Gündemden

Enes Kömürcü' Alıntı:
FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, hakemliği bıraktığını açıkladı.

Selçuk Dereli, kendisine ait internet sitesi http://www.selcukdereli.com'da, istifası ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
''22 yıldır onurlu bir şekilde sürdürdüğüm hakemlik yaşamımı, gördüğüm lüzum üzerine sonlandırmış bulunuyorum. Ülkemde ve Avrupa'da gelmiş olduğum konuma katkısı bulunan tüm büyüklerim ve dostlarıma teşekkür ediyorum. İlkelerimden ve doğrularımdan en küçük bir taviz vermeden, gururla taşıdığım Türk hakemlik formasını bırakırken, her daim futbolumuzun ve hakemliğimizin hizmetinde olmaya devam edeceğimi ifade ediyorum.''

İlginç ...

İlginç bir karar. Her ne kadar Türkiye'de eleştirilse de yurt dışında Cüneyt Çakır ile beraber en itibarlı Türk hakemdi. Ve yakın zamanda Avrupa'da klasman atlaması ve Şampiyonlar Ligi maçlarına dahi çıkması bekleniyordu. Ancak verdiği karar hayli ilginç.

Arjantin şokta
A.A.

Arjantin'de Yeni Messi olarak tanınan Arjantin Milli Takımı'nın futbolcusu Diego Buonanotte, ülkesinde geçirdiği trafik kazasında ağır şekilde yaralandı.

Arjantin'in son yıllarda yetiştirdiği en önemli yetenek olarak görülen ve ülkenin en ünlü takımlarından River Plate takımında oynayan Diego Buonannotte, karayolunda seyrederken otomobiliyle kaza yaptı. Kazada ağır şekilde yaralanan 21 yaşındaki Buonanotte, Santa Febe şehrindeki hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Arjantin polisi trafik kazasıyla ilgili detay vermezken, kazada üç kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Başarılı futbolcu Buonanotte, oynadığı futbolla dikkat çekmiş, Avrupa kulüplerinden İspanyol Atletico Madrid ve İngiliz Sunderland kulüplerinin transfer listesine girmişti.

Cok beğendiğim bir oyuncuydu.Geçmiş olsun :(

Geçmiş olsun, umarım bir an önce sağlığına kavuşur. Çok genç ve gelecek vaad eden bir isim..

Bu arada "Santa Fenerbahçe" nedir ki, Santa Fe sadece :)

Yağmurlu havada sürat yapınca böyle olmuş ayrıca yanındaki 3 arkadaşı ölmüş sağlık görevlileri geldiğinde arabanın dışında bilinci açık şekilde bekliyormuş ama iyileşse ciddi bir psikolojik tedaviye ihtiyacı olacağı kesin arkadaşlarınnın cesetleri yanında bekliyormuş birde arabayıda o kullanıyormuş allah yardım etsin ne diyelim :?

Yeni Üyeler Beratlarını Aldı

Galatasaray Spor Kulübüne üye olmaya hak kazananlar için Galatasaray Lisesi'nde bir tanıtım programı düzenlendi.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleşen tanıtım programında Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kulüp Divan, Sicil ve Disiplin Kurulu Başkanları ve kurul üyeleri ile camianın çok sayıda önemli ismi bulundu.

Tanıtım toplantısının başlangıcında, Sicil Kurulu Başkanı Celal Açar'ın konuşmasından sonra üyelere ve misafirlere Mektebi Sultaniye'ye futbolun gelişini ve Galatasaray Spor Kulübü'nün kuruluşunu anlatan bir barkovizyon gösterisi yapıldı.

