Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Açıkçası seneye eğer Euroleague çapında bi kadro kuracaksak ve uzun rotasyonumuz buna benzer olacaksa Amerikalı ve birbiriyle iyi anlaşan bi guard ikilisi istiyorum ben. Washington - Jenkins harika ötesi olurdu mesela. Baktığımız zaman birbirleriyle süper anlaşabilecek bi ikili gibi duruyor. İkisi de ciddi skorer ama at takımı sırtına tarzı oyuncular değil ve ikisi de Avrupa basketboluna çok iyi uyum sağladılar artık. Ve 2si de müthiş karakterli ve hırslı adamlar. Bu 2 adamı sahada yanyana düşünemiyorum ben . Mükemmel olurlar bana göre. Bu 2 oyuncu gelince tabi ki Shipp ve Jerry otomatikman takımdan ayrılmak durumunda kalıyor. Guard rotasyonundaki 5liyi ise Darius , Jenkins , Tutku , Göksenin , Evren olarak düşünürsek ciddi anlamda dengeli ve savunmada çok zor açık veren bir rotasyon oluşur. Biraz zorlarsak Evren hariç hiç kimse 3 numara oynayamaz tek eksik bu gibi gözüküyor ama Shumpert ve Simas'ı 3te düşünürsek bu pek sorun olmaz gibi . Caner veya Haluk'tan biride takımda kalıp 2-3'e alternatif olur bence mükemmel bir şekilde. Böylece 7 oyuncumuzu 8 oyuncumuzu kullanmış oluruz ve uzun rotasyonuna giriş yaparız klan 2 yabancı hakkımız ile beraber. İlkan ve Andric'in kalacağını düşünürsek zaten 2 oyuncu hakkımız kalıyor. Ermal konusunda ciddi tereddütlerim var. Darius'lu bir takımda sanki daha atik ve potaya gidebilen ya da şutu olup alan açan ,rakibi üstüne çekebilen oyuncular daha faydalı olur gibi. Ama 2-3 cümle önce belirttiğim gibi Caner veya Haluk'tan ikisi de kalmazsa Ermal 5. uzun olarak tutulur takımda ve faydası da görülür. Diğer uzun tercihlerinden biri Türk olacağına göre o kontenjanı Cemal'e verirdim. Belki alan kapatıyor ama ikili oyunları fena oynamıyor artık ve de ciddi olarak ribaunda katkı verir ve savunmada da alan kapatır hareketli savunma denemelerimizde vereceğimiz açıklarda. Ve asıl önemli olan nokta gelecek yabancı 4 numara. Eğer bu takım böyle kurulursa bu pozisyona yapılacak yabancı transferi bizim kaderimizi tayin eder. Bence pota dibi oyuncusu almamalıyız ama tarzına göre sert bi oyuncu olmalı. Bi kere hücumda iç dış üreten bi oyuncu olmalı . Reyes tarzı bi adam yani dediğim tip. Ya da Roberts tarzı zorlasan 5 oynayabilecek bir adam. Aslında Haislip de ilginç bir kumar olabilir ama denenir mi tutar mı çok zor bi soru bu. Avrupa'da Darius - Jenkins - Preston - Haislip - Cemal beşi mükemmel bir 5 olur bana göre. Savunmada 3 numara hariç 4ü de standartın üstü savunmacılar farklı savunma avantajları olsa bile . 3 numaradaki oyuncularımız da öyle rezalet savunmacılar değiller bana göre . Bu takım çok hoşuma gitti şu an.
Darius- Tutku
Jenkins - Evren - Göksenin
Simas - Şampırt
Haislip - İlkan
Cemal - Andric
12. oyuncuyu opsiyonel bıraktım. İhtiyaca göre Ermal , Caner , Haluk'tan birini seçerdim. Ben olsam Haluk'a bench'te bi görev verip oyuncu + teknik heyette görevli yapar ve 13 kişilik rotasyon yapardım. Opsiyonel verdiğim bu hak böyle kullanılabilir ve Ermal takımda kalmış olur.
Ayrıca Shipp - Evren - Göksenin ile euroleague'e gidemeyiz malesef çünkü 3ü de skorer kimlikte değiller. İyi oyuncular ama bi yerde aynı beklentiye girilecek oyuncular ve birinin de bu topu o potadan içeri düzenli olarak sokması lazım. üzgünüm Shipp :(

Hayal kurmak güzel elbet ama ben önümüzdeki sene 3 yada en fazla 4 transfer yapacağımızı düşünüyorum.

