Kupa Bizim | Galatasaray MP 85 - 78 Fenerbahçe

şimdi futbol maçı bitti.basket maçının analizini yapacağım. maçta hakem hataları aleyhimize çok fazlaydı. bu durum yensekte çok önemli. prince ve albanın top çalmalarına foul çalındı. bunlar 2 atış oldu. kaç sayı hesaplayın. taurassinin 2 basketi basket fauldü.yani maçı kaç sayıyla kazandığımızı hesaplayın. angelin bahara yaptığı faul ü hakem 1 sn ye geç çaldı çalmak istemedi.umarım basketbolu iyi bilen galatasaraay taraftarı bunları görecektir. angelin verilen faul sonrasına yaptığı tepkiye verilmesi gereken teknik faul ü söylemiyorum bile. ben basketbol oynadığım için zamanında bunları gördüm. geçen sene şampiyonluğumuzu engelleyen bu hakemler maalesef. Ama galatasaray hem büyük hemde asil bi takım olduğu için asalet önce gelir diyelim. bunları hazmedelim.ama bunlarıda bilmiş olalım.
 
Çoık güzel bir zafer oldu.Işıl ın yokluğu,Tina ve Dee nin yeni gelişi,vs sezon başı eksikliklerimiz mevcuttu ama özellikle maçı onlardan çok daha fazla istediğimizi sahada gösterdik.3.periyodun başında küçük bir seri yemeseydik belki de çok daha farklı kazanabilirdik.Hafta içi yaşadığımız ribaund sorununu yaşamamız da güzel bir gelişme.Sezon boyunca fener uzunlarının Tina dan çok çekeceği var hele ki Big Syl gelince gerçekten ikiz kule olacaklar.Dee nin takımı sahiplenmesi yine çok hoş bugün çoğunlukla 1 numara oynadı ama iyi yönlendirdi takımı gerektiği zamanda devreye girdi.Prince e diyecek bir şey bulamıyorum mükemmel oynadı.Alba ve Bahar kritik anlarda çok önemli işler yaptı.Gerçekten çok iyi bir kadroya sahibiz hepsi birbirinden değerli oyuncular var elimizde.Tribünde zaten yine ezildiler.Türkiye nin açık ara en iyi basketbol tribününe sahip olmamız ayrı bir gurur kaynağı.

Son olarak bu kupada en az oynayanlar kadar payı olan Tamika ve Seimone na da teşekkür etmek lazım.Unutulmaz bir hafta geçirdik basketbol şubemiz sayesinde hepsine HELAL OLSUN.
 
Maca gıdıp destegımızı verdık bızde, bugun gercekten cok guzel bır gundu futboldakı galıbıyet ,engelsız aslanlar ve kadın takımız hepsını kutluyorum..
 
Ya her şeyi geçin gözünmün önünde nevriye'nin perdeleme yaparken her defasında dirseğiyle bahara vurmasını ben taa tribünden görüyorum hakem 3'lüsü önlerinde göremiyor..!!

Tribün çok kötüydü :( ama hissetmiştim çökeceğini çünkü çok fazla yüklenmişlerdi allahtan bişe olmadı...

Kızlarımız muhteşem oynadı ve hak edilen kupa yerine geldi :d
 
Bugun sevinelim.Yarin detayli analiz yapariz.Hakemlerin faullerle maci dengeye getirme cabalari bu kez yeterli olmadi.Fenerbahcenin Taylor ve Angeldan yeterli katkiyi alamamasi ve yerlilerinden hicbir katki alamamasi macin sonucunu belirledi.Bizde ise Baharin katkisi maci getirdi.Sariyenin savunma katkisinida es gecmemek lazim.Sariye transferinekarsi cikmistim ama Sariye beni yaniltti.Sariyeden ozur diliyorum cok ozverili oynadi.Ama mutlaka yerli katkisini arttirmaliyiz.Euroleague icin mutlak iyi bir 4 numara ihtiyaci var,Bu transferde gecikmemeliyiz.Dedigim gibi sevinme vakti detayli analizi yarin yapariz.
 
Baştan sona mücadeleyi önde götürüp rakibe kupanın kulpunu dahi göstermeden yakaladığımız bu başarı, gerçekten çok önemli.

