Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bjk'in istedigi adamlar aslinda tam bizlik..Carlos Aroyyo,Pops Bonsu vs.. Sanki Bjk euroleague icin takviye yapar gibi bir havada geziyor..Bizimde bu kalitede adamlari Top-16 oncesi kadroya dahil etmemiz gerekiyor. Tribunlerin Unal baskan bize Drogbayi getirden ote,Unal baskan bize 2 kaliteli winner oyuncu getir seklinde tezahurati cok yerinde olur su gunlerde..

carlos arroyo,4 guardın oldugu bir takım için yerinde hamle diyosun yani?saygılar...

4 numaraya şu an olabilecek en iyi transfer Motiejunas'dır. Ancak sadece Moti ile top 16 yı geçemeyiz. Fakat ligde 2 level atlarız direk. Top 8 düşünecek ise Moti'nin yanına Sonny Weems düşünülebilir.

Tabii bunların olabiletesi çok düşük ama hayal kuruyoruz işte.

Bence çok ezbere konuşuluyor. Transfer her zaman fayda etmez, zaten bence şu an transfer gereksiz. Hosley-Tolliver ikilisini de gördük sonuçta, Atkins i de!

Sürekli 5 numara deniyordu, bakıldığında evet reboundlar sıkıntılı ama rakip uzunları savunma ve uzunlardan sayı bulma konusunda hiç sıkıntımız yok. İçeriyi kapamak filan diyorsanız güler geçerim, Kazan maçında 3. çeyrek Lyday Zaza nın önünden güle oynaya turnikeler bıraktı mesela, o iş öyle tek kişiyle olacak iş değil. Zaten Euroleague i bilen oyuncu olsun diyor bazı kişiler ama Javtokas haricinde yazılan uzunların hiçbiri öyle tecrübeli oyuncular değiller. O da yaşlı ve takım içi dengeleri bozmaya, süre kısıtlamaya değmez.

4 numara da aynen böyle. Oktay hoca Shumpert ı 4 numarada oynattığı müddetçe uzun forvetlerin oyuna ve takıma ısınmaları malesef çok zor. Daha Cevher i bile monte edemedik takıma ki çok önemli bir oyuncu bana göre.

Asıl sıkıntı 1-2-3 pozisyonlarında, daha çok 2 ve 3. Gordon hariç yenilerden istenen performans gelmiyor, eldekilerin de zaafları belli. Önümüzdeki yıla kadar taşlar iyice oturur, boşluklar da daha iyi belli olur.

Top-16'da klubun genel hedefleri dogrultusunda nasil takviyeler yapilir bilinmez ama.. 3-4-5 numaraya 3 takviye gerektigi net gozukuyor.

3 takviye'nin de yapilma olasiliginin neredeyse yok oldugunu varsayarsak, buyuk ihtimalle 5 numaraya bir oyuncu alinip Top-16'da bir mucadeleye girisilecek ama sadece pota alti transferi Top-8 icin yetmez.

Gecende Akin Akingbala sesleri diye bir haber cikmisti medyada..Ben ilk basta burun kivirmistim daha once izlememe ragmen ama Nancy'de bu sene fb ile oynadiklari mactada gordum pota altini darmadagin etti..Ortada ne Oguz ne Vidmar ne de baskasi kaldi...Akingbala boyle oynayacaksa Furkan-Andric(!) 2'lisini tamamlar ve ozellikle Andric'e buyuk yardimlari dokunur...

4 numaraya su vadede Prokom'dan alinacak tek oyuncu var Moti.. Songalia-Moti degisikligi belki Top-16'da takima ekstra guc olabilir..

3 numara'da da bariz eksiklikler on planda.. Disaridan 3'luk yuzdesi iyi,eski Efes'li Antonio Granger tarzi skor yapabilen zor dakikalarda 2-3 ucluk atip macin seyrini degistirebilen bir oyuncuya da ihtiyac oldugu kesin.. Mert Shumpert euroleague'de 30'dakikayi kaldiramiyor...

Eger Top-16'ya katilmak ilk senemizde basarili asil hedef buydu diye bir yaklasim icindeyse klup yonetimi ve teknik heyet o zaman bu oyuncularla mucadele edip olasi yuksek muhtemel yenilgilerde tepki gostermemek en dogrusu..

Top-16'da klubun genel hedefleri dogrultusunda nasil takviyeler yapilir bilinmez ama.. 3-4-5 numaraya 3 takviye gerektigi net gozukuyor.

