Gündemden

Kewell: "Antrenmanlarda sıkı çalışmıyorlar"
Manisaspor beraberliğin ardından Bursaspor deplasmanında kaybedilen üç puana Harry Kewell isyan etti ve deniz otobüsüyle İstanbul'a dönen kafilede takım arkadaşlarından ayrı oturdu.

Futbolcular özel feribotta doğrudan üst kata çıkarlarken sadece Avustralyalı yıldız ayrı oturdu. Alt katta kardeşi Roth ile kalmayı tercih eden Kewell'ın takım arkadaşlarının saha içinde ortaya koydukları mücadeleyi yetersiz bularak öfkelendiği ifade edildi.

Tecrübeli yıldızın "Antrenmanlarda sıkı çalışmıyorlar. Rijkaard'ın antrenman programı dışında da salonda çalışıp güçlenmeleri lazım. Ben bunları özellikle genç futbolculara anlatmaya çalışıyorum ama antrenman bitiyor, herkes tesisi terkediyor. Bazıları yemeğe bile kalmıyor. Ama ben bu yaşımda özel fizyopterapistimle ekstra idman yapıyorum" dediği öğrenildi.

29.11.2009
Kaynak : Sabah

Ya bunlar ne yapmaya çalışıyor.İyice üzerimize gelmeye başladılar.

Önüm,arkam sobe!

Türkiye ve Avrupa'da rakiplerine gol yağdıran Galatasaray, kaybettiği Fenerbahçe derbisinin ardından denediği üç ön liberolu sistemle de hüsrana uğradı.

Süper Lig'in ilk altı haftasını firesiz geçen, Türkiye ve Avrupa'da rakiplerine gol yağdıran Galatasaray, kaybettiği Fenerbahçe derbisinin ardından denediği üç ön liberolu sistemle de hüsrana uğradı.

Sivasspor ve Diyarbakırspor gibi zayıf takımlar karşısında başarılı olduğu izlenimi uyandıran savunma ağırlıklı orta saha, Manisaspor ve Bursaspor gibi ligin kalburüstü takımları karşısında çaresiz kaldı ve sarı-kırmızılı ekip 5 puanı çöpe attı.

Ligin 6. haftasında Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'ına 12 puan fark atan Galatasaray, ezeli rakibini derbide mağlup etmesine rağmen ilerleyen haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla devreyi siyah-beyazlıların gerisinde kapama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Beşiktaş'ın iki Alman'ı Ernst ve Fink'in performansını Galatasaray'da 5 ön libero bir araya gelince ancak yakalayabildi. Ligde 2935 dakika görev yapan Mustafa Sarp, Mehmet Topal, Barış, Ayhan ve Linderoth beşlisi rakip kalelere sadece 34 şut girişiminde bulundular ve sadece 12 isabet sağlayabildiler. Beşiktaş ise sadece Ernst ve Fink ikilisi 25 şut girişiminde bulundu ve 7 isabet sağladı.

SADECE 2 GOL ATABİLDİLER

Rijkaard'ın 4-3-3'ünün forvetinde yer alan yıldızlara dikine pas atmayı başaramayan ve asist yapmakta zorlanan G.Saray'ın beş ön liberosu, 31 gol atan takıma sadece iki golle skor kakısı yapabildi.
Kaynak: Sabah

Geçmiş Olsun Mesajı

Fenerbahçe Spor Kulübü futbolcusu Colin Kazım'ın bu sabah bir trafik kazası geçirdiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Değerli Fenerbahçeli futbolcunun sağlık durumunun iyi olması sevindiricidir. Kendisine ve Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü

Galatasaray'daki Sorunlar

İyi ki Galatasaray'a Gelmişim

Frank Rijkaard, İstanbul ve Galatasaray'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard, önceki akşam yardım gecesinde bir araya geldiği Adnan Polat'a Cimbom'u öve öve bitiremedi.

Galatasaray'a geldikten sonra Sarı-Kırmızılı takımın çok büyük bir kulüp olduğunu daha iyi anladığını bel...irten Rijkaard, "Hayat arkadaşım Rucker ile İstanbul'a çok mutluyuz. İyi ki de Galatasaray'a gelmişiz. Uzun yıllar burada yaşamak istiyoruz. Her gün takımla ilgili yeni birşey öğreniyorum. Gerçekten büyük bir kulüpteyim" dedi.

