[MEDIA=youtube]nhi1oVvmw8I[/MEDIA]

İlkan Karaman

Karşıyaka takımında oynarken sürekli takip ettiğimiz, seneye bizde şöyle olur, böyle oynar dediğimiz kişinin bu şekilde bir olaya sebebiyet vermesi hiç hoş karşılanacak bir durum değil.

Kulüpler arasında her zaman oyuncu geliş gidişi olmuştur ve olacaktır da daha. Ama böyle değil.

İlkan demekki FüÜlker'i arayıp böyle bir açık var size gelmek istiyorum demiş FbÜlker de hemen atlamış benim anladığım bu? Ya zaten bu olay olmadan önce bile İlkan neden Galatasaray hakkında birşey demiyor diye hayıflanan yorumlar okumuştuk burada. Demekki bu karaktersizde varmış bir pislik yani boşuna değilmiş.
Şimdi İlkan iki büyük kulüp arasında bu olayı yapmasıyla büyük bir husumet daha yarattı.
Diğer bir soru Galatasaray, İlkan Karaman'a 2 yıl önce ne kadar bonservis verdi, ne kadar para harcadı bu adam için ? Bunların yanıtları da çok önemli net olarak bile birisi varsa lütfen paylaşsın bizimle. Zira maddi olarakta çok harcama yapıdıysa ve GS bu oyuncudan hiç faydalanamadan kaybetti ise bunun hesabı ciddi anlamda sorulmalıdır. Hesabı sorulamıyorsa sorumlular istifa etmelidir.
İlkan Karaman'a FBÜ nün Enes Knater'e yaptığı gibi bir süre basketbol oynatmayarak ve maddi olarak tazminat davası açarak hakkımızı aramalıyız. Öyle kolay değil İlkan efendi! Burası Galatasaray eğer gönlünde başka bir takım varsa en başından gelmeyecektin kabul etmeyecektin benim gönlümde başka takım var diyecektin herkeste sana o durumda saygı duyardı ama şu durumda bu hakkın yok!

Diğer yandan geçen yıl bizim kulüp Birsel hakkında rakibimizin zor günlerinde oyuncularını alamayız demişlerdi değil mi etik davranmıştık :) Gördüğümüz gibi bu işler böyle olmuyor karşımızda kazanmak-başarı için her türlü hileye başvurup her türlü etiksizliği hak bilen bir camia var! Tescil edilmiş mahkeme kararları dururken bunlardan nasıl etik davranış bekleyeceksin. Hep şunu derim hak edene hak ettiği gibi davranacaksın!

Oktay Mahmuti İlkanı neden 2 sene kiralık göndermiş?Bu konu çok uzatılmasın.Yönetimin açık hatası var.Biz haklı çıkabiliriz o zaman İlkanı bir daha avrupada oynatmamak gerekir.

Kime küfür etmek gerek bilmiyorum ki, İlkan'a mı, yoksa bunu alışkanlık haline getiren yönetime mi. Böyle karakterde olan biri, isterse dünya starı olsun zaten bizim takımda oynamasın, ama yönetimdeki bu basiretsizlik asıl canımı sıkan şey. Elin bebesi gelip sana kazık atacak, sen de buna sebebiyet vereceksin kendi ellerinle.

Gerçi hala durumu anlayamadım, kim haklı çıkacak bir görmek lazım. Söylenenler doğruysa bence çok zor ama, yine de şu karaktersize keşke ceza aldırabilsek.

Bu nankörlüğünü fazlasıyla ödeyeceksin İlkan efendi.Kulüp ne gerekiyorsa yapsın,biz de bu işin peşindeyiz ! O kadar kolay değiş işte bu işler burnundan fitil fitil getirirler adamın...

İlkan'ın gitmesi bize çok şey kaybettirmez ama Fenerbahçe'ye çok şey kazandırır. Sportif açıdan da daha bir sorun olmaz, İlkan bu saatten sonra Fb'de oynar ama hukuka taşırsak para cezası alması muhtemel.