Yoksa takımı baştan kuracaksak vay halimize. Atıyorum bir maç Shipp oynamasın da, yardım savunması ve ribaundlar nasıl aksıyor görelim. Bu sistemi belirlemiş ve sistem içinde çok faydalı olan oyuncuları neden göndermek isteriz taraftar olarak anlamıyorum.

Ayrıca Ermal gibi sırtı dönük oyunu olan oyuncu Avrupa'da çok az sayıda var. Onu göndermek de yine bana göre intiharımız olur, Pick'n Roll yapmaktan başımız döner vallahi...

Ben Cemal'in de Litvanya'da gayet iyi süre buluyorken diğer takımlar tarafından büyük tepkilerle karşılacağı Türkiye'ye dönmeyeceğini düşünüyorum. Herkes sanki İlkan gibi, Cemal de kesin bizdeymiş gibi yazmış.

Biliyorum önümüzdeki yaz burada ne isimler uçar, biri Gasol der, biri Ersan filan...

Ama yıllardır takımı bozmayın diye ağlıyorduk tabiri caizse, takım gibi takımımız var, kendimiz bozmaya çalışıyoruz. Bu da benim garibime gidiyor açıkçası.

Önümüzdeki sene Tutku, Shipp, Caner, Evren, Shumpert, İlkan, Ermal, Andric (yani 8 oyuncu+3 genç) bu takımda mutlaka olur. İsteyenle iddaaya da girelim şimdiden :)

Bu durumda maksimum 4 transfer yaparız, 3 yabancı, 1 yerli. Bilgiler Oktay Hoca'dan :D

Darius-Tutku
Jenkins-Evren-Göksenin
Simas-Şampırt
Wright-İlkan
Cemal-Andric-Ermal

Deniz Baskın'ın yorumlarına katılmamak elde değil sadece ben Haislip yerine Wright'ın düşünülüp Ermal'in de takımda tutulması gerektiğine inanıyorum. Bu da benim takımım olsun :)

Gazanfer dediklerine katılıyorum. Takımda kalacaklar hemen hemen dediğin gibi olacak. Ermal konusunda dediklerim sie benim gördüğüm izlenimin sonucu. Hocanın sezon başından beri en çok sinirlendiği 2 oyuncu Rancik ve Ermal. Bir türlü istediğini yapmıyorlar. Kendi alışkanlıkalrının dışına bir türlü çıkamıyorlar. Ki bunalrın arasında misal ermal'in 4de 4 ile başlayıp 12 sayı attığı bir maç ta var. Bu yüzden iyi bir alternatifi bulunduğu an Ermal gönderilecekler arasında olur diye düşünüyorum. Olursa ben demedimmi diyecek değilim. Olmazsa da önem taşımaz benim için. Zİra Ermal'i seviyorum takıma vediği hırs dışında benchden de enerjisini sahaya veren saha dışında da terini resmen akıtan bir oyuncu Ermal.
Sonuçta takımdan gidecekelr konusunda net isimler var artı elimizde. Ama bunları bugünden konuşmak pek hayır getirmez takımımıza. Bende bir an agza geldim yazdım bunları. Ama önümüzde zorlu 8 maç ardından playofflar var. Sezonu bitirelim zaten doya doya bunları konuşuruz. Gazanfer'in de dediği gibi Gasol'u da getiren olur hatta artık Avrupada oynamak istiyor diyip Kobe'yi getirende :)) Şimdilik tadını çıkartalım. Elimizdeki takım bu ve allahı var, hepsi son kalorisini bile salona atıyor.

Oyuncu öneren arkadaşlar yanlış anlamasın, zevkle okuyorum önerilen isimleri. Böylelikle bende isim öğrenmiş oluyorum...

Herkes istediği kadroyu yazmış.Daha durun yahu 2 ay var sezonun bitmesine.Biraz sabırlı olun. :)

Benim seneye iki temel isteğim var.Sözleşmesi bitiyor mu bilmiyorum ama Sinan Güler'in Evren yerine alınması ve Shumpert'ın ilk 5'deki yerine sözleşmesi biten Ramunas Siskauskas'ın alınması[tabi bunlar euroleague'e katılcağımızı varsayarsak olur].Bu ikisini gerçekten çok istiyorum.Sinan gibisi zor bulunur gerçekten.

