Marshall Strickland

Re: Marshall Strickland Galatasaray'da

Ben tamamen karıştırdım ya . Neden bilmiyorum Alpella dan aklımda kalan tek şey diğer uzun Amerikalı.

Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
[quote="Murat İnal":89ls7uv6]Ben tamamen karıştırdım ya . Neden bilmiyorum Alpella dan aklımda kalan tek şey diğer uzun Amerikalı.
withers benimde beğendiğim oyuncuydu[/quote:89ls7uv6]
sanırım yanlışlık var kinloch değilmiydi o withers beykozdaydı

Emre Evren İçöz' Alıntı:
sanırım yanlışlık var kinloch değilmiydi o withers beykozdaydı

Geçen sezonu Beykozda tamamladı evet (Pau da başladı sezona). Bir önceki sezon Alpellada idi ama

Murat Abi,Serhat altyapıda 1 no oynuyordu sanırım.Yani en azından ben zamanında yıldız turnuvasını izlemiştim,öyle hatırlıyorum.Öte yandan,A takım seviyesinde bir oynarken hiç görmedim.

fb nin pilot takımının guardını alarak , sezona başlamadan yerimizi belli ettik malasef. Kağıt üstünde zaten ezildiğimiz rakibimize bir kere daha eziklik hissedeceğiz basketbolda.

Nasıl Cafe Crown Ülker'in alt bir ürünüyse nasıl bu bi mağlubiyeti kabullenmeyse bunun da bir farkı yok. Tek guard oynadığımız zamanlarda Cüneyt'le rakabet edecek adamın Strickland olması gerçekten komik.

Ben Strickland'ın kötü bir transfer olmadığına inanıyorum, kıyas yapacağımız takım fb ise bu pozisyonda üstün bile olduğumuzu düşünüyorum.

Peşin yargılı olmamak gerekir diye düşünüyorum. Kimse attığı sayıya bakmasın şu forumda biri 30 tane top kullansın 20 sayı atar yani (illa demiyorum ki benim :) ) Ama asist az yapmış yok bu oyun kuramaz diyede düşünmeyin. Sezon sonu 10 asist ortalaması ile de bitirebilir. Zizic gibi bir adam varken. Dediğim gibi peşin yargılı olmamak gerekir, daha 25 yaşında geldiği takımlada pek ilglenmeyin derim daha çok genç. Yaşı 30 larda olsa tamam geldiği takıma oynadığı takımlara bakın ama böyle çok örnek var 2. liglerden süperstar olanlar.

Utku OĞUL' Alıntı:
fb nin pilot takımının guardını alarak , sezona başlamadan yerimizi belli ettik malasef. Kağıt üstünde zaten ezildiğimiz rakibimize bir kere daha eziklik hissedeceğiz basketbolda.

Nasıl Cafe Crown Ülker'in alt bir ürünüyse nasıl bu bi mağlubiyeti kabullenmeyse bunun da bir farkı yok. Tek guard oynadığımız zamanlarda Cüneyt'le rakabet edecek adamın Strickland olması gerçekten komik.
ya biraz ağır bi üslüp olmamış mı bu oyuncu inanılmaz iyi oynarsa bizde de bu yorumu yapabilecek misin bekleyip görmek gerekiyor zaten hedefimiz şampiyonluk değil ki bizim arkadaşlar kimse kandırmasın birbirini bizimkisi şampiyonluğa oynayan bi takım yaratmak ...

Fenerli bir arkadaşın sitesinden Strickland ile ilgili 2 yorum aktarıyorum sizlere, lütfen dikkatli okuyalım!
--------------------------------------------
G.Saray Cafe Crown'da oyun kurucu arayışlarında tanıdık bir ismin adı öne çıkmaya başladı. 2 yıldır Alpella formasıyla TBL'de boy gösteren Marshall Strickland, Murat Özyer'in listesinde üst sıralara tırmanmış. Alpella'da oynarken F.Bahçe Ülker ile antrenmanlara çıkan, hatta geçen sezon öncesindeki hazırlık maçlarında F.Bahçe Ülker forması giyen Marshall, Alpella'nın küme düşmesi ve ardından Trabzonspor ile birleşmesiyle boşa çıkmıştı.

