Milan Gurovic

Re: 15 # Milan Gurovic

Dediğim gibi o zaman Koray hoca boşuna antrenörlük yapıyor.Tabii sizin ömrünüz antrenörlük yapmakla geçmişe benziyor.Keşke antrenörümüz siz olsaydınızda şu Guroviç'e o setleri çizip bizi şampiyon yapsaydınız.Şu guroviç'i sizden başka kullanacak adam yokmuş gibime geliyor.Sorun isteksizlik,set değil.Bunu seneye başka takıma gidince anlarsınız zaten.

Emrah Bakın' Alıntı:
Galiba bu lafların çoğu bana olmuş...
Hayatlarında basketbol oynamamış kişiler Gurovic'in top eline değmeden 20-30 sayı atmasını bekliyor, beklemeye devam etsin.
Kimileri de seti çocuk oyuncağı sanıyor...
2. periyodun büyük bölümü kenardaydı.
3. periyod GS'da ikinci nadiren üçüncü kişinin topu eline alır almaz potaya attığı bir maçtı.Bunu bir tek yapmayan Gurovic idi.Eline gelen bir-iki topta el üstü atmak yerine boş adama atmayı tercih etti.El üstü atıp kaçırsaydı yine yerden yere vurulacaktı onun için değişen birşey olmadı.
4. periyodun büyük bölümü zaten Murat Kaya - Erdemir arasında geçti tek organize set hücum yoktu(Zaten bu sene başından beri yok,savunmamız ve bireysel performans ile burdayız bu da TR ligine yetiyor). Ne yapsaydı? İyi günündeki Murat'ın elinden topları mı alsaydı.
Ben sizlere oynadığımız tüm hücumları söyleyim 1- Graves,Murat veya Atkins içeriye drive etsin.pozizyon bulursa atsın bulamazsa dışarı Polat,Hüseyin veya Gurovic'e çıkarsın.(Genelde takımlar Gurovic'i bildikleri için Hüseyin yada Polat'ı risk etmeyi tercih ediyor) 2-Cüneyt veya Graves dışarıdan kendine pozizyon yaratsın.3- İçeride Hüseyin teke tek oynasın...
Soruyorum hangi maçta hangi pozizyonda Gurovic topu aldığında bir perdeleme geldi veya bire bir oynasın diye bırakıldı.
Gurovic emekli olmak için geldi diyenlere, geçen sene maddi kriz içindeki iddasız Prokom da bunu yapardı.Oynadığı her takımda başarılı olmuş biri ama her takımda başta koçuna kendini kabul ettirmiş biri GS hariç.Ne yani bir anda tüm yetenekleri buhar olup uçtu mu bu adamın.
Ben birinci periyodta bu kadar etkili oynayan bir oyuncuyu kullanamayan başta takımın guardını ve koçunu (Koray hocayı beğensemde asla eleştirilmez değildir) eleştirmeyi tercih ederim.
Bu yazımda çok tepki alacak biliyorum.Dileğimi de tekrarlıyorum umarım Gurovic gider ve umarım Türkiyeden bir takıma gider bende onu yeniden keyifle izlemeye başlarım...
Bunu defalarca belirttim Gurovic Fitch gibi bir oyuncu değil topu eline alıp bire bir oynasın o tarz bir oyuncu değil.Gurovic sistem takımlarının oyuncusu akıcı setlerin finisherı.Bizim takımda akıcı set çok fazla yok daha çok maçlar dışarda gravesin içerde hüseyinin birebirlerine kalmış durumda.Gurovic şu an da niye verimsiz bunun bir diğer sebebide bu takımın point guardı organize bir guard değil set oynatabilecek guard değil daha çok hızlı hücum ikili oyun guardı.Atkins kötü oyuncu mu asla değil ama söylediğim vasıflarda bir oyuncu değil.hala topu elinde çok tutuyor topu o kadar elinde tutarsan set oynayamazsın son 3 saniye kala verirsin oyuncunun birinin eline canlı bombayı o da topu potaya sallar.Şu an ülkemizde set offense dediğimiz kavramı en iyi Efes Pilsen yapıyor.Makine gibi hücum ediyorlar.Bununda sebebi %40 Ergin Ataman %60 Kerem Tunçeri.

Evet Maalesef Kerem Tunçeri o öyle bir guard ki takımda ki bütün oyuncuları en doğru anlarda topla buluşturuyor.Bunun sebebide onun müthiş oyun zekası.Charles Smithi öyle bir kullanıyor ki.Milan Gurovic Kerem Tunçerinin Guard olduğu bir takımda oynasa her 2 maçtan birinde maç alır.Bunda Çok İddialıyım...

