Marshall Strickland

Re: Marshall Strickland Galatasaray'da

Fatih Hısım' Alıntı:
Dün zap yaparken BJK Tv de Beşiktaş-Alpella maçını veriyordu. ben de şu Stricklandi bir alıcı gözüyle izliyeyim dedim. iznlenimlerim:

- tam bir takım oyuncusu

- iyi bir takımda rahat her maç 5'in üzerinde asist yapar.

-top hakimiyeti çok iyi ayrıca çok kıvrak,atletik ve delici bir oyuncu

-drive edip boş adamı çok iyi buluyor

- mahalle takımı gibi bir takımda, atmosferi sıfır olan maçlar oynadığı için bize gelince afallayabilir.

-çok az sorumluluk alıyor ama bu bizim için avantaj olabilir

-kesinlikle tipik amerikalı skor manyağı guardlardan değil. first pass PG diyebiliriz hatta..önce takımı oynatıyor.

- savunma: birebir savunmada biraz fazla rahat takılıyor ama paqs kanallarına çok iyi giriyor ve çok top çalıyor.

-sonuç olarak bence bizde iş yapar.

Eğer dediğin gibi bir oyuncuysa Marshall , Graves da skorerimiz olur ve aradığımız ikiliyi yakalarız .

Eyüp Bey'in dediği gibi, Alpella'nın Caferağa'da bizi yenmesinde Strickland 1 numaralı faktördü. (Ogün ve Hasan'ın tuhaf üçlükleri hariç :) ) Savunma üzerinde yoğunlaşmazsa şuta çabuk kalkıp atıyor. Bazı arkadaşlar için ismi yeterli olmayabilir ama hatırlatmak isterim biz maalesef Eurocup'ta (ULEB) oynuyoruz. A kalite oyuncuların tercihi doğal olarak önce Euroleague oluyor. Graves'e gelince bence Hite kadar olmasa da iyi bir oyuncu. Ama 3+2 kuralında ne kadar şans bulacak bilemiyorum. Murat Hoca'nın bu yabancı rotasyonunu geçen seneden daha iyi ayarlaması gerektiğini düşünüyorum.

Eğer 3+2 ise 1 tane daha 4 numaraya oyuncu 1 tanede hem 2 hemde 3 oynaya bilen bir oyuncu almamız şart.

Güvenilir insanlar hernekadar kesin bilgiler verselerde içimden bir his Marshall'ın yerine başka birini alacağız diyor...Birazda temenni diyelim...

Marshall a bi şans vermemiz gerekiyor bence . Herkez anasının karnından yıldız çıkmıyorki belki bizde bir patlama yapar bu Marshall :)

Henuz resmi siteden acıklanmasada bu sitede iki transferinde bittigi söyleniyor 8)

Galatasaray added Strickland and Graves

After adding Andrija Zizic, Galatasaray decided to strengthen their squad with two American guards, Marshall Strickland from Alpella and Antonio Graves from Pau Orthez. Strickland played in Turkey for two years and averaged 16.5 points, 3.8 assists and 3.2 rebounds per game in his last season.

Antonio Graves made his debut in Europe with French side Pau in this October and averaged 20.4 points, 2.2 rebounds and 2.8 assists in 18 games.
Antonio Graves made his debut in Europe with French side Pau in this October and averaged 20.4 points, 2.2 rebounds and 2.8 assists in 18 games.

talkbasket.net

Bence 1 şans da Marshall a verilmeli . Geçen sene Britton a kaç şans verdik ;) Bir şansda sana Marshall

Geçen sene ligde oynayan bir guard ile anlaşacağımız söylendiğinden itibaren birçok isim geçti. Bu geçen isimler içerisinde belki de en iyisiydi(Penn dışında). Umarım bize gereklş katkıyı sağlar. İyi bir oyuncu. Takımını oynatıyor. Bunun yanında skor konusunda da pek sıkıntı çekmiyor. Eğer iyi bir sistem kurar ve takım olursak Strickland da beklenenden çok daha fazla katkı yapacaktır. Çünkü potansiyelli bir guard. Umarım Graves ile birlikte iyi bir guard ikilisi olurlar. Yinede bekleyip görmek gerekir. Ben ön yargılı değilim. Sonuçta potansiyelli bir oyuncu...