3 takviye'nin de yapilma olasiliginin neredeyse yok oldugunu varsayarsak, buyuk ihtimalle 5 numaraya bir oyuncu alinip Top-16'da bir mucadeleye girisilecek ama sadece pota alti transferi Top-8 icin yetmez.

Gecende Akin Akingbala sesleri diye bir haber cikmisti medyada..Ben ilk basta burun kivirmistim daha once izlememe ragmen ama Nancy'de bu sene fb ile oynadiklari mactada gordum pota altini darmadagin etti..Ortada ne Oguz ne Vidmar ne de baskasi kaldi...Akingbala boyle oynayacaksa Furkan-Andric(!) 2'lisini tamamlar ve ozellikle Andric'e buyuk yardimlari dokunur...

4 numaraya su vadede Prokom'dan alinacak tek oyuncu var Moti.. Songalia-Moti degisikligi belki Top-16'da takima ekstra guc olabilir..

3 numara'da da bariz eksiklikler on planda.. Disaridan 3'luk yuzdesi iyi,eski Efes'li Antonio Granger tarzi skor yapabilen zor dakikalarda 2-3 ucluk atip macin seyrini degistirebilen bir oyuncuya da ihtiyac oldugu kesin.. Mert Shumpert euroleague'de 30'dakikayi kaldiramiyor...

Eger Top-16'ya katilmak ilk senemizde basarili asil hedef buydu diye bir yaklasim icindeyse klup yonetimi ve teknik heyet o zaman bu oyuncularla mucadele edip olasi yuksek muhtemel yenilgilerde tepki gostermemek en dogrusu..
yazınızı beğendimi söylemekle birlikte transfer hamlelerinin sadece f16 için değil lig içinde gerekli olduğunu belirtmek isterim.söz konusu eksiklikler bizi ligdede sıkıntıya sokacaktır.

donatas motiejunas potansiyelli bir oyuncu songaila yerine alınması gerçekten mantıklı bir hareket olabilir...Shipp'inde durumu kritikmiş, bence 6. yabancı da 3 numaraya transfer yapılabilir. Ama gerek hakan üstünberk olsun gerekse de mahmuti her açıklamalarında tranfer yok diyorlar top16'da bu kadronun bir şey yapamayacağı açık ama ilk senemizde bunu da başarı görüp ilerisini düşünmüyorlar sanırım...

donatas motiejunas potansiyelli bir oyuncu songaila yerine alınması gerçekten mantıklı bir hareket olabilir...Shipp'inde durumu kritikmiş, bence 6. yabancı da 3 numaraya transfer yapılabilir. Ama gerek hakan üstünberk olsun gerekse de mahmuti her açıklamalarında tranfer yok diyorlar top16'da bu kadronun bir şey yapamayacağı açık ama ilk senemizde bunu da başarı görüp ilerisini düşünmüyorlar sanırım...

shipp'un durumu ile ilgili bilgi nedir tam olarak?

bu sene artık zor o işler ama dışarıya keith langford tarzı bi adam lazım penetre edip sayı bulacak takım dengelerinide bozmayacak bi adam 3 numara konusunda bence bi ihtiyaç yok shipp çok iyi bi oyuncu orayada yabancı almak yanlış olur kanımca göksenin gibi bi oyuncumuz varken bence kullanmamız lazım shipp'i dinlendirsin yeter bizim için 4 numarria çok kritik ikili oyun üzenden oynayan bi takımda 4 numaramız iyi şut sokamayınca malesef içeri kapanan takımları açamıyoruz songailadan istediğimizi alamadık seneye umarım takımda kalmaz çünkü yabancı sınırı önemli ligde oynamayacak bi adam almak bana çok mantıksız geliyor seneye ilkanında takıma döneceği düşünülürse nasıl bişey düşünür yöneticiler bilinmez ama savanovic gibi dışarıdan şut atabilen bi oyuncu bulmamız lazım 5 numarada ben pek bi sorun göremiyorum furkan sertac ve andric gayet iyi uzunlar bana göre takımın en önemli eksiği delici bi 2 numara

Benim anlamadigim nokta, sanki Euroleague'de bjk oynuyormus gibi transferler yapiliyor..Gundemde transfer haberlerinde Galatasaray MP'in 1.sirayi almasi gerekirken, bjk milangaz Aroyyo'larin pesinde..Mevcut kadroya guvenme statusunden cikarsak Top-16 ve otesinde ilerleriz.Bu aslina bakacak olursak Euroleague'de basari isteyen klupler acisindan da onemli..Mevcut kadromuzun cabasi ligde final oynamaya yetebilir ama Euroleague'e kalan son 16 takim arasindan siyrilmak icin yetmez..Eger basari Top-16'ya kalmak goruluyorsa o zaman da bence transfere hic gerek yok derim.

