Gündemden

Benim düşüncem bu tabi herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.

Ama şunu da söyleyeyim en çok sevindiğim transfer abartısız Ufuk'tur çünkü Fener'in Volkan ile o dönem sorunları vardı parayı bastırıp alacaklarını düşünüyordum bize geldiğini duyduğum anda en çok sevindiğim transferdir abartısız Keita ve Elano da dahil. Tek dileğim Ufuk'un 2 yıl içerisinde kaleyi devralması ve bir daha da bırakmaması. Aykut konusuna hiç girmeyeyim hiç güvenmiyorum ona.

Holoskonun ayağından topu alanın de santchis olduğunu hatırlıyorum ben 4-2 lik maçda, ceza alanının ona göre sağ tarafında.... bu son 3-0 lık maçta varmıydı öyle bir pozisyonu leo franco'nun hatırlayamadım gerçekten..

Santchis de iyi kaleciydi ama GS'da iyi kaleci değil çok iyi kaleci olmak gerekiyor.

Sühan bey Leo'nun da öyle bi pozisyonu vardı. Dediğim gibi onun ki pek akıllarda kalmıyor tıpkı benim onu özellikle izlediğim Manisa maçı gibi. Hepsi bi yana Deplasmandaki Pana maçını bile hatırlamayız, Leo öyle bir kaleci. Dediğim gibi ben sıradan bir taraftar olarak çok memnunum kalecimizden, aksi düşüncelere de saygım var.

anladım. dediğim gibi hatırlayamadım. yada senin dediğin gibi hafızada yer etmiyor.:) bu arada bana abi bey gibi kelimeler etmene gerek yok. rahat olabilirsin..

Sühan Cem' Alıntı:
anladım. dediğim gibi hatırlayamadım. yada senin dediğin gibi hafızada yer etmiyor.:) bu arada bana abi bey gibi kelimeler etmene gerek yok. rahat olabilirsin..

Şimdi yalnış anlaşılmasın.Ben size cevap verirken birşey demiyorum çünkü yaşınıza dair bir bilgim yok.

Barış Yavruoğlu' Alıntı:
[quote="Sühan Cem":mrebz96n]anladım. dediğim gibi hatırlayamadım. yada senin dediğin gibi hafızada yer etmiyor.:) bu arada bana abi bey gibi kelimeler etmene gerek yok. rahat olabilirsin..

Şimdi yalnış anlaşılmasın.Ben size cevap verirken birşey demiyorum çünkü yaşınıza dair bir bilgim yok.[/quote:mrebz96n]
Başka bir konuda yaşı hakkında açıklama yapmıştı Sühan abi.33 Yaşında.:)

Fener'de transfere Kocaman nokta

G.Saray transferde fırtınalar estirirken suskunluğunu sürdüren Fenerbahçe'de bomba beklentilerini Aykut Kocaman noktayı koydu...

Önemli bir ismi kadrosuna katması beklenen Fenerbahçe'den transferle ilgili şok bir açıklama geldi.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final kura çekiminin ardından konuşan Sportif Direktör Aykut Kocaman, "Sezona ilk yarıdaki gücümüzle ve kadromuzla devam edeceğiz" dedi.

Aykut Kocaman, medyada istifasını Başkan Aziz Yıldırım?a verdiği şeklinde çıkan haberlerle ilgili olarak konuştu. Kocaman ?İstifa dedikodularını şaşkınlıkla izliyorum. Bunu hakeret olarak kabul ediyorum.? dedi.

Kocaman, transfer çalışmaları ile ilgili olarak da ?Transferde olağanüstü bir gelişme yok. Sezona ilk yarıdaki gücümüzle ve kadromuzla devam edecğiz. Şu anda transfer yok? açıklamasını yaptı.

İşte Kocaman'ın açıklamaları: " "Olağanüstü bir durum olmadığı sürece transfer yapılmayacak. Sadece Gökhan Ünal'ı aldık. Gökhan, son yıllarda Türk futboluna damga vurmuş bir isim. Sadece sezonun ilk yarısında beklenenin uzağındaydı. Sezon başında aldığımız, ancak sakatlıklar nedeniyle ilk yarıda istediğimiz verimi alamadığımız Özer de iyi bir çıkış yakaladı. Roberto Carlos'un gidişinin ardından Santos da müthiş bir form yakaladı. Bizi oldukça yukarıya taşıyacak çok başarılı bir oyuncu olursa alırız ama onun dışında olağanüstü bir durum olmaz ise bu şekilde devam edeceğiz" dedi.

