Marshall Strickland

Re: Marshall Strickland Galatasaray'da

Strickland'ın pg performansından suphe duyan arkadaslar, unutmayalım, oyun kurucu olarak Stirickland'a bagımlı degiliz. Her ne kadar gecen sene atmayı daha fazla dusunduyse de Cuneyt'in oyun gorusu, pas yetenegi tartısılmaz bence. Oyunu(oyun kurmayı) sadece pg den ibaret saymak yanlış. Takım olarak size uygun setleriniz varsa, oyuncular birbirini tamamlıyorsa pgnin de işi kolaydır. Bunları oturttuktan sonra Cuneyt sizi sasırtabilir.

Eyupcum, Hosley orneginde haklısın hatta bizim gibi butce olarak tt-efes-fb ile yarısamayacak takımlar, isime bakmamalı, oyuncunun bizatihi yetenegi ve oyununa odaklanmalı. Zaten kariyerli oyuncu patlama yapmaz, parası kadar oynar genelde. Butcen de az olduguna gore...

Not : Ama ozelde Hosley'i ornek gostermen pek dogru gelmedi bana Eyup. :) Karsıyaka bu işin piri, her sezon bir suru takım bir dolu abdli getirir, cogu ya sezonluk bir cıkış yapar ya da silinir gider. Karsıyaka'nın buldukları utanmasa NBA de all-star olacak :) Hosley, Marshall, Domercant, Lloreda, Bergersen, Slaughter, Neal. Kabul etmek gerekir ki G.Saray C.C'nun geçmiş oyuncu seçimleri bu kadar guven vermiyor, taraftarda bu sefer emin olabilmek için kariyerli bilinen oyuncu istiyor, bunun cozum olmadıgını bilsek de biraz hak vermek lazım.

Beşiktaş'ta yabancı seçimlerinin çogu isabetliydi geçmişte. Butceleri ne olursa olsun. Wright, Ayuso vb. nedense bizim aldıgımız bir yabancı da sonrasında ust duzey bir takımda oynamadı, Lyday dısında.

Su Karsıyaka'nın menajeri kimse transfer edelim. :)

Onur Karakuzu' Alıntı:
ve sahaya çıktıktan sonrada herkes görecek :)
Doğru . Sahaya cıktıktan sonra görecez . Neyse bu tartısmalarıda artık yumuşatalım . Tamam ben de belki başarılı olacağına inanmıyorum ama yapcak bişi yok adam geldi bir kere . Basarılı olsun benim yüzümü kara cıkarsın baska hic bişi istemiyorum . Kendisine hoşgeldin ve başarılar diliyorum

Emin Doğanca' Alıntı:
[quote="Kerem SEÇER":247nzjwu]Dalmau'yu alsaydık ne diyecektiniz acaba? :)
Cok sevinirdim . Neden cok sevinirdim ; Liderlik yaptığı takım ligin n.sezonun 1.bitirdi + avrupada takımı final eight oynadı[/quote:247nzjwu]
Nicevic ve Shumpert (hatta Sinan da) olmasa Dalmau'yu gorurdum. Sinan karsı takımın guardını yıprattı. Nicevic zaten guard gibi. Shumpert hem skor yukunu cekti hem de gorunmez işlere de al attı. Dalmau'ya pek bir iş kalmadı, zaten gerek 3+2 den gerekse de M.Yagmur-Sinan sonrasında da B.Chase nedeniyle vazgeçilmez oyuncu olmadı pek.

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Seckin Hasseli":2cotiods]]

Soyledigin ayni oyuncular avrupa'da yari final oynadilar en son ataman doneminde efes'in oynadigi final-four'dan sonraki en buyuk basari.

Lige donersek elendigi takim lig kupasini almis tt ve yabancilari bizim yabancilarimizdan daha kaliteli(ozellikle al-amin). takimimiz gidip banvite elenseydi o zaman senin dedigine katilirdim.

Alpella dediğin takımda ligin büyük kısmını 19-20 yaşındaki tecrübesiz çoçuklarla oynamış uzun süre 2 yabancıyla gitmiş bir takım.Ömer AŞık gibi silahlarını kaybetmeleri onlara kümeyi getirdi.[/quote:2cotiods]

Bunun cevabini daha once vermistim; tecrubesiz kisiler oynamaya alismis , mac basina 20 top kullaniyor , bu sayiyi tek hanelere dusurmek kolay mi ? Sureleri 25 hatta ben cuneytin ondan daha cok sure alicagini dusundugum icin 15'lere dusunce bakalim neler yapicak ? 3 asist ortalamasini o surede tutturmus , bana hic o takimin oyuncualrin kalitesini soyleme onlari soylersen bende sana braswell , hakan koseoglu bu asist ortlamalarini nasil yakalamis derim. Burasi deneme tahtasi degil , ya tutursalarla bu is gitmez.

Timur Bey görüşlerinize katılıyorum ama o menajer olayında onlardan daha bilgili kişilerin bizim camiamızda olduğunu ama ortaya çıkamadıklarını düşünüyorum.

