Murat Özyer GS'ın basketbol koordinatörü. Kulüp basketbolu onun hükmüne bırakmış durumda. Kulüp verebileceği bütçeyi ona söylüyor kalan işleri onun organize etmesini bekliyor. Kulüp diyor ki basketbola yatırımımızı azaltıyoruz. Bunu anlıyorum. Peki Şube koordinatörü bunu diyebilir mi? Koordinatör'ün görevi yönetimin dediklerini kukumav kuşu gibi tekrarlamak mı?
Kardeşim yönetim sana verdiği parayı azaltır sen ne iş yapıyorsun orada? Maçlarda beleş istediğin yere oturmak saha kenarında gezmek mi sanıyorsun koordinatörlüğü? O bütçeyi arttırmak senin görevin. Gideceksin sponsor bulacaksın onlara projeni anlatacaksın ikna edeceksin beklediğin parayı anlatacaksın. Para artarsa başarı artar daha fazla tanınırsın diye belirteceksin. Misal OdeaBank diye bir bankanın olduğunu GS sayesinde öğrenmedi mi ülkedeki çoğu kimse? Vallahi billahi ben öyle bir banka olduğunu bilmiyordum. Ama bugün Avrupa biliyor o bankayı. Odea Bank ile ilişkiyi daha da artıracaksın. Sonra bu örneği diğer sponsor adayı oalbilecek firmalara anlatacaksın. Bunun için pazarlama departmanından bu işin uzmanı çocukları alacaksın yanına lansmanı beraber hazırlayacaksın. GS yönetimi bütçeyi ufaltır ama bu, GS'ın bütçeyi ufaltacağı anlamına gelmez. Yerine sponsorları koyacaksın. Basketbol için ürün çıkaracaksın Basketbol için forma sponsoru arayacaksın. Bunları yapamıyorsan başını sokacaksın kaba etine çekip gideceksin, yeirne bunu yapan biri gelecek. Yoksa başkana söyleyelim ben geçeyim oraya. Murat Özyer'in bu yaptığını rahatça daha ucuza yapabilirim (Şube Koordinatörlüğü yapacak yetim var demiyorum. M.Özyer'İn şu yaptığını yapacak yetim var diyorum)
Bunun dışında TBF'de GS'ın haklarını ne zaman koruyabilmiş Murat Özyer? Aziz Yıldırım bile adamın kaypaklığını gevşekliğini anlamış Kadın basket finalinde Murat Özyer'İ çekiyor "bak seni biliyorum işini iyi yapan(!) birisin YARIN BAŞKA YERLERDE DE ÇALIŞACAN işini yap ortalığı karıştırma" diyor
) Yani Aziz Yıldırım bu adamın çıkarcı biri olduğunu bildiğinden onu onun silahıyla vuruyor. -Bak sen benim istediğim gibi sakin dur GS'dan yarın kovulsan da sana bu camiada iş veririm- diyor resmen. Ve adam "sağolun başkanım" diyor
)
Çünkü sümsüklük dışında adamın olayı kendine iş kanalı açmak. Amiyane tabirle Yıllarca zaten Ülker'İn sırtında yaşayan sülüktü. TEk başarısı GSL mezunu olmak olan adam. Ama basketbol camiası böyledir hele 20 sene önce daha ufaktı. Camianın içinde gezersen ordan oraya geçiyordun. Mehmet Baturalp gibi fanatik bir FB'li bile düşünün senelerce GS'da hocalık yaptı. O ordan oraya o da ordan oraya geçti. Aynı yalakalığın farklı boyutudur bu süreç
GS başkanına Murat Özyer'in vasıfsızlığı anlatılmalı. Bugün Murat Özyer GS şubesinden ayrılsa inanın kimse eyvah koordinatör gitti ne yapacağız şimdi!! diye panik olmaz. Burçin'e misal çok kızmıştım. Şubeye neden bu adam alındı diye. Ama Allahı var adam gecesini gündüzüne katıyor çalışıyor birşeyler yapmak istiyor. Murat? Yahu kendine yumruk atana hesap sormadı. Kendi hakkını bırak, orada GS'yi temsil ediyor. Ne oldu o olay? Dava açtı mı? O zaman ilk gördüğümüzde ben de tokatlayayım onu. Gergin adamım ben stres attım derim. Sonra sarılırım ordan biriyle olayı kaparız.
GS'ı temsil eden adam GS'ı temsil ettiğinin farkında değil. İsveç'te yaşasa belki olabilecek adam ama Türkiye şartlarına göre değil cool yaşama gayretinde. TBF'ye cezalar için itiraz etmeye şort ve bisiklet ile giden adam
) Ben de günlük hayatta bisiklet sürüyorum o ayrı konu kurum temsili ayrı konu.
Bakın daha GS'a attığı kazıkları anlatmıyorum. Bİr ton kazığı var. Bunu da rapor halinde başkanın asistanına vereceğim. Başkan daha kolay anlayabilsin diye uzatılmamış konu başlıkları halinde de görmesini sağlayacağım. Murat Özyer dışında şubede bir ton da ne iş yaptığı belli olmayan adam var. Takım 15 kişi şubede çalışan 75 kişi
) Oyuncuları omuzlarda mı götürüyorlar antrenmana, basketbolcular ağır diye mi bu kadar personel var bilmiyorum.
Kadın basket şubesinde ufalma var diye 6 ay önceden karar alınıyor doğru. Işıl Nevriye vb oyuncular takım arayışına girecek bu da doğru. Peki bu arkadaş şubeye ek gelir kazandırmak için ne çalışma yapmış. KAderci zihniyet. Şube ufalıyor o gidecek bu gidecek
)
Aldığı para da Işıl'ın yıllık kazancından fazla. O zaman kafamda plan belli
Murat Özyer Gİtsin! Işıl kalsın! bu kadar basit.
Olmasa da olurduk!