2 gün önce ses tellerinden geçirdiği operasyon nedeniyle Başkan Adnan Polat yerine tanıtım programının açılış konuşmasını 2. Başkan Prof. Mehmet Helvacı yaptı. Mehmet Helvacı, Galatasaray Spor Kulübü'ne üye olmanın, Galatasaray ailesinin bir parçası olmanın önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi:

"Muhtemelen sizler de bizim gibi Galatasaray futbol takımına aşık oldunuz, Galatasaray renklerini benimsediniz. Ama Galatasaray sadece futbol takımından ibaret değil, Galatasaray büyük bir aile. Galatasaray'ı sadece yazılı bilgilerden değil, Galatasaraylıları örnek alın ve mutlaka Galatasaray Müzesi'ni ziyaret edin. Oradaki her parçanın altında bir tarihin yattığını unutmayınız. Galatasaray Başkanları Galatasaray ailesinin sembolleridir. Bir başkanının yönetim biçimini sevmeyebilirsiniz ama o başkan olduğu sürece ve başkanlığı bittikten sonra da Galatasaray ailesinin sembolü olmaya devam edecektir. Galatasaray eşsizdir ve benzersizdir. Çünkü hiçbir spor kulübü yoktur ki kökü eğitim kurumuna dayanıyor olsun. Çünkü hiçbir spor kulübü yoktur ki başarıları Galatasaray kadar büyük olsun. Çünkü hiçbir spor kulübü yoktur ki enleri ve ilkleri tek başına yapmış olsun. Çünkü hiçbir spor kulübü yoktur ki kendi, ülkesi kuruluşunda mayası olsun. Çünkü hiçbir spor kulübü yoktur ki Türkiye'nin, Türk insanının gururu olsun. İşte bu yüzden bu benzersizliğin farkına varın ve buna layık olmak için hepimiz gibi gayret gösterin. Hepinizi tekrar selamlıyorum ve hoşgeldiniz diyorum."

2. Başkan Mehmet Helvacı'nın ardından sırayla kürsüye Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu Başkanı Türker Arslan, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Sicil Kurulu Başkanı Celal Açar ve Disiplin Kurulu Başkanı Oğuz İmregün geldiler. Her konuşmacı kulübe yeni katılan üyelere kendi birimleri ve Galatasaray Spor Kulübü ile ilgili çeşitli bilgiler sundu.

Konuşmalardan sonra 583 yeni üyeye beratları ve üyelik kartları camianın önde gelen isimleri tarafından verildi. Başkan Adnan Polat, 2. Başkan Mehmet Helvacı, Divan Başkanı İrfan Aktar, Türker Arslan, eski Başkanlarımızdan Ali Tanrıyar ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından yeni üyelere beratları takdim edilirken yeni üyelerin hayli heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi.

Galatasaray'ın 2000 yılı efsane takımının oyuncularından Hakan Şükür, Bülent Korkmaz, Hasan Gökhan Şaş, Arif Erdem, Ümit Davala, Ergun Pembe, Hakan Ünsal, Tugay Kerimoğlu, Vedat İnceefe de Galatasaray Spor Kulübü'ne üye oldular. Ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet de kulübe üye olarak beratlarını alanlar arasında yer aldı. Oktay Vural ve Yunus Söylet, berat ve üyelik kartlarını kendileri, Hasan Aksay'ınkini ise kızı İrem Aksay aldı.

Gözümüz aydın! Galatasaray´dan gönderildikten sonra her fırsatta bizi karalayan yazılara imza atan isim artık kongre üyemiz.

Üyelikleri onaylanan isimlerin hepsi bir yana, Hakan Ünsal´ın üyeliğini hazmedemiyorum...

Onur Yavuz' Alıntı:
Gözümüz aydın! Galatasaray´dan gönderildikten sonra her fırsatta bizi karalayan yazılara imza atan isim artık kongre üyemiz.

Üyelikleri onaylanan isimlerin hepsi bir yana, Hakan Ünsal´ın üyeliğini hazmedemiyorum...