Dünya futbol tarihinde bir ilk

Dünya futbol tarihinde ilk kez bir futbol karşılaşması 3 boyutlu olarak izlenebilecek. Avatar filmiyle ilk defa görücüye çıkan ve dünyada devrim niteliği taşıyan 3 boyutlu gösterim şimdi de futbol seyircilerinin kullanımına sunuluyor.

Dünya futbol tarihinde ilk kez bir futbol maçı 3 boyutlu olarak ekranlara gelecek. İngiltere Premier Ligi'nde hafta sonu oynanacak olan Arsenal - Manchester United maçı Londra, Manchester, Cardiff, Edinburgh ve Dublin'deki toplam 9 mekanda 3 boyutlu olarak yayınlanacak.

Sky Kanalı'nın Nisan'da taraftarların hizmetine sunacağı 3 boyutlu kanalın öncesinde bu uygulama önemli bir test özelliği taşıyor. Televizyon ekranlarında 3 boyutlu yayıncılığa geçilmesi, yayıncılık tarihi açısından, siyah-beyaz yayından renkli yayına geçilmesi gibi, bir devrim olarak nitelendiriliyor.

Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalışılan 3 boyutlu yayıncılık ünlü sinema filmi Avatar'la hayata geçirilmiş ve dünya genelinde büyük beğeni toplamıştı.

"Bir oyuncumuzla yollarımızı ayırmamız gerekli..."

Ankararagücü maçının ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, "İyi bir sonuç alıp çeyrek finale kalmayı başardık. Bu hava şartlarında oynamak zor. 3 kulvarda da yolumuza devam ediyoruz ve bunu sonuna kadar götürmek istiyoruz. Dos Santos ile daha önce çalışmıştım, bu futbolcunun genç ve yetenekli bir oyuncu olduğunu, ileride kendini göstereceğine inanıyorum. Bir oyuncumuzla yollarımızı ayırmamız gerekiyor ve buna 2 gün içinde karar vereceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de yabancı sınırlaması ile ilgili gazetecilerin sorduğu bir soruya ise Rijkaard, "Bence 8, yabancı oyuncu sınırlaması için gayet iyi bir rakam, çünkü Türk oyuncuların da oynaması gerekiyor. Transfer konusunda ise yöneticimiz Haldun Üstünel çalışmalara devam ediyor" yanıtını verdi.

Transfer çalışmaları devam ediyormuş. :shock: Fazlasını kaldırmaz bu bünye :)

Hey gidi Fatih Akyel hey!

Galatasaray ile UEFA ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Fatih Akyel, 6. Lig'e düştü.

Son olarak Kasımpaşa'da forma giyen tecrübeli futbolcu, Almanya'nın 6.Lig ekiplerinden Uerdingen'e transfer oldu.

Almanya 6. Futbol Ligi takımlarından KFC Uerdingen, Galatasaray'ın eski oyuncusu Fatih Akyel'i transfer etti.
KFC Uerdingen tarafından yapılan açıklamada, Fatih'in sözleşmeyi imzalamasından hemen sonra takımla birlikte antrenmanlara başlayacağı belirtildi.

Kulübün başkanı Agissilaos Kourkoudialos, Fatih'in transferinin, 2014 yılına kadar 3. lige yükselme hedefleri için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Kulübün yöneticisi Lutz Spendig ise Fatih'in transferi ile sportif başarının yanında Türk taraftarlarının da artmasını ümit ettiklerini söyledi.

Açıklamada, Fatih'in, Türk Milli Takımı ile 2002 yılındaki Dünya Kupası'nda üçüncü olduğu, Galatasaray ile UEFA Kupası'nı kazandığı ve en son Kasımpaşa'da forma giydiği hatırlatıldı.

