Marshall Strickland

Re: Marshall Strickland Galatasaray'da

yapmayın abicim ya dünyada oyun kurucu kıtlığı mı var?yöneticiler ıssız bi adaya düştüde bi tek bunu mu gördü?kabullenemiyorum bu durumu .eminim basketbol yorumcularının en pozitifi kaan kural bile bu olaya burun kıvırıyordur.biz bu transferi yapmak zorundamıydık.ülker yapmassan bu transferi bütçen düşecek yaparsan artacak mı dedi?[komplosu bile çok iğrenç] poınt guarda hiç transfer yapmasaydık daha iyiydi murat ismet ya da antonıo rotasyonda daha fazla yer alırdı biz de rahat 3ü ve 4ü alırdık.bak ya şimdi graves e bile sevinemedim.o da marshall la birlikte geldiği için kanım pek tutmadı .normal şekilde transfer olsa hemen onu sahiplenirdim.ama yaşın yanında kuru hesabı sahiplenemiyorum.daha öncede dediğim gibi ufkunuz dar olmasın

Eyüp bey, ben site yönetimi için söylemedim, ama aramızda ne yazık ki, polyannacılık oynayanlar çok. onlara istinaden...

Ne savunması ya Alpella'nın nesini savunayım ben. Küme düşsün diye dua ettiğim takımın. Ama azıcık bir basketbol bilgisi olan insan Alpella'nın küme düşeceğini bilirdi.

Tekrar söylüyorum BEN BU ADAM ÇOK İYİ OLACAK FALAN DEMİYORUM. Siz de bekleseniz oyununu görseniz olmaz mı? Sanki ben süperstar aldık dedim. Ben de istiyorum daha iyi bir adam ama adamı yerin dibine sokmuyorum çünkü basketbol dünyasında gerçekler de var;

Daha önce yazmıştım;

2003/04 sezonunda Oyak Renault küme düşmüş. O kadroda şu anda herkesin istediği Salyers bulunmaktaymiş.

1998/99'ta yine vasat bir sezon geçiren Oyak Renault forması giyen Ryan Bowen NBA fazla süre alamasa da 9 sezondur NBA'de.

Bu sezon ligden düşen Beykoz'un oyuncusu Roberson NY Knicks'e transfer oldu.

Preston Shumpert 1 yıl beğenmediğimiz Fransa'da 1 yıl da İtalya'da ikinci ligde oynamış.

Oyuncumuz Murat Kaya, Büyük Kolej ile ligi son sırada bitirmiş.

Alpella benzeri olan bir takım Antalya'da oynayıp küme düşen Vlado Ilıevski'nin hangi takımlarda oynadığını söylemeye gerek yok.

Ha bu arada hedefi zirve olarak görmeyen kişilerinde bu seçimi eleştirmemesini yadırgamamak lazım ne de olsa onlar 4.5.6. sıralar için kafi.

Ama Hocamız kendi ağzından çıkıp hedefimiz Final diyor ise bizde bu paralelde yaptığı hedefleri ile uyuşmayan tercihleri tabii eleştiririz.

Kerem tamam da o saydığın isimlerin çoğu potansiyel sahibi oyunculardı çoğu takımında 2 yıl üstüste oynamadan hemen kapıldılar.Strickland inan bu potansiyel yok 2 yıldır sadece istatistiklerini geliştirmekten başka bir şey yapamamış,takımı yine aynı takım,oyunu yine aynı oyun.

Ali Shumpert 2 sene oynamış 2.ligde sonra sıradan bir İtalya takımına transfer olmuş.

İlievski Efes'in altyapı takımında oynamış ama Efes almamış beğenmemiş vs.

Salyers küme düştükten sonra büyük bir takıma gitmemiş. O zaman hedefleri kısıtlı olan Fenerbahçe'ye gitmiş.

Roberson'u alsaydık Strickland'dan daha beter olacaktı eleştiri bakımından çünkü Beykoz ligin en rezil takımıydı geçen sene.

Ali yönetimin yaptığı açıklamaların gerçekçi olduğunu düşünmüyorum. Ne Dedehayır'ın flaş transferlerini ne de hocanın final hedefini. Bu yüzden bence hedef en yüksek ihtimalle 3.lük ve yarı final. Şampiyonluk düşünmediğim için eleştiri yapmayı uygun bulmuyorum adıma. Murat abi diğer forumda yazmış. Transferleri değil de rezil bütçeyi konuşalım diye. 3,5 milyon var ortada ve biz hala Strickland geldi diyoruz. Üzerine gittiğimiz konular kısır konular. Sponsorluk gerek derken hedefleri yukarı çekmek için demiştim ama Telekom konusunda inanılmaz hatamızdan sonra onu da kaybettik. İlk yapılacak iş Ülker'den ayrılmak olmalıdır. Transferleri eleştirirek birşey kazanamayacağımız gün gibi ortadadır.

