Marshall Strickland

Re: Marshall Strickland Galatasaray'da

Marshall Strickland'ı kimileri gereğinden fazla yermiş, kimileri gereğinden fazla övmüş.

M. Strickland'ın Alpella'da oynamadığını ve Galatasaray'a gelmediğini tasavvur edelim. Strickland'ın fiziksel ve zihinsel yeteneklerini ele alalım.

Daha iyi anlaşılması için herkesin yakından tanıdığı, sıkça izlediği oyuncularla 10 üzerinden puanlayarak mukayese edelim.

M. Strickland:
Ebat: 9
Güç: 7
Dış şut: 8
İç şut: 8
Atletizm: 7
Çabukluk: 8
Ribaund: 7
Top kontrolü: 8
Pas: 8
Savunma: 8
Liderlik: 9
İstikrar: 10
Tecrübe: 7

Willie Solomon:
Ebat: 10
Güç: 9
Dış şut: 9
İç şut: 9
Atletizm: 10
Çabukluk: 9
Top kontrolü: 9
Pas: 9
Savunma: 10
Liderlik: 10
İstikrar: 9
Tecrübe: 10

Khalid El-Amin
Dış şut: 10
İç şut: 10
Atletizm: 6
Top kontrolü: 10
Savunma: 6

Dee Brown:
Ebat: 8
İç şut: 7
Atletizm: 8
Çabukluk: 10
Savunma: 9
Liderlik: 8
İstikrar: 7
Tecrübe: 8

Marquse Green:
Ebat: 5
Güç: 5
Pas: 10

Ligimizde oynayan bu guardlar hakkında edindiğim kanaat doğrultusunda görüşlerim bunlar. Bir oyuncuyu değerlendirirken yeteneklerinin yanı sıra, tecrübesininde büyük önemi vardır. Kim ne kadar tecrübeli, hepimiz az-çok biliyoruz...

Daha evvelde belirtmiştim... Oyun kurma görevi tek başına Strickland'ın üzerine kalırsa, altında ezilmesi kuvvetli muhtemeldir. Bu konuda Cüneyt'e de çok güvenmemek lazım. Bazen 15-20 saniye topu elinden çıkarmıyor... Ancak, Prkacin vari tepeden oyun kurabilen, bahseildiği kadar kaliteli bir uzun daha alınırsa ve iç-dış dengesi sağlanabilirse iyi bir kombinasyon olabilir.

Marshall Strickland'ın en büyük artısı çok istikrarlı bir oyuncu olması. Koçlar istikrarlı oyuncuları severler, sanıyorum Murat hocanın Strickland tercihinde bu faktör önemli rol oynamış. Bunun yanı sıra ligi tanıması ve düzgün karakteri avantajları... Daha evvel yüksek hedefli takımlarda oynamaması, Avrupa kupalarında tecrübesiz olması dezavantajları...

İlk maça bakıp ne asıp-keselim, ne de büyük oyuncu diyelim. Zira, hatırlarsınız ilk maçlarda Dee Brown büyük oyuncu olarak anılmış, sakatlık sonrasındaki performansıyla tu kaka ilân edilmişti.

En nihayetinde bu seçim, teknik ekibimiz nezdinde verilmiş bir karardır. Teknik ekibimiz kariyerli ve kalitesini ispatlamış uzunlara daha fazla bütçe ayırarak seçme hakkını bu yönde kullanmıştır.

Bekleyip, görelim...

Olmuşla ölmüşe malesef çare yok şimdilik guardımız Strickland hayırlı olsun.

İç dış dengesini sağlayacağımızı düşünüyorum.Dışarda Strcikland içerde Hüseyin takımı yönlendirebilirler.Ahmet Abi güzel puanlar vermiş fakat bence unutulmaması gereken birşey var.Solomon'un artılarının hepsi ebatına bağlı olduğunu düşünüyorum.
Strickland'ında ebatına güveniyorum.

Timur Saglam' Alıntı:
Alp dedigin genel çerçevede mantıklı ama Alpella yapı itibariyle ''normal'' bir takım degil. Aynı istatistikleri Banvit, Mersin, TED de yapsa daha anlaşılır olurdu kanımca.

M.S eger dusuk bir maliyetle alınmışsa ve idare edecek kadar (ama istikrarlı) bir performans sergilerse, bence yararlı ve dogru bir transferdir.

