Medical Park Sponsorluğu

MP olmazsa başka firma sponsor olur.Pegasusta istiyordu sanırım, halledilir bir şekilde.

Önemli olan kısa süre içinde çözülmesi.

Medical Park sponsorlukda zorluk çıkarıyor kız basketbol takımı yine sahipsiz kalacak diye haberler çıkmaya başladı. Ne oluyor acaba erkek takımına sponsor olacaklar derken hepten kaçıyorlar mı acaba? Malum Trabzonu da bıraktılar.

Medical Park G.Saray'dan desteğini çekiyor...

Medical Park Hastaneler Grubu, Galatasaray'ın erkek ve kadın basketbol takımları ile kadın voleybola sponsor olmaktan vazgeçiyor.

13:25 | 14 Eylül 2011

Medical Park G.Saraydan desteğini çekiyor...

Sarı-kırmızılı kulüpte kırmızı alarm verilmiş durumda.Galatasaray, amatör branşlarda büyük bir krizin içine düştü. Medical Park Hastaneler Grubu, erkek basketbola seneliği 6.5 milyon Euro'dan 4 yıllığına sponsor olacaktı. Yani toplamda 27 milyon Euro'luk destek gelecekti. Kadın basketbola ise senelik 2.2 milyon Euro'luk katkı yapacak olan grup, kadın voleybola da yıllık 3 milyon Euro'luk kaynak aktaracaktı.

Fakat tüm sponsorluklardan vazgeçilmek üzere. Bunun sebeplerinden biri ise “Galatasaray Futbol Takımı'nın sağlık heyetini Acıbadem doktorlarının oluşturması” Yılda 11.7 milyon Euro'luk geliri yanmak üzere olan sarı-kırmızılı yönetim ise Medical Park'ın sponsorluktan vazgeçmek üzere olması nedeniyle zor bir dönemden geçiyor.

ÇÖZÜM ARANIYOR

Sarı - kırmızılı kulüp bu duruma acil bir çözüm bulmaya çalışıyor. Galatasaray Basketbol Şubesi Sorumlusu Hakan Üstünberk konu ile ilgili olarak "Böyle bir durum var, arkadaşlarımız görüşmelerini sürdürüyor. Medical Park'tan yıllık ne kadar gelip gelmediğini tam bilmiyorum ancak dediğim gibi çalışmalar sürüyor. Gerekli olan şey yapılacak" dedi.

Kaynak:http://spor.milliyet.com.tr/medical...spor/spordetay/14.09.2011/1438439/default.htm

Sorunun bir an önce halledilmesini diliyorum..

Vallahi adamlar çok haksız değil tepkilerinde malesef ne gerek varmış Acıbadem'in sağlık heyeti çok mu fark yaratıyormuş da pişmiş aşa su katılmış anlamak mümkün değil şimdi ayıkla princin taşını

Bşrde şöyle bir haber var

alatasaray’ın tüm basketbol şubesine sponsor olması gündemde olan Medical Park ile görüşmelerin sonuçsuz kaldığı haberleri gündeme damgasını vurdu.

Sarı – Kırmızılıların kadın takımına sponsor olan ve erkek takım için de görüşülen Medical Park’ın futbol takımında Fatih Terim’in hayata soktuğu değişimin ardından moralinin bozulduğu ortaya çıkmıştı.

Uzayan görüşmelerin ardından bugün iki taraf arasındaki görüşmelerin sona erdiği ve Medical Park’ın sponsorluktan çekildiği haberi ortaya atıldı.

Sitemize konuşan Galatasaray’ın Pazarlama ve İletişim AŞ. Genel Müdürü Hakan Aydınol, “Geçen sefer de böyle haberler çıkmıştı. Ama böyle bir durum söz konusu değil. Biz Medical Park ile nasıl daha büyük bir anlaşma yapabiliriz bunun üzerinde duruyoruz. Farklı bir yapılanmanın toplantılarını yapıyoruz. Araya bayram, tatil girdi derken görüşmeler uzamış olabilir. Ancak bir sorun olduğu doğru değil” dedi.

- Basketdergisi.com özel haberidir.

MP adına görüşmeleri yürüten adam RTE ile birlikte Mısır Tunus Libya kafilesindeymiş. Gelecek hafta bu işe nokta konulur umarım. Bir doktor yüzünden sponsorluktan vezgeçeceklerse bu adamlarla yola çıkılamayacağını kanıtlarlar. Fatih Terim'e de edilecek bir iki kelam var aslında ama neyse.

Anlaşmaların nasıl olduğunu, içeriğini bilmiyorum ancak basketbol ve voleybolda sponsor olundu diye kulüp tüm sağlık hizmetlerini o kuruluştan alacak şeklinde bir zorunluluk olmaması lazım. O zaman astarı yüzünden pahalıya gelir. Karşılıklı diyalogla çözülebilecek bir sorunun bu noktaya gelmesi ilginç olmuş.