Alaeddin abi onun için çok övücü konuşmuştu ilk sezonunda, 'Büyük takımların hepsinde rahatlıkla oynar' demişti hatta bir sohbetimiz sırasında. Alpella'da bu yıl genelde topu elinde çok tutup, 24 saniye dolarken Ogün, Serhat, Can gibi adamların elinde patlattığı hücum setleriyle kafamda soru işaretleri oluştursa da, sağlam kumaşa sahip bir guarddır kesinlikle. Manyak da bir bileği vardır. Büyük takım performansı nasıl olur? Onu da izleyip görmek lazım.
.........................
Zizic bombasının ardından G.Saray Cafe Crown hız kesmedi ve 2 ismi daha renklerine bağladı. 2 gün önce yine bu sayfadan duyurduğumuz Strickland haberi gerçeğe dönüştü ayrıca Pau Orthez takımının skorer ismi Antonio Graves-Davis de transfer edildi.

Graves-Davis skor yükünü üstlenebilecek bir oyuncu. Lige renk katacağı kesin. Strickland ise zaten belli standartı olan bir guard. Onun için en büyük soru işareti büyük takımda nasıl oynayacağı. Alpella'da takımın lideri konumundaydı ve yeri geldiğinde 24 saniye topu kimseye vermeden hücumları sonlandırıyordu. G.Saray Cafe Crown'da böyle bir şey olmayacak, takım oyunu içerisindeki performansı; onun kalibresini biraz daha netleştirecek kafalarda.

Kaynak:salsabasket.net

Alpella=
Marshall Strickland
Can Özcan
Serkan İnan
Burak Yönder
Ogün Sevinç
Hasan Özkan
Serhar Çetin
Zeki Gülay
James Hughes
Birkan Batuk
Onur Gülveren
Volkan İncekara.

Galatasaray=Marshall Strcikland
Graves
Tufan
Murat
Hüseyin
Zizic
Polat
Cemal
Erdem
Cüneyt

İki kadro arasındaki farklara bakalım.Sonrada Strickland'ın daha iyi oyuncularla neler yapabileceklerini az çok hayal edelim.

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Ben Strickland'ın kötü bir transfer olmadığına inanıyorum, kıyas yapacağımız takım fb ise bu pozisyonda üstün bile olduğumuzu düşünüyorum.
Haklısın gelecek 3-4 numarayla fenerden üstün takımız .
Eyup abi saygı duyuyorum ama nasıl Strickland ın yerinde bi transfer olduğunu düşünüyorsun . 2.sınıf takımın en iyi guardı bize yakışırmı . bizen hedeflediğimiz yerler neresiydi ; ligde ve avrupada basarılar ... peki Strickland bizi nasıl başarıya taşıyacak . benim düşüncem Dee Brown yerine gelecek guard bu ise Dee Brown a büyük ayıp edildi.

Emin Doğanca' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":28aonhda]Ben Strickland'ın kötü bir transfer olmadığına inanıyorum, kıyas yapacağımız takım fb ise bu pozisyonda üstün bile olduğumuzu düşünüyorum.
Haklısın gelecek 3-4 numarayla fenerden üstün takımız .
Eyup abi saygı duyuyorum ama nasıl Strickland ın yerinde bi transfer olduğunu düşünüyorsun . 2.sınıf takımın en iyi guardı bize yakışırmı . bizen hedeflediğimiz yerler neresiydi ; ligde ve avrupada basarılar ... peki Strickland bizi nasıl başarıya taşıyacak . benim düşüncem Dee Brown yerine gelecek guard bu ise Dee Brown a büyük ayıp edildi.[/quote:28aonhda]
emin kardeş sana burakın yazdığı yazıyı okumanı tafsiye ederim çok anlamlı adamların kadrosu çok ama çok tecrübesiz ve kötüydü pas atıyor adamlar atamayınca asist olmuyor her top sticklanda bakıyor adam böyleyken naısl bir guard gibi asistler yapsın ama bizde öyle olmayacak çok daha asist ön plana çıkabilir sticklandın eline de bakmayacaz farkı anladın mı ??*

