Kupa Bizim | Galatasaray MP 85 - 78 Fenerbahçe

Bildigim icin soyluyorum.Spartak gibi kadromuz olsa 2 numara olarak kullanabilirdik manasinda.
Saygi duyuyorum gorusunuzede Onder bey.Ben gorusumu soyledim.
 
2 numara olarak kuılanabilirdik değil bildiğiniz iki numaradır ve mecburiyetten oyun kurucu olarak oynamaktadır. Dün maçta da görüldüğü üzere o oynarken bile oyunu Diana kurdu.
 
Işıl Alben ve Bahar Çağlar, takıma katılan oyuncuların ilk günden itibaren takımın kimyasına uyduklarını, gelenlerin hiç yabancılık çekmediklerini söyledi.

Işıl Alben, bu sene Yenilmez Armada ruhunun devam edeceğinden, en güzel taraftara sahip oldukları için şanslı olduklarından, Diana'nın maç sonunda madalyasını kendisine vererek iyi bir karaktere sahip olduğundan bahsetti.

Geçen seneye göre kadronun geniş olmasının, hem Türkiye ligi hem Eurolig için kendilerine avantaj sağlayacağını da ekledi.

Fazla bir şey kalmadı aklımda. :)
 
Diana ve Alba oyunda oldukça Işıl'dan daha iyi katkı alacağız bence. Işıl'ın yerli olması onu bir adım öne taşıyor. Prince Diana sayesinde sırıtmadı bence. Eğer faraziyeler üzerinden konuşacaksak, dün Işıl olsa Babkina karşısında top çalma rekoru kırabilirdi. Savruk bir oyuncu.
 
Isildan cok fazla bir beklenti var.Bu aslinda Isilada zarar veriyor.Isil bu takimin iyi bir yedek guardi olabilir.Ama Albayi oynatalim Prince disarda kalsin mantigina 3 ay once nasil karsiysam simdide karsiyim.Top calma konusunda Prince WNBA in en cok top calan oyuncusu oldu bu sene.Isil daha fazla top calardi biraz haksizlik oluyor bence.
 
Sports tv resmen yas tuttu.NTVspordada yas hali vardi.ATV oyle delirdiki Galatasaray Cumhurbaskanligi kupasini aldi bile demedi.Macta olaylar vardi diyerek nasil Galatasaray taraftarini karalarimin pesine dustu.ATV acikca Carsi propaganda kanali gibi davraniyor.Ilgili ilgisiz carsinin reklamini yapiyor.Galatasaray taraftarini ve Galatasaraya karsida surekli bir karalama pesinde.Carsinin Bursaspor olaylari ve cinayetleri gibi bircok olayi gormezden gelip bir otobus duraginda Fenerbahceli bir cocugun kacmasini Galatasaray taraftarinin holiganligi diye yillardir surekli gosteriyor.Orada araya girip cocugu kurtaranda Galatasaraylilardi sanki uzaylilar kurtariyor.
 
Top calma konusunda Prince WNBA in en cok top calan oyuncusu oldu bu sene.Isil daha fazla top calardi biraz haksizlik oluyor bence.

İlk maçta 8 top çalan Işıla biraz haksızlık oluyor bence sizin yazdığınız.

Bence takımın şu andaki düzeni Işıl Prince Diana Bahar Tina şeklinde başlamalıdır. Sylvia gelince nasıl olur onu kurmak gerçekten zor olacak. Dışarıda kalan bir Alba Torrens'te var tabi.
 
Isil,Prince,Diana,Bahar ve Tina dizilisinize sonuna kadar katiliyorum Onder bey.
Isilin top calmasina kesinlikle bir sey soylemedim Isil olsa Princeden fazla top calardi dendigi icin o ornegi verdim.Isilin top calma ve ribaund kovalamasina nasil bir laf soyleme hakkim olabilirki.
 
Hafızamı zorluyorum, F.bahçe karşısında bütün maç dominant olup galibiyete ulaştığımız maçı hatırlamak için. Geçen sene Tamika'nın ilk geldiği maçı örnek olarak sunabiliyorum bir tek, doğru ama acı, büyük bir üstünlük sağlamışlar idi. Bütün bu kısır döngünün değişeceğini, geçen yıl onlara göstermiştik aslında. Tamika geldikten sonra alınan Kupa ve ligde galibiyet, Caferağa'da müthiş performansın belli koşullar altında engellenmesi vs. Bu günleri görmek hiç de zor değildi. Dün, 40 dakika olmasa da maçın çok büyük bölümünde baskın olan taraftık.

Her ne kadar iyi performans ortaya koysa da, F.bahçe teknik heyetinin Tamane yerine Babkina'yı tercih etmesi çok büyük bir hata. Bunun üstüne, maça da Birsel & Angel ikilisini kenarda tutarak başlamaları onları sürekli geride tutacak olan faktördü. Nitekim, Piph'in harika başlangıcı ile bir anda 13-2 skorunu bulduk. O 11 sayılık avantajın, maçın genelinde bize çok büyük yardımının olduğunu düşünüyorum. Aradaki farkın maç içinde en az 3'e inse de, başlangıçta yakaladığımız momentumun faydasını ilerleyen dakikalarda fazlasıyla gördük.