Bizim Bu oyun düzenimizle Charles Smith bize çok daha faydalı olur
Ama diğer tarafa bakacak olursanda Gurovic Şu an Charles Smithin yerine efeste olsa Oynadığı 2 maçtan birini tek başına alır

Serkan Dursun' Alıntı:
Dediğim gibi o zaman Koray hoca boşuna antrenörlük yapıyor.Tabii sizin ömrünüz antrenörlük yapmakla geçmişe benziyor.Keşke antrenörümüz siz olsaydınızda şu Guroviç'e o setleri çizip bizi şampiyon yapsaydınız.Şu guroviç'i sizden başka kullanacak adam yokmuş gibime geliyor.Sorun isteksizlik,set değil.Bunu seneye başka takıma gidince anlarsınız zaten.
Koray Hocanın koçluğu Gurovic'i oynatıp oynatamaması ile tek başına ölçülemez.Savunması,disiplini,hücumu ile bir bütün olarak ele alınır. Bu laf oyunlarını bırakalım konuyu da saçma sapan tartışmalara lütfen çekmeyelim...
Bu konuda sadece eleştiri yapılabilir ve bende bunu yapıyorum.
Ama görüyorumki Bu taraftara sokak basketbolcuları lazım Malik,Fitch gibi ve sokak basketbolu oynatan koçlar lazım.(KESİNLİKLE KORAY HOCAYI KASTETMİYORUM YANLIŞ ANLAŞILMASIN)Sistem oyuncuları değil...
Gurovic'e gelince umarım hemen gider,sezon sonunu beklemez gelecek seneye kalmadan ben değil ama siz gerçekleri görürsünüz nasıl olsa,bizde neden böyle oynamadı diye düşünüp durursunuz...
Gurovic'in nasıl istekli olmasını beklersinizki, takımın kariyer olarak açık ara önde oyuncusu ama sistem dışı, hiçbir saha içi oyunda yok.Boş kalsa da pas veren yok,takımın kağıt üzerinde en büyük yıldızı olacaksın ama maç boyunca 4-5 adet top ancak kullansın...

Serkan Dursun' Alıntı:

alakası yok..gurovic hayatı boyunca her zaman hazıra konan bi oyuncu olmuştur..bomboş kaldığı anda yazar şutunu..hiç bi zaman kendi şutunu kendi hazırlıyan bi oyuncu olamadı..o yüzden de daha iyi yerlere gelemedi..onuda yapsaydı şu an bizde değil NBA de idi zaten..seneye de hangi takıma giderse gitsin bu hücum sistemiyle bundan başka olmaz gurovic..hocanın insiyatifi bu sonuçta ister set çizer ister çizmez kendi bileceği iş..ama gözüken elde gurovic e uygun bi set yok..böyle olunca da bundan daha fazlasını beklemek zor gurovic için..

Yine Murat Özyer, artık oyun kurucu guard?ların eskisi kadar önemli olmadığını, senin gibi takım oyuncularının öne çıkması gerektiğini söylüyor. Buna ne dersin?
Oyun kurucular tabii önemlidir. Mesela benim de topu doğru zamanda, doğru yerde bana iletecek bir oyun kurucuya ihtiyacım var. Oyun kurucu takımın beynidir.

Milan Gurovicin Gs dergisindeki röportajında soruya verdiği yanıt.Daha öncede söylediğimiz gibi bu oyuncunun verimli kullanılması için oyun kurucu tarafından doğru yerde doğru zamanda topla buluşturulması gerekir bunun önemini daha öncede vurguladım çok önemli bir ayrıntı bu.

Milan Gurovic gibi oyuncuları doğru zamanda doğru yerde topla buluşturursun o da finisher olarak hücumu bitirir.Alıp cross over yapıp sayı atmasını bekleyemezsin.Bunu daha öncede söyledik

Sene başından beri hemen hemen her maça gidiyorum. Deplasman maçlarını büyük oranda izliyorum. Bu Gurovic beni memnun etmiyor arkadaş. Bana kazandırması gereken maçları kazandırmadı. Mücadele etmesi gereken yerlerde etmedi. Şut atması gereken yerlerde atmadı. Savunma yapması gereken yerlerde yapmadı. Ben gözümle gördüğüm Gurovic'e bakıyorum da bana hiçbir şey vermedi. Şimdi diğer başlıkta okuyorum da Gurovic sayı attı diye yine herkes çıkış yapmış. Ben memnun değilim arkadaş. Bana kupa kazandıracak bu adam. Yoksa neyleyim 30 sayıları ben. Ha o kapasitede mi tartışılır ama 1.2 milyon alıyorsa o kapasite olacak bu adam.

