Jerry Johnson

Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

Sakat olduğu için oynayamadı o tek maçta da sakatlıktan yeni çıkmıştı muhtemelen yani FB karşısında döküldü diyen döktürmüm kafasından.
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

insallah yanlis haberdir, böyle oyuncu gelcegine taylor kalsin daha iyi, bence gelen oyuncu öncelikli, sakatliktan cimis olmamasi lazim, cünkü suan ne form düzeginde oldugunu hic kimse bilmiyor. bence cok yanlis bir tercih.
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

Ben oyun kurucu pozisyonuna bir takviye gerektiğini düşünüyordum ve Oktay Hocamız bu transferi yaparken elbet kafasında bir şeyleri düşünmüştür. Resmen de açıklanırsa hayırlı uğurlu olsun GALATASARAY'IMIZA
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

Saras 5-6 senede 1 olacak bir piyango idi çoğu takım için. Bonservissiz, fiziken ve mental olarak iyi durumda olması piyango kısmı. Saras'ın ise eurolig takımını seçeği herkes tarafından bilenen bir olaydı. Bu yüzden Saras treninin kaçtığına hiç inanmıyorum.
Diğer yandan ise sakatlık olmasaydı Jerry'i haftada en az 20 dk Eurolig'de izleyecektik. Çünk Rytas onu alırken 1. Guard olarak düşünmüş. Rytas gibi bir takımında boş bir oyuncuya bu pozisyonu emanet etmeyeceği açık. Ncaa kariyeri oldukça istikrarlı. Neredeyse her sene yüzde 40 ile şut atıp 16 sayı civarı sayı ortalaması tutturmuş.
Savunmanın yüzde 80'ni istek derler. Jerry'de böyle hızlı ayaklar oldukça Oktay Hoca'nın istediği savunmayı yapacağını düşünüyorum.
Hücümda ise hızlı ayakları ve şut özelliği bize çok şey kazandıracaktır.
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

Mert Karahan' Alıntı:
Kutay Çamcı":dky3m7cg]Sakat olduğu için oynayamadı o tek maçta da sakatlıktan yeni çıkmıştı muhtemelen yani FB karşısında döküldü diyen döktürmüm kafasından.[/quote] [url="http://www.basketdergisi.com/g-sarayda-jerry-johnson-heyecani.html' Alıntı:
http://www.basketdergisi.com/g-sarayda- ... ecani.html[/url]

3. yorumcuya dikkat :)[/quote:dky3m7cg]
Adam 2 maçtada oynamamış, o yazıyı yazan kimi izlemiş acaba :)
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

Bence o yazıyı yazan bizim bu seneki başarımızı hazmedememiş. Bakmış Rytas'lı sallamış. Hıncını almak istemiş :)
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

Taylor gibi hatalı bir seçimden sonra birde bu adam kötü çıkarsa bizim için hoş olmaz. şimdilik herkes burun kıvırıyor haklı olarak! Genelde Rytas kötü oyuncu almaz basketboldan anlayan adamlardır.
yanlız şutu zayıf deniliyor işte bu iyi değil. İyi bir guard yakaladı mı atacak.
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

Aykut Ogut' Alıntı:
Taylor gibi hatalı bir seçimden sonra birde bu adam kötü çıkarsa bizim için hoş olmaz. şimdilik herkes burun kıvırıyor haklı olarak! Genelde Rytas kötü oyuncu almaz basketboldan anlayan adamlardır.
yanlız şutu zayıf deniliyor işte bu iyi değil. İyi bir guard yakaladı mı atacak.

Şutu eskiden zayıftı Aykut.Şutu baya gelişti adamın.Sürekli şut kullanan giderim atarım diyen biri değil sadece.Kimse boş pozisyonda potayı göremiyor falan diye düşünmesin.Boş şutlarıda oldukça yüzdelir üstelik.

Neyse sonuç olarak bu transfer olursa şayet ilk 2-3 maçta her şey belli olur.Zaten bizim savunma temposi ile 2-3 maçta vereceği performans varsa sakatlığının yan etkilerinide açığa çıkartır büyük ihtimal.
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

Jerry öncelikle Oktay hocanın isteceği türde bir pg; coachable, oyun disiplini olan, takım duzenini bozmayan, rol çalmayan, savunma yapacak istege ve atletizme sahip bir oyuncu. 1-2 oynayabiliyor belirli bir sut ve skor gucu de var. En önemlisi hızlı hucuma, set hucumuna ve geçiş basketboluna uygun olması(ları). Bu açıdan Taylor'la benzeşiyor biraz. Yine kariyer gelişimleri de benzer sayılır.