Eğer biz yarı finale gelelim ve mümkünse de beraberlikle girelim o zaman çok güzel şeyler olur çok.Taraftar takımına sahip çıkar,Abdi İpekçi dolar taşar benim korkum oraya gelebilmekte gelirsek sorun yok Yarı Finalde herşeyi yapabiliriz.

Ayrıca Strcikland'ın soğuk kanlılığına güveniyorum.

Tamamdır Kerem sana hak veriyorum, kısır döngüler etrafında vakit kaybetmeyelim, olan olmuş daha iyi nasıl olabiliriz diye kafa yoralım.

Sağlıcakla kalın...

-----------------------------------------

Roberson'un kalitesi belliydi ve kısa süreliğine gelmişti.Bu oyuncuya burun kıvıracak olan kişi sanmıyorumki olsun.

Bu sezon başında biz golü kalemizde yedik. İlk önce Murat Hoca'yı yolladık, ondan sonra Erman Hoca geldi-gitti en sonunda Murat Hoca'ya döndük. bu süre içerisinde çok vakit kaybettik. Rakiplerimiz özellikle bu sene kesin başarı isteyen Efes ve Telekom ise çok iyi transferler yaptı. Yerli piyasasında zaten az oyuncu varken bu iki takım Serkan, Asım, Barış, Kaya, Engin vs. gibi oyuncuları da alarak olayı iyice çıkılmaz hale getirdiler. Kaya ve Engin'i alamayınca zaten yerli olarak ortada kimse kalmadı. Muratcan'ı da BJK kaptı. Ortada üst düzey oyuncular kalmadı. Bu süre zarfında görev adamı olabilecek Umut, Ümit Sonkol gibi adamları da kaçırdık. Efes yabancı transferinde çok iyi isimleri aldı.
Bu durumda bizim şampiyonluk umudumuz azaldı. Bütün yabancılarımızı tam isabet bulmalı ve onlardan max. verimi almak zorundayız. Fakat bunu sağlayacak garanti oyuncuları da almak çok zor. Zizic bu tip bir oyuncuydu. Ama her zaman öyle olmuyor. Strickland o kadar da kötü bir guard sayılmaz. Hatta iyi de bir guard. bir yıldız değil. Fakat katkı sağlayabilecek bir oyuncu. Bu sene belki bizde patlama yapabilir.
Bu sene şampiyon olmamız için çok doğru ve sistemli bir basketbol oynamamız lazım. Bu da zor. En azından zevk veren ve keyifli bir sezon geçiririz...

ben tekrar söylüyorum ama marshall transferi bizim ligimizin nerede olduğunun göstergesi olacak bir transfer.eğer ispanya ligi acb de bu istatistikleri yapsaydı şu anda barcelona veya real madrid onu almış olurdu.madem bizim ligimiz geçen sene avrupa'nın en iyi 2. ligi diye medya mensupları tarafından böyle yansıtılmıştı.o zaman marshall transferinin Galatasarayımıza vereceği katkı birçok şeyin parametresi olacaktır.

Alp Erdem' Alıntı:
ben tekrar söylüyorum ama marshall transferi bizim ligimizin nerede olduğunun göstergesi olacak bir transfer.eğer ispanya ligi acb de bu istatistikleri yapsaydı şu anda barcelona veya real madrid onu almış olurdu.madem bizim ligimiz geçen sene avrupa'nın en iyi 2. ligi diye medya mensupları tarafından böyle yansıtılmıştı.o zaman marshall transferinin Galatasarayımıza vereceği katkı birçok şeyin parametresi olacaktır.
doğru demişin brezilyanın guardı da bilbao'da harikalar yarattı ve badalona ile anlaştı aslında tam dediğine örnek

