revizyon olmaz mı?
Bu dedikleri çok doğru. Ayrıca nur gencer'i 2 yuzlulukle suçlayıp başkanı savundu ki doğru yaptı. Hıncal uluç'u sevmiyor olabilirsiniz ama bu dedikleri doğru şeyler.
Takımın son 5 maçını izlesek ve td'nin kim olduğunu bilmesek hangimiz td'nin rejkaard olduğunu inanırdık? Bence kritik soru bu olmalı...

ilk olarak GS gibi bir takımda giren çıkanı aratmaz. sonuçta elano gibi bir oyuncunun neden takıda olduğunu keitanın tkımda olması gerektiğini söyleyen bir çokda kişi vardı maç öncesi ve sonrası. Peki kimler çıktı maçtan Elano,nonda, arda kimler girdi? ayhan, keita,aydın. girenler arasında İBB nin oyuncularından daha kötü diyeceğimiz bir oyuncu varmıydı kağıt üzerinde?

Aydını almasının sebebi İBB şuursuzca ileri yüklendiğinden hızlı kewell, aydın ve keita ile dikine gidip bir gol bulmak düşüncesi etkili olmuştur.

Hıncal hep hedefini büyük tutar. 2002 dünya kupası öncesi kesinlikle çeyrek final oynamalı diyen hıncal, baktı durum kritik final oynamalıya cevirdi söylemini. Aynı salvoyu yapıyor.E feneri konuşurkende Fb için diyordu bu takım lider olmalı diye:) buligde bir takım lider olabiliyor ancak ve hıncal'ın ruhsal yapısı buna izin vermese de Reijkaard'ın ilk senesinde Reijkaard ile bir başarı beklememiz gerekiyordu.Barcelona takımının kadro itibarı ile daha iyi bir kadrosu olsa da onlar bile özellikle ligin ilk devresi rezil olmuşlardı. bugün bir blogda okudum, Reijkaard ispanya da ligin ilk 15 haftası 5G 5B 5M almış. Hangi reijkaard? spartayı küme düşüren başka hiç bir başarısı olmayan reijkaard. Barca ve özellikle laporta arkasında durdu barcelonayı ayağa kaldırdılar. Barca tarihinde reali üstüste iki sene madridde yenen ilk hoca oldu. diğer başarılarını saymıyorum.

Şimdi diyelim ki reijkaard başarısız oldu.Ne kaybederiz? Gelecek temelli, uzun vadeli yatırımların takımı değilmiyiz biz? Önümüzdeki sene, daha oturmuş ve reijkaard'ın istediği oyunculara göre bir takım kurulmuş olmayacakmı?

Şimdi diyelim ki reijkaard başarısız oldu.Bu reijkaard'ın hoca olmadığını bizim aylık 4000 dolara yorum yapan ucubelerin daha iyi futbol bilgisine sahip olduğunumu gösterir?(o kadar biliyorsun neden bir takım çalıştırmıyorsunda 4000$ a yıpratıyorsun kendini demezlermi onlara)

Şimdi diyelim ki reijkaard başarısız oldu.Bu hangi insana "go home" deme hakkını verir? GS spor klübü başkanı Adnan Polat dahil olmak üzere kimsenin bunu demeye hakkı yok. Böyle durumlarda empati kuracaksınız. okulda hocanız "okulu bırak zekan bu okul için yeterli değil" dese, yada müdürünüz " terket işyerini bu işten anlamıyorsun" dese bizim duygularımız ne olur?

Kaldı ki tarihin tüm dilimlerinde efsane olan insanlar, herkesin bildiği gibi yapmadığı için efsane olmuştur. Fatih sultan kasım paşaya gemileri karadan sürüklediğinde, sadrazam "padişahım saçma işlere girmeyin karadan gemimi gider" demişmidir sizce? ya da dese fatih dinlese idi fatih olurmuydu?

Diğer bir fatih, yani Fatih terim GS'a geldiğinde, Hıncal uluç dahil bir çok kişi hocayı eleştirmişti. Brezilya bile 3lü savunma oynuyor neden 4 lü savunmaya dönüyorsun diye (ki o zaman da farklı bir versiyonda 4-3-3 oynuyorduk) Fatih Terim bunu dinlseydi UEFA'yı alabilirmiydik acaba?

