Murat Özyer

• Konbuyu başlatan ahadana
  • Başlangıç tarihi
Ergin Ataman'la yaşadıklarından sonra Murat Özyer'in durumunda önümüzdeki günlerde bir değişiklik olabilir. En kötü ihtimal Başkan tarafından ciddi şekilde son kez uyarılacak. Burada yazılanlarda ciddi şekilde takip ediliyor bilginiz olsun. Lütfen makul ve mantıklı eleştirilerinizi yazmaya devam edin. Eleştiri sahipleri üstüne alınmasa bile dikkate alanlar var merak etmeyin.

Saygılar.

Abi milyon kere yazdık artık dikkate alıyorlarsa şu adamın görevine son versinler, geç bile kalındı.

Yine twitterdan sallamış adamcağız. Ne yapsın gücü ancak oraya yetiyor :)

Sanki geçen sene biz şampiyon olmadık,sanki bu sene hedef lig playoff finali nedir bu tutum Kleiza bizle anlaşıyorken adamı fenere bıraktın.Erceg boşa çıktı hamle yapmadın.Ataman zaten küskün karışmıyor yönetim susuyor.

Sanki geçen sene biz şampiyon olmadık,sanki bu sene hedef lig playoff finali nedir bu tutum Kleiza bizle anlaşıyorken adamı fenere bıraktın.Erceg boşa çıktı hamle yapmadın.Ataman zaten küskün karışmıyor yönetim susuyor.

Taraftar birlik değil abi.Twitter'dan hastag'a katılmayan adamlar burdan ozyere sallıyor.
Gelin birlik olalım tepki koyalım diyoruz yok.Erceg'de ne bekleniyor anlamıyorum Kadın baskette zellous'u alamadık bile.

Türkiye'de işi bilenler, bilgili olanlar, çalışkan insanlar, iş bitirme ve geliştirme yeteneğine sahip olanlar, ruhuyla bedeniyle çalışan insanlar her zaman dışlanmış ve hor görülmüştür. Kamu ya da özel sektörde iş dünyasının çalışan profiline baktığınızda yalakaların, şahsiyetsizlerin, bilgisizlerin acizlerin, eziklerin çapsızların sayısı hiç de azımsanacak sayıda değildir. Nasıl hakediyorsak öyle yönetiliriz. Bu en büyük organizasyondan en küçüğüne kadar böyledir Türkiye'de....!

En büyük endişem transfer değil,bir sabah uyandığımda Ergin ATAMAN'ın takımdan ayrılmış olduğunu öğrenmek.Çok değil bu şartlarda böyle bir haber duymam hafta sonu günü birlik bodruma gittim.Orda dostlar arasında duyumlarım beni hayli endişelendirdi.

En büyük endişem transfer değil,bir sabah uyandığımda Ergin ATAMAN'ın takımdan ayrılmış olduğunu öğrenmek.Çok değil bu şartlarda böyle bir haber duymam hafta sonu günü birlik bodruma gittim.Orda dostlar arasında duyumlarım beni hayli endişelendirdi.

Çok güzel haberler abi bunlar 11 agustos'taki maçta acilen ergin ataman lehine ve murat özyer denen basket dehası alehine yönetime pankart açmamız lazım basket maçlarını beklersek çok geç olacak.

Çok güzel haberler abi bunlar 11 agustos'taki maçta acilen ergin ataman lehine ve murat özyer denen basket dehası alehine yönetime pankart açmamız lazım basket maçlarını beklersek çok geç olacak.

Gerek yok sen ne yaparsan yap değişmiyor.11ağustosda hoca başta olurmu o bile muamma,yalnız bu sene çok güzel bir sezon olacak diğer takımlar için.Biz bu kadar karışıkken.

Yanlış anlamıyorsam Murat Özyer'in artık gitmesi lazım. Biz taraftar olarak bunun için ne yapabiliriz ? Ergin Ataman da giderse bu şube daha zor toparlar. Nasıl gönderebiliriz Murat Özyer'i ???

Özür dileyerek sormak istiyorum fakat merak ediyorum biz nasıl bu kadar karışık,karanlık bir konumdayız,benmi takip edemiyorum acaba!yoksa yüzeysel açıdan duyumlarımızımı paylaşıyoruz??ergin ataman zaten çok fazla transfer istemediki,bizim eksik bölgemiz şu anda çok net oda 4 numara ve o konudada mutlaka gereken takviye yapılacaktır,her bölgede alternatifli bir kadromuz var bizim en azından ben kişisel olarak buna inanıyorum ayrıca bize ne başkalarının yaptığı transferlerden !! oturmuş bir kadromuz var,takım kimyamız da oldukça fazla,bununla beraber tek firevimiz zorunlu olarak ndong'un aramızdan ayrılması oldu,ayrıca bu kadar kuvvetli idide murat özyerin lobisi neden jawai alındı? hatır gönül içinmi??kimse kusura bakmasın ben bilmem obradovic'i başkasının aldığı yabancıları,en iyi oyuncu seçimi Hocamızdadır...! biraz rahat olun arkadaşlar anlıyorum çıta yükseldi fakat hemen olumsuz seneryalora başlamayalım..ALLAHın izniyle hoca yine bizi başarılara götürecektir,adım kadar da eminim...