KFC Uerdingen, hedefine ulaşmak için daha önce Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) gol kralı olmuş Brezilyalı futbolcu Ailton'un yanı sıra Ahmet Dursun, Erhan Albayrak, Ersan Tekkan, Bastian Pinske ve Kosi Seka gibi tecrübeli futbolcuları da renklerine kattı.

Bundesliga'da 1996 yılına kadar yer almış olan KFC Uerdingen, daha sonraki yıllarda amatör liglere kadar düştü. Alman 6. liglerinden Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Niederrhein Ligi'nde mücadele eden KFC Uerdingen, ligde liderin 7 puan gerisinde ve 3 maç eksiği ile 25 puanla 5. sırada yer alıyor.

B_6038_21b.jpg

Adnan Polat: Bütün Kupalara Talibiz

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, 1905 Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği?nin düzenlediği yemekte önemli açıklamalar yaptı. Kulüp gelirlerinin 2 yıl içinde 2'ye katlandığını söyleyen Adnan Polat, "Olası bütün kupaların hepsine talibiz" dedi.

?Bence İstanbul-Ankara-İzmir-Adana gibi ayrı ayrı dernekler kurmak yerine daha etkili olmak adına bu dernekleri tek bir çatı altında birleştirmek gerekiyor. Birlikten kuvvetin doğacağını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bu derneklerin amacını çok iyi tanımlamak lazım. GSYİAD?ın Galatasaray siyasetinin içinde aktif rol almamasını diliyoruz. Dernek yöneticiliği, dernek başkanlığı gibi konumların Galatasaray yönetimine girmek için bir enstrüman olarak algılanmaması gerekyor. Galatasaray?a hizmet vermek isteyenlere kapımız her daim açık. GSYİAD?a teşekkür etmek istiyorum, geride bıraktığımız sene kulübümüze 2 milyon dolar civarında bir katkıları oldu. Yeni dönemde de önemli projeleri var, bunları hayata geçirmek için hep birlikte çaba sarfediyoruz.

Şu anda tam olarak netleşmedi ama 10-15 milyon dolar arasında bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Kapalı ve açık yüzme havuzunun yanında, Galatasaray?ın çok ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz 6.000 kişilik bir basketbol salonu projesi var. Bu yapıldığı takdirde sporcularımız hem kendi arenalarında çalışma fırsatı bulacak, hem de maçlarını orada yapacak. Biz bu derneklerden olan isteklerimizin gerçekleşmesini karşılıksız olarak beklemiyoruz. Arkadaşımız Yiğit Şardan?da GSMobile ve GSBonus projelerini ortaya çıkardı. Hepiniz günlük hayatınızda cep telefonu kullanıyorsunuz. GSMobile?a geçtiğiniz anda numaranız, kod numarası da dahil olmak üzere hiçbir şekilde değişmiyor. Bu durum size ekstra bir yük getirmediği gibi birçok imkanları da beraberinde getiriyor.

GSYİAD olarak bu konuda bize yardımcı olun, öncelikli olarak kendi telefonlarınızı değiştirin. Şu anda 113.000 civarında abonemiz var. GS Bonus Card?da edinmeniz gerekiyor, o kartla yaptığınız her harcamadan biz Garanti Bankası ve Denizbank?tan komisyon alıyoruz. Oradaki rakamları küçümsemeyin. Galatasaray Televizyonu, GS Bonus, GSMobile ve GS Bilyoner?i koruduğumuz vakit bunların Galatasaray?a yıllık getirisi 10 milyon dolar civarında. 20-25 milyon taraftardan bahsediyoruz ama aylarca süren çalışmalar sonucunda 100.000 aboneyi zor geçiyoruz. Abone sayılarımızın milyonları bulduğu takdirde neler olacağına baktığımız vakit, yıllık gelirimiz 50 milyon dolar civarında olacağını görüyoruz. Bu geliri hiçbir sponsor karşılayamaz. Günlük yaşamınızda kullandığınız bu enstrümanlarla kulübe katkıda bulunabilirsiniz. Sadece kendiniz için değil, etrafınızdakiler için de bu abonelikleri temin ediyor olmanız gerekiyor.