Gökce Başaran' Alıntı:
İşler kötü gidiyor, bu bir gerçek. Rakiplerimizin "aşırı" güçlenmesi bizim ise hala kararsızlıklar içinde boğuşmamız bizi git gide geriye atıyor. Zizi transferi güzel transfer ama gerisi gelmedi. Artık bir tane yıldız alıp onun etrafına kadro kurarak finaller görmek hayal ki Telekom, efes'in gümbür gümbür geldiğini görürsek. Burada Murat hocayada kızmak sitemiyorum, elinden geleni yapmaya çalıştığına eminim transfer konusunda. İstediği adamları alamıyor ama bunlar normal. Biz 1. sınıf adamı 2 hafta bekliyoruz gelmiyor diğer alternatiflerde kaçıyor bu sırada. Alt sınıf oyuncularına kalıyoruz. Kim ne derse desin Strickland ile Graves 2 tane kumardır. Ama bu kumarlar tutarsa ne olur? Aslında yapabilecekleri katkı insan üstü olamayacağına göre çoğu şartta yukarıyı zorlayamayabiliriz. 5 yabancı konuşuyor diğer 2si gelse gene sorun çıkacak, oyun süreleri konusunda. Bşiktaş bence iyi adamalr aldı ki Haluk ve Muratcan da orada. Keşke Muratcan'ı alabilseydik ön alanda iyi savunma 3lümüz olabilirdi çoğu zaman. Ama şimdi baktığımızda kadrolar arasında uçurum var ciddi anlamda. Bu uçurum kapanır mı bence kapanmaz. Çok doğru basketbol oynayıp, şansta yanında olcak. Ama bunu sağlıcak teknik ekip dünyada sayılı. O yüzden bu sene için bence fazla ümitlenmeyin derim. Playoffa giren en iyi ihtimalle belki bir yarı final mutlu etmeli bizi. Etmemeli aslınmda ama şartlar ortada. Ulebde de gruptan çıkmak heralde mümkündür. Bu kupada geçen seneden daha zor çünkü. Şuan ki tablo bu. Ama 2 sene içinde Aslantepenin bitişi ile bizim de elimizde bol miktarda para olacak ve daha iyi şartlar ortaya konulacak. Sabretmek lazım.

He salona gelip isteyen destekler, istemeyen desteklemez. Şu kador ile bu takım nerede oynarsa oynasın az seyirciye oynar. Ama biz oralarda olacaz hep. Altyapı idmanlarına koşarak giden bizler, elbette A takımın en kötü maçına bile gidip desteğimizi vereceğiz.
murat hocanın transfer politikasındaki en büyük yanlış bu bunu defalarca şu sözlerle anlatmaya çalıştım
dedim ki:büyük balıkları tutmaya çalışırken çok oyalanıyoruz ve vakit kaybediyoruz alabileceğimiz bize yetecek ortanca balıkları elimizden kaçırıyoruz bunu çok defa dile getirdim söz konusu gs takımıysa b c d hatta e planları olmalı boşa düşmemeliyiz transferde

aklıma takılan bir konu daha var şu an piyasada alabileceğimiz bize sınıf atlatacak bir çok oyuncu var bunlardan en önemlilisi milan gurovic tahminimce 750.000 usd civarı bir paraya imza atar ve bize gerçekten sınıf atlatacak winner bir oyuncu ve hala boşta kimseye imza atmamış durumda 3 4 oynayabiliyor 207 boyunda
elimizde de tahminen 1 1.5 milyon usd civarında bir para olması lazım

bunu daha öncede düşündüm acaba görüştüğümüz isimler arasında var mı dedim sonrada dedim ki murat hoca problemli yapısı nedeniyle düşünmüyordur dedim bu benm şahsi görüşümdür inş staff ımızı gurovic i seçenekler arasında düşünüyordur

işin bir de diğer yanı var ki hem çok büyük hem de problemsiz oyuncu alabilecek kalibre de bir takım değiliz henüz ve ufuktada olabileceğimiz görünmüyor bu yüzden problemli oyuncuları kafadan elememeliyiz
fitch ten sonra murat hoca bu tip oyunculara çok soğuk bakıyor kendince haklı nedenleri de vardır karakteri itibariyle sevecen bir insan murat hoca bu sebeple problemli oyunculara gereken yaptırımları gözdağı vb uygulayamıyor

Geçen yıl aklıma gelmiyor değil..

Basketbol değil belki ama futbol.
Ne olmuştu geçen yıl transfer döneminde?

Servet Çetin Galatasaray ile sözleşme imzalamıştı.Hani şu taraftar forumlarının ayağa kalkıp isyan bayraklarını çektikleri transfer.

Kimdir Servet Çetin?
Kartalspor'da başlayan profesyonel futbol hayatında 3 sene sonra Göztepe ile 1. Lige çıkarak ilk başarı adımlarını atıyordu.2002 yılında Denizlispor'a transfer oluyordu.Denizlispor'da çizdiği başarılı grafikten sonra Galatasaray'ın transfer listesine girmesine rağmen Fenerbahçe ile sözleşme imzalıyordu.Fenerbahçe'de ilk 11'de kendine yer buldu ve Milli Takıma seçildi.İşte o maç gelip çatmıştı.Marke ettiği Andriy Shevchenko'nun 4 gol birden attığı A.C. Milan maçındaki hatalarından dolayı takımdan kesildi ve ertesi yıl Sivasspor'a yollandı.Sivasspor'da başarılı bir sezonun ardından çok konuşulan ve eleştirilen Galatasaray macerası başladı.2007-2008 Galatasaray şampiyonluğunda taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı ve takımın en başarılı ve istikrarlı oyuncusu oldu.Milli Takıma tekrar dönen Servet Çetin ligimizin en kaliteli defans oyuncularındandır.