Formu inişte değilde çıkışta olan oyuncular bulmalıyız. İsime bakıp aldanmayalım haislip gibi ismi olan ama formu inişte basketbolcular yanlış transferler olur. ne olursa olsun formda oyuncular getirmeliyiz.

Açıkçası seneye eğer Euroleague çapında bi kadro kuracaksak ve uzun rotasyonumuz buna benzer olacaksa Amerikalı ve birbiriyle iyi anlaşan bi guard ikilisi istiyorum ben. Washington - Jenkins harika ötesi olurdu mesela. Baktığımız zaman birbirleriyle süper anlaşabilecek bi ikili gibi duruyor. İkisi de ciddi skorer ama at takımı sırtına tarzı oyuncular değil ve ikisi de Avrupa basketboluna çok iyi uyum sağladılar artık. Ve 2si de müthiş karakterli ve hırslı adamlar. Bu 2 adamı sahada yanyana düşünemiyorum ben . Mükemmel olurlar bana göre. Bu 2 oyuncu gelince tabi ki Shipp ve Jerry otomatikman takımdan ayrılmak durumunda kalıyor. Guard rotasyonundaki 5liyi ise Darius , Jenkins , Tutku , Göksenin , Evren olarak düşünürsek ciddi anlamda dengeli ve savunmada çok zor açık veren bir rotasyon oluşur. Biraz zorlarsak Evren hariç hiç kimse 3 numara oynayamaz tek eksik bu gibi gözüküyor ama Shumpert ve Simas'ı 3te düşünürsek bu pek sorun olmaz gibi . Caner veya Haluk'tan biride takımda kalıp 2-3'e alternatif olur bence mükemmel bir şekilde. Böylece 7 oyuncumuzu 8 oyuncumuzu kullanmış oluruz ve uzun rotasyonuna giriş yaparız klan 2 yabancı hakkımız ile beraber. İlkan ve Andric'in kalacağını düşünürsek zaten 2 oyuncu hakkımız kalıyor. Ermal konusunda ciddi tereddütlerim var. Darius'lu bir takımda sanki daha atik ve potaya gidebilen ya da şutu olup alan açan ,rakibi üstüne çekebilen oyuncular daha faydalı olur gibi. Ama 2-3 cümle önce belirttiğim gibi Caner veya Haluk'tan ikisi de kalmazsa Ermal 5. uzun olarak tutulur takımda ve faydası da görülür. Diğer uzun tercihlerinden biri Türk olacağına göre o kontenjanı Cemal'e verirdim. Belki alan kapatıyor ama ikili oyunları fena oynamıyor artık ve de ciddi olarak ribaunda katkı verir ve savunmada da alan kapatır hareketli savunma denemelerimizde vereceğimiz açıklarda. Ve asıl önemli olan nokta gelecek yabancı 4 numara. Eğer bu takım böyle kurulursa bu pozisyona yapılacak yabancı transferi bizim kaderimizi tayin eder. Bence pota dibi oyuncusu almamalıyız ama tarzına göre sert bi oyuncu olmalı. Bi kere hücumda iç dış üreten bi oyuncu olmalı . Reyes tarzı bi adam yani dediğim tip. Ya da Roberts tarzı zorlasan 5 oynayabilecek bir adam. Aslında Haislip de ilginç bir kumar olabilir ama denenir mi tutar mı çok zor bi soru bu. Avrupa'da Darius - Jenkins - Preston - Haislip - Cemal beşi mükemmel bir 5 olur bana göre. Savunmada 3 numara hariç 4ü de standartın üstü savunmacılar farklı savunma avantajları olsa bile . 3 numaradaki oyuncularımız da öyle rezalet savunmacılar değiller bana göre . Bu takım çok hoşuma gitti şu an.
Darius- Tutku
Jenkins - Evren - Göksenin
Simas - Şampırt
Haislip - İlkan
Cemal - Andric
12. oyuncuyu opsiyonel bıraktım. İhtiyaca göre Ermal , Caner , Haluk'tan birini seçerdim. Ben olsam Haluk'a bench'te bi görev verip oyuncu + teknik heyette görevli yapar ve 13 kişilik rotasyon yapardım. Opsiyonel verdiğim bu hak böyle kullanılabilir ve Ermal takımda kalmış olur.
Ayrıca Shipp - Evren - Göksenin ile euroleague'e gidemeyiz malesef çünkü 3ü de skorer kimlikte değiller. İyi oyuncular ama bi yerde aynı beklentiye girilecek oyuncular ve birinin de bu topu o potadan içeri düzenli olarak sokması lazım. üzgünüm Shipp :(

