Maça Çıkmıyoruz!

Geçen demiştim kulüp takımı alıp Abdi İpekçi'ye getirsin krallar gibi karşılayalım diye vazgeçtim. Abdi İpekçi yetmez . Alsınlar takımı TT Arena'ya getirsin anca orası keser

Sen ne konuşuyorsun Turgay Efendi!!!

Hazırlık maçındaki forma yüzünden dünyayı başımıza yıktınız ama tescilli şikeci asker kaçağı gerine gerine ortada dolaşıyor, onun istediğini emir kulu gibi yerine getiriyorsun!

Avrupa FİBA başkanlığın sırasında da eminim ki bu emir kulluğun katlanarak devam edecek. Al EL.. senin olsun!

Sürekli sistemden şikayet edip verilen ilk somut tepkide aman oynayalım belki kazanırızcıları da unutmayalım. Bu kişilerin Galatasaray'a verdiği zarar en az Turgay Demirel kadar.

Mesele protesto etmeyelim meselesi değil.Sahaya çıkıp kazanalım da değil.Sadece sahaya çıkmamak sporun ruhuna yakışmaz.Haklıyken haksız durumuna düşüp üstüne yaptırımlarla karşılaşmayı delikanlılık mı sandın!Galatasaray Türk sporunun ilklerini başardığı gibi sportnenlik konuşunda da her zaman öncü olmuştur.Kimsenin babasının kulübü gibi yöneticilik yapmaya hakkı yoktur.Yapılacak protesto yeterli güvenlik sağlandığında en fazla genç takımla çıkma olmalıdır.Ama gelecek sezonlarda kararlarına saygı duymadığın federasyonun bünyesinde hiçbir organizasyona katılınmamalı.VTB ya da Adriyatik liginden birine girip öncülüğünü edeceğimiz akdeniz veya doğu akdeniz ligi organizasyonunun düğmesine basılabilir.Bu açıdan Adriyatik ligi iyi bir başlangıç olacağı gibi geçmişte maccabi'nin yer almasından yola çıkarak girilmesinde sıkıntı çıkarılmayacak bir organizasyondur.Yani küme düşürülme olayı umurumda değil(ligde kalmaya karar versek bile bir kulübün lig haklarını satın alır yine var oluruz)ama bu yıl söke söke aldığımız euroleague hakkı a lisans veya geçici a lisans alamazsak kayıp gidecek.Bu olaylardan sonra euroleague a lisansı için ciddiyetimizi kaybedeceğimizden aklı selim avrupalılar tarafından bu olayların nasıl göründüğünü bildiğimden eminim.Bazen keşke şu 6. maçı kazanmasaydık da bu olaylar yaşanmasaydı diyorum.

Bu saatten sonra ne olursa olsun maça çıkma kararı alınırsa yönetime olumlu veya olumsuz nasıl tepki verirsiniz ?

Ünal Aysal:" Biz kimseyi sahaya çıkmayız, havuzdan çıkarız, ligden çekiliriz diye tehdit etmeyiz biz bir karar alırız ve uygularız." diye

Doğuş kardeşim başkan açık ve net bir açıklama yaptı bugün. Yeterli dir sanırım

Verilen cevaplar için teşekkür ederim.Bende 18.15 gibi açıklama yapılacak ve 7de yola çıkılacak cinsinden birşeyler duydum ondan sordum.Hayırlısı olsun işler spor olmaktan çıktı malesef

Bu karar Türk Sporu için bir milattır. Zaten Türk sporunun tüm milatlarında Galatasaray vardır.

Benim için Ünal Aysal yönetimi bazı söylem-icraat uyuşmazlıklarından hayal kırıklığı idi.

Bu karardan önce açıkcası neyin doğru olacağı konusunda kararsız idim.

Ancak Ünal Aysal ve Yönetim Kurulu, kupayı elinin tersiyle iderek, adalet diye haykırmıştır. Sonradan gelen baskılara rağmen kararın arkasında olduğunu, hatta bu kararın nedeninin sadece bu maçla ilgili ve sınırlı kalmayacağını, hak ve adaletin sağlanması yönündeki talepleri, duruşu dahada büyütmüştür. Açıkçası bu çok zor bir karardı ve zor olan seçenekti. Ancak kulübümüz kolayı değil kendisine yakışanı yapmıştır.

Bu kararı alanları tebrik ederim. Kendilerine olan tüm kızgınlıklarımıda nerdeyse silindiğini söyleyebilirim.

Bir Galatasaray'lı olarak bana yakışan bu kararın ve kulübümün arkasında durmamdır. Fikirse fikir, zamansa zaman, paraysa para, can ise can neyim varsa arkasındayım. Bugün tekrar anladımki; İyiki Galatasaraylıyım.

1) Yönetim derhal bu federasyonu tanımadığını ilan etmelidir. Madem FB-Ülker de tanımıyor; arkasında duruyorlarsa laflarının destek versinler, seçime gidilsin.
2) Yönetim Aziz Yıldırım'ın cezasının onandığını, çekmesi lazım geldiğini, kendisini hiçbir şekilde tanımadıklarını basın açıklaması ile açık açık ilan etmelidir.
3) Seneye VTB ya da Adriyatik'de oynamak için her türlü girişimi başlatmalıdır.

Galatasaray taraftarı arasında ayırımcılık, bölücülük yapmayalım. bende sayhaya çıkılmaması taraftarıyım. çünkü hiçbir talebimiz yerine getirilmedi. hala aynı hakemler, hala aynı salon, hala aynı gözü dönmüş seyirci.

fakat sahaya çıkmayalım diyen Galatasaraylı, sahaya çıkalım diyen Galatasaraylı değil defolsun gitsinler diye bişey yok. her iki görüşteki arkadaşlarımızda kendi açısından Galatasaray ı düşünüyor.

Galatasaray ın çıkarları doğrultusunda, hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

Olay bir kupadan çok daha fazlası.. Sadece kupa olsaydı Turgay sevincinden kişneye kişneye, zil takıp oynayarak verirdi kupayı şikecilere. Şikeciler de ısrar etmezdi, umurlarında olmazdı. Ama bu şeref yoksunu koalisyonun iki tarafı da bizim maça çıkmamızı istiyor. Sizce de garip değil mi? Evet! Tekerlerine çomak soktuk çünkü! Kirli tezgâhları gün yüzüne çıkacak diye öyle korkuyorlar ki. Nefretleri bundan. Beter olsunlar! Çıksaydık büyük ihtimal yine kupayı alırdık ama düzenin böyle gitmesine de göz yummuş olurduk. Şimdi yaptığımız bir kupadan çok daha fazlası. Avrupalılar da düşünmez mi "her sene yatırım yapıp parasıyla rezil olan, EL'de averaj takımı olan şikecilere karşı kazanması ihtimali daha yüksek olan GS niye maça çıkmıyor acaba" diye?..

Tbfenarasyonun Uleb'e Galatsaray için maça çıkmaz ise Avrupa kupalarına katılmasın diyerek yaptığı başvuru RED edildi. Ne oldu Turgay efendi, bunlar daha iyi günlerin ;)

Çıkıp 2013-2014 şampiyonu Galatasaray diye yazmam. Şampiyon Fenerbahçe'dir. Mağdur konumuna girmem yani.

Ama bizim kazandığımız ise 10 şampiyonluğa değişilmez bir duruştur. Bu duruşu gösteren herkesten Allah razı olsun. Gurur duydum ulan.