İlk yarı özelinde, yakalanan 12 sayılık farka rağmen, tribünde ve televizyonda izleyen kimsenin skordan tatmin olduğunu düşünmüyorum. Hücumda hiç bir üretkenlik gösteremeyen F.bahçe karşısında, savunmada yaptığımız kolay faullerin faturasını çok fazla çektik. Buldukları 31 sayının 11'i faulden, ki bu cidden büyük bir rakam. Hücumda Piph & Tina ikilisinin iyi kullanmamızın yanında, Sariye gibi takımla ilk maçına çıkan bir oyuncunun yaptığı olağanüstü savunma, bizi onlardan bir-iki adım önde olmamızı sağladı. Dee'nin başlangıçta şutlarının isabetsiz olması, oyunun da herhangi bir verimsizlik doğurmadı. Işıl'ın yokluğunda oyun kurucu mevkisinde de görev aldı, ikili oyunlar üzerinden bir çok pozisyon hazırladı arkadaşlarına, zaten büyük oyuncu da böyle olunuyor.

İkinci yarının başlangıcı, yakalanan sayı avantajının bir anda kaybedilmesi, rahat götürebileceğimiz bir maçı ufak da olsa strese soktu. Bize en çok yaklaşabildikleri (54-51) bölümde, Matovic'i iyi tutamadık maalesef, bunun altını çizmek lazım. İyi de servisler aldı ama F.bahçe'de dün iyi görünen belki de tek isimdi, tebrikler kendisine. Yakalandığımız bölümde, devamında Dee'nin Tina'yı sürekli iyi yerde bulması, Bahar'ın -herkesin istediği şekilde- sorumluluk alması ve Alba'nın istediği tarz olan koş koş temposunda sayıları bizi rahatlatan detaylardı. Farkın son bölümde yine düştüğünü gördük ancak ben bir an olsun şüphe ile yaklaşmadım, takım çok uzun bir zaman sonra parkede kazanacağını bize gösteriyordu çünkü.

Oynanan oyun elbette önemli ama daha da önemlisi, maç içinde kontrolü kaybetmeyen ve sahada baskın çıkan karakterimiz idi. Parke ile alakası olmayan olaylardan sonra kaybedilen şampiyonluktan bahsediyoruz. O eşikten sonra takım bu maça çıkıyor ve yakaladığı farkı belli aralıklarda kaybetse de üstünlüğünü asla yitirmiyor ve maç içinde bütün kırılma anlarında üstün çıkıyor. Bu, takımın kendine duyduğu güveni ve baskı unsurunu rahatlıkla kaldırabildiğini gösteriyor ki bu faktörler, uzun vadede takımın başarıları yakalamasında en büyük yardımcıları olacak.

Takımımıza ve teknik ekibimize bize yaşattıkları bu mutluluktan dolayı teşekkür ediyorum, başarıların devam etmesi en büyük dileğimiz.
 
bu akşam 22.00 da maçın tekrarı var GSTV de ben kayıt etmek istiyorum ama GSTV yi internet üzerinden izleyemiyorum, yardım edecek olan veya kayıt edecek olan varsa memnun olurum...
 
Bahar ise dünün hayal kırıklığı. Gerçek Galatasaraylı taraftardır, herkes gider biz kalırız. Sen ne hakla kupayı önümüze kadar getirip tribünün çökmesine sebebiyet veriyorsun! Senin yüzünden sevgili basın bu tatsız olayı maçın önüne geçirmek zorunda kaldı. 1 maç kaptan oldun diye kupayla artistliğin kime?
her türlü iyi kötü eleştirini anlarım, saygı duymak zorundayım ama; tribünün çökmesine sebebiyetini bahara bağlamak çok gülünç. :D
 
arkadaşlar belki henüz erken ama 30 ekimde kız basket ve erkek futbol takımlarımızın maçları arasında bir buçuk saat fark var.çok saçma olmamış mı saatleri değişmeyecek mi bilgisi olanınız var mı??
 
Taurasi gününde olsaydı bence biz bu maçı +20 ile kazanırdık. Taurasi ve Prince takım için çok önemli oyuncular. Yerli oyuncularla iyi bir hamur yoğrulursa çok büyük başarılar gelir.
Bunun için Ceyhun hocanın tıpkı Mahmuti gibi takıma asla pes etmeyen bir karakter kazandırması gerekir buda çok çalışarak olacaktır. Galatasaray kadın basketbol efsanenesini tüm oyuncularımızın iyi bilmesi gerekir.
İlk defa bu yıl psikolojik baskıyı üzerimizden attık. Artık gidişat çok çalışarak hızla bize yönelecek.
Son olarak bu yıl top getirebilen oyuncularımız çok fazlalaştı buda takımı çok rahatlatacak.
 

Üst