Seneye muhtemelen Shipp'in Turk yapilacagini dusunursek bence transfer mantiksiz degil. 2 tane transfere ihtiyacimiz var bir kisa az once onerdim ve bir tane uzun. Teknik ekibin nba'yi iyi takip etmesi lazim. Avrupa'da is yapabilecek uzunlar bosta kalacak gibi. Dilerim Akingbala gibi uzun lazim diye zorlama oyunculara kalmayiz. Daha iyi isimler getirebilirz eger transfer dusunuluyorsa. Bana gore bu sene Euroleague, lig'den onemli, sadece bu sene degil, umarim Euroleague'nin degismez kuluplerinden oluruz ve her sene katiliriz. Bu sene Euroleague'de basari prestij demek, ilgi cekmek, dikkatleri uzerine cekmek. Haftaya Olymija'yi maglup edip top 16 biletini almip, sansli bir kura cekmemiz en buyuk temenimiz. Ama bundan sonra kolay lokma olmayacagi icin 2 tane transfer sart. Oktay hoca dusunuyordur transferi. Dusunulmuyorsa da sonuna kadar destek, seneye eminim daha iyi kadro kurulacaktir, onun uzerine de seneye dusunuruz.

Shumpert sezon sonu ayrılıyor mu? Shipp Türk statüsünde oynaması için Shumpert'ın takımdan ayrılması gerke her takımda 1 tane devşirme oynayabiliyor en fazla diye biliyorum

Benim anlamadigim nokta, sanki Euroleague'de bjk oynuyormus gibi transferler yapiliyor..Gundemde transfer haberlerinde Galatasaray MP'in 1.sirayi almasi gerekirken, bjk milangaz Aroyyo'larin pesinde..Mevcut kadroya guvenme statusunden cikarsak Top-16 ve otesinde ilerleriz.Bu aslina bakacak olursak Euroleague'de basari isteyen klupler acisindan da onemli..Mevcut kadromuzun cabasi ligde final oynamaya yetebilir ama Euroleague'e kalan son 16 takim arasindan siyrilmak icin yetmez..Eger basari Top-16'ya kalmak goruluyorsa o zaman da bence transfere hic gerek yok derim.

Evet BJK Arroyo nun peşinde çünkü guard rotasyonları Jamon Gordon-Ender Aslan-Tutku Açık Jaka Lakovic değil Mehmet Yağmur-Can Akın dan oluşuyor. Kısalardan yeterince verim alamıyoruz ama şu dolulukta bir değişiklik yapılamaz, zaten süre dağılımı bile tam oturmadı takımda. Burada Songaila Cevher in süresinden çalıyor diiyen de var mesela. Bence Shumpert 4 numara oynayarak her ikisinden de çalıyor mesela.

Pops Mensah Bonsu nerelerde şuan bilen var mı? Beşiktaş için adı geçiyordu bir ara.

Banvit maçında parkede idi şimdi de İstanbulda takılıyordur bir yerlerde muhtemelen

Ayrıca BJK yönetiminin ve Ataman'ın hiç bir yere varamayacak orta ve uzun vadede zararları olacak kısa vadede bile başarı getirmeyecek abuk subuk ,takım kimyası,savunma gibi değişkenleri tamamen gözardı eden isme dayalı takım kurma stratejisi sadece kendi taraftarlarının değil başkalarınında gözünü boyuyor ya pes doğrusu.

Gelinen nokta şu biz EL'de Top-16 yapmak üzereyiz ama birçoğumuz hızını alamadı bu kadro ve hatta koç!!?? buralar için yetersiz noktasında BJK'liler herşey yolunda gidiyor Avrupa'da kupa gelebilir modunda ama hangi kupa burası önemli.