Bu yılki 1-2 numara tercihlerimizde en çok göze çarpan olay çok top kullanmaları her iki oyuncununda.Bu durumda Graves daha fazla tercih hakkına sahip olacak gibime geliyor,Strickland dizginlenecektir şut terciği konusunda.Cüneyt Kaptan da var.Buların olabildiğince içeriden oynaması biraz zor olacak gibime geliyor ama bakalım son tercih de yapılsın,daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz tabii maçlarıda beklemek gerekecek.

Her ne kadar Cuneyt-Graves-Strickland üçlüsü top kullanmayı seviyor diye gozukse de, tahminim gecen senelerdeki F.Bahçe'yi andıran bir oyun oynayabiliriz. Pota altımızda Zizic, Huseyin ve bu tipte bir yabancı daha olacagını dusunursek, oyunun temeli içerisi. Dıştaki adamların sut tehditinin olması durumunda, bu oyun işler. Penetreci olarak sadece Graves olsa da yuzdeli sut tehditi olduktan sonra içeridekilerde rahat edecektir.

Gecen yıl Hite ve Dee'nin yeterince sut tehditi yoktu. Murat'ı zaten saymıyorum. Bir tek Cuneyt'in eline bakıyorduk. Alan savunmasına ccaresiz kalabiliyorduk. Diger yandan uzunlarımız pas alış verişine musait degildi, pozisyon yaratan uzunumuz pek yoktu, Huseyin dısında. (ki Huseyin'in de yaş ve fiziksel sorunları dolayısıyla %100 verimle oynadıgını soylemek guç)
Belki biraz da Owens ama O da bu konuda kısıtlıydı. Gaines zaten moda tabirle ''rol adamı''. Enerji katan, ribaund kovalayan, hızlı vs. ama sete sette ne pas alış verişine cıkabilir, ne pozisyon yaratabilir. Velhasıl, içeride de oyun kurma konusunda kısıtlıydık.

Strickland ve Graves savunmayı dusurmemek ve akıl almaz sut seçimleri yapmamak kaydıyla Dee ve Hite'dan daha yuzdeli sut kullanabilir. Temel istegimiz bu galiba, bu bize yeter.

Timur Saglam' Alıntı:
Her ne kadar Cuneyt-Graves-Strickland üçlüsü top kullanmayı seviyor diye gozukse de, tahminim gecen senelerdeki F.Bahçe'yi andıran bir oyun oynayabiliriz. Pota altımızda Zizic, Huseyin ve bu tipte bir yabancı daha olacagını dusunursek, oyunun temeli içerisi. Dıştaki adamların sut tehditinin olması durumunda, bu oyun işler. Penetreci olarak sadece Graves olsa da yuzdeli sut tehditi olduktan sonra içeridekilerde rahat edecektir.

Gecen yıl Hite ve Dee'nin yeterince sut tehditi yoktu. Murat'ı zaten saymıyorum. Bir tek Cuneyt'in eline bakıyorduk. Alan savunmasına ccaresiz kalabiliyorduk. Diger yandan uzunlarımız pas alış verişine musait degildi, pozisyon yaratan uzunumuz pek yoktu, Huseyin dısında. (ki Huseyin'in de yaş ve fiziksel sorunları dolayısıyla %100 verimle oynadıgını soylemek guç)
Belki biraz da Owens ama O da bu konuda kısıtlıydı. Gaines zaten moda tabirle ''rol adamı''. Enerji katan, ribaund kovalayan, hızlı vs. ama sete sette ne pas alış verişine cıkabilir, ne pozisyon yaratabilir. Velhasıl, içeride de oyun kurma konusunda kısıtlıydık.

Strickland ve Graves savunmayı dusurmemek ve akıl almaz sut seçimleri yapmamak kaydıyla Dee ve Hite'dan daha yuzdeli sut kullanabilir. Temel istegimiz bu galiba, bu bize yeter.
geçen sene savunması üst düzey olan dee ve hite ile az ligin en az sayı yiyeni olmuştuk bu sene öyle olma onun için daha çok sayı atılması gerekçek

5 numarası hüseyin ve ziziç olan bir takımın 1 numarası strickland olamaz bu sene bjk ile 4. lük yarışı olacak gibi duruyo efes fb telekom daha iyi transferler yaptılar zaten kadroları bizden iyiydi kıskançlık yapmanın anlamı yok

Tüm foruma bir soru sormak istiyorum!

Biz M.Green'i alsaydık(1.65), fb ise M.S'ı(1.86) alsaydı, yourmlar nasıl olurdu????

Lütfen dürüst cevap verin!

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Tüm foruma bir soru sormak istiyorum!

Biz M.Green'i alsaydık(1.65), fb ise M.S'ı(1.86) alsaydı, yourmlar nasıl olurdu????

Lütfen dürüst cevap verin!
Ben yine yönetime kızardım . değisen bisi yok yorumlar yine aynı olurdu

Bir çok kişi 1.65 guard'mı olur derdi, fb ye bakın bildiği adamı aldı kendini riske atmadı sayı ortalamasıda fena değil.
M.Green blok manyağı olur, karşısında oynayanda maçın adamı olur vs....