açıkcası bu kadroya 12. olarak Ermal'i yazarsak
Evren 2-3
Shumpert 3-4
olabildiği için
3 kulvar için alternatifli bir kadro oluyor...

ama Caner konusunda da pek gönderilsin demeye içim el vermiyor...
kaldı ki bana kalacak gibide geliyor keza Shipp de öyle...
Cemal yerinede 1 yabancı pota altı alırız diye düşünüyorum...

Valla iyi hoş diyorsunuz ben de seviyorum Ermal'i , Caner'i , Shipp'i yanlış anlaşılmasın. Ama açık bir şey var Shipp- Evren - Göksenin rotasyonundan oluşan 2 numara rotasyonu ile euroleague hedefine ulaşabiliriz. Bu bir ihtimaldir. Ama elemeyi geçsek bile fazlası olmaz bunu basketbolu , özellikle Euroligi biraz bilen biri bile söyler rahat rahat. Shipp tam olarak Thornton tarzı bir adam . Pis işleri yapar , tersten ribaunda girer , olmadık ribaundlar alıp kolay basket bularak hücumu rahatlatır bunlar güzel şeyler. Ama bunları Thornton yaparken Siena'da McIntyre gibi Sato gibi adamlarla yapıyordu. Yine Efes'te Boki ile Rakocevic ile yapıyor çünkü ona kalan iş bu ve bu skorerlerin yükünü bu işleri onların üzerinden alarak yapıyor. Şutu da girdiği zaman Thornton müthiş göze batar maçta zaten. Ama girmese bile problem olmaz bu yanındaki skorerler yüzünden. Bizde ise baktığımızda Shipp bu tarz bi adam , Evren bu tarz bir adam ve Göksenin de bu tarz bi adam olma yolunda ilerliyor. Efes gibi bi sürü yabancı alıp o anki keyfe göre ligde oynatma gibi saçma düşünen bi koçumuz olmadığı için biz taş çatlasa 5 yabancıyla oynarız Euroleague'de. Bu yüzden Shipp fazlalık olma durumuna düşer otomatikman. Çünkü bu işleri Shipp'e verdiğimizde yabancı hakkımızı Shipp'le kullanmış olacağımız için skoreri Türk bulmak zorunda kalacağız ve bildiğimiz üzere Türkiye'de skorer 2 numara yok. Milli takımda bile Ömer ile Sinan oynuyor ve boş üçlükler ve boş koridordan turnikeler hariç ''ver topu eline'' tarzı bi skorerleri yok. Bu şu an Türkiye'de problem yaratmıyor çünkü Olin ve Banvit hariç Türkiye'de rakibin işleyen düzenine çomak sokacak bir kadro yok. Yüksek bütçeli takımlardan Efes ve Fülker bile basit hücum stratejileriyle maçına göre gaz savunmalarını birleştirip yüksek maliyetli oyuncularının birebir yetenekleriyle ayakta duruyorlar. Ve Eurolegue kalitesine sahip olmasa bile Euroleague standartında oynamaya çalışan bir Olin bunları paramparça etmeye yaklaşabiliyor. Sonuç olarak bizim farkımız ligde sistemi olan 3 takımdan biri olmamız. Diğer 2 takım olan Olin ve Banvit'ten daha kaliteliyiz ve bu yüzden ligde iyi gidiyoruz. Ama euroleaguede bu şekilde sistemi olan koçlar ve sistemler bolca var ve bi fark yaratmak için bir şekilde 2 numarada oynayan skoreri sistem içinde eritmeliyiz. Bunu yapamazsak her maç sıkışırız. Bu oyuncu da biraz bu işe meyilli olmalı tabii ki. Bu yüzden hep Julius Jenkins diyorum ısrarla. Gel dünyayı yakıyım senin için aslanım. Formamın arkasına ismini yazdırmayan Aziz'in bebesi olsun :)
Şimdiden bunları konuşmama konusuna ise kesinlikle katılmıyorum. Yıllardır pozisyon başına 10 oyuncuyu konuşuyoruz burda ve bu senaryoları , varsayımları bol bol üretip ufkumuzu geniş tutmalıyız biraz. Bıkmalıyız bence Luke Jackson , Pops Mansah Bonsu , Courtney Sims , Jankunas ve diğer GsBasket efsanelerinden. Okul defterlerimde derslerden çok şu 4 oyuncunun ismi geçti okul hayatımın son 3 senesinde :)