Eski dost çıktılar

1986 senelerinde Ajax'ta birlikte top koşturan iki dost İstanbul'da buluştu. Rijkaard, eski takım arkadaşı Mustafa Yücedağ ile bol bol sohbet etti.

Rijkaard, tercümandan rahatsız olduğunu söyledi, tercüman olarak Mustafa Yücedağ'ı istediğini resmen açıkladı.

Ayrıca Rijkaard, yönetimin oyun düzenine yönetimin karışmasından rahatsız olduğunu belirtti. Böyle giderse sezon sonunda ayrılabileceğini açıkladı.

Bir anket yapılsa,tercüman olarak kimin gelmesini isterseniz? Rijkaard'ın ana dili; flemanca, o dili bilen tercüman mı daha mantıklı yoksa İngilizce bilen şu an ki tercümanla devam etmek mi mantıklı !

...

Re: Galatasaray'daki Sorunlar

Bence taraftarın ve medyanın sorunları var hemde yıllardır var çözülemiyor.

Bu yazının kaynağı nedir bilmiyorum ancak , Tercüman Mert takım içinde çok sevilen biri olduğunu Rijkaard'ın onu çok sevdiğini ve kalmasını istediğini , kulupte herkes tarafından sevilen biri olduğunu da biliyor muydunuz ?

Rijkaard istese tercümanını değiştiremez mi ?

Sorun yaratmaya çalışmanın manası yok...

Guardiola'dan Rijkaard'a büyük onur

El Clasico?da Real Madrid?i deviren Barça?nın hocası Guardiola kazanılan zaferin kendine ait olmadığını belirtti, 'Rijkaard, Barcelona?ya cesur futbolu öğretmeseydi, şu anda bu başarıdan bahsedemeyecektik' dedi.

Dünyanın nefesini tutarak islediği ?El Clasico?da zaferi Barcelona elde ederken; Real Madrid?e acı ve keder düştü. Ancak Katalan ekibinin Teknik Direktörü Guardiola?nın sözleri de Frank Rijkaard için onur kaynağı oldu.

Milliyet'ten Mehmet Çiftçi'nin haberine göre; Barça?nın 1-0 kazandığı karşılaşmadan sonra bir basın toplantısı düzenleyen Guardiola, takımının gösterdiği başarının sadece kendisine ait olmadığını, şu anda Galatasaray?ı çalıştıran Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard?ın da büyük payı olduğunu söyledi. Katalan ekibinin teknik patronu, bir İtalyan gazetecinin, ?Rijkaard?ın gidişinden sonra bu takım nasıl kısa sürede 3 kupayla sezonu kapadı ve yine 3 kupada oynuyor? sorusuna karşılık, muhabire çıkıştı ve şunu söyledi:

?Yanılıyorsunuz. Bu takım kazanmayı Rijkaard ile öğrendi. Rijkaard, Barça?ya cesur futbolu öğretmeseydi, şu anda bu başarıdan bahsedemeyecektik.?

Guardiola, Rijkaard?ın kendisine saat gibi işleyen bir takım bıraktığını ve bunun semeresini topladıklarını hatırlatarak, ?Benim yaptığım şey, o takıma daha fazla enerji katkısı yaparak çalıştırmak oldu. Rijkaard takıma kazanma karakterini zaten aşılamıştı.

Oyuncularıma, ?Beraber olursak daha başarılı oluruz? dedim. Onlar da beni dinledi ve başarı geldi? ifadesini kullandı.

Guardiola, işleyen bir takımın iskeletini değiştirmenin yanlış olacağını da savundu. Katalan ekibinin çalıştırıcısı, Frank Rijkaard?ın Barcelona tarihinde önemli bir yeri olduğunun altını çizerek, ?Onun yaptıkları ve kazandırdıkları ortadadır? yorumunda bulundu.

Bu Guardiola da futboldan anlamıyor,Rijkaard başta adam değil,teknik direktör hiç değil zaten,Barca'yı çalıştırmaya ne var ki,benim elime de o kadroyu verseler bende şampiyon yaparım,kupalar kazanırım diyolardır bu haber üzerine,saygı değer futbol üstadları(!).

