V
Veysi Deniz Baskın
Misafir
Açıkçası seneye eğer Euroleague çapında bi kadro kuracaksak ve uzun rotasyonumuz buna benzer olacaksa Amerikalı ve birbiriyle iyi anlaşan bi guard ikilisi istiyorum ben. Washington - Jenkins harika ötesi olurdu mesela. Baktığımız zaman birbirleriyle süper anlaşabilecek bi ikili gibi duruyor. İkisi de ciddi skorer ama at takımı sırtına tarzı oyuncular değil ve ikisi de Avrupa basketboluna çok iyi uyum sağladılar artık. Ve 2si de müthiş karakterli ve hırslı adamlar. Bu 2 adamı sahada yanyana düşünemiyorum ben . Mükemmel olurlar bana göre. Bu 2 oyuncu gelince tabi ki Shipp ve Jerry otomatikman takımdan ayrılmak durumunda kalıyor. Guard rotasyonundaki 5liyi ise Darius , Jenkins , Tutku , Göksenin , Evren olarak düşünürsek ciddi anlamda dengeli ve savunmada çok zor açık veren bir rotasyon oluşur. Biraz zorlarsak Evren hariç hiç kimse 3 numara oynayamaz tek eksik bu gibi gözüküyor ama Shumpert ve Simas'ı 3te düşünürsek bu pek sorun olmaz gibi . Caner veya Haluk'tan biride takımda kalıp 2-3'e alternatif olur bence mükemmel bir şekilde. Böylece 7 oyuncumuzu 8 oyuncumuzu kullanmış oluruz ve uzun rotasyonuna giriş yaparız klan 2 yabancı hakkımız ile beraber. İlkan ve Andric'in kalacağını düşünürsek zaten 2 oyuncu hakkımız kalıyor. Ermal konusunda ciddi tereddütlerim var. Darius'lu bir takımda sanki daha atik ve potaya gidebilen ya da şutu olup alan açan ,rakibi üstüne çekebilen oyuncular daha faydalı olur gibi. Ama 2-3 cümle önce belirttiğim gibi Caner veya Haluk'tan ikisi de kalmazsa Ermal 5. uzun olarak tutulur takımda ve faydası da görülür. Diğer uzun tercihlerinden biri Türk olacağına göre o kontenjanı Cemal'e verirdim. Belki alan kapatıyor ama ikili oyunları fena oynamıyor artık ve de ciddi olarak ribaunda katkı verir ve savunmada da alan kapatır hareketli savunma denemelerimizde vereceğimiz açıklarda. Ve asıl önemli olan nokta gelecek yabancı 4 numara. Eğer bu takım böyle kurulursa bu pozisyona yapılacak yabancı transferi bizim kaderimizi tayin eder. Bence pota dibi oyuncusu almamalıyız ama tarzına göre sert bi oyuncu olmalı. Bi kere hücumda iç dış üreten bi oyuncu olmalı . Reyes tarzı bi adam yani dediğim tip. Ya da Roberts tarzı zorlasan 5 oynayabilecek bir adam. Aslında Haislip de ilginç bir kumar olabilir ama denenir mi tutar mı çok zor bi soru bu. Avrupa'da Darius - Jenkins - Preston - Haislip - Cemal beşi mükemmel bir 5 olur bana göre. Savunmada 3 numara hariç 4ü de standartın üstü savunmacılar farklı savunma avantajları olsa bile . 3 numaradaki oyuncularımız da öyle rezalet savunmacılar değiller bana göre . Bu takım çok hoşuma gitti şu an.
Darius- Tutku
Jenkins - Evren - Göksenin
Simas - Şampırt
Haislip - İlkan
Cemal - Andric
12. oyuncuyu opsiyonel bıraktım. İhtiyaca göre Ermal , Caner , Haluk'tan birini seçerdim. Ben olsam Haluk'a bench'te bi görev verip oyuncu + teknik heyette görevli yapar ve 13 kişilik rotasyon yapardım. Opsiyonel verdiğim bu hak böyle kullanılabilir ve Ermal takımda kalmış olur.
Ayrıca Shipp - Evren - Göksenin ile euroleague'e gidemeyiz malesef çünkü 3ü de skorer kimlikte değiller. İyi oyuncular ama bi yerde aynı beklentiye girilecek oyuncular ve birinin de bu topu o potadan içeri düzenli olarak sokması lazım. üzgünüm Shipp
Darius- Tutku
Jenkins - Evren - Göksenin
Simas - Şampırt
Haislip - İlkan
Cemal - Andric
12. oyuncuyu opsiyonel bıraktım. İhtiyaca göre Ermal , Caner , Haluk'tan birini seçerdim. Ben olsam Haluk'a bench'te bi görev verip oyuncu + teknik heyette görevli yapar ve 13 kişilik rotasyon yapardım. Opsiyonel verdiğim bu hak böyle kullanılabilir ve Ermal takımda kalmış olur.
Ayrıca Shipp - Evren - Göksenin ile euroleague'e gidemeyiz malesef çünkü 3ü de skorer kimlikte değiller. İyi oyuncular ama bi yerde aynı beklentiye girilecek oyuncular ve birinin de bu topu o potadan içeri düzenli olarak sokması lazım. üzgünüm Shipp