Can Akan' Alıntı:
Yine Murat Özyer, artık oyun kurucu guard?ların eskisi kadar önemli olmadığını, senin gibi takım oyuncularının öne çıkması gerektiğini söylüyor. Buna ne dersin?
Oyun kurucular tabii önemlidir. Mesela benim de topu doğru zamanda, doğru yerde bana iletecek bir oyun kurucuya ihtiyacım var. Oyun kurucu takımın beynidir.

Milan Gurovicin Gs dergisindeki röportajında soruya verdiği yanıt.Daha öncede söylediğimiz gibi bu oyuncunun verimli kullanılması için oyun kurucu tarafından doğru yerde doğru zamanda topla buluşturulması gerekir bunun önemini daha öncede vurguladım çok önemli bir ayrıntı bu.

Milan Gurovic gibi oyuncuları doğru zamanda doğru yerde topla buluşturursun o da finisher olarak hücumu bitirir.Alıp cross over yapıp sayı atmasını bekleyemezsin.Bunu daha öncede söyledik

Murat Kaya suan Gurovic'ten daha iyi sutor bu nasıl bitirici oyuncu.Cogu bos sutu kacırıyor.Erdemir miydi yoksa antalya macımıydı hatırlayamadım.4 tane 2'ye 1 3'e 1 hucumu bitiremedi.Hiç bir yönünü savunmayın bana su adamın.Devri kapanmıs belli ayakları gitmiyor.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Sene başından beri hemen hemen her maça gidiyorum. Deplasman maçlarını büyük oranda izliyorum. Bu Gurovic beni memnun etmiyor arkadaş. Bana kazandırması gereken maçları kazandırmadı. Mücadele etmesi gereken yerlerde etmedi. Şut atması gereken yerlerde atmadı. Savunma yapması gereken yerlerde yapmadı. Ben gözümle gördüğüm Gurovic'e bakıyorum da bana hiçbir şey vermedi. Şimdi diğer başlıkta okuyorum da Gurovic sayı attı diye yine herkes çıkış yapmış. Ben memnun değilim arkadaş. Bana kupa kazandıracak bu adam. Yoksa neyleyim 30 sayıları ben. Ha o kapasitede mi tartışılır ama 1.2 milyon alıyorsa o kapasite olacak bu adam.
Benide çok fazla memnun etmiyor bunu çok net söyleyebilirim
Ama ben hala olabileceğine inanıyorum.Hala Bu takımı sahiplenmesini bekliyorum.Belki Biraz Optimistic bir bakış açısı ama olacak inanıyorum.Çünkü biliyorum ki şampiyonluğun en önemli anahtarlarından biri Milan Gurovicin bu takımı sahiplenmesi...
ve inanıyorum bence olacak

gurovic benide mutlu etmiyor ama şöyle birşey var maç başlamadan gurovice eleştiriler başlıyor bu son oynadığımız 15 maçtan beri böyle iyide olsa kötüde olsa.....

ama burdakiler bugün kü rashidi görmez cüneyti sormaz polata bakmaz ama oraya şunu yazar ''gurovic 5 top kaybı yapar mı insan'' sadece bu görülür.....iyiki gurovic 24 sayı attı yoksa düşünezdik bu forumu belki nasıl attı diye dişlerini sıkan bile vardır...

özellikle murat bugün çok kötüydü mesela oda 5 top kaybı yaptı herhalde bazıları sadece guro yu takip ediyor...ben muratın erdemir karşısındaki oyununu mehmet yağmurun yenildiğimiz bjk ye yenildiğimiz maçtaki oyununa benzetiyorum...hani nerde kaldı istikrar her oyuncuya söylenmeli...

gurovic kötüdür doğru kariyerinin en kötü zamanıdır doğru ama biliyoruz ki bu sene bizde ve daha önümüzde çok maç var!!!!!!!

Yahu tamam bu mac bişey demiyoruz 24 sayı attı.Ama adam sezon basından beri 1 mac oynamıs.Bu aldıgı paraların hakkını verdigi anlamına gelmez.Ben sonuca bu acıdan bakarım.Benim gözümde 86 model bmw'den farkı yok.Argosu hurda.

Emek çalmayın ne demektir ya. Bu adam milyonları götürüyor, asıl o bizim emeğimizi çalmasın.

vedatözkul' Alıntı:
ya tolga şu adama şöyle bir maç oynamış demeyin emek çalmayın nerden baksan 9-10 maçı vardır...