Ayrıca gelen başarılardan sonra yeni üyelerinde bir kısmının katkısı ile forum forum olmaktan çıkıp fantazi basket tadında gidiyor .Oyuncular gidiyor geliyor yenileri alınıyor.Şu an takımın başındaki staff'ın kafa yapısına "hadi top-16'ya çıktık şimdi hedef çeyrek final hangi kısa vadeli hamleler ile bunu elde ederiz" gibi bir düşünce ne kadar uygun? ADAM'lar basbas bağırıyor bizim en önemli hedefimiz bir sistem gelenek köklü bir yapı yaratmak kısa vadede ayrıca sportif başarı gelirse ne ala ama asıl hedef birşeyleri kalıcı hale getirmek.Kısa vade'de salt transfere dayalı başarılı olma denemeleirnin nasıl başarsız olduğunu bir de bizim deneyimlememize gerek de yok Türk Telekom örneği oracaktı duruyor kısa vadede başarı gelmediği gibi geldiğimiz noktada sıra takımı haline geldiler.

Ayrıca şu an bizim şubenin madde tablosunu biliyor değiliz.Gönderilmesi istenen oyuncuların sözleşme detaylarını biliyor değiliz.Getirilmesi istenen sözleşmeli oyuncuların sözleşme detaylarını muhtemelen maliyetlerini biliyor değiliz.TAbi evlenmedik ki boşanmak zor olsun..

Banvit maçında parkede idi şimdi de İstanbulda takılıyordur bir yerlerde muhtemelen

Ayrıca BJK yönetiminin ve Ataman'ın hiç bir yere varamayacak orta ve uzun vadede zararları olacak kısa vadede bile başarı getirmeyecek abuk subuk ,takım kimyası,savunma gibi değişkenleri tamamen gözardı eden isme dayalı takım kurma stratejisi sadece kendi taraftarlarının değil başkalarınında gözünü boyuyor ya pes doğrusu.

Gelinen nokta şu biz EL'de Top-16 yapmak üzereyiz ama birçoğumuz hızını alamadı bu kadro ve hatta koç!!?? buralar için yetersiz noktasında BJK'liler herşey yolunda gidiyor Avrupa'da kupa gelebilir modunda ama hangi kupa burası önemli.

Ayrıca gelen başarılardan sonra yeni üyelerinde bir kısmının katkısı ile forum forum olmaktan çıkıp fantazi basket tadında gidiyor .Oyuncular gidiyor geliyor yenileri alınıyor.Şu an takımın başındaki staff'ın kafa yapısına "hadi top-16'ya çıktık şimdi hedef çeyrek final hangi kısa vadeli hamleler ile bunu elde ederiz" gibi bir düşünce ne kadar uygun? ADAM'lar basbas bağırıyor bizim en önemli hedefimiz bir sistem gelenek köklü bir yapı yaratmak kısa vadede ayrıca sportif başarı gelirse ne ala ama asıl hedef birşeyleri kalıcı hale getirmek.Kısa vade'de salt transfere dayalı başarılı olma denemeleirnin nasıl başarsız olduğunu bir de bizim deneyimlememize gerek de yok Türk Telekom örneği oracaktı duruyor kısa vadede başarı gelmediği gibi geldiğimiz noktada sıra takımı haline geldiler.

Ayrıca şu an bizim şubenin madde tablosunu biliyor değiliz.Gönderilmesi istenen oyuncuların sözleşme detaylarını biliyor değiliz.Getirilmesi istenen sözleşmeli oyuncuların sözleşme detaylarını muhtemelen maliyetlerini biliyor değiliz.TAbi evlenmedik ki boşanmak zor olsun..

Patlamak için beni mi bekliyordunuz bilmiyorum ama sadece Mensah Bonsu'yu Beşiktaş aldı mı onu merak etmiştim :D Ayrıca takım büyük iş başardı şuana kadar ama pota altında sıkıntı yaşadığımız kesin bazı şeylerin erken farkına varmassak ilerde hayal kırıklığına uğrarız. Bunun Mensah Bonsu'nun gelip Beşiktaş'ı kurtarmasıyla da alakası yok. Sadece Avrupa'da da değil ligde de hedefleri olan bir takımız ama direk rakiplerimize karşı - ki bunu geçen sene finalde de yaşadık - sırf pota altı eksiklğimiz yüzünden elenirsek hepimiz üzülürüz. O yüzden pota altına bir transfer düşünülebilir bunun için de illa ki birinin gönderilmesine gerek yok. Pops Mensah Bonsu'yu Beşiktaş alsa ne olur almasa ne olur burda haklısınız ancak bize gelse pota altına hem sertlik hem de atletizm getirebilirdi bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...