Galatasaray ilk 10'da
Dünyanın en iyi futbol takımları sıralaması Kasım ayı değerlendirmesinde Galatasaray ve Beşiktaş yükselirken, Fenerbahçe geriledi.

NTV Spor ve Ajanslar
Güncelleme: 16:16 TSİ 02 Aralık. 2009 Çarşamba
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 1 Aralık 2008 ile 30 Kasım 2009 tarihleri arasındaki maçları baz alarak yaptığı aylık değerlendirmede, geçen ay 11. olan Galatasaray, 1 basamak çıkıp 10. sıraya, 117. sırada olan Beşiktaş 37 basamak çıkıp, 80.'liğe yükseldi. Fenerbahçe ise 33. sıradayken, bu ay 35.'liğe geriledi.

Galatasaray, IFFHS'nin Kasım ayı değerlendirmesinde 220,5, Fenerbahçe 165, Beşiktaş ise 129,5 puana sahip bulunuyor.

Değerlendirmede Türk takımlarından Bursaspor 81,5 puanla 220. sıraya çıkarken, Sivasspor 50 sıra birden gerileyerek 234.'lüğe düştü. Sıralamada ilk 300 ekip içinde en kötü yerde bulunan Trabzonspor ise 16 sıra birden düşerek, 73,5 puanla 261. sırada yer aldı.

MANCHESTER UNITED YİNE ZİRVEDE
Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi İngiltere'nin Manchester United takımı, değerlendirmede 317 puanla zirvedeki yerini korudu.

Aynı ülkeden Chelsea 299 puanla ikinci sırada yer alırken, İspanya'nın Barcelona takımı ise 292 puanla 3. sıraya yerleşti.

İLK 10
IFFHS'nin yaptığı değerlendirmede ilk 10 takım şöyle sıralandı:

Sıra Takım Ülke Puan
1. Manchester United İngiltere 317
2. Chelsea İngiltere 299
3. Barcelona İspanya 292
4. Hamburg Almanya 274
-. Shakhtar Donetsk Ukrayna 274
6. Werder Bremen Almanya 264
7. Arsenal İngiltere 252
8. Estudiantes Arjantin 239
9. Cruzeiro Brezilya 235
10. Galatasaray Türkiye 220,5

tüm zamanların en büyük takımları listesinde de. GS 41. sırada FB 79 BJK 87 TS 184. sırada ilk on sıra:

1. FC Barcelona 757
2. Manchester United FC 678
3. Juventus FC Torino 621
4. Milan AC 611
5. Real Madrid CF 605
6. FC Internazionale Milano 567
7. FC Bayern München 563
8. Arsenal FC London 550
9. CA River Plate Buenos Aires 502
10. Chelsea FC London 442

Anıl Mehmet Yıldırım' Alıntı:
Bütün zamanlar ele alınıyorsa Chelsea'nin 10. olması bence saçma.

kıstaslarını bilmiyorum. bana da garip geliyor..
2. 10 da bunlar.

11. Liverpool FC 435
12. FC do Porto 425
13. CA Boca Juniors Buenos Aires 420
14. AS Roma 405
15. AFC Ajax Amsterdam 400
16. Parma AC 373
17. São Paulo FC 367
Valencia CF 367
19. Glasgow Rangers FC 364
20. SS Lazio Roma 342

Yok Memo ya bence Chelsea'nın 10. olması mantıklı. Sonuçta kaç tane lig kupaları vardı yakın zamana kadar veya avrupada başarıları?

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 1 Aralık 2008 ile 30 Kasım 2009 tarihleri arasındaki maçları baz alarak yaptığı aylık değerlendirmede, geçen ay 11. olan Galatasaray, 1 basamak çıkıp 10. sıraya, 117. sırada olan Beşiktaş 37 basamak çıkıp, 80.'liğe yükseldi. Fenerbahçe ise 33. sıradayken, bu ay 35.'liğe geriledi.

Galatasaray, IFFHS'nin Kasım ayı değerlendirmesinde 220,5, Fenerbahçe 165, Beşiktaş ise 129,5 puana sahip bulunuyor.