emin kardeş sana burakın yazdığı yazıyı okumanı tafsiye ederim çok anlamlı adamların kadrosu çok ama çok tecrübesiz ve kötüydü pas atıyor adamlar atamayınca asist olmuyor her top sticklanda bakıyor adam böyleyken naısl bir guard gibi asistler yapsın ama bizde öyle olmayacak çok daha asist ön plana çıkabilir sticklandın eline de bakmayacaz farkı anladın mı ??*
farkı anladım anlamasınada .....

Simdi hücum kısmıını bi tarafa... Savunmada ne yapacak onu soruyorum benim bildiğim savunması iyi bir oyuncu değil . kısa savunmasında cok zorluk cekecez gibime geliyor .

Emin!

Dostum Hosley geçen sezon başı bize gelseydi, bu adamın kariyeri ne derdik???

Şimdi Hosley Barca'da!

Gelelim Strickland neden canımı sıkmıyor meselesine, bu adamı 4-5 kez son derece dikkatli izledim, iyi bir guard olduğunu düşünüyorum, bize karşı vede büyük takımlara karşı çok ciddi maçlar çıkardı.

O zamandan beğendiğim bir oyuncuydu, geriye dönüp baktığımızda ise Mitchell ve Dee Brown'dan çok daha faydalı olacağıda kesin bence.

Şimdi büyük maçlarda neler yapmış buna bir bakalım!

20.10.2007 @ Galatasaray Cafe Crown L 79 - 64 17 sayı atmış.

03.11.2007 vs. Fenerbahce Ulker W 74 - 72 . 18 sayı atmış

08.12.2007 vs. Efes Pilsen W 98 - 92 39:00 12 sayı 3 ribanut 7 asist

26.12.2007 vs. Besiktas Cola Turka L 69 - 78 . 21 sayı atmış.

26.01.2008 vs. Galatasaray Cafe Crown W 81 - 78 . 20 sayı atmış

17.02.2008 @ Fenerbahce Ulker L 83 - 61 . 13 sayı atmış

01.03.2008 vs. Turk Telekom L 79 - 94 . 17 sayı atmış

26.03.2008 @ Efes Pilsen L 86 - 69 40:00 20 sayı 3 ribaunt 3 asist

16.04.2008 @ Besiktas Cola Turka L 84 - 72 . 19 sayı atmış.
--------------------------------------------------------
TBL gibi zor bir ligte hemde büyük maçlarda bu sayıları atmak bana olumlu doneler veriyor.

Kısaca M.Hocanın Dee ve Mitchell'dan daha iyi bir guard aldığını düşünüyorum, ama tabikide bir El-Amin değil.

Şimdi onu da şöyle anlatıyım yukarıda yazdığım Alpella kadrosu hucumda aşırı kısıtlıydı o yüzden de hucumda tüm yük Strickland'a kalıyordu doğal olarak savunma da etkili olmuyordu.Şimdi ise durum farklı skorer 5 oyuncuyla oynayacaktır.Yüksek hedeflere oynayan takımın oyuncusu olmak ona kendi içinde level atlattıracaktır.Savunmaya gelince boyu 1.86 guard için hiçte fena bir boy değil ayrıca cılız bir oyuncuda değil savunmada sorun çekeceğini sanmıyorum.Hele de Fener'in Grenee 1.68 boyu olduğunu düşününce hiç çekmez gibime geliyor ;)

Not=Lahmacunu severim ;)

Arkadaşlar Strickland bizi hedeflerimize götürecek oralara ulaştıracak bir oyuncu değil.Öyle olsaydı Solomon gittikten sonra FBÜLKER kendi antrenmanlarına çıkarmış,maçlarda oynatmış bildiği bir elemanı hemen kapardı belliki bu yeterlilik görülmemişki düşünülmemiş bile.Onların yetersiz gördüğü bir oyuncuya sizler kurtarıcı gözüyle bakıyorsunuz.

