Jerry Johnson

Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

ilkanı bu yıl bırakacaklarını hiç sanmıyorum para versekte kabul etmezler ama gelirse gerçekten iyi olur hemde çok iyi ..

Eyüp Yıldız' Alıntı:
Oyuncu daha henüz imza atmamış, Taylor henüz gönderilmeyecek, kendisi takım bulup gitmek isterse, o zaman gitmesine izin verilecekmiş, ama şimdilik gitmesi sözkonusu değil.

Uzun hamlesi konusunda tek bir seçenek kalıyor, acaba İlkan bir vadede takımamı katılacak?

Henüz gönderilmeyecek sözünün açıklaması,Jerry imza attıktan sonra gönderilebilir olabilir mi?

Eyüp Yıldız' Alıntı:
...Taylor henüz gönderilmeyecek, kendisi takım bulup gitmek isterse, o zaman gitmesine izin verilecekmiş,...

Eyüp'ün dediklerinden yola çıkarsak, Taylor'la yollarımızı tazminat vermeden ayırmaya çalışıyoruz gibi bir izlenim doğuyor. Bunun üzerine Jerry'nin Rytas tarafından sözleşmesi fesh edilmiş, boşta bir oyuncu oldugunu düşündüğümüzde, maddi olarak pek rahat hareket edemediğimiz sonucu çıkabilir.

Bu arada, Taylor'ın Almanya'dan ciddi talipleri çıkabilir ama burada aldığı net ücreti bulması zor olabilir. Şubat başına kadar Taylor-Jerry seçimi yapılır herhalde.

Jerry, gelse bile Taylor'ın sözleşmesi iptal edilmeyecek, ama büyük ihtimal tribünde o olacak. Doğal olarak kulüp arayacaktır kendisi, ve kulüp bulup gitmek isterse, izin verilecek bunu öğrenebildim.

Uzun konusunda ise, Ender'i alabilselermiş, o zaman uzun alınabilirmiş, fakat şu pozisyonda uzun transferi yok. İlkan'ın durumunu sorduğumda ise, net bir cevap alamadım, havet gibi bir cevap geldi.

Benim tahminim, Jerry gelir, ilerleyen haftalarda belki İlkan katılır.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Litvanyalı bir basketbolseverle Twitter üzerinden konuştum.

Daha çok pasa dayalı bir oyun oynadığını, hücumda genelde şut atmak yerine pası tercih ettiğini yazdı. Pasa dayalı oyunumuzda bize yardımcı olabilir. Sakatlığını da tamamen atlattığını söyledi.

Ayrıca 6. yabancı olarak tercih edildi sanırım.
Kimle konuştun Gazanfer bilmiyorum ama benim konuştuklarım tam tersini söyledi.

he likes to make points, but he also can make beautiful assists. Sharp player. But injury (few weeks ago) stopped him for a while.
Sayı yapmayı sevmesinin yanında güzel asistlerde yapabilir. Sağlam oyuncu fakat sakatlığı onu bir süre yavaşlattı.

Johnson - extremely speedy, very quick first step. Good shooter. More of a scorer than a playmaker, but not a ballhog. Not the best finisher at the rim due to very small build. Would beat anyone in a cross-court race though.

Johnson- Oldukça hızlı ve ilk adımı çok çabuk. İyi şutör. Oyun kurucudan daha çok skorer ama sayı yapmak için Ender Arslan gibi topu öldürmüyor :) Fiziği yüzünden pota altından çok iyi bir bütürücü değil. Açık sahada ise oldukça etkili.

Bana söylenenler bu şekilde. Gelirse bize büyük yarar sağlayacağını düşünüyorum.

oohhhh be sonunda oyun kurucumuz zenci olucak :) inşallah 5 numarayı alır cidden çok sempatim oluyo 5 numaralı zenci oyun kurucu yada skorer guard a
İlginç :)

Eren, Litvanyalı arkadaşın bana yazdığını aşağıya yazıyorum. Sakatlıktan sonra oynadığı son 5 maçı baz aldı sanırım benim konuştuğum kişi.

I think his shape is OK right now. Looking at Galatasay roster, I would say he's a good choice. I didn't have chance to see his scoring skills. He was usually passing the ball all the time and Jerry didn't use his chances to make open shots. Anyway, I wish him the best. He has great body and I believe he can run the team.

hayal kırıklıgına ugradım. tabiki oyuncuyu cok yakın tanımadan peşin hükümlü olmamak gerekiyor ancak, böyle güzel bir hava yakalanmışken, şampiyonluk kelimesi telafuz edilmeye başlanmışken, ve senin ezeli rakibin yabancı guard tercihini jasikeviciusdan yana kullanıyor iken sen ise jerryden yana kullanıyorsun.
herkes oktay hoca istemişdir diyor, ama oktay hoca jasikevicius veya o levelde bir oyuncu istemezmiydi!! yönetim bizim inandıgımız kadar inansaydı bu takıma, alınan oyuncu bu olmazdı...

Zaten izlediğim bir oyuncuydu ama.Ama buradaki kişiler oyuncu bize geldiğinde duygusal davranabiliyorlar.Hani buradaki beni,Deniz'i,yada daha önce izleyenlari çok gerçekçi bulmayanlar için Eren'le Gazanfer'in paylaştıkları yabancı yorumları çok değerli bence.

Eren'in yazılarda oyuncunun skorer ve pasör kişiliği oldukça övülüyor ki Türkiye zamanına göre şutunun ve sayı yönüün geliştiğini söyledik bizde.Ayrıca adama bildiğiniz iy6i şutör deniliyor.