Değerlendirmede Türk takımlarından Bursaspor 81,5 puanla 220. sıraya çıkarken, Sivasspor 50 sıra birden gerileyerek 234.'lüğe düştü. Sıralamada ilk 300 ekip içinde en kötü yerde bulunan Trabzonspor ise 16 sıra birden düşerek, 73,5 puanla 261. sırada yer aldı.
İLK 10
IFFHS'nin yaptığı değerlendirmede ilk 10 takım şöyle sıralandı:

Sıra Takım Ülke Puan
1. Manchester United İngiltere 317
2. Chelsea İngiltere 299
3. Barcelona İspanya 292
4. Hamburg Almanya 274
-. Shakhtar Donetsk Ukrayna 274
6. Werder Bremen Almanya 264
7. Arsenal İngiltere 252
8. Estudiantes Arjantin 239
9. Cruzeiro Brezilya 235
10. Galatasaray Türkiye 220,5

FACE BOOK TA GALATASARAY SAYFASINDA OKUDUĞUM BİR HABER

Ünlü avukat Jean-Louis Dupont'un açtığı dava neticesinde Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nden alacakları donduruldu.

Hürriyet'in haberine göre Dupont, yaptığı yazılı açıklamada, Fenerbahçe'nin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) hükmettiği ödemeyi yapana kadar UEFA'dan para alamayacağını duyurdu.

Açıklamada, Fenerbahçe'nin ayrıca disiplin cezasına çarptırılması için FIFA'ya da başvurulduğu belirtildi.

Eğer FIFA da Dupont'un haklı olduğuna hükmederse Fenerbahçe'nin ligde puanının silinmesine bile karar verebilir.

ÖNDER TURACI DAVASI

Fenerbahçe'nin başını ağrıtan karar ise ünlü spor avukatı Dupont'un menejerliğini yaptığı Önder Turacı'nın transferiyle ilgili.

Turacı, takımda fazla forma şansı bulamadığı gerekçesiyle 2008 yılında Rusya'nın FK Moskova takımıyla sözleşme imzalamıştı.

Ancak Arthur Zico'nun takımdan ayrılması üzerine Turacı, FK Moskova ile imzaladığı sözleşmeyi feshederek Fenerbahçe'ye geri dönmüştü.

Bu transferde aracılık yapan Dupont da 280,000 euro talep etmiş ancak bu talebi Fenerbahçe tarafından reddedilmişti. Dupont bu gelişme üzerine CAS'ta sarı lacivertli kulüp aleyhine açtığı davayı kazanmıştı.

Konu anketlerden açılınca bende bir anket vereyim dedim. IFFHS dünya çapında bir anket yapıyor.2009'un aktif futbol oynayan en popüler oyuncularını secmek için. Oylama 31 aralıkda bitecek sonuçları yeniyılda açıklayacaklar. Türkiyede top koşturan 3 futbolcuda bu listede Harry Kewell , Sercan Yıldırım, Arda Turan oyuncularımıza oy vermek isteyenler için linki de veriyorum

http://www.iffhs.de/?b002ec70a804f4cd003f09

KAMUOYU AÇIKLAMASI

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığından istifa eden Sayın Yiğit Şardan, Yönetim Kurulumuzun 3 Aralık 2009 tarihinde almış olduğu kararlarla Galatasaray Spor Kulübü Başkan Danışmanlığı ve Galatasaray İletişim Hizmetleri A.Ş.?nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine atanmıştır.

Sayın Adil Emecan Yönetim Kurulu yedek üyeliğinden, Yönetim Kurulu asli üyeliğine atanmıştır.

Kulübümüz Yönetim Kurulu yeni görev dağılımı ise aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Başkan: Adnan Polat
2. Başkan: Mehmet Helvacı
Başkan Yardımcısı -Mali ve İdari İşler: Ali Haşhaş
Başkan Yardımcısı -Sportif Faaliyetler: Haldun Üstünel
Genel Sekreter: Mümtaz Tahincioğlu
Muhasip Üye: Işın Çelebi
Veznedar Üye: Murat Yalçındağ

Sayın Yiğit Şardan, Sayın Ali Haşhaş, Sayın Haldun Üstünel, Sayın Işın Çelebi ve Sayın Adil Emecan?a yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Saygılarımızla

Galatasaray Spor Kulübü
Yönetim Kurulu

Sonunda...