Eğer çok iyi bir potansiyeli olsaydı ilk yıl aynı takımda oynayıp Fransa'ya giden diğer ABD'li uzun gibi daha üst takımlara giderdi.Kimsenin görmediği bu cevher'i bizimkilerin çok önemli bir pozisyon olan 1 numaraya getirmeleri büyük bir hayal kırıklığıdır.Ben bu seçimi sindiremiyorum.

Bu pozisyon'a daha kaliteli,iyi isimler getirilip rahatlamalıydık ama şimdi tam bir soru işareti bizde ne yapar? Bu iki olay çok derindir birisinde güvendiğin,gözün kapalı sorumluluk verebileceğin bir isim diğerinde acabalar ile dolu ne yapacağını tam kestiremeyeceğin bir isim.Herkes nasıl oynayacağını merak ediyor bundan başka şüpheye düşüren bir durum olabilir mi transferde.

Heleki son 2 yılda bu pozisyondan çok çekmiş ve tecrübe eksikliğinden çok maçlar kaybetmiş bir takımın yine aynı tecrübesiz isimlerle yola çıkması anlaşılır gibi değil...

Burak Barut' Alıntı:
Alpella=
Marshall Strickland
Can Özcan
Serkan İnan
Burak Yönder
Ogün Sevinç
Hasan Özkan
Serhar Çetin
Zeki Gülay
James Hughes
Birkan Batuk
Onur Gülveren
Volkan İncekara.

Galatasaray=Marshall Strcikland
Graves
Tufan
Murat
Hüseyin
Zizic
Polat
Cemal
Erdem
Cüneyt

İki kadro arasındaki farklara bakalım.Sonrada Strickland'ın daha iyi oyuncularla neler yapabileceklerini az çok hayal edelim.

Evet hayal ediyorum huseyin topu artik versene hep kendin oynuyorsun diye bagiriyor , diger yandan zizic; graves salliyor , cuneyt salliyor , strickland salliyor su top bana ne zaman gelecek diye isyanlarda birinin 3 digerinin 2 asist ortalamasi ve mac basina 20 top kullaniyor strickland 14 sut olarak , 4'u top kaybi , diger 2 side serbest atis olarak kullaniyor hucumlarin bunu sadece stricland yapiyor digerlerini yazmadim bile.
Sunu herkez kabul etsin strickland 2'den bozma guard ve sutu seviyor zaten asist ortalamasindan da belli , ben hayalden cok kabus goruyorum. Eee hedef play-off'lara kalmaksa o zaman o kadar da karamsar degilim buyuk ihtimal kaliriz gibime geliyor , ulebte basari ise iste o gercekten hayal.(tabiki suanki kadroya bakarak konusuyorum)

Ali abi neye göre kime göre ? Neye dayanarak bunları söylüyorsun ? Strcikland Avrupa'dan gelse bunları der miydin ? Biz Strcikland iyidir derken onlarca bilgi sunuyoruz önünüze sizler bu adam kötüdür bu adam yetersizdir neye göre ?

Burak Barut' Alıntı:
Ali abi neye göre kime göre ? Neye dayanarak bunları söylüyorsun ? Strcikland Avrupa'dan gelse bunları der miydin ? Biz Strcikland iyidir derken onlarca bilgi sunuyoruz önünüze sizler bu adam kötüdür bu adam yetersizdir neye göre ?
alsana delil kume dusmus otesi varmi ? senin avrupada basarili olucagina dahil delilin ne daha onceden bir tecrubesi varda biz mi bilmiyoruz ?