Böyle yüzlerce yorum okurduk.

Şahsen ben çok memnun olurdum,kendini kanıtlamış,takımını üst seviyeye çıkarıp Euroleage'e getirmiş ve hem asist,hem sayı hem de takımı oynatma konularında çok iyi olan birisi.Bunuda İtalya liginde yapmış bir oyuncu sert,mücadele gücü üst seviye olan bir yer.TED Kolej ve ardından İtalya ve şimdi de Türkiye BBL Şampiyonu FBÜLKER'in guardı.Gelişimi muazzam.

Diğer M.S ise takımın tek atıcısı olduğu için bu Nevi istatistikler elde etmiş ama kendisine oynamaktan takımını ligde tutmayı başaramamıştır.2 yıldır aynı takımda yerinde saymaktadır.

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Bir çok kişi 1.65 guard'mı olur derdi, fb ye bakın bildiği adamı aldı kendini riske atmadı sayı ortalamasıda fena değil.
M.Green blok manyağı olur, karşısında oynayanda maçın adamı olur vs....

Böyle yüzlerce yorum okurduk.
evet eyup abı haklısın

M.S yi beğeneninde beğenmeyeninde GS nin başarılı olmasını istediğinin farkındayım, inşallah faydalı olur diyerek biraz bu tartışmadan çekiyorum kendimi.

Bizim F.bahçe kadar silahımız olmadıgı için yabancılarımızın (soru ozelinde guardımızın) oyuna agırlıgını koyacak turde biri olması gerekiyor, kendi top kullanan vb. ozellikte biri tercih edilirdi. (Hatırlayan cıkar, Efes, Chris Corchiani'yi almıştı. Daha cok oynatan bir guard'tı. Ama o Efes savunma takımı ve silahı az oldugu için, Corchiani tutmadı. [Naumoski sonrası sendromu da etkiliydi ama konuyu dagıtmayalım] )

Bu yuzden bizim M.S'yi secmemiz, Fb'nin M.S'yi seçmesinden daha anlaşılır. Ama M.Green'in İtalya'da da performansını surdurmesi, oyunculugu konusunda, birçok kişiyi ikna etmiştir. Fb için M.G M.S'den iyi bir tercihtir. Diger tarfatan İtalya'daki basarısından sonra sanmayın ki hala ucuz bir oyuncu M.Green ciddi bir ucrete anlaşmıştır herhalde. Unutmayalım, M.S 'nin birinci geliş sebebi performans/ucret oranı. Bizim de 10m$ olsa...

yani parayıda veriyoruz gelmek istemiyolar yöneticiler istemedimi daha kariyerli bakın iyi demiyorum kariyerli bi oyun kurucu istediler ama gelmiyolar engin ide istedik kerem ide gelmediler bence mevcut durumda güzel transfer yaptık çkış yapmak isticektir m.s galatasaray alpellayla kıyas bile edilmez burda yeteneklerini daha iyi gösterecektir deyip bende bu konuyu daha fazla uzatmama taraftarı olduğumu belirtirim :)

Ozel bir soru ama Strickland'ın yıllık ucreti ve bonservisi hakkında bilgisi olan var mı? Acıklanması dogru degil ama Strickland transferinin ana nedeni kısıtlı buce nedeniyle yabancılar arasınsa sıralama-tercih yapmak zorunda kalmamız. Bu acıdan maliyetini bilirsek, transferin amacına ulaşıp ulaşmadıgının bir ayagını ogrenmiş olacagız. Oteki ayagı belirli bir standartta saha içi katkısı...

ben burda lig kalitesine değinmek istiyorum.eğer ligimiz kaan kural'ın dediği gibi geçen sene avrupa'nın en iyi 2 ligiyse bu ortalamaları yapmış strikland'ın belli bir kalitenin üstünde oldugunu gösterir.çünkü ispanya liginde 15-16 sayı ortalama tutturan 1 oyuncu hemen büyük takımlara transfer oluyor.strikland'ın oynadıgı maç sayısına da bakarsak ligin iddialı bütütn takımlarına karşı belli bir averajda performas göstermiş.umarım Galatasarayımıza büyük katkılar saglıyacaktır.murat özyer de brown dan sonra guard konusuna epey bir mesai harcamıştır arkadaşlar.

Alp dedigin genel çerçevede mantıklı ama Alpella yapı itibariyle ''normal'' bir takım degil. Aynı istatistikleri Banvit, Mersin, TED de yapsa daha anlaşılır olurdu kanımca.

M.S eger dusuk bir maliyetle alınmışsa ve idare edecek kadar (ama istikrarlı) bir performans sergilerse, bence yararlı ve dogru bir transferdir.

Not: Can soyle diyordu, ucuz oyuncu tercihimizi guarddan yana degil, Owens'tan yana kullanalım. Akla uygun ama Owens'in istedigi ucret, Strickland'ın istedigi ucretin cok uzerindeyse ne olacak?