Tamamen katılıyorum. Adamın sallamadığı kalmadı. Başkanından futbolcusuna, teknik ekipden masöre kadar. Rijkaard bu işi bilmiyor. Bu nasıl teknik adam diyen biriside artık üye artık hiç durmaz. Boş konuşup boş yazıyordu. Artık söz alır kürsüde saçmalar birazda...

kontrol altına almak için üye yaptılar sanırım. sonuçta kötü işlere imza atarsa, klüpten kovulur o zaman afişe olur. en azından böyledir diye düşünmek istiyorum. Ama klübe üye oldukları gün mazeretsiz toplantıya gelmeyen adamın üyeliğini o gün iptal edceeksin. ne işleri vardı acaba o gün? MHP grup başkan vekili bu siyasi kaosda, gelecek zaman buluyor. istanbul üniversitesi rektörü gelecek zaman buluyor ama tek işi haftada 2 defa gazeteye, her yarım akıllının yazacağı tarz, yazı yazmak olan adamlar yoğunluktan gelemiyor... hadi canım sende...

Mardinli Keyta'nın hayalleri gerçek oluyor
Mardin gezisinde Başkan Polat'ın yüzünü güldüren minik 'Keyta'yı 1905 GSYİAD İstanbul'a getirip, Fildişi Sahilli Keita'yla buluşturacak, formalar değiş tokuş edilecek...
fft1mm800421.jpg

Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve kurmaylarının geçtiğimiz haftalarda yaptığı Mardin gezisi çok konuşulmuştu. Kent halkının büyük ilgi gösterdiği gezinin en çok dikkat çekeni ise kendi imkanlarıyla hazırladığı Sarı-Kırmızılı formaya tükenmez kalemle Keyta yazan minik çocuktu. O gün sadece Fanatik?te yer bulan Mardinli Keyta, önümüzdeki haftalarda çok özel bir bütünleşmede başrol oynayacak. 1905 Galatasaraylı Yöneticiler ve İşadamları Derneği (GSYİAD) minik Keyta?yı, Afrika Kupası bittikten sonra babasıyla birlikte İstanbul?a getirecek ve yıldız futbolcu Kader Keita?yla buluşturacak. Gününü Florya Metin Oktay Tesisleri?nde geçirecek olan Mardinli Keyta?nın forması alınarak 1905 GSYİAD tarafından hatıra olarak saklanacak, minik çocuğa Keita?nın maçta giydiği bir formayla, kendi bedenine göre orijinal bir forma verilecek.

Tüm takımla tanışacak
Mardinli Keyta, Florya?da diğer Galatasaraylı futbolcularla da tanışıp, idmanlarını izleyecek, takımla birlikte yemek yiyecek ve hayallerinin bir kısmını böylece gerçekleştirmiş olacak.

Volkan Kızıltaş' Alıntı:
Arjantin şokta
A.A.

Arjantin'de Yeni Messi olarak tanınan Arjantin Milli Takımı'nın futbolcusu Diego Buonanotte, ülkesinde geçirdiği trafik kazasında ağır şekilde yaralandı.

Arjantin'in son yıllarda yetiştirdiği en önemli yetenek olarak görülen ve ülkenin en ünlü takımlarından River Plate takımında oynayan Diego Buonannotte, karayolunda seyrederken otomobiliyle kaza yaptı. Kazada ağır şekilde yaralanan 21 yaşındaki Buonanotte, Santa Fenerbahçe şehrindeki hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Arjantin polisi trafik kazasıyla ilgili detay vermezken, kazada üç kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Başarılı futbolcu Buonanotte, oynadığı futbolla dikkat çekmiş, Avrupa kulüplerinden İspanyol Atletico Madrid ve İngiliz Sunderland kulüplerinin transfer listesine girmişti.

Cok beğendiğim bir oyuncuydu.Geçmiş olsun :(
bir river plate li olarak çok üzüldüm. umarım sağlığına kavuşur. akciğerinde zedelenme varmış. durumu riskliymiş.

Fenerbahçe'de sürpriz gelişme. Sarı-Lacivertliler Güiza'nın sözleşmesini iki yıl daha uzatmak için harekete geçti.