Geçtiğimiz sene bizim için ekonomik açıdan zor bir seneydi. Biliyorsunuz dünya bir global ekonomik kriz yaşadı. Bu kriz biz göreve geldikten kısa bir süre sonra başladı. Dünyada ismi çok bilinen iki tane banka yok oldu, bunlar yüzlerce milyar doların sahibi olan bankalardı. Türkiye?nin ekonomisiyle ilgili sıkıntılar malumunuz. Biz aşağı yukarı 6-7 senede bir büyüklü küçüklü ekonomik krizlerin etkisini yaşayan bir jenerasyonuz. Doğal olarak dünyadaki bu kriz Türkiye?yi de etkiledi. Galatasaray?ın da son 10 yıldır kronik hale gelmiş bir ekonomik sıkıntısı var. Ama buna rağmen hiç kimse Galatasaray Kulübü?nün 2 senedir ödemelerini aksattığına dair birşey söyleyemez. Galatasaray?ın borcu her daim gündemde olan konulardan biriydi. Şu anda önümüze baktığımızda tünelin ucunda ışık görünüyor. Yeni stadımızın inşaatının hızlı bir şekilde ilerlemesi, stadın kulübümüze yaratacağı kaynaklar, yeni yayın ihalesinden gelecek olan ve bu iletişim enstrümanlarının getireceği kaynaklarla mevcut sponsorluklarımızı ortaya koyduğumuz vakit şu anki gelirlerimiz ikiye katlanmış oluyor. Galatasaray tarihinde imzalanan sponsorluk anlaşmaları hiçbir zaman 60-70 milyon doları geçmemişti, ama bu dönemde 160 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmamız var. Önümüzdeki iki sene, yapmış olduğumuz çalışmaların meyvelerini alacağımız bir zaman süreci olacak. Sonraki zamanlarda oluşacak sağlam ekonomik yapımızın sayesinde arzu ettiğimiz sportif başarılara ulaşabilmek adına da daha önemli imkanlar elde etmiş olacağız. Ben ve yönetim kurulundaki bütün arkadaşlarımız zamanımızın neredeyse tamamını Galatasaray Kulübü için harcıyoruz ve bunun neticelerini de almak üzereyiz. 10 senelik bir nakit akışı yapıp, genel kulüp prensiplerini ortaya koymak istiyoruz.

Harcamalarımızı kendi kaynaklarımızın içinde kalacak şekilde yapıp, borçlanma politikasını minimum seviyede tutarak hareket etmemizi sağlayacak birtakım projelerin içerisindeyiz. Aylardan beri çalışıyoruz, çalışma neticelerimizi de Divan Kurulu?na takdim edeceğiz. İyi durumdayız, iyi gidiyoruz, umarım sportif faaliyetlerde de sporcu arkadaşlarımız göğsümüzü kabartır. Erkek basketbolunda, talihsiz, anlam veremediğimiz olayların yaşandığı bir süreci geride bırakıyoruz. Ama bu olaydan sonra herkesin ??küme düştü?? gözüyle baktığı Galatasaray sıfırdan gelerek play off?u hedefliyor. Bayan basketbol takımımızın şampiyonluk konusunda çok önemli bir şansı var. Onların şampiyon olması içinse elimizden geleni yapacağız. Geçen sene Avrupa şampiyonu oldular, finalde son anda kaybettikleri ve bizim de uzun yıllardır tanık olamadığımız lig şampiyonluğunu bu sezon kazanacaklar. Voleybolumuz yeniden yapılanma içerisinde, tesislerimizle ilgili gelişmeler için bütçemizde ciddi bir pay ayırdık. İki senede aşağı yukarı 40 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız.

Futbol takımımızı hepiniz yakından takip ediyorsunuz. Sakatlık ve benzeri talihsizlikler olmaz, futbol şansı da bizden yana olursa mücadele ettiğimiz bütün turnuvalarda şampiyonluğa talibiz. O niyetle mücadele ediyor, hazırlanıyoruz, bu kupaları kazanacağımıza da inanıyoruz.?

