Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Madem takım önerileri yapılmaya başlanmış bende kafamdaki takımı yazıyım :)

Kerem Tunçeri(Omar Cook)-Tutku-Açık
Josh Shipp-Evren Büker-Caner Topaloğlu
Simas-Jasaitis-Mert Shumpert-Haluk Yıldırım(13.oyuncu)
Kerem Gönlüm-Ermal Kuqo-İlkan Karaman
Cemal Nalga-Luksa Andric-Sertaç Şanlı

Sertaç ve İlkan'ı 25dk oynayabilecekleri takımlara kiralamalıyız bence tabi bu takımı kurarsak. 4 numaraya dış şutörde alınabilir ekstra olarak aklıma oyuncu gelmedi bize uygun :) zaten 3 yabancı oluyo bu kadroda Omar Cook eklenirse 4 oluyo.

Deniz kısa rotasyonunda skorer bir oyuncuya evet ihtiyaç var ama bunun için Shipp'in gönderilmesine gerek yok. Shipp gerçekten çok değerli bir oyuncu, kaçırırsak gerçekten çok üzülürüz arkasından.

İş Türk oyuncu transferine bakıyor.

Tutku'nun yanına Kerem T.-Ender gibi Türk bir guard alabilirsek SG-SF-PF yabancı transferleri ile gayet iyi bir kadromuz olur.

Tutku-Ender*
Shipp-Evren-Caner
M.Shumpert-Jasaitis*
Jankunas*-İlkan
Andric-Ermal

Kerem Gönlüm yada Cemal gibi bir Türk uzun alabilirsek de PG-SG-SF transferleri ile yine gayet dengeli bir kadromuz olur.

Tutku-Darius*
Shipp-Evren-Caner
J.Carroll*-Jasaitis*
K.Gönlüm-M.Shumpert-İlkan
Andric-Ermal

Bana 2.yazdığım kadro daha iyi gibi geliyor açıkçası ama ikisi de olabilir.

İlk takımla çok zor savunuruz pota altını ama seneye de Uleb Cupta takılacaksak o zaman bu kadro çok iyi götürür işi. Ama Euroleague'de yerler bu potaaltımızı. Tecrübesiz İlkan , standartın altında sertliğe sahip Jankunas ve Ermal ile oynarsak bütün savunma işi Andric'e kalır ve biliyorsun ona çalınan her faulde bu sene bile sıkıntıya giriyoruz .
İkinci takımın daha dengeli olur EuroLeague için bana göre. Ama bu Carroll denen adam seneye bize zor düşer gibi geliyor. Ciddi anlamda çok etkileyici bir skorer. Aslında ilk kurduğun takımda Carroll olsa acaip bir hücum takımı oluruz ama o da düzeni çöpe atmak demek.
Baya düşündüm Shipp'li bi takım yapmayı ve başardım sanırım.
Darius- Tutku
Jenkins- Shipp - Evren
Mert - Carroll
Kerem - İlkan
Andric - Cemal - Ermal
Pozisyonlardaki oyuncu sıralamasını kafama göre yaptım ve bu 5 çıktı. Andric ve Kerem gibi rahat switch yapabilecek 2 hareketli uzunla oynadığınız zaman hareketli savunmayı çılgın yaparız ve Darius , Jenkins ikilisi ile acaip baskıcı bir ön alan savunmamız olur. Carroll'ı bilerek benche yazdım çünkü benchte Tutku'nun yaratıcılığıyla bulacağımız sayılar hariç pek üretken bir oyuncu yok ve Carroll bu açığı kapatır gibime geliyor. Gerektiğinde Jenkins'i çıkarıp Shipp'i alıp daha ribaundçu bir takım oluruz ya da Mert yerine Carroll oynadığı zamanlar daha birebire dönük bir hücum takımı oluruz . Maliyetine göre baya opsiyonel bir kadro oldu gibi. Bu karoyla ilgili de yorum bekliyorum. Sanırım Gazanfer'le bi şekilde ortak bi kadro çıkartacağız gibi :)

Tam olarak hatırlamıyorum, Kerem başlığı açarken neyi amaçladı ama bir durumdan rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum.

Son günlerde gelecek sezonun kadrosu oluşturuluyor, heyecan güzeldir ama bu şu anda ter akıtan oyuncularımıza haksızlık gibi geliyor bana. Bu sezon onların gösterdiği üstün başarım sayesinde ligde finalden hatta şampiyonluktan, EL´de ön eleme oynanma hakkını elde etmekten söz ediyoruz.

Yanlış anlaşılmasın; demiyorum ki sezon sonu hiçbir oyuncumuzla yollarımızı ayırmayalım, seneye de aynı kadroyla devam edelim... Hele bir sezona nokta koyalım, o zaman takımı mercek altına alır, gitmesi gerekenler hakkında düşüncelerimizi paylaşırız.

3 yabancı transfer edeceğimize göre 3 iyi yabancı bulmalıyız. Üst düzey bir guard şart. İyi bir şutör 2 veya 3 numaraya alınmalı. Son olarak olmazsa olmaz olan çok iyi bir 4 numara.

Tam olarak hatırlamıyorum, Kerem başlığı açarken neyi amaçladı ama bir durumdan rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum.