Kamuoyundan ve taraftardan gelen yoğun tepkilere rağmen, Fenerbahçeli yöneticilerin İspanyol yıldızla birg örüşme yaptıkları ve bu görüşmede Güiza'nın, "Ben Fenerbahçe'de çok mutluyum. Eğer siz de benden memnun iseniz, sözleşmeyi iki yıl daha uzatmayı düşünürüm" dediği öğrenildi.

Başta Başkan Aziz Yıldırım olmak üzere Fenerbahçeli yöneticilerin bu öneriye sıcak baktığı ve 2010 Dünya Kupası maçlarından önce Güiza'nın sözleşmesini iki yıllık daha uzatmayı planladığı belirtildi.

Bilindiği gibi Güiza'nın Fenerbahçe ile 2012 yılına kadar sözleşmesi var. Yeni bir anlaşma sağlanırsa İspanyol yıldızın sözleşmesi 2014 yılına kadar uzatılacak.

:) :)

Enes Kömürcü' Alıntı:
Fenerbahçe'de sürpriz gelişme. Sarı-Lacivertliler Güiza'nın sözleşmesini iki yıl daha uzatmak için harekete geçti.

Kamuoyundan ve taraftardan gelen yoğun tepkilere rağmen, Fenerbahçeli yöneticilerin İspanyol yıldızla birg örüşme yaptıkları ve bu görüşmede Güiza'nın, "Ben Fenerbahçe'de çok mutluyum. Eğer siz de benden memnun iseniz, sözleşmeyi iki yıl daha uzatmayı düşünürüm" dediği öğrenildi.

Başta Başkan Aziz Yıldırım olmak üzere Fenerbahçeli yöneticilerin bu öneriye sıcak baktığı ve 2010 Dünya Kupası maçlarından önce Güiza'nın sözleşmesini iki yıllık daha uzatmayı planladığı belirtildi.

Bilindiği gibi Güiza'nın Fenerbahçe ile 2012 yılına kadar sözleşmesi var. Yeni bir anlaşma sağlanırsa İspanyol yıldızın sözleşmesi 2014 yılına kadar uzatılacak.

Bulmuşlar İspanya'nın en iyi golcüsünü bırakırlar mı hiç?

Tugay Arslan' Alıntı:
[quote="Enes Kömürcü":2y4maxp8]Fenerbahçe'de sürpriz gelişme. Sarı-Lacivertliler Güiza'nın sözleşmesini iki yıl daha uzatmak için harekete geçti.

Bulmuşlar İspanya'nın en iyi golcüsünü bırakırlar mı hiç?[/quote:2y4maxp8]

Dimi ama :)

TFF'den Fenerbahçe'ye yanıt
Futbol Federasyonu, EURO 2016 için maçların oynanacağı statlar arasında Şükrü Saracoğlu Stadı'nın gösterilmemesi nedeniyle TFF Yönetimini eleştiri yağmuruna tutan Fenerbahçe'ye yanıt verdi. TFF, sarı-lacivertli kulübü "destek olmak yerine, önyargılı ve somut bilgilerden uzak tutum sergilemek"le suçladı.
İlişkili fotoğrafları göster

NTV Spor
Güncelleme: 15:14 TSİ 29 Aralık. 2009 Salı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet sitesinde "Türkiye'nin projesine Türkiye'nin desteğini istiyoruz" başlığıyla yer alan açıklama şöyle:
"Avrupa 2016 Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek için önemli bir yarışın içerisindeyiz. Bu aşamada tüm ülkemizin desteğini, Türkiye'nin projesinin yanında görmek arzusundayız. Adaylık çalışmalarına başladığımız günden bu yana yerli ve yabancı kamuoyundan aldığımız takdir, bu konudaki şevkimizi artırıyor.

Ancak dün yapılan bir açıklama, açık söylemek gerekirse bizleri şaşırttı. Destek olmak yerine, önyargılı ve somut bilgilerden uzak bir tutumu yansıtan bu açıklama karşısında, UEFA'ya bildirilen 8 şehir 9 stadın hangi kriterleri içermesi gerektiği konusunda bir bilgilendirme yapmanın yerinde olacağını düşünüyoruz.