Türkiye'de işi bilenler, bilgili olanlar, çalışkan insanlar, iş bitirme ve geliştirme yeteneğine sahip olanlar, ruhuyla bedeniyle çalışan insanlar her zaman dışlanmış ve hor görülmüştür. Kamu ya da özel sektörde iş dünyasının çalışan profiline baktığınızda yalakaların, şahsiyetsizlerin, bilgisizlerin acizlerin, eziklerin çapsızların sayısı hiç de azımsanacak sayıda değildir. Nasıl hakediyorsak öyle yönetiliriz. Bu en büyük organizasyondan en küçüğüne kadar böyledir Türkiye'de....!

Çok güzel açıklamışsınız, umarım Galatasaray yöneticileri bu yazıyı görürde bir şeyleri değiştirirler bu kulüpte...

Geleneksel TÜBAD Turnuvası’nın bu sezon İstanbul’da düzenlenmesine karar verildi. Yıllardır Banvit’in desteği ile sürdürülen turnuva 13-15 Eylül tarihlerinde İstanbul’da oynanacak. Şampiyonaya yabancı bir takımın dışında Banvit, Anadolu Efes ve Galatasaray Liv Hospital katılacak.

Murat Özyer'in payının olduğu söyleniyor bu işte. Ntv Spor'da şimdi demişler.
Keşke daha güzel işler yapabilse..

Halen devam etmekte olduğu göreve geldiğinden bu yana birçok skandal ve basiretsizliğe imza atan (her olayı tekrar tekrar yazmaya gerek yok, kendisine göre sudan çıkmış ak kaşık olsada yapıp-yapamadıklarını çok iyi biliyoruz) Murat Özyer'in, twitter'da "gündeme dair-icraatin içinden" seslenişleriyle taraftara şirin gözükme çabaları da at gözlüklerini fırlatıp atan gerçek taraftarlar tarafından yenmemektedir. Kendi beceriksizliklerini, olaya müdahil rakiplerini suçlayarak örtbas etme çabası da politikayla ilgili berecerilerinin güzel bir göstergesidir. Vizyon yaratma çabası içerisindeki Galatasaray Basketbol Şubesinin, Murat Özyer gibi Nedim Karakaş'tan hallice bir vizyonsuzluğa sahip şahıs tarafından "koordine" edilmeye çalışılması başlı başına bir intihardır.

Daha önce Ülker'de Ergin Ataman'ın yardımcılığını yapmış olsa da kendisiyle tanışmam 2006-2007 yılında Galatasaray'ın başına geçmesiyle oldu. Bir sene önce Halil Üner'in yönetiminde son anda küme düşmekten kurtulduğumuzdan ötürü olacak ki, ilk geldiği sezon tatsız tutsuz bir basketbol oynuyor olmamıza rağmen ligi 4. sırada bitirmiş olmamıza, Fenerbahçe'den kendi sahamızda 30 sayı fark yememize rağmen,bizi gelecek yıllar için çok ümitvar etmişti.2007-2008 yılında ise sponsor desteğiyle ilk kez doğru dürüst bir takım kurulmaya başlanmış Hüseyin-Cüneyt gibi ilk kez kalbur üstü Türk oyuncuları kadromuza getirmişti ve ister istemez taraftar da heyecan oluşmaya başlamıştı. Öncelikle Avery ve Charles Gaines gelmişti ve elimizde fena bir bütçe olmamasına rağmen biz bu iki yabancıyla çıkmıştık Türkiye Kupası maçlarına. İlk maçta Beşiktaş karşılaşmasıydı sanırım ve farklı yenilmiştik. Kendisine de bu forumda "İstifa" topiğini açan ilk kişi oldum. O zaman sitedeki abilerimiz tarafından da baya tukaka edildim. O zaman istifa dememin sebebi saha içinde takımına hakim olamayan, yönetemeyen ve söz geçiremeyen biri olmasından ötürüydü. Oyuncu seçimleri ve transferleri %50 başarısızdı. Buna rağmen sitede çok desteklendi. O sene Avery gitti Dee geldi Owens geldi ve Uleb'de 4. gelmesine rağmen, Türkiye Liginde ilk turda elendik. Gene "İstifa" konusu açtım çünkü misyonunu tamamladığını, şube de bir hareketlilik gerektiğini bunu yaptığını ancak saha içinde ise kötü bir koç olduğunu düşündüm ve gene abilerimiz beni tukaka ettiler destek verilmesi gerektiğini söylediler. Daha sonra sene çok sağlam bir bütçeyle yola koyulduk.Zizic-Gurovic-Graves-Milojovic gibi önemli isimler geldi. Koç Özyer o zaman dillere pelesenk olacak bir taktik yerleştirdi dilimize. "4 numaradan oyun kuracağız." Kuramadı. ve sezon içinde yanılmıyorsam bir Beşiktaş maçı sonrası Fenerbahçe maçı öncesi istifa etti. Gidişine üzülmedim dersem yalan olur. Çünkü yıllardır bahsettiğimiz saha içindeki kötü yönetiminden ötürü değil saha dışı özellikle "lise" baskısından ötürü istifa etmesiydi bizleri üzen. Yerine başka bir liseli abimiz olan Koray Abimiz geldi batırdı, sonra Okan bey geldi mahvetti. Yani anlayacağınız gidenler geleni oldukça arattı. Bu sırada Özyer kötü koçluk kariyerine devam etti özellikle Türk Telekom'da.