Eleştirmek için eleştiriyi kendine farz bilenlere cevap bu olur umarım..
Strickland kimdir ki? Fenerbahçe'nin kadrosunda düşünmediği bir adam değil mi o Servet Çetin gibi..

Galatasaray geçen sene liderken kendi sahasında oynadığı ve yenildiği 2 maçtada salon yoklara oynuyordu... aklımda geldi söyledim

Çoğu kişinin aksine bence Strickland beklentilerin çok çok üstünde bir sezon geçirecektir. Dee Brown gibi adı yıldız ama sahada yokları oynayan bir oyun kurucudan sonra ilaç gibi gelecektir hemde. Sabredin ve önyargılı olmayın ona karşı.

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Çoğu kişinin aksine bence Strickland beklentilerin çok çok üstünde bir sezon geçirecektir. Dee Brown gibi adı yıldız ama sahada yokları oynayan bir oyun kurucudan sonra ilaç gibi gelecektir hemde. Sabredin ve önyargılı olmayın ona karşı.

Ön yargı görüşüne katılıyorum . Bence 1 şans verilmeli . Hemde Cüneyt in arkasında oynayacak yani bu sefer ilk 5 de Cüneyt var .

Transferler tamamlandıktan sonra Marshall Strickland transfer içime sindi.
Patlama yapabilecek bir oyuncu yapmasa bile üç aşağı beş yukarı ne oynayacağını biliyoruz en kötü ihtimal vasatın üstünde katkı sağlayacaktır.
Düşük maliyeti aldığımız 3 Avrupalı yıldızın bütçesi için katkı sağladı.
İstikrarlı bir oyuncu uyumlu ve iyi huylu olduğu söyleniyor buda çok önemli 3+2 kuralı yüzünden yabancılar toplam 120 dk sahada kalabilecek bu üç oyuncunun yanında birde çok kariyerli ve egosu şişkin 1 numara alsa idik (gerçi bütçede kaldırmazdı ama) süre paylaştırma iyce sorun olurdu .
Ayrıca önümüzdeki sezon Türk statüsünde oynama şansı var.

Bu açıdan Graves de iyi bir seçim gibi Avrupa'daki sezon itibari ile bir yıldız adayı izlenimi versede egosu yüksek bir oyuncu olmadığını düşünüyorum.
NCAA kariyeri ile bilgilerde iyi bir takım oyuncusu olduğu söyleniyor zaten dikkat edildiğinde genelde kenardan gelen bir oyuncu imiş .

Kutay Çamcı' Alıntı:
Transferler tamamlandıktan sonra Marshall Strickland transfer içime sindi.
Patlama yapabilecek bir oyuncu yapmasa bile üç aşağı beş yukarı ne oynayacağını biliyoruz en kötü ihtimal vasatın üstünde katkı sağlayacaktır.
Düşük maliyeti aldığımız 3 Avrupalı yıldızın bütçesi için katkı sağladı.
İstikrarlı bir oyuncu uyumlu ve iyi huylu olduğu söyleniyor buda çok önemli 3+2 kuralı yüzünden yabancılar toplam 120 dk sahada kalabilecek bu üç oyuncunun yanında birde çok kariyerli ve egosu şişkin 1 numara alsa idik (gerçi bütçede kaldırmazdı ama) süre paylaştırma iyce sorun olurdu .
Ayrıca önümüzdeki sezon Türk statüsünde oynama şansı var.

Yabancı transferlerinin tamamlanmasından sonra katıldığım ve en olumlu bulduğum yorum bu oldu Strickland hakkında. Diğer yabancıların alacakları süre göz önüne alındığında Stricklandın alacağı süre çok fazla olmayacaktır ve bu durumda yapılabilecek en iyi transferlerden biridir kanımca. Önümüzdeki sene Türk statüsünde oynayabilecek olması da ayrıca avantaj...

4 tane iyi yabancımız var ve patlama yapabilecek ucuz bir oyuncu lazımdı oda Marshall oldu. Hem seneyede bizde kalırsa türk statüsünde oynayabilir.

Bu senede Turk olabilir, TBF Baskan'i Turkiye'de surekli oynayan kisa bir oyuncuyu Turk yapmak istiyoruz demisti ve Strikland bu tarife uyuyor, zaten Solomon'dan sonra onun adi geciyordu medyada, daha sonra Kinsey cikti piyasaya ikiside Nba gittigine gore en buyuk aday Strickland, baska bir rakipte yok simdilik zaten.