Yani demek istediğim,Bugün kağıt üstünde herkes bir GS'takımı kurabilir ve üç aşağı beş yukarı optimal kadroda herkes hemfikirdir. Eğer düşündüğümüz gibi takımı kurduracaksak, oyuncu değişikliklerini kağıt üstündeki mantığa gör yapacaksak, o zaman hocalara bu kadar para vermeye gerek yokki. koy amatör ligden bir hocayı takımın başına, internetten belirleyelim ilk 1i, hatta maç esnası gelen oylara göre(yada bu yorumculardan br ekip belirlesin 10 tanesi ayda 40.000$ yapar) oyuncu değişikliklerinmi yapalım. ne gereği var rijkaard'a.

Dökülen defansta revizyon:) bakıyorum GS'ın defansına son maçta. uğur uöar-mehmet topal-servet-hakan balta... demekki bir revizyon olmuş adam geriden top çıkaramıyorlar diye mehmet topal'ı koymuş oraya. Ha bu revizyon yeterli değilmi diyor Hıncal? Emre Aşık:sakatlıktan yeni çıktı, Gökhan Zan: sakat Emre Güngör: Müzmin sakat Semih:sakat Adama yapılacak en son eleştiri. zira ısrarla defansa adam istiyor.Hatta servet'i de beğemiyor bu yüzden transferine izin veriyor ama beğenmedğini söylemiyor ki piyasası düşmesin.

Bu takım her ihtimalde şampiyon olmalı.. Klasik hıncal uluç sözüdür bu. hedefi büyük tutar olmaması durumunda çivilemeye başlar. olrusa zaten başka şey bulur. Hatırlayın GS UEFA kupasını aldığı sezon ligin son maçı İstanbulsporla berabere kaldık. Takımı eleştirdi:) istanbulla beraberemi kalırmış UEFA şampiyonu takım... aslında dediği her şeye yanıtım var ama çok daha fazla uzar ve işin ironik yanı bunların yanıtını Hıncal benden daha iyi biliyor..

Gökhan ZAN ameliyat olacakmış...

Bazı yerlerde 3-4 ay uzak kalabileceği söylentileri vardı umarım :roll: o kadar uzun sürmez...

gokhanzancamdandicandan.jpg

Linderoth+Emre Güngör hayrını gör...

Yine saldırmaya başladılar.Millyietin haberine göre M.City Rijkaard'ı almak için yıllığı 5 milyon dan bilmem kaç yıllık sözleşme artı tazminatını karşılayacaklarmış.

Vatan'ın haberine göre Arda ülkeyi terketmeye hazırlanıyormuş :)

Neden kimse dur diyemiyor bunlara.Hergün bizi yıpratma çalışmaları.Neden...

Ya ben anlamıyorum yanlış maçı mı izledim. Nonda neden çıktı deniyor. Nonda'nın değil top tutmak ceza sahasına girecek mecali kalmamıştı. Neden Elano çıktı deniyor. Giren oyuncu kim? Ayhan. Ayhan ayağında top tutmaktan aciz bir futbolcu mu? Elano Brezilya ve İngiltere dahil hangi maçı 90 dakika oynamış? Zamanla form tutacak elbette. Hem Elano ve Arda çıkmasın hem de Keita ilk 11 oynasın nasıl bir mantık anlamıyorum. Rijkaard'ın tek hatası Aydın'a güvenip almasıydı ki onu da hızından dolayı yapmış olması muhtemel. Aydın da her defasında kendisine verieln krediyi har vurup harman savurdukça suçlusu Rijkaard oluyor. Ankaraspor maçında oyunu çevirirken Aydın'ın girmesi yanlış değil, hatta rotasyon dehası ama skor tersine dönünce hemen hata. Bir yanlış vardı o da Arda'nın çıkmasıydı. Ancak Hoca yorulmuş olabileceğini düşünmüş olabilir. Bir de hakemin oyunu sahamıza yıkma çabalarını unutup Rijkaard'ı haksız görmeyi yanlış buluyorum. İzlediğim için söylüyorum. Rijkaard'ın ilk zamanlarında Barça da aynen bizim gibi oynuyordu. Hatta pazar günü kendi kendime karşılaştırma yaptım. Umutlandım. Zaman ile olacak şeyler bunlar. Hıncal'a gelince; o her teknik adama önce çok iyi der, sonra başlar kötülemeye. (Benzeri için bkz.:Kalli) Ciddiye almayın derim.

Emre Doğan' Alıntı:
Şu bunak hıncalın laflarına hala inanan GSli varsa BİZ bu lafları gerçekten hakediyoruz demektir !

Evet çok doğru söylüyorsun.Adamın Rijkaard'ı yerin dibine sokmaktan başka hiçbir işi yok.Bağla fuları boynuna,giydir lafları Rijkaard'a.Çok biliyorsan yönetime başvur bu takımın hocası sen ol.