Fazla analiz yapmayı bilmem; ama Bahar gerçekten çok güzel bir maç çıkardı bugün. Pota altına getirdiği canlılık ve son 1 dakikada fark 4'e inmişken attığı sayı, kupanın bizim elimizde yükselmesine büyük katkı sağladı. Hep böyle devam etmesini dilerim.

Hepsinin emeklerine sonsuz teşekkür ediyorum.
 
Ab57DOeCEAAlWUW.jpg:large


Şamil abi nasıl güzel kovalıyor :D
 
Her şekilde harika maçtı. Bizim için çok güzel bir gün oldu. Tribün konusunda resmen ezdik, yani öyle böyle değildi. Gelen herkesin ayaklarına ve yüreklerine sağlık.

Oyun içinse çok fazla analiz yapmaya gerek yok, bu işi üstadlara bırakalım. Tüm teknik ekip ve kadroya sonsuz teşekkürler, tribünde de bağırdığımız gibi; "Bu taraftar sizinle gurur duyuyor!"
 
Bambaşka oldu bu galibiyet, helal olsun kızlar :).

Bugünkü bütün sınavlarımızdan zaferle ayrıldık. Yenilmez Armada geri döndü :).
En kötü günümüz böyle olsun inşallah.

O tribünü Fenerbahçe'lilere dar eden, senelerdir yarı yarıya maçlarda rakibimizi ezme geleneğini devam ettiren taraftarımıza da tebrikler. Hepsinin ayağına sağlık...
 
4 kişi arabayla Bursa maçından vazgeçip Ankaraya gitmeye karar vermiştik,çokta iyi yapmışız.
Ben hayatımda bu kadar korkak bir tribün görmedim.150-200 kişi arkalarına bakmadan 30-40 kişiden kaçtılar.Yukardaki fotoğrafta gösteriyor.Dua etsinlerde bizim tribünün çoğu içeri girmişti.
Baştan sona sahada müthiş ezdik hem sahada hem tribünde.Maç sonu kaybettiklerini anladıklarında hazımsızlar sahaya bir sürü şey fırlattılar.Hatta pota arkasındakiler sandalye bile atmaya çalıştı.Bir tanesi kendi oyuncusuna geliyordu nerdeyse.
Maçtan sonra dışarda kaçılmamasına dair kibar bir şekilde görüş belirtmiştik,hatta kendileri başlamıştı arkadaşların ama ne yazıkki uzun aramalarımıza rağmen bir allahın kulunu göremedik.Ankaralı Aslanlar gerçekten çok sağlam bir grup.
Kızların ellerine ayaklarına sağlık.Kupa için teşekkürler.

Not: Ünal Aysal oradaydı ama diğer başkanı göremedik.Merak ettriyor kendini ama :)
Tünel kazsana....
 
Hayatımın en güzel günlerinden biri, bitmeden yazmak istediğim şeyler var.

Bahar: Aslan, bu kupanın altında büyük harflerle adın yazıyor. Teşekkürler sana.

Şaziye: 5. faulünü alıp kenara gelirken ve sadece 1 basket atmışken bütün salon seni ayakta alkışladı. İşte istediğimiz buydu, eline yüreğine sağlık.

Sariye: Şaziye'den farkı yoktu, yaptığı savunma büyük bir alkışı hak ediyor.

Prince: Fener maçına giderken yanına almanız gereken 3 şeyden biri. Acayip bozuyor Birsel'i, bugüne özel bir durum değil. Bir ara Fenerbahçe maçlarındaki istatistikleri çıkarmıştım, bulursam paylaşırım. Maça yaptığı başlangıç zaten kupayı getirdi.

Tina: Hücumda Sylvia'dan net bir şekilde iyi. Kupa'nın MVP'si oldu, onun gibi elit bir uzundan başka bir şansımız da yoktu zaten.

Torrens: Piph-Dee-Tina üçlüsünün sahada olma gereksinimi ile orantılı az süre aldı o şut yine girmedi ama takımına katkıyı enerjisi ile verdi.

Taurasi: Seninle sonra özel konuşmamız lazım :)

Işıl: Bir daha ömür boyunca ceza alacağını sanmıyorum, şu maçta oynayamamak çok üzmüştür onu. Ama takımın kaptanı olarak gerekeni yapmış olduğu belli.

Bir sözüm de Matovic'e. Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusu, çok yürekli bir kız. Ne Tina'dan ne Syl'den siniyor ama skor katkısı can yakıyor. Ona bir çare bulmak lazım.
 

Üst