Adaylık dosyasının alt başlıklarından olan ev sahibi şehirler ve stadlar konusu, UEFA kriterleri çerçevesinde titizlilikle ele alınmıştır. Söz konusu kriterler içinde; "Şehrin raylı sistem ya da metroya sahip olması, aday şehirler arasındaki mesafenin kısa olması, şehirlerin birbirine toplu taşıma sistemleri ile bağlanmasına engel olacak bir problemin yaşanmaması, ev sahibi şehrin yaz turizminde çekim merkezi olması, 50 bin seyircinin bir gecede diğer şehirlere rahatlıkla ulaştırılabilmesi, maçların oynanacağı stadyum ve çevresinin en az 100 dönümlük bir arazi içinde yer alması, aday şehrin turnuva için belirlenen 4 konaklama merkezine yakın olması, şehrin minimum 2600 odalık otel kapasitesine sahip olması" konu başlıkları, Haziran ayından bu yana UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki teknik toplantılarda değerlendirilmiş ve uzun çalışmalar sonucunda aday şehirler belirlenmiştir.
Haberin devamı ?reklam

UEFA'nın aynı şehirde en fazla 2 statta maç oynanmasına müsaade etmesi ve final maçının oynanacağı stadyumun minimum 60 bin kapasiteli olmasının istenmesi, İstanbul'da 2 stad ile sınırlı tutulmasını beraberinde getirmiştir. Yeni projesiyle 81 bin kişiye ulaşması hedeflenen kapasitesi ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu, final için belirlenen koşullara uygun tek staddır. Çevresindeki geniş alanlar ve UEFA'nın ana önceliği olan güvenlik konusunda oluşacak yeterliliğin yanı sıra ulaşım kolaylığı ve kapasitesiyle Türk Telekom Arena'nın, İstanbul'un 2.stad kontenjanına alınması daha uygun bulunmuştur.

Ayrıca Türkiye'nin daha önce farklı federasyon yönetimlerinde aday olduğu 2008 ve 2012 Avrupa Şampiyonluklarında aday gösterilen şehirler incelendiğinde, bu seçimin hemşerilik duygularına indirgenmeyecek kadar kapsamlı bir süreç sonucu yapıldığı rahatlıkla da görülebilir. Hatırlanacağı üzere EURO 2012 adaylık dosyası ile en yüksek teknik puanı alan TFF, EURO 2016 adaylığında da yine en yüksek teknik puanı almayı hedeflemektedir. Keza, teknik puanlama ev sahibi ülkeyi belirleyecek en önemli unsur haline gelmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu, sadece bu adaylık konusunda değil, bütçesiyle ilgili tüm harcama kalemlerinde en üst düzeyde sorumluluk ve şeffaflık anlayışı ile hareket etmektedir. TFF bütçesi ile ilgili her detaya, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Haziran ayında yapılan olağan mali genel kurulda cevap verilecektir.

Son olarak şunu vurgulamak isteriz; bu proje, Türkiye'nin projesidir. Bir futbol etkinliğinden ibaret olmayan EURO 2016; turizm, kültür, tesisleşme, spor eğlencesi ve en önemlisi ülke tanıtımı konularında ülkemize tarihi katkılarda bulunma potansiyeline sahiptir. Ülkemizde futbolun kaderini değiştirecek ve kazanmaya oldukça yakın olduğumuz bu projeye başta büyük kulüplerimiz olmak üzere futbol kamuoyundan destek beklerken, böylesine bir tartışmanın açılması; oluşturmaya çalıştığımız sinerjinin geriye çekilmesi anlamına gelmektedir. Bu kadar prestijli ve keyifli bir projeye, "Ben yoksam proje de olmasın" yaklaşımıyla bakmak, en azından büyük kulüp olmanın misyon ve sorumluluğuna ters düşmektedir.

Türkiye Futbol Federasyonu"
Yeni stadımızı çok seviyorum, durun bu başlangıç, fener daha neler görecek.

