Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Olması gereken Mustafa Cengiz'in sağlığını ve kulübü düşünerek başkanlığı bırakması ve seçime gitmesi.
Fatih Terim güçlü bir yönetim ile başkanlığa geçmeli ve yerine de Teknik direktör olarak Okan Buruk gelmeli.
Basketbol şubesine Hakan Üstünberk ya da Naci Cansun gibi güçlü biri yönetici getirip koçluğa da Ergin Ataman'ın geri getirilmesi.
Aynı durum diğer şubeler içinde olmalı.
Ütopik belki ama gönlümden geçenler...
 
Orda durun.
Dursun Özbek çok başka seviye idi.
Çektiğimiz ekonomik sıkıntıların müsebbiblerinden biridir.
Kimse onlardan daha rezil olamaz.
Saymaya kalkmayalım hiç...
Ben basketbol özelinde koşunacaksak eğer bu yönetimin D.Ö. yönetiminden çok daha başarısız ve rezil olduklarını düşünüyorum. Özhan Canaydın döneminden beri tüm başkanları canlı görüyorum Ünal Aysal dışında vizyonu geniş biri gelmedi. o da ayrı bir seviyeydi.
 
Olması gereken Mustafa Cengiz'in sağlığını ve kulübü düşünerek başkanlığı bırakması ve seçime gitmesi.
Fatih Terim güçlü bir yönetim ile başkanlığa geçmeli ve yerine de Teknik direktör olarak Okan Buruk gelmeli.
Basketbol şubesine Hakan Üstünberk ya da Naci Cansun gibi güçlü biri yönetici getirip koçluğa da Ergin Ataman'ın geri getirilmesi.
Aynı durum diğer şubeler içinde olmalı.
Ütopik belki ama gönlümden geçenler...
Fatih Terimin baskan olmasi demek.

Bir daha hocalik yapamaz etik olarak olmaz ,attan inip essege binmeye benzer.

Hoca iken yiyemezler ama baskan oldugunda bulanik suda aninda bogarlar.

Yinede idda ediyorum.Baskan birakmali yerine vizyonlu vede ayaklari yere basan biri lazim
Faruk Suren bence suan en uygunu.Liseli gurular susar,Vizyon sahibi,Baskanligi ondan iyi yapcak birikim tecrubesi olanda yok.

Fatih Hocaya gerek kalmadan gerekenleri konusup yada konusmayip veya konusturmayip bunlari bilincli sekilde yapip hakkimizi savunur.

Basketbol subesine bence,Lutfi aribogan getirilmeli.
 
Basketbol şubesinin ayaklanması için bana kalırsa genç bir başkan şart. Yaşını başını almış kişiler biraz daha günü kurtarmaya yönelik düşünüyor ve tüm ağırlığını futbola veriyorlar.
 
Mustafa Cengiz beceriksiz bir başkandır, özellikle amatör branşlara olan ilgisizliği, hepsini yük görmesi affedilecek gibi değildir.

Dursun Özbek ise diktatör olmaya çalışan, olamayınca iyice çirkinleşen sinsi bir haindi. Konu tartışmaya kapalıdır.
 
Mustafa Cengiz yönetiminin amatör şubelere yaklaşımının doğru olduğunu düşünüyorum. Düşünce doğru ama uygulama ( yada uygulayacak kişiler) yanlış seçildi.

Hedef neydi? Gelir/Gider dengesine göre gerçekçi bütçeler oluşturmak. Bunu gelecek sponsorlarla güçlendirmek. Sene başı bütçelerini aşmamak. Geçmişten gelen borçların kapanıp yeni borçların oluşmaması. Her sene biraz daha gelişerek devam etmek.

Eğri oturup doğru konuşalım bu dediklerinin bir çoğunu da yaptılar. 2 sene boyunca bütçe/başarı konusunda istikrarlı ve başarılı takımlar kuruldu. Maaşlarda gecikmeler oldu ama bir şekilde ödendi. Geçmişten gelen ve sürekli yasak olarak karşımıza çıkan borçların çoğu temizlendi.

Ama sponsor konusunda hep zayıf kalındı. Şube yönetim ve menajerinin iş bilmezlikleri sonucu o ileri adım hiç atılmadı.