Bir yanda; Brezilya Milli Takımı ile kupa şampiyonlukları yaşayan Alex De Souza.. Diğer yanda; Brezilya Milli Takım kariyeri sadece ''Olimpiyat takımıyla'' sınırlı Jo..
Bir yanda;
Arjantin Milli Takımı formasını 97 kez giyip 19 gole imza atmış Ariel Ortega..
Diğer yanda;
Ayıp olmasın diye 3 dakikada bir maç yapan Fildişi Sahilleri'nde 10 yılda sadece 52 kez oynayabilen ve onun çoğunda da yedek oturan bir Keita..
Bir yanda;
Daha 20 yaşında Real Madrid'le Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşamış, dünya yüzünde sayısız başarılar elde etmiş, İngiltere Premier Ligi gibi zorlu bir arenada gol krallığına ulaşmış ve dünya yüzünde bonservisine en çok para ödenen oyuncu ünvanını almış Nicolas Anelka..
Diğer yanda;
Hasbelkader formasını giydiği Manchester City'de hocasına ''Kumpas'' kurduğu için neredeyse bedavaya şutlanan bir Elano..
Bir yanda;
Hollanda'nın dünya futboluna armağanı, muhteşem insan, adına besteler yapılıp, şarkılar söylenen ve bugün bile saygı ile anılan Pierre Van Hoijdoonk..
Diğer yanda;
Avrupa'da dikiş tutturamayan, üstüne üstlük dünyanın parasını aldığı halde bile kaçan Lincoln..
Bir yanda;
Gana Milli Takımı'nın kaptanı, İtalyan devi Juventus'un orta sahadaki canavarı Appiah..
Diğer yanda:
İngiltere ligi gibi futbol devi bir ülkede sıradan kulüplerde forma giyen Neill..
Bir yanda;
Daha ilk geldiği yıl yarım sezonda Fenerbahçe'yi golleriyle şampiyonluğa taşıyan Nobre..
Diğer yanda;
Barcelona'dan gönderilen, Tottenham'da forma giyemeyen, kiralandığı İpswich Town'da bile dikiş tutturamayıp son 2 yılı neredeyse oynamadan geçiren bir Giovanni Dos Santos..
Bu futbolcu listesine ''Şimdilik'' noktayı koyup, madalyonun diğer tarafına bakalım
Bir yanda;
Yukarıda ''Bir yanda'' diye saydığımız dünya yıldızlarını gecesini gündüzüne katarak, hiç bir fedakarlıktan kaçınmayarak Türk futboluna ve Fenerbahçe'ye kazandıran o dönemin yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp..
Diğer yanda;
Yine yukarıda ''Diğer yanda'' diyerek saydığımız isimleri Türkiye'ye ve Galatasaray'a getiren Haldun Üstünel..
(Üstünel'in getirdiği futbolcuların arasına hiç oynamadan giden Linderoth, arada bir oynayan Kewell, birkaç maç oynayıp giden Meira falan filanı da hiç almıyorum)
Fazla uzatmayalım; Biri ''Alınması imkansız.. Hayatta gelmezler'' denilen olanları alıp gelen biriydi..
Diğeri, kulüplerinin başından atmak için neredeyse ''Üste para vererek'' serbest bıraktığı oyuncuları getiren biri..
Hakan Bilal Kutlualp'in getirdiği yıldızlar Fenerbahçe'yi 4 yılda 3 kez şampiyon yaparken, bir şampiyonluğu da Denizli'de ''Katakulliye'' getirilip elinden alındı..
Haldun Üstünel'in getirdiği yıldızlar Galatasaray'ı geçen sezon ligde ancak 5'nci yapabildi..
Küçük bir not daha; Kutlualp'in yıldızlarının Galatasaray maçlarında ''Boşu'' yok..
Haldun Üstünel'in oyuncularının Fenerbahçe maçlarında doğru dürüst ''Golü'' bile yok.
Peki tüm bu bilgilerin ışığında şimdi hep beraber ne yapıyoruz?..
Ve nasıl bağırıyoruz;
Ya ya ya, şa şa şa.. Hakan Bilal Üstünel çok yaşa... Ya ya ya, şa şa şa Haldun Bilal Kutlualp çok yaşa....'' Meriç Tunca
Bu kadar çok kıskandıklarını bilmiyordum ya. Durumları vahim gerçekten.