Deniz söylediklerin mantıklı ama şunuda hatırlamakta fayda var bizim için hala geçerli "mantıklı" hedef iyi bir yarı final serisi...
Bantvit geçen sene yarı final oynayıp EL ön elemesi hakkı kaandı...
diyelimki bizde kazandık o hakkı ve turu geçtik direk hedefimiz F4 falan olmayacak zaten...
o hedef değil, hayal olur ancak...
ilk turda 3 galibiyet almak bizim için iyi olur...
tabi farazi konuşuyoruz henüz çok uzun bir yol var önümüzde...
bunun yanında bu sene Uleb'i alamamamızın sebebi kadromuzun kötü değil, eksik olması...
ideal bir uzun rotasyonu en az 5 oyuncuyla olmalıyken bizde sadece 3 uzun var bunu atlamamak lazım...
ve bu 3 uzundan birisi 33 yaşında birisi 31 yaşında...

2 numaraya gelirsekte Shipp'in, Bornova'da oynayan halini hatırlayan var mı bilmiyoru ama tam senin tabir ettiğin tarz bir 2 numaraydı ve ligin 2. sayı kralı olmuştu Bornova'yı da play offlara taşımıştı...
Okty Hoca o Shipp'i bu hale getirdiyse demek ki o tarz bir 2 numara istemiyor demektir...
olaya burdan da bakmak lazım...
evet Fitch tarzı oyuncular tarftarı heyecanlandıran oyuncular bizde taraftar olarak bu tarz bir oyuncunun boşluğunu doldurmak istiyoruz ama oyun planımız buna müsait değilse zorlamak facia olabilir...
Hosley hikayesini hepimiz hatırlıyoruz sanırım...:)

ben mesela Evren'in de kafasının henüz rahat olmadığını düşünüyorum...
bu sezon kiralık oynuyor Evren ve takımda tutulmayacağı bir daha Trabzon gibi alt sıralarda bir takıma gidebilme durumunun korkusunu yaşıyor sanki...
evet hatayı kendisi yaptı ama kesinlikle kafasının rahat olması lazım eğer sene sonu uzun bir kontrat yapılırsa ben Ömer Onan seviyesine çıkabilecek bir potansiyeli olduğu kanısındayım...

ben transfer konusunda Gazanfer'e katılıyorum 3 yabancı(PG-PF-C) + İlkan yapıp fazlada macera aramamamız gerekir...

neyse şimdi bunları düşünmekten ziyade mevcut durumun keyfini sürmek lazım...

Foruma yeni kayıt oldum,öncelikle herkese merhabalar.İlk yorumumu bu bölüme yazacağım ve yazmadan önce de biraz araştırma yaptım gerçekten güzel bir platform.Yorumlar çok kaliteli,basketbolu gerçekten bilen üyelerden kurulu,Galatasaray aşıkları ile dolu,seviyeli tartışmaları olan bir sayfa.Burada olmaktan memnuniyet duyacağım. Tabiki umarım beni de aranıza kabul edersiniz.