Şöyle ki Taylor fena olmasa bile çok parlak, Avrupalıların dikkatini çekecek bir NCAA kariyerine sahip değildi ve bunun sonucu Avrupa kariyerine İspanya vb. bir ulkede değil, Almanya'nın Goettingen takımında başlamış ve takımıyla birlikte başarı kazanıp, bunun sonucu daha zor bir lige ve daha iddialı bir takıma gelmiş bir oyuncu. Ve bunun zorluklarını yaşadı, yaşıyor. Orta sınıf bir Alman kulubunun ve Eurochallange'ın F4 MVP'si bu seviyeyi test ediyor kısacası. Jerry de Taylor gibi aslında fena bir NCAA geçmişine sahip değil ama kendini buyuk liglere atacak kadar dikkat çekecek bir kolej geçmişi yok. Mersin ve Fransa deneyiminden sonra, Almanya gibi aslen basketbol ülkesi olmayan ama bu işe giderek daha fazla ilgi ve pay ayıran Belçika'da Spirou C.'da çıkışını yapıyor. 2 sezon boyunca oldukça başarılı oluyor keza Spirou da takım olarak son yıllardayükselişte olan bir ekipti zaten. Jerry de Taylor gibi kişisel ve takım başarısının sonucu olarak, kendini Rytas da buluyor, daha zor bir lig daha iyi bir takım ve Euroleague. Kısacası sınıf atlıyor ve bu seviyeyi test ediyor, etmesi bekleniyordu ama bu ne yazık ki gerçekleşmiyor. Bu açıdan bir ust seviyede Taylor'ın yapabilecekleri hakkında iyi-kötü fikir edinebilirken, Jerry'nin ekim-aralık arası süren sakatlığı sonucu bunu görme/test etme sansı yakalayamadı(k). Bu anlamda kapalı kutu, Rytas için bile.

Diğer önemli bir nokta, Rytas'ın haziran başında pg olarak Jerry'i seçmesi.(sene başı 1.pg'di, yedeği Trabzon'a gelen İgor M.-bu sezon Rytas'ın kadrosunda bulunan 3 pg'dı ulkemizde şu an-) Her ne kadar bu yıl için küçülmeye gitseler de Rytas, Cibona, Partizan gibi köklü ve araştrmacı takımlar genelde iyi(doğru) ABD'li(genel olarak yabancılarını) seçerler. R.Marshall, A.Anderson, bu sezon CSKA'ya geçen eski Cibona'lı pg, Jawai, Lasme, Efes'e gelen Roberts aslında adı sanı duyulmamış olsa da parlak-potansiyeli NCAA kariyerleri olan oyunculardı ve bunları parlattılar tıpkı C.Eidson, M.Nielsen gibi hatta Beşiktaş'tan tanıdıgımız B.Newley bile; tabi bunu bu takımların odeyebildikleri tavan ücreti de hesaba katarak değerlendirmek lazım.

Rytas'a dönersek, sanırım 4 Haziran'da Jerry ve Cemal'i birlikte açıkladılar.
http://bc.lrytas.lt/index.php?option=co ... 11&lang=en
Bunu şunun için yazdım, yaz başında da Oktay hocanın guard listesinde oldugunu düşündüğüm için. Sonuç itibariyle, yükselişte olan, geçmişi-referansları ve ücreti kulubu aşmayacak, sisteme uygun oyuncular peşindeydi hoca. Belki o zaman için Rytas'la rekabet edemedik ve sonrasında Rochestie'yi aldık(23 haziran galiba).

Toparlarsam, elimizde olmayan şartlar çerceveyi belirlese de Jerry tamamen piyangodan çıkmış bir oyuncu değil gibi gözüküyor. Yalnız geçirmiş olduğu uzun sakatlığın etkileri ve Belçika sonrası bir ust seviye basketbolda ne yapacağının daha önce test edilmemiş olması riskleri oluşturuyor, bu yuzden Jerry'i parkede denemeden Taylor'ı göndermeyiz.

Not: Bir başka ilginç tesadüf, Jerry'nin de sakatlık geçirmiş ve bonservisinin elinde oluşu; A.Sezgin şubeden uzak dur! :)
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

Oyuncunun geçmişine bakınca, Mersin'de bir dönem sakatlık geçirmiş, Belçika'da yine uzunca bir dönem sakatmış ve ekim-aralık arası Rytas'da da sakattı, ayrıntılarını bilmiyorum ama dışarıdan bakınca sakatlık riski olan bir oyuncu mudur diye insanın aklına geliyor.
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

Sanırım açıklanacak birazdan.

Beklentileri yine çok yükseğe çıkarmaması bakımından iyi transfer olacak bence.
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

Jerry Johnson Galatasaray Cafe Crown'da

Galatasaray Cafe Crown, 2010-11 sezonunda Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımında forma giyen ABD'li guard Jerry Johnson ile kesin anlaşmaya varmıştır.

Sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da(?)

Temel özellikleri iyi,şutu dışında komple ki şutunu da geliştirmiş,basketbolunu olgunlaştırmış bir adam geliyor .Nedir bu yeni Taylor endişesi?Sakatlık sorunu konusundaki endişeler dışında ki diğer endişeler boş ve anlamsız . + olarak bu transferin şöyle bir avantajıda var,maliyeti düşük olduğu için uzun rotasyonuna çok kaliteli bir oyuncu alma şansımız oldu.
 
Re: Jerry Johnson Galatasaray'da

Bildiğim kadarıyla Avrupa'da 3 Amerikalı sınırı var,Taylor-Shipp-Shumpert-Jerry'den Taylor'un ligde tribünde kalacağını düşünürsek,Avrupada da Amerikalı sınırına takılıyor,o zaman takımda kalması anlamsız.

Eğer kuralı yanlış biliyorsam veya bu 4 amerikalı oyuncumuzdan birinin avrupa pasaportu varsa beni düzeltin.
 

Üst