Fenerbahçe'nin sözleşmesini 1 yıl uzattığı Semih Şentürk, kulübünü Federasyona şikayet etti.

Fenerbahçe ile nöbetçi golcü arasında soğuk savaş yaşanıyor. Fenerbahçe önceki gün Semih'in mukavelesini, opsiyon hakkını kullanıp 1 yıl daha uzatmıştı. Ama Semih "Bana sormadılar. Bu sözleşmeyi kabul etmem" diye federasyona dilekçe verdi. Yani nöbetçi golcü, Fenerbahçe'de kalmak istemediğini resmen ilan etmiş oldu.

Fenerbahçe taraftarları, birkaç gün önce Semih Şentürk'ün sözleşmesi uzatılınca çok sevinmişti. Çünkü oyuncunun adı Galatasaray ve Beşiktaş'la bile anılıyordu. Ardından bu nikah tazelemenin tek taraflı aşk olduğu ortaya çıkınca, ilk tepki de durumdan habersiz olan Semih'ten geldi ve 26 yaşındaki futbolcu, sezon sonunda bitecek sözleşmesinin opsiyon kullanılarak 2011'e kadar uzatılmasını Türkiye Futbol Federasyonu'na yolladığı dilekçeyle kabul etmedi. Fakat dava eden kişinin 'doğuştan Fenerbahçeli' olarak bilinen Semih Şentürk olması, olayı daha da ilginç kılıyor.

31 ARALIK SON GÜNDÜ

Birkaç gün önce federasyona sözleşmeyi gönderen Fenerbahçeli yetkililerin bu adımına karşılık Semih'in avukatı dün federasyona verdiği dilekçe ile 1 yıllık kontrat uzatmanın tescil edilmemesi gerektiğini söylerken dilekçede, "Sözleşmemde opsiyon var ama bu opsiyon benim rızam olmadan uzatıldı. Bu yeni sözleşmenin geçerli olmamasını istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim" ifadesi yer aldı, TFF ise bu dilekçeyi hemen Hukuk Kurulu'na gönderdi.

Peki yönetim niye böyle bir hamle yaptı? Sebebi basit. Semih'in kontratı haziranda bitiyor ve 1 yıllık opsiyon hakkı da 31 Aralık'ta doluyordu. Eğer bu opsiyon kaybedilseydi, belki de Semih'in başka bir kulübe gidişini çaresizce izleyecekti.

FIFA SEMİH'İN YANINDA

Hatırlanacağı gibi Fenerbahçe, geçtiğimiz yıl da Aurelio'nun sözleşmesini opsiyonla tek taraflı uzatmış, milli oyuncu Real Betis'e imza attıktan sonra da iki taraf arasındaki hukuk süreci başlamıştı. Aurelio'ya 5 milyon TL ceza çıkmış, ardından ise Tahkim Kurulu tarafından bozulmuştu.

FIFA da ne olursa olsun bu gibi anlaşmazlıklarda oyuncunun tarafında yer alıyor ve futbolcunun muvaffakatnamesi alınmadan opsiyon kullanılarak kontratın uzatılmasını kabul etmiyor.

Fenerbahçe'NİN ŞANSI AZ

Yani uzatılan bu kontrat sonrası doğacak hukuki dönemde Semih'in eli oldukça güçlü gözüküyor. Semih Şentürk, tıpkı Aurelio'daki gibi Avrupa'da bir kulübe imza attığı an, uzatılan 1 yıllık sözleşme de iptal olacak. Türkiye'de bir kulüp isterse de, Avrupa'ya gidip 1 ay sonra geri dönebilir.

Trabzon'dan iki takviye!
Trabzonspor, Sivasspor'dan Sezer Badur ve küme düşürülen Ankaraspor'dan Murat Tosun'u 2.5 yıllığına renklerine bağladı. Yeni yıla iki flaş transferle giren Bordo - mavili takımda kadroyu güçlendirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.