Buraya kadar Özyer'in bizdeki koçluk kariyerini kısaca özetlemiş oldum.
Oktay Mahmudiyle canlanan Galatasaray Takımı ve taraftarı bir sene sonra büyük bir sürpriz bekliyor ve Mahmudi ve ekibiyle yollar ayrılıyor yerine Ataman ve ekibi getiriliyordu. İşte bu sıralarda Ataman'ın gelişinden çok Özyer'in şube direktörlüğüne atanması bir çok kişiyi şaşırtmıştır. Aslında ne yalan söyleyeyim saha içinde görev almayacağından ve taraftarla iletişiminin iyi olduğunu düşündüğümden ötürü baya sevindim.Çünkü taraftar ve yönetim-oyuncu arasındaki ilişkiyi iyi sağlayabileceğini düşünmüştüm. Aslında biraz şansız bir olayla göreve başladı. İlkan Karaman olayı patladı göreve gelir gelmez ve bu işin altından kalkamadı. Sadece onu suçlamak haksızlık elbette oyuncunun da büyük riyakarlığı var ancak yönetimsel olarak bizim tarafımızdan bakacak olursak en büyük hata Özyer'e aittir.Geçiştirildi. Yıllardır şube direktörlerimizin masaya yumruğunu vuramadığından şikayet ediyorduk taraftarında sesini iyi yansıtacağını inandığımız Özyer'e güvendik. O bizi gene yanılttı. Twitter'dan ilginç mesajlarıyla "cool" tavırlarıyla bizleri çileden çıkarttı. Ha bu sırada şunu da söyleyeyim kendisine yazılan çok terbiyesizce tweetlerin olduğunu da görmezden gelmeyelim. Galatasaray Yöneticisine fiilen bu şekilde yüzüne ağır hakaretler etmek kimseye yakışmaz. Karşıyaka maçlarında masaya gene yumruğunu vuramaması, o gün o salondan taraftarımızın çıkarılması ve 2 maç daha seyircisiz ceza yememizde ve buna engel olamamasında da büyük kabahati olduğunu düşünüyorum. Aslında 2 maç değil de 3 maç cezalandırıldığımızın kimse farkına varmadı sanırım. Whalen olayına hiç girmek dahi istemiyorum, basına yalan haberlerin verilmesi de cabası. Yazının başında da yazmıştım "saha içinde takımına sahip olamayan, söz geçiremeyen ve yönetemeyen" ne yazık ki saha dışında da aynıymış sayın koç.

Bizler onlardan çok büyük şeyler beklemedik sadece Galatasaray'ın hakkını sonuna kadar savunmasını bekledik. Gerektiğinde de bizlerden destek göreceğini bile bile o yumruğu masaya vuramadığın için,şube Direktörlüğünün hakkını tam olarak veremediğin için,şubede oyuncuların kazan kaldırmasına engel olamadığın için,taraftar-oyuncu-yönetim üçgenini sağlayamadığın için başarısızsınız. Gönül ister ki istifa edin ama ne yalan söyliyim korkuyorum ya gene gelen gideni aratırsa....

Karşıyaka maçındaki rezaletin tek suçlusu 3-5 tane kadınlı, kızlı, çocuklu gruba saldırmayı marifet sayan sözümona taraftar geçinenlerdir. Murat Bey'in hataları, eksikleri, zaafları olabilir ama sözünü ettiğiniz Karşıyaka maçı'nın en suçsuz adamlarındandır kendisi. En iyisi sorunları bir kişinin üzerine yıkmak yerine taraftar, yönetici, sporcu, klüp çalışanı, profesyoneli, amatörü kısaca topyekun sahiplenip öyle çözmeye çalışmak olmalı. Yoksa çok insan günah keçisi ilan edilir yollanır çok insan da gelip gideni aratır.

Abi sanırım Gsbasket'in derlediği bir haber yapılmıştı Karşıyaka maçından sonra diğer rakiplere verilen cezalarla ilgili. Benzer olaylarda rakiplerimizin aldığı cezaları tek tek araştırıp bulmuştu editörler. Böyle bir ortamda Galatasaray 3 maç ceza alıyorsa şube'nin başındaki adamı suçlarım elbette. Olayları onaylamamız mümkün değil ancak çifte standardın olduğu yerde masayı yumruğu vuramadığından ötürüdür suçlu.