Son günlerde gelecek sezonun kadrosu oluşturuluyor, heyecan güzeldir ama bu şu anda ter akıtan oyuncularımıza haksızlık gibi geliyor bana. Bu sezon onların gösterdiği üstün başarım sayesinde ligde finalden hatta şampiyonluktan, EL´de ön eleme oynanma hakkını elde etmekten söz ediyoruz.

Yanlış anlaşılmasın; demiyorum ki sezon sonu hiçbir oyuncumuzla yollarımızı ayırmayalım, seneye de aynı kadroyla devam edelim... Hele bir sezona nokta koyalım, o zaman takımı mercek altına alır, gitmesi gerekenler hakkında düşüncelerimizi paylaşırız.

Onur kardeş haklısın ama işte bizdeki de hep özlem duyduğumuz olan eurolegue kadrosu heyacanı :)

Hoolston ve smith Galatasaray da oynayacak oyuncular değil. helede eurolegue de oynamak isteyen bir takımda

Bence gayet iyi oyuncular hem gençler hem de müthiş potansiyelleri var,denemekten bir zara geleceğini sanımıyorum,eğer gerçekten bu iki transferden fayda sağlarsak ki ben oktay hoca ile bunun mümkün olacağını düşünüyorum,Avrupa çapında bir guard ve atletik 4 numaramız olur...

Ki bu oyuncular bizim maçlarda,efes ve fenere karşı çok iyi işler yapmış oyuncular...

St.Petersburg maçını izledim ve kesinlikle Domercant diyorum :) Eski formundan birşey kaybetmemiş, daha da olgun oynuyor aksine.

Oyuncularımızın moral motivasyonu önemli tabiki ama sadece Jerry ve Rancik (onlar da burayı okumuyorlardır :) ) gönderilerek şöyle bir kadro olsa ne güzel olur :)

Kerem T.-Tutku
H.Domercant-Shipp-Evren
J.Carroll-Caner
James Gist-Shumpert
Ermal-Andric

Göksenin-Melih-İlkan-Sertaç da geleceğimizin garantisi ve her zaman süre verebileceğimiz oyuncular.

Böylelikle sadece 4 yeni transferle 15 kişilik çok geniş bir rotasyonumuz olabilir. Henry Domercant, Jaycee Carroll, James Gist gibi yabancıları da önümüzdeki sene alabilecek seviyeye geleceğimize inanıyorum.

Dıdıııt mantık hatası Gazanfer.4 Amerikalı 1 Avrupa'lı oluyor bu şekilde. :p

Henry Domercant Bosna Hersek Milli Takımı'nda oynuyor Erdal :)

Ayrıca James Gist de bizden sayılır.

Samimi olarak soruyorum, bu kadroyu ben beğenmedim diyen var mıdır? Euroleague'de gruplardan çıkabilecek bir kadro gibi geldi bana. Hatta bir uzun takviyesi daha olursa ve yeni gelenler takım kimyasına uyarsa daha ilerisini bile düşünebiliriz.

Tabi bunların hepsi için, önce ligde 2.olarak (en kötü 3.) Euroleague davetiyesini kapmamız lazım.

Ben Shumpert'ı önümüzdeki sezon tamamen 4 numara olarak değilde sıkıştığımız zamanlarda 4 numara olarak kullanmamızı istiyorum. Gazanfer abinin kadrosuna Kerem Gönlüm eklense tam istediğim kadro olur.

Rancik ve Haluk Yıldırım dışında şu kadrounun korunması şartıyla:

Dış şutu, iyi pasları ve 3 numara özellikleri de olan bir PF gerekiyor bizim takıma. Savanovic gibi. Tabii onu almak zor. Ama tam anlamıyla o tipte bir oyuncu gerekiyor bize. Yani rakip 4 numaralar için hızlı ve dış şutunu savunması zor, 3 numaralar için uzun bir oyuncu. Her takım için tehdit oluşturur bu tipte bir oyuncu. Bir de tabii ki iyi bir pivot gerekiyor. Kalıplı, ribaund ve sayı yeteneği olan. Bu pozisyona İlkan Karaman da gelecek seneye. Bu ciddi anlamda değer katacaktır bizim kadromuza. Bu yıl gelmiş olsa bile bir şeyler daha iyi olabilirdi.

Bir de bence gerçekten çok iyi bir oyun kurucu gerekiyor. Avrupalı bir oyun kurucu... Kerem Tunçeri gibi. Tutku'dan daha iyi bir oyun kurucumuz olmalı. Kerem-Tutku ikilisi mükemmel olur.

Seneye muhtemelen Haluk Yıldırım ayrılır. Ben Rancik'in de gitmesine şaşırmam. Onun yerine daha iyi bir 4 numara gerekiyor bize. Daha istikrarlı dış şutu olan ve Rancik'ten çok daha iyi pasör olan bir 4 numara.

"Bu yıl basketbola tarihinin en büyük bütçesi ayırılıyor." Bu gerçek bir durum mu? Merak ettim gerçekten doğruluğunu. Eğer böyle bir durum varsa sanırım önümüzde ki sezon hareketli geçecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...