Konu ile ilgili düşüncelerime gelince,bence yerli kadromuzu aynen korumalıyız,bir tek pota altına Kerem Gönlüm transferi yapılmalı ki zaten İlkan Karaman da gelecek sene parçalı forma altında olcak.Tutku,Evren,Caner,Haluk,Mert,İlkan,Gönlüm,Ermal 8lisi ile gayet iyi bir yerli kadromuz olacaktır.Hatta Haluğu oyuncu menajer olarakta görevlendirebiliriz. Göksenin,Melih ve Sertaç gibi genç oyuncularımız da daha tecrübeleri olmaları ve süre bulmaları için kiralanılabilir 1.lig ya da 2.ligin kalbur üstü takımlarına.
Yabancı oyunculara gelince Shipp ve Luksa kesinlikle kalmalı bence.Çünkü Shipp gibi bir oyuncuyu kolay kolay bulamayız.Hem müthiş savunması var hem ribauntlarda etkili bir oyuncu.Ayrıca bence skorer de bir oyuncu,özellikle 2 sayıık atışlarda çok yüksek yüzdeli atışlar kullanabilen bir oyuncu,yeter ki onu topla birleştirebilelim ve ona göre bir sistem kıllanalım,maç başına en az 10-15 civarı bir sayı atacktır muhakkak bunalr yapılırsa. Luksa'ya gelince gerçekten müthiş bir potansiyeli var.Ayakları çok çabuk,ikili oyunları müthiş oynayan,ilk geldiği zamana göre şu anda müthiş bir bitirci,basketbolu zekasıyla oynayabilen gelecek vaadeden bir oyuncu.Sadece faül ve ribaunt sorunu var onu da Oktay Hoca ile eminim ki kapatacaktır ki kapatırsa Avrupa'nın sayılı uzunları arasına girecektir.Serbest atışlarını da ilk geldiği zaman göre düzeltti diyebiliriz.
Geriye üç yabancı hakkımız kalıyor.Bunların 2si bana göre ligimizde var.Tutku'ya yardımcı olacak hem genç,hem skorer hem asist özelliği fazla olan bu sene karşıyaka forması altında Avrupa'da da mücadele eden Hoolstoon guard pozisyonu için düşünülebilir.İzmir'deki maçlarda hem bize hem de Fener'e büyük darbeler vurmuştu,bence düşünülebilecek bir oyuncu.Gelirse Oktay Mahmuti ile müthiş bir gelecek hazırlayabilir kendine.Diğer oyuncu da yine ligimizde oynayan,bildiğim kadarıyla genç,skorer özelliği olan,savunması yıpratıcı olan ve en önemlisi de ribaunt konusunda çok etkili olan yine Karşıyaka'da oynayan pota altı oyuncusu Smith...O da gelirse Oktay Hoca ile kendini daha da geliştirir.
Kalan son yabancı hakkımızı da belki çok zor ama getirirsek müthiş bir iş başarırız,şu anda eli düzgün,bence İspanya'nın hatta Avrupa'nın dahi en iyi skorerlerinden biri olan Joycee Carroll olabilir.Gerçekten müthiş bir oyuncu,alırsak müthiş bir iş başarmış oluruz.

Genel olarak kadromu yazacak olursam;

Hoolston-Tutku-(Evren)
Shipp-Evren-Caner(Caroll)
Caroll-Mert-Haluk(Caner)
Gönlüm-Smith-(Haluk-Mert)
Ermal-Luksa

Böyle bir kadro ile lig şampiyonluğu bence hiçte zor değil,eğer uleb'e katılacak olursak finalin hatta şampiyonluğun en büyük adayı oluruz.Euroleague'de ise birşey diyemem ama en kötü bu sene Efes'in ve Fenerbahçe'nin yaptığını yaparız...

Çok uzun bir yazı oldu ilk günden,bir hatam olmuş ise affola...

Foruma yeni kayıt oldum,öncelikle herkese merhabalar.İlk yorumumu bu bölüme yazacağım ve yazmadan önce de biraz araştırma yaptım gerçekten güzel bir platform.Yorumlar çok kaliteli,basketbolu gerçekten bilen üyelerden kurulu,Galatasaray aşıkları ile dolu,seviyeli tartışmaları olan bir sayfa.Burada olmaktan memnuniyet duyacağım. Tabiki umarım beni de aranıza kabul edersiniz.