Gazenfer senin paylaştığında adam sanki Jerry'i sonradan izlemeye başlamış gibi.Dediğin gibi son 4-5 maçı dikkate alarak konuşmuş.Cümle içindeki tense seçimi bile bunu gösteriyor.Ayrıca cümlenin başında sağlığına,sağlamlığına kavuştuğunu söylüyor.

Bence güzel tarz ve stil olarak bizim takıma çok uyacak bir oyuncu tercih ettik.Kimsenin moral bozmasına,hayal kırıklığına uymasına gerek yok gerçekten.Şu anki tek soru işareti oyuncunun sakatlık sonrasında bir hasar kalmış mı kalmamış mı.

Ziya Darende' Alıntı:
hayal kırıklıgına ugradım. tabiki oyuncuyu cok yakın tanımadan peşin hükümlü olmamak gerekiyor ancak, böyle güzel bir hava yakalanmışken, şampiyonluk kelimesi telafuz edilmeye başlanmışken, ve senin ezeli rakibin yabancı guard tercihini jasikeviciusdan yana kullanıyor iken sen ise jerryden yana kullanıyorsun.
herkes oktay hoca istemişdir diyor, ama oktay hoca jasikevicius veya o levelde bir oyuncu istemezmiydi!! yönetim bizim inandıgımız kadar inansaydı bu takıma, alınan oyuncu bu olmazdı...
İstemezdi!
Zamanında İverson'ı istemeyen Oktay hoca, bence Saras'ı da istemezdi, hoca bu konuda biraz değişik düşünüyor.

Kafasında ki oyuna, plana, oturtamadığı oyuncuyu, ne kadar iyi olursa olsun istemiyor hoca.

Jerry, ile ilgili biraz araştırma yaptım, 1-2 menejer ve scout ile görüştüm, eğer sakatlık sorunu yaşamazsa çok ciddi katkı verebilecek bir oyuncu tanımlaması yapıldı.

Youtube'dan izleyerek, sağlıklı karar vermek zor, ama şunu net görüyoruz, çok iyi penetre ediyor, ayakları çok hızlı ve içeri girdiğinde ne yapacağınıda şaşırmıyor, bunlar benim gördüklerim.
Ayrıca söylenenlere göre, oyun stili Darius'a benziyormuş, Darius'tan artısı daha iyi oyun kurması ve savunmada daha iyi olmasıymış, eksi noktası ise Darius kadar iyi şutu yokmuş.

Enseyi karartmayalım, biz ne isimler gördük hiç oldular Gricek gibi, ne hiçler gördük Sir oldular Baba oldular, Darius baba gibi....

Ya gelen adam Taylordan kötü olamaz beyler bence buna göre yorum yapın gerçi Taylor son 2 maçtır iyi savunma yapıyordu.

jerry'i tanımıyorum bilen arkadaşlara birkaç sorum olucak?
-herkes hücum tarafına yoğunlaşmış en başta bu oyuncu savunmaya yapar mı??
- şutunu ne kadar geliştirdi, ceza şutlarını atabilir mi?
- Topuna baskı yapıldığında nasıl reaksiyon verir?
- asiste mi,sayıya mı önem verir?

bide amerikalı guard oluca işin içinde hemen sorarım, potaya freni patlak kamyon gibi gider mi?:D

2 Tane sorunumuz vardı bir tanesini çözmüş bulunduk bu transferle.Pota altı içinse yapacağımız bir şey yok.Oktay Mahmuti Andric'den maksimum verimi almak zorunda artık.

Sezon başı Rytas birinci guard olarak düşünmüştü bu oyuncuyu sakatlığından sonra önce El Amin'i sonra Saras'ı aldılar.Sakatlık sonrası çıktığı maçlara El-Amin'in yedeği olarak çıkmış (El Amin'in kardoda olmadığı 2 maça ilke 5 başlamış).

Vardır Oktay Hoca'nın bir bildiği ben uzun transferi bekliyordum :)

Iversonı istememekle Sarası istememek aynı şey değil.Bu ikisini aynı şeymiş gibi göstermemek lazım.Iverson bire bir sistemden uzak basketbolun starıdır.Saras ise sistem basketbolunun starıdır.Saras savunmada aksasa da bazı takımlar için bulunmaz nimettir.Fenerdede bir çok şey verecektir ama eğer bize gelseydi bizde çok daha fazla katkı verebilir takımın çehresini özelliklede hücumunu çok pozitif anlamda değiştirecekti

Sarası istememekle iversonı istememek aynı şey değildir.Iversonu istememeyi anlarım ama Sarası istememeyi anlayamam.istemeyeceği düşünülen kişi Oktay Mahmuti bile olsa

ya diğer basketbol sayfalarına bakıyorum genel kanı olumsuz. herkes galatasaray ın şuan ki durumuna göre daha kaliteli bir isim bekliyordu galiba. bu sene de genel de yedek başlamış maçlarda, özellikle fener maçlarında döküldü diye yorumlar var... bakalım inşallah iyi olur....

Mert Karahan' Alıntı:
ya diğer basketbol sayfalarına bakıyorum genel kanı olumsuz. herkes galatasaray ın şuan ki durumuna göre daha kaliteli bir isim bekliyordu galiba. bu sene de genel de yedek başlamış maçlarda, özellikle fener maçlarında döküldü diye yorumlar var... bakalım inşallah iyi olur....

:) Bu sene Euroleague'de bir dakika dahi oynamamış sadece son maç olan cibona maçında kadroda yer almış . Onda da dakika almamış.

http://www.eurocupbasketball.com/ulebcu ... code=E2010