Öyle bir zorunluluk tabi ki olmaması lazım ama adamlar aynı anda üç takımımıza sponsor olmuşken ve erkek basket takımı için telafuz edilen rakamlar oldukça yüksekken öyle yada böyle ortada bir işbirliği varken Futbol şubesinde böyle bir değişikliğe tepki göstermeleri gayet doğal eninde sonunda ticari bir kuruluş işine gelmediğinde çeker gider eğer biz daha iyi bir sponsor bulamıyorsak (bulsa idik şimdiye kadar bulurduk) hassasiyetlerinin göz önünde bulundurmalıydık bence .

Eğer bu haberler doğruysa;
Sezonun başlamasına 15 gün kala iki tane doktor bir tane fizyoterapist için 11 milyon euroluk sponsorluk işinden çekilen bir firmayla işler ne kadar erken koparsa kardır diye düşünürüm. Böyle bir firma, benim eczanemden ilaç almadınız başka eczaneden aldınız'a benzer bir bahaneyle sene ortasında da bizi bırakıp gidebilirdi. O zaman herşey mahvolurdu. Şimdi en azından, 15 gün de olsa, bir vakit var.

Ayrıca kişisel fikrim bu vazgeçişin kesinlikle ve sadece FB'nin Acıbadem ile olan sözleşmesini iptal etmesiyle ilgili olduğudur. Futbol takımı, Terim falan hikaye bence...

Galatasaray erkek Basketbolu ve MP hastaneleri ortakligi su an icin baslamadan bitmis durumda.

Şamil Abi' nin twitter' dan alıntı. Yazık böyle saçma bir nedenden bilmem kaç milyon dolarlık sözleşmeyi iptal eden kuruma. Zaten kendileri ile yola çıkılmayacağı görülmüş oldu böylelikle. Umarım kulüp bu gereksizlerle bütün anlaşmaların feshini ister.

Şamil Abi başka bir sponsorluk görüşmesinin olmadığını, Eyüp Abi de bu sezon muhtemelen sponsorsuz devam edeceğimizi yazmış. 21 sene sonra final yapan, Euroleague' e katılmak için mücadele edecek, Türkiye' nin en yüksek seyirci ortalamasına oynayan takımını eğer bir sponsor bulamıyorsa bu yönetimin ve Galatasaraylı iş adamlarının ayıbıdır bence.

Pegasus falan anlaşmak lazım.Sponsorsuz olursak ilerde sıkıntılar yaşabiliriz.
Umarım sponsor bulunur ve sorunlar yaşamayız.

Umarım hedeflerde , maaş ödemede filan bir sıkıntı yaşamayız ama Medicalpark neyin nesi olduğu belli sezon içinde de yapabilirdi ama kötü oldu bu ben olsam yönetimin yerine acilen feshedip sözleşmeyi bütün branşlarda sponsorsuz devam ederdim ama oda zor işte .

Takım çok büyük paralara dönmüyor.Hatta benim bildiğim[yanılıyorsam düzeltin] Songaila-Lakovic-Shumpert'dan başka 500.000 euro'dan fazla yıllık paraya oynayan yok.Yani 1 yıllık orta düzey bi sponsorla tüm takım masraflarını karşılayabiliriz .2012'den sonrada kendimize daha kapsamlı bir sponsor bakarız.Telaş etmeye gerek yok bence...

Takım çok büyük paralara dönmüyor.Hatta benim bildiğim[yanılıyorsam düzeltin] Songaila-Lakovic-Shumpert'dan başka 500.000 euro'dan fazla yıllık paraya oynayan yok.Yani 1 yıllık orta düzey bi sponsorla tüm takım masraflarını karşılayabiliriz .2012'den sonrada kendimize daha kapsamlı bir sponsor bakarız.Telaş etmeye gerek yok bence...

Kaldı ki Songaila için söylenen rakam da 600 bin euro idi, yanılmıyorsam.

Fazla telaş yapacak bir durum yok, eğer MP gönülsüz ise, sürekli sıkıntı çıkaracaksa fazla da zorlamaya gerek yok. Bir şekilde bu seneyi idare ederiz. Kaldı ki 20M'luk bir takım da kurmadık. Bununla beraber ben yönetimin de MP'nin bu tavrı üzerine en azından bazı yoklamalar yaptığını, formül aradığını, geçici de olsa bir çözüm getireceğini düşünüyorum. Hiçbiri olmasa da sıkıntı olmaz, zira bu şube bana bu güveni veriyor.

Euroleague gruplarına kalırsak bence sponsor bulabiliriz.Hemde birçok firma kendi başvurur.Kritik olay gruplara kalmak.