Not: Can soyle diyordu, ucuz oyuncu tercihimizi guarddan yana degil, Owens'tan yana kullanalım. Akla uygun ama Owens'in istedigi ucret, Strickland'ın istedigi ucretin cok uzerindeyse ne olacak?
haklısın timur biz talep edilen ücretleri bilmediğimiz için çok ta fazla yorum yapamayız
ama şimdi 3 aşağı 5 yukarı tahminimiz gelecek 4 numaranın pahalı bir oyuncu olacağı yönünde inşallah söylendiği gibi bir yıldız oyunu gelir

Ahmed Salih' Alıntı:
Marshall Strickland'ı kimileri gereğinden fazla yermiş, kimileri gereğinden fazla övmüş.

M. Strickland'ın Alpella'da oynamadığını ve Galatasaray'a gelmediğini tasavvur edelim. Strickland'ın fiziksel ve zihinsel yeteneklerini ele alalım.

Daha iyi anlaşılması için herkesin yakından tanıdığı, sıkça izlediği oyuncularla 10 üzerinden puanlayarak mukayese edelim.

M. Strickland:
Tecrübe: 7

Willie Solomon:
Ebat: 10
İç şut: 9
Atletizm: 10
Savunma: 10

Khalid El-Amin
Dış şut: 10
İç şut: 10
Atletizm: 6
Top kontrolü: 10
Savunma: 6

Dee Brown:
İç şut: 7
Savunma: 9
Liderlik: 8
İstikrar: 7

Marquse Green:
Ebat: 5
Güç: 5
Pas: 10

Ligimizde oynayan bu guardlar hakkında edindiğim kanaat doğrultusunda görüşlerim bunlar. Bir oyuncuyu değerlendirirken yeteneklerinin yanı sıra, tecrübesininde büyük önemi vardır. Kim ne kadar tecrübeli, hepimiz az-çok biliyoruz...

Daha evvelde belirtmiştim... Oyun kurma görevi tek başına Strickland'ın üzerine kalırsa, altında ezilmesi kuvvetli muhtemeldir. Bu konuda Cüneyt'e de çok güvenmemek lazım. Bazen 15-20 saniye topu elinden çıkarmıyor... Ancak, Prkacin vari tepeden oyun kurabilen, bahseildiği kadar kaliteli bir uzun daha alınırsa ve iç-dış dengesi sağlanabilirse iyi bir kombinasyon olabilir.

Marshall Strickland'ın en büyük artısı çok istikrarlı bir oyuncu olması. Koçlar istikrarlı oyuncuları severler, sanıyorum Murat hocanın Strickland tercihinde bu faktör önemli rol oynamış. Bunun yanı sıra ligi tanıması ve düzgün karakteri avantajları... Daha evvel yüksek hedefli takımlarda oynamaması, Avrupa kupalarında tecrübesiz olması dezavantajları...

İlk maça bakıp ne asıp-keselim, ne de büyük oyuncu diyelim. Zira, hatırlarsınız ilk maçlarda Dee Brown büyük oyuncu olarak anılmış, sakatlık sonrasındaki performansıyla tu kaka ilân edilmişti.

En nihayetinde bu seçim, teknik ekibimiz nezdinde verilmiş bir karardır. Teknik ekibimiz kariyerli ve kalitesini ispatlamış uzunlara daha fazla bütçe ayırarak seçme hakkını bu yönde kullanmıştır.

Bekleyip, görelim...
ahmet konuyla alakası yok ama senden gerald fitch ve malik dixon ı da puanlamanı istesem
az önce ki puanlaman 3 aşağı 5 yukarı kafamdakilerle uyuşuyor tek uyuşmayan nokta bence dee brown ın dış şutu da 7 olmalıydı

Strickland'dan daha pahalı olsa da aldığımız Graves de görece ucuz bir oyuncu gibi pahalı bir yerli transferide yapmadık bütçemiz beklentilerin çok altında değilse oldukça yüksek bir miktar ayırabilmemiz gerekiyor.

takımımıza hayırlı olsun umarım geçen sezon dee brown ile ilgii yaptığımız yorumları bu sezon strickland için yapmayız

Timur Bey sağolsun basketbol olarak açıklamış ama insanlar ne kadar bunu görücek bilmiyorum. Asıl sıkıntı ne kadar uygularız.
Geçen yazdım bir yerde takım bu şekilde kuruluyorsa doğru yoldayız.