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Geçen sene ligde oynayan bir guard ile anlaşacağımız söylendiğinden itibaren birçok isim geçti. Bu geçen isimler içerisinde belki de en iyisiydi(Penn dışında). Umarım bize gereklş katkıyı sağlar. İyi bir oyuncu. Takımını oynatıyor. Bunun yanında skor konusunda da pek sıkıntı çekmiyor. Eğer iyi bir sistem kurar ve takım olursak Strickland da beklenenden çok daha fazla katkı yapacaktır. Çünkü potansiyelli bir guard. Umarım Graves ile birlikte iyi bir guard ikilisi olurlar. Yinede bekleyip görmek gerekir. Ben ön yargılı değilim. Sonuçta potansiyelli bir oyuncu...

Çok haklısın bence hem potansiyeli olmasa bize bi maçta 17 diğer maçda ise 20 sayı atmazdı ve bbl de 16,50 sayı ortalaması tutturamazdı .

Bu arada Marshall Strickland 26 maçda sadece 1 maçda 10 sayı barajını geçememiş . Eski guardımız Dee Brown ise 9 ve Robert Hite 10 maçda 10 sayı barajını geçemedi .

mustafakaya' Alıntı:
Bu arada Marshall Strickland 26 maçda sadece 1 maçda 10 sayı barajını geçememiş . Eski guardımız Dee Brown ise 9 ve Robert Hite 10 maçda 10 sayı barajını geçemedi .
bence eğer stricklan geçen sene bizde oynuyor olsaydı oda 7-8 maçta geçemezdi ... Alpella'da her maç 10 sayının üzerinde atmak kolay :)

Marshall Strickland
Doğum Tarihi: 1 Mart 1983
Doğum Yeri: Mount Airy Maryland, ABD
Boyu: 1.86
Pozisyon: Guard

Indiana Üniversitesi mezunu Strickland, okul takımında 2002 ? 2006 arası oynadıktan sonra Türkiye?ye geldi ve son iki sezondur Alpella?da forma giydi. Yeni transferimiz, ilk yılında 29 maçta ortalama 17 sayı attı, 3.6 ribaunt ? 4 asiste ulaştı.
13 Ekim 2007?de Beko Basketbol Ligi kariyerinin 500. sayısını atan Strickland, maç başına 16.5 sayı ? 3.2 ribaunt ? 3.8 asist ile başarılı grafiğini korudu.

http://www.galatasaray.org/basketbol/er ... r/1571.php

siz bu transferi nasıl kabulleniyorsunuz anlamıyorum.önce giden dee nin arkasından dalga geçiyorsunuz şimdi sıradan bir oyuncuyu çok çabuk kabulleniyorsunuz.büyük hedeflere marshall a mı ulaşacağız.gerçekçi olun.inanılmaz hayal kırıklığına uğradım."dee nin yerine bu mu gelecekti?" diye hiç sormadınız mı kendinize.son sözüm ufkunuz bu kadar küçük olmasın

Strickland'ı hiç izlediniz mi? Yok izlediyseniz Fatih Hısım'ın teknik yorumlarına teknik cevap verin. Yok izlemediyseniz ben basit mantık yorum yapıyorum Alpella'da oynayan oyuncu bizim oyuncumuz olamaz, oynadığı oyun beni ilgilendirmez diyin.

Fatih Hısım' Alıntı:
Dün zap yaparken BJK Tv de Beşiktaş-Alpella maçını veriyordu. ben de şu Stricklandi bir alıcı gözüyle izliyeyim dedim. iznlenimlerim:

- tam bir takım oyuncusu

- iyi bir takımda rahat her maç 5'in üzerinde asist yapar.

-top hakimiyeti çok iyi ayrıca çok kıvrak,atletik ve delici bir oyuncu

-drive edip boş adamı çok iyi buluyor

- mahalle takımı gibi bir takımda, atmosferi sıfır olan maçlar oynadığı için bize gelince afallayabilir.

-kesinlikle tipik amerikalı skor manyağı guardlardan değil. first pass PG diyebiliriz hatta..önce takımı oynatıyor.

- savunma: birebir savunmada biraz fazla rahat takılıyor ama paqs kanallarına çok iyi giriyor ve çok top çalıyor.

-sonuç olarak bence bizde iş yapar.

Kendilerinden o kadar emin olanlar neden bu mesaja 1 cevap bile vermekten çekindiler.

Fatih Bey cok iyi özetlemiş aslında herşeyi . Objektif olmuş en azından diyebiliriz .

Kafama bu iki şey takıldı yalnız . Biz gecen sene sorumluluk yoksunu bir Dee'den cok cekmiştik . Mesela Telekom serisinde Dee'den neredeyse 0 verim aldık bu konuda .

Atmosfer konusu da sorun gibi dursa da ülkemizde 2 sezon oynayan bir oyuncunun atmosferden etkileneceğini sanmam , belki Avrupa'da olabilir ama Türkiye'de olmaz en azından .