Yazıklar olsun Karşıyaka'da Tofaş'ta seni takip ettiğim zamana acıyorum ben bizden biri olarak kabullenmiştim hiç yakışmadı çocuk sana hiç.

Yöneticilerin yapacağı açıklamayı beklemek lazım, tbf zaten her halükarda fb'ye lisansı verir turgay farkı, yapılacak tek şey oyuncunun avrupada oynamasını engellemek bu saatten sonra..

Haberi tam olarak kimden aldınız bilmiyorum ama söylediğiniz şey çok da mantıksız değil sanırım. Giden adamın karakteri hakkında yorum yapmak istemiyorum ama sizin söylediğiniz gibiyse bizim açımızdan da durum vahim.
Fenerbahçe basket şubeye yakın arkadaşlardan ve aynı zamanda can işbakandan aldım haberi. Bizimkiler haklı olarak itiraz edecekler ama ne kadar faydalı olur bilmiyorum. Yaptığı hareket zaten oyuncunun karakterini ortaya koymakta o konuda bende çok fazla konuşmak istemiyorum açıkçası

Bu saatten sonra dünyanın en iyi oyuncusu olsa bu formayla görmek istemem. Gitsin karakterinin gerektirdiği formayı giysin.

Haberleri gördüm ben de şimdi.

http://www.basketdergisi.com/ozel-iste-ilkan-karaman-gercegi.html

Eski şube yönetimi ile yeni şube yönetimi arasındaki iletişimsizlikten kaynaklanıyor sanırım olay ama yeni şube yönetiminin de sözleşmeleri incelemesi gerekirdi. Sanırım farketmediler.

Bizim bu transferden kaybımız %5 belki ama rakibin kazancı %25 falandır. Buna üzülüyorum ben. Fenerbahçe en büyük eksiğini kapattı.

İhmal varsa bile bu işler böyle olmaz.

Basketbol,futbol gibi değildir.Çok daha elittir,çok daha etiktir.Yıllardır böyledir.Basketbolu yöneten adamlar hep daha beyefendidir,hep daha kibardır.Oyuncuları da öyledir,taraftarı da öyledir,koçu da öyledir.Basketbol seyircisi sahaya meşale atmaz.Basketbol oyuncusu taraftarın küfrüne karşılık vermez,yere tükürmez.Koçu da takım elbisesiz çıkmaz.

Diyeceğim o ki ortada bu tarz ufak ihmaller varsa bile İlkan ve menajeri alır bizimkileri karşısına.''Bakın beyler böyle böyle bir durum var,gözünüzden kaçmış olabilir.Bir bakalım şuna'' der.Gelir uyarır;uyarır ki bu tarz şeylere tanık olunmaz.Ha sonrasında istediğin yere git;Fenerbahçe'ye de git Kapıgıcırtısınabileoynarıspor'a da git;fark etmez.Ama güzel git.Hem oynanacak o maçta aile fertlerin küfür yememiş olur hem takımın para kazanır hem de adın pisliğinle değil yeteneğinle alınır.Fakat artık böyle olmayacak maalesef.Twitter hesabını da kapatmış korkup.Var mıydu bunlara gerek İlkan?

Yolu da açık falan olmaz umarım.İnşallah kariyeri büyük bir düşüşe geçer.Madem karakter=yetenek o zaman yeteneğinin de karakterinin seviyesine inmesini istiyorum.

İrdelenmesi gereken bir başka konuda madem sözleşmede böyle bir boşluk var (eğer varsa) bizim profesyoneller hariç herkesin haberi var, geçen sezonki çalışanlar böyle bir durum olduğunu yeni gelenlere nasıl bildirmezler, basketbol şubesinde nasıl bir başıbozukluk varmış geçtiğimiz senelerde hem erkek hem kadın takımı, yöneticisinden menajerinden koçuna kadar..