Bu arada savunma amaçlı değil ama sadece Alpelladan geldi diye izlemediiği halde eleştirenlere.
Hepimizin bayıldığı Koch nerden gelmişti bilen var mı ?

Malik Dixon:
Güç: 8
Savunma: 7

Gerald Fitch:
Atletizm: 9
Ribaund: 9
Top kontrolü: 7
Savunma: 7
Liderlik: 7 ( Takıma saygısı olmayan insanın liderliğide olmaz. )
İstikrar: 8
Tecrübe: 9

Nacizane Malik ve Gerald karşılaştırmam.

Burak
gerald fitch e liderlik için yazdığın şeye % 100 katılıyorum
1 adamın önce takımına saygısı olacak yaptığı işi ciddiye alacak kendini takımdan üstün görüp havalara girmeyecek gerald fitch gibi oyuncu asla lider olamaz asla saygı duyulan bir karakter olamaz ahmet cömertte oynayan oyuncuları küçük gören 1 zihniyeti olduğu için asla basketbol dünyasında önemli yere sahip olmayacak
malik dixon a da savunma da baya 1 torpil yapmışsın

Can Akan' Alıntı:
Burak

malik dixon a da savunma da baya 1 torpil yapmışsın

Doğru diyorsun 7 vermem gerekirken 8 vermişim :) Gözden kaçmış diyelim.Bu sene takımımızda egosu yüksek oyuncu olmaması çok büyük avantaj.Ben takımımda Kolej takımı havası sezmek istiyorum eğer o bütünlük sağlanırsa uçar gideriz.

Arkadaşlar,

Strickland'ı TÜRK STATÜSÜ'ne mi geçirecez? Var mı öyle bir imkan?

Bu tür şeyler okudum bazı yerlerde..

Serkan Er' Alıntı:
Arkadaşlar,

Strickland'ı TÜRK STATÜSÜ'ne mi geçirecez? Var mı öyle bir imkan?

Bu tür şeyler okudum bazı yerlerde..

Hayır yok. Bu sene 3. senesi. 3 seneyi doldurması gerekiyormuş Türk olabilmesi için. Henüz 3. senesini yeni oynayacak yani ülkemizde.

Nowitzki de Almanya 2.liginde Almanya'nın 1 numarası konumuna yükseldi kısa sürede ama aynı şey değil.Strickland üst düzey bir oyuncu değil malasef , Alpella'yı bikaç kez izleyebildim bi kaç maçla yorum yapmak pek doğru olmasa da o izlenimi vermedi malasef. Umarım yanılırım.

Marshall Strickland hayal kırıklığı diyen arkadaşlar;
Tbl'yi sadece Galatasaray maçlarından mı takip ediyorsunuz hiç mi Alpella'da bu oyuncuyu izlemediniz fülker karşında Efes karşısında devleşti bu adam, Murat ve Levent beyi kim Marshall'ı takıma kazandırdıysa alnından öperim.

Guart'a 3-4 milyon dolar ayıracak bütçemiz varsa iyisini buluruz ancak yoksa Marshall Strickland on numara transfer, 20 sayı ortalamasıyla oynarsa şaşmayın,Pau'dan gelen oyuncumuzda iyiyse eğer flaş 4 numara transferi ile keyfime diyecek yok.

Hasan Köse' Alıntı:
Marshall Strickland hayal kırıklığı diyen arkadaşlar;
Tbl'yi sadece Galatasaray maçlarından mı takip ediyorsunuz hiç mi Alpella'da bu oyuncuyu izlemediniz fülker karşında Efes karşısında devleşti bu adam, Murat ve Levent beyi kim Marshall'ı takıma kazandırdıysa alnından öperim.

Guart'a 3-4 milyon dolar ayıracak bütçemiz varsa iyisini buluruz ancak yoksa Marshall Strickland on numara transfer, 20 sayı ortalamasıyla oynarsa şaşmayın,Pau'dan gelen oyuncumuzda iyiyse eğer flaş 4 numara transferi ile keyfime diyecek yok.
dediğin çoğu şeye katılsamda ben bizde 20sayı oynayacak kadar lider bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum taş çatlasa 10sayı ortalamasıyla oynar bizim için takımı yönetip asistleri savunması önemli alpellada tüm toplşar ona bakıyodu burda öyle olmayacak ...