Konu ile ilgili düşüncelerime gelince,bence yerli kadromuzu aynen korumalıyız,bir tek pota altına Kerem Gönlüm transferi yapılmalı ki zaten İlkan Karaman da gelecek sene parçalı forma altında olcak.Tutku,Evren,Caner,Haluk,Mert,İlkan,Gönlüm,Ermal 8lisi ile gayet iyi bir yerli kadromuz olacaktır.Hatta Haluğu oyuncu menajer olarakta görevlendirebiliriz. Göksenin,Melih ve Sertaç gibi genç oyuncularımız da daha tecrübeleri olmaları ve süre bulmaları için kiralanılabilir 1.lig ya da 2.ligin kalbur üstü takımlarına.
Yabancı oyunculara gelince Shipp ve Luksa kesinlikle kalmalı bence.Çünkü Shipp gibi bir oyuncuyu kolay kolay bulamayız.Hem müthiş savunması var hem ribauntlarda etkili bir oyuncu.Ayrıca bence skorer de bir oyuncu,özellikle 2 sayıık atışlarda çok yüksek yüzdeli atışlar kullanabilen bir oyuncu,yeter ki onu topla birleştirebilelim ve ona göre bir sistem kıllanalım,maç başına en az 10-15 civarı bir sayı atacktır muhakkak bunalr yapılırsa. Luksa'ya gelince gerçekten müthiş bir potansiyeli var.Ayakları çok çabuk,ikili oyunları müthiş oynayan,ilk geldiği zamana göre şu anda müthiş bir bitirci,basketbolu zekasıyla oynayabilen gelecek vaadeden bir oyuncu.Sadece faül ve ribaunt sorunu var onu da Oktay Hoca ile eminim ki kapatacaktır ki kapatırsa Avrupa'nın sayılı uzunları arasına girecektir.Serbest atışlarını da ilk geldiği zaman göre düzeltti diyebiliriz.
Geriye üç yabancı hakkımız kalıyor.Bunların 2si bana göre ligimizde var.Tutku'ya yardımcı olacak hem genç,hem skorer hem asist özelliği fazla olan bu sene karşıyaka forması altında Avrupa'da da mücadele eden Hoolstoon guard pozisyonu için düşünülebilir.İzmir'deki maçlarda hem bize hem de Fener'e büyük darbeler vurmuştu,bence düşünülebilecek bir oyuncu.Gelirse Oktay Mahmuti ile müthiş bir gelecek hazırlayabilir kendine.Diğer oyuncu da yine ligimizde oynayan,bildiğim kadarıyla genç,skorer özelliği olan,savunması yıpratıcı olan ve en önemlisi de ribaunt konusunda çok etkili olan yine Karşıyaka'da oynayan pota altı oyuncusu Smith...O da gelirse Oktay Hoca ile kendini daha da geliştirir.
Kalan son yabancı hakkımızı da belki çok zor ama getirirsek müthiş bir iş başarırız,şu anda eli düzgün,bence İspanya'nın hatta Avrupa'nın dahi en iyi skorerlerinden biri olan Joycee Carroll olabilir.Gerçekten müthiş bir oyuncu,alırsak müthiş bir iş başarmış oluruz.

Genel olarak kadromu yazacak olursam;

Hoolston-Tutku-(Evren)
Shipp-Evren-Caner(Caroll)
Caroll-Mert-Haluk(Caner)
Gönlüm-Smith-(Haluk-Mert)
Ermal-Luksa

Böyle bir kadro ile lig şampiyonluğu bence hiçte zor değil,eğer uleb'e katılacak olursak finalin hatta şampiyonluğun en büyük adayı oluruz.Euroleague'de ise birşey diyemem ama en kötü bu sene Efes'in ve Fenerbahçe'nin yaptığını yaparız...

Çok uzun bir yazı oldu ilk günden,bir hatam olmuş ise affola...

Hoolston ve smith Galatasaray da oynayacak oyuncular değil. helede eurolegue de oynamak isteyen bir takımda

Deniz kısa rotasyonunda skorer bir oyuncuya evet ihtiyaç var ama bunun için Shipp'in gönderilmesine gerek yok. Shipp gerçekten çok değerli bir oyuncu, kaçırırsak gerçekten çok üzülürüz arkasından.

İş Türk oyuncu transferine bakıyor.

Tutku'nun yanına Kerem T.-Ender gibi Türk bir guard alabilirsek SG-SF-PF yabancı transferleri ile gayet iyi bir kadromuz olur.

Tutku-Ender*
Shipp-Evren-Caner
M.Shumpert-Jasaitis*
Jankunas*-İlkan
Andric-Ermal

Kerem Gönlüm yada Cemal gibi bir Türk uzun alabilirsek de PG-SG-SF transferleri ile yine gayet dengeli bir kadromuz olur.