Açıkçası iş bilen ve vizyonlu basketbol şubesi yöneticileri olsaydı o ileri adımı da atabilirdik.
Misal kadın takımı sponsorsuz bırakılmaz bu sene şampiyonluğun en iddialı takımlarından birisi olarak sezona başlayabilirdi.


Kısacası bu yönetim gider başkası gelir. Ama mevcut durumumuz da yapılması gerek bu yönetimin yaptığıdır. Aslında bu yönetim gelecek olanlara iyi ve kötü yönden çok güzel örnek oldu. Önemli olan onların yapamadıklarını yapıp hatalarını tekrar etmemek.
İşi bilen yöneticiler ve menajer ile yolu çıkıp sponsorlara bütçeleri desteklemek. Hiç bir zaman saçma sapan hayali bütçelerle yola çıkmamak. Ne olursa olsun alt yapıya büyük önem verip kendi sporcularını yetiştirmek
 
Galatasaray Basketbol menajeri Ömer Yalçınkaya’nın görevine son verilmesinden sonra düğüm çözüldü.
Sarı- Kırmızılılar bugün Ertuğrul Erdoğan(erkek) ve Efe Güven(kadın) ile sözleşme imzalıyor.
İdari memajerliğe ise Cem Civan’nın getirilmesi bekleniyor..

(via@SuleymanRodop)
 
Sizden kimse bir anda Anadolu Efes ya da Fb Beko olmanızı beklemiyor lâkin hiç olmazsa Türkiye’nin en büyük camiasının Banvit kadar, Karşıyaka kadar da basketbol aklı olsun bir zahmet. Yıllarca bu taraftara çok gördünüz bunu. Şu köhnemiş, günü kurtarmayı yeterli gören, “küçük olsun bizim olsun” zihniyetinden sıyrılmak gerekiyor artık.
 
-1 puan cezamiz icin basvuru ve itiraz olacakti. Olmadi anlasilan veya olumsuz oldu.
Su konu cok havada kaldi ve fazla gundem olmadi. Futbol gibi dusunup bir puani onemsiz mi gorduler acaba. Oysa basketbolda bir galibiyete esit yani futboldaki 3 puana denk geliyor bu ceza.
 
Olumsuz oldugu asikar cunku cok gecistirildi bu ceza. Kulubumuz sube gelirinin %40 belgeleyemedi bir turlu. Bahsi gecen rakam en fazla bir milyon dolar civari, hani oyle asiri bir butce de degil.
Bu ceza sanki yonetim - menajer cekismesi sonucu kaldi ustumuze.
 
Yazılacak en uygun yer burası herhalde. Ergin Ataman sonrası basketbolu çok az takip etmeye başladım. İsimlere takılmayın, Ergin hocaymış, İvkovicmiş, Reneses olsun farketmez. Zira 16-17 sezonu sonrası kepenkler kapatıldı. Ben de bir basketbolsever olarak ne kadrolardan ne hocalardan ne de vizyondan memnun kaldım. Koca Galatasaray 2M bütçeyi bile çok görüp küçülmeye hatta yok olmaya gidiyor. Ve afedersiniz “çöp” diye gördükleri Galatasaray. Türkiye’nin en büyük kulübü. Senin bu ismin geçtiği herhangi bir şubeyi çöp görme lüksün yok. Ben 3.5 senedir mevcut şartlara alışmadım, alışmak da istemiyorum. Bilen bilir yıllardır erkek basketbola yazardım çok aktif şekilde ama 3 yıldır çok nadir mesaj atıyorum o kısma. Daha çok Eurolig başlığına yazıyorum. Benim rakibim Fethiye , KSK, Tofaş falan değil, olmamalı da. O yüzden kim gelirse gelsin, ne yapsın etsin basketbol şubeyi toparlasın. Bahsi geçen paralar 30-40M değil, 3-5M civarı paralar. Umarım taraftar da en kısa sürede hak ettiği yerde görür Galatasaray’ı. Zira bu ülkenin aklı başında en akıllı basketbol taraftarı bu camia ve takımımızı tekrardan üst segmentte görmek en büyük hakkımız.
 

Üst