Bunu inanarak söylediginize inanmıyorum.Sezon basından beri ya 2 yada 3 mac izlememişimdir.Hadi onları cıktım 4 mac iyiydi diyelim.Yine beklentimi karsılamaz.Mac kazandırdıgını zaten hatırlamıyorum.Varsa hatırlatın...Eee sezon bası Gurovic'ten beklentilerimiz bu muydu ? Sezon bası 2009 sampiyonu Gs diye baslıklar actık.Neden ? Yıldız oyuncular aldık.Daha erken ama su anki kadroyla işimiz cok zor.Eee en büyük parayı gurovic almıs.En büyük katkıyı o yapmamıs.Hatta hiç yapmamıs.Ben nesini savunurum bu Gurovic'in.Umarım beni yanıltır tüm forumdan da o zaman özrümü dilerim...Ama su an itibariyle gitse ohh be derim.

tek olumsuz yönleri takımın en iyi şutörü olan milan gurovic hala kullanamamaları.eline gelen üçlük bombardımanı yapınca top dönmüyor gurovic çok soğuyor.gs nin yaptığı rus ruleti...

ayrıca hüseyin kullandığı topların yarısını üçlük olarak kullanıyor.çok yanlış.. nejat sayman tbl.org

ayrıca kerem bey ben onu 1 maç diyen arkadaşın olayı sadece birmaç olarak görmemesi için söyledim..ben demedim ki gurovic her maç emek sarfetti ;) ;)

vedatözkul' Alıntı:
tek olumsuz yönleri takımın en iyi şutörü olan milan gurovic hala kullanamamaları.eline gelen üçlük bombardımanı yapınca top dönmüyor gurovic çok soğuyor.gs nin yaptığı rus ruleti...

ayrıca hüseyin kullandığı topların yarısını üçlük olarak kullanıyor.çok yanlış.. nejat sayman tbl.org

ayrıca kerem bey ben onu 1 maç diyen arkadaşın olayı sadece birmaç olarak görmemesi için söyledim..ben demedim ki gurovic her maç emek sarfetti ;) ;)

Mübagala ediyorum böyle kabul edin.Hırsız damgası vurmayın gece gece.

tolga ne bir oyuncu için birini kırmak isterim nede hırsız damgası vurmak...
söylediğimi istatisitk açıdan söyledim sana veya bir başkasına kastım olamaz yapmam...

vedatözkul' Alıntı:
ya tolga şu adama şöyle bir maç oynamış demeyin emek çalmayın nerden baksan 9-10 maçı vardır...

Galatasaray spor kulübü bu adama 1,2 milyon dolar veriyor.Yani 3-4 yerli oyuncunun aldığı parayı bizi kurtarsın diye Gurovic'e veriyoruz.Burda yanlış yok siz var desenizde doğrular bunlar.Eğer 30 maçta oynasa kupadaki erdemir maçında takım 5 kişiyle oynarken son 25 dakika gidip dipte saklambaç oynarsa oynadığı iyi 29 maçta bizim gözümüzde yatar.Burası Galatasaray.Eğer 33 yaşındaki Hüseyin sakat sakat savaşıyorsa oda adam olup savaşacak.İsterse bu saatten sonra Efes'e 30 sayı atsın.Erdemir maçında kişiliğini çok net şekilde gördük.

Dün F.Ülker maçını izleyen var mı içinizde bilmiyorum.İzleyen olduysa Giricek gibi bir yıldızın savunmada ve hücumda ne kadar aciz ve kötü oynadığını tabir yerindeyse döküldüğünü görmüştür.Tıpkı Efes maçında olduğu gibi.
Oysa Giricek de tıpkı Gurovic gibi bir Avrupa yıldızıdır.Ondan da daha büyük bir oyuncu olmakla beraber bu oyuncular bir sistem oyuncusudur.Hücumda bizden çok daha kötü bir "sistemi olan"!! (yani olmayan) bir takımda da yapabileceği bir iki maç 15-20'li sayılarda oynayıp diğer maçlarda yokları oynamaktır.
Bu iki oyuncu da Avrupa da hangi önemli takıma giderse gitsin çarkın önemli dişlileri olarak kendilerini gösterir.
Ama biz de haklıyız yıllardır tek sistem takımı olan Efes artık yok.Artık o eski "takımı oynatan" PG'ler ülkemize gelmiyor ve son yıllarda lokomotif Efes bile sistemsiz oynamaya yatkın ABD'liden geçilmiyor.Koçlarımız bir ABD'linin maçı kurtarmasına alışmış.Gelen ekol oyuncuları bu sistemsizlik de oynayan takımlara fazla geliyor.