Tutku-Darius*
Shipp-Evren-Caner
J.Carroll*-Jasaitis*
K.Gönlüm-M.Shumpert-İlkan
Andric-Ermal

Bana 2.yazdığım kadro daha iyi gibi geliyor açıkçası ama ikisi de olabilir.

tutku -k.tunceri
shipp-darius-evren
simas-shumpert-caner
ilkan-k.gönlüm
ermal-andriç-macvan

göksenin,sertaç ve melih kiralanabilir.macvan eurolig hedefini yakalarsak imkansız değil,bu kadro bence çok orantılı ve birbirini tamamlayacak düzeyde olur.

nando de colo
halperin
kerem gönlüm
matt nielsen
zoran erceg
javtokas
marco popovic(efesten gittiğinden beri efes tepe taklak)
kelly mccarty
bojan bogdanovic
seneye bütçe ne olacak blmiyorum ama eurolig hedefleniyorsa yukarıdaki isimler imkansız değil bence...

nando de colo
halperin
kerem gönlüm
matt nielsen
zoran erceg
javtokas
marco popovic(efesten gittiğinden beri efes tepe taklak)
kelly mccarty
bojan bogdanovic
seneye bütçe ne olacak blmiyorum ama eurolig hedefleniyorsa yukarıdaki isimler imkansız değil bence...

ancak türk telekom gibi bir sponsorla saydığınız isimler alınabilir.
mevcut bütçemizle en fazla popoviçi alabiliriz.

valla öneri bizden alması onlardan:)kerem ve matt nielsen aynı anda alınırsa çok iyi olur..ikisi birbirini yedekler ve nando de colo..sonuçta böyle kaliteli isimler alınmalı ki shumpert'in türk vatandaşlığına geçmesi bir anlam kazansın..
popovic-nando-shumpert-kerem-javtokas böyle bir ilk beş pekala kurulabilir..tutku-ship-evren-ermal-cenk akyol-matt nielsen

Yazdığınız kadro 6 yeni oyuncu var ki hepsi de maliyeti çok yüksek isimler.

Mesela Matt Nielsen Oly'den ne kadar alıyor biliyor musunuz? Bizim 2-3 oyuncumuzun toplamının aldığı maaştan fazla. Yine Nando De Colo'yu Valencia bırakmaz. Zoran Erceg Oly'nin ilk 5 oyuncusu, Halperin de yine rotasyonda görev alıyor.

Yazdığınız isimler çok uçuk olmuş gerçekten. Şu transferleri yapsak 2 sene tepeye oynayıp, bu adamların gittiği 3. sene kümede kalmaya çalışırız.

Marcelinho Huertas,Keith Langford,Joel Freeland ve Chuck Eidson dörtlüsü hayalimdeki adamlar.1 tanesini bile birgün bu takımda görsem daha başka bişey istemem :D Tabi birde gerçekler var bu adamlar şuanda imkansız.Kerem Gönlüm ve Darius'un alınmasını istiyorum ben ilk aşamada,sonrasında bir 3 numara,Jasaitis olabilir 1 tane de pota altına dominant bir uzun istiyorum.

Tutku-Darius
Shipp-Evren-Caner
Simas-Shumpert(Caner)
Kerem-İlkan(Shumpert)
Andriç-Ermal-Benjamin Eze

Eze dışında başka biride olabilir şuanda aklıma birisi gelmedi :)

takımından ayrılmak isteyip de ayrılmayan oyuncu duymadım ben..takımı bırakmak istemez gibi birşey yok..yeterki oyuncu istesin ve sonunda kulübüyle de anlaşılır..halperin öyle rotasyonda olan oyuncu değil..aldığı süreler çok kısıtlı..sonuçta bahsettiğimiz oyuncular navarro-diamantinis-teodosic-spanoulis-lorbek-prigioni değil ki uçuk olsun..onlar uçuksa elit listenin zirvesindeki oyuncular ne olacak?hele bir bütçe belli olsun,seneye hangi kulvarda oynayacağımız belli olsun yine konuşuruz..yanılmıyorsam bu sene spansor değişecek..

Transfer döneminde bizim yerli oyuncu olarak ilk önceliğimiz kesinlikle Sinan Güler olmalı.Bir Sinan çok şeyi değiştirir takımda.Kenardan savunma sertliği getirir hücumda ekstra sayılar kazandırır ve tribünü daha da maçın içine çeker yaptığı hareketlerle.Sinan Güler ilk önceliğimiz olmalı Haziran ayında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...