Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gecenlerde bir arkadasimiz jeremy lin demişti.valla bravo tebrik ediyorum bu arkadasimizi.keşke alsaymişiz.adam tarihe gecti.bu arkadasimizin önerilerini muhakkak koçumuza iletmeli.yemin ediyorum tahlilleri analizleri süper.tebrikler umarim daha iyi oyuncularida bilirsin ve bu forma altinda görürüz.

Dün %100 baskette euroleague'de bu sezon çoğu oyuncunun sözleşmelerinin bittiğini söylediler. Bir 4-5 oynayan oyuncu ve 1-2 oynayan delici şutör bir guard alabilirsek çok iyi olur. Tabi benim bu önerim gelecek sezon için. Eğer A lisansı alabilirsek bazı önemli oyuncuların gelebilme olasılığının olduğunu düşünüyorum. Mesela Joel Freeland olabilir. 1-2 için keşke McCalebb olsa. :D 3 numaraya Birkan'ı alırsak cidden seneye bu sezon geldiğimiz nokta zaten beklediğimiz yer olur. Ayrıca Lakovicte 6. yabancı olmalıdır.

Dün %100 baskette euroleague'de bu sezon çoğu oyuncunun sözleşmelerinin bittiğini söylediler. Bir 4-5 oynayan oyuncu ve 1-2 oynayan delici şutör bir guard alabilirsek çok iyi olur. Tabi benim bu önerim gelecek sezon için. Eğer A lisansı alabilirsek bazı önemli oyuncuların gelebilme olasılığının olduğunu düşünüyorum. Mesela Joel Freeland olabilir. 1-2 için keşke McCalebb olsa. :D 3 numaraya Birkan'ı alırsak cidden seneye bu sezon geldiğimiz nokta zaten beklediğimiz yer olur. Ayrıca Lakovicte 6. yabancı olmalıdır.

McCaleb'i alma ihtimalimiz bu sezon EL şampiyonu olma ihtimalimizden daha düşük :p

Bugün bir gazetede gördüğüm haberde Furkan 380 bin euro alırken Gordon 220 bin euro alıyormus.Gordonun sözleşmesi 2 yıllık ama gelecek yıl bizimle kalmayabilir böyle oynamaya devam ederse.

Evreni Karşıyakayı yollayıp Birkanla ön protokol gibi birşey imzalasak ne güzel olur.

Bugün bir gazetede gördüğüm haberde Furkan 380 bin euro alırken Gordon 220 bin euro alıyormus.Gordonun sözleşmesi 2 yıllık ama gelecek yıl bizimle kalmayabilir böyle oynamaya devam ederse.

Evreni Karşıyakayı yollayıp Birkanla ön protokol gibi birşey imzalasak ne güzel olur.

Luksa Andric'in 340 bin Euro , Tutku Açık'ın 220 Euro ve Ender Arslan'ın 600 bin Euro aldığı yazıyordu aynı haberde.Umarım bu paralar doğru değildir...

Erdal, net rakamları bilmiyorum ama Tutku Açık Telekom´dan ayrılırken 900 Bin Euro civarı alıyordu diye hatırlıyorum. Bize gelirken biraz daha aşağı inmişti bu rakam ama ben tahmin etmiyorum 220 Bin seviyesine indiğini. Bu nedenle rakamlar çok inandırıcı gelmedi bana.

bu şut performansı ile play off finalinide tvden seyrederiz ancak...
transfermi olur nasıl olur bilmem ama şut sorununu çözmek zorundayız yoksası, alternatifi yok...

Kazanırken iyi,kaybederken kötü diyenleriniz olabilir;ama şu bir gerçek ki nasıl çoğu zaman övüyorsak,bazı zamanlarda da eleştiri yapmamız gerekli..Amaç zaten yapıcı olmak..

Şimdi yazacaklarımla ilgili bu sezon kadro içi hariç çözümler bulamayız ama bu sezonu bu takım zaten iyi bir noktada bitirir.Ligde Efes'le beraber favori olduğumuzu düşünüyorum,Avrupada ise top8'i sonuna kadar zorlarız ve bu da bu sezonu başarılı geçirdiğimiz anlamına gelir.Kupada elenmek çok önemli değil.Hakikaten..Ama önemli olan büyük resmi görmek..

Herşeyden önce 4 numarada acayip problemli bir takımız.Sezon başında Oktay Hoca'nın kafasındakileri düşünün..Songaila-Shumpert ikilisinin oluşturduğu ana rotasyon ve onları yedekleyecek olan Cevher..Böyle bir ana ikiliden normalde skora iyi katkılar yapmalarını bekleyebilirsiniz kağıt üstünde..Ki bizim hücum düzenlerimiz 4 numaralara önemli fırsatlar ve boş atışları sıkça yaratıyor.Ama özellikle bu ikiliden beklenenin çok altında verim aldık.Bana göre zor maçlarda 70 sayıda limitlenmiş olmamızın ana sebebi bu..Savovic ilk 5'in ağırlığını taşıyacak bir adam değil.Rotasyonun bir parçası olmalı.Cevher ise şu ana kadar beklentileri genel olarak karşılamıştır.Ama gelecek sezon oranın ağırlığını taşıyabilecek şutör bir isme kesinlikle ihtiyaç var..Öyle bir isim olmalı ki bu adam Euroleague maçları dahil 15 sayı civarı bir ortalama tutturabilmeli..Benim aklıma gelen isimlerden biri çok beğendiğim Joel Freeland..Tam aradığımız adam olabilir gibi geliyor bana..Şutunun iyi olmasının yanı sıra hırslı da bir oyuncu..Hem takım karakterimize uyum sağlar,hem de oyunumuza katkıda bulunur bence..Ancak ne derece mümkün olur transferi bilmiyorum.Piyasasını daha iyi bilen arkadaşlar varsa bilgilendirsinler lütfen..

İkinci olarak en büyük problemimiz-şu ana kadar pek dillendirmiyorduk aslında-1 numarada..Bu takımı doğru ve iyi yönlendirecek kalitede,lider bir isme ihtiyaç var..Lakovic bu oyuncu olamadığını gösterdi..Ender de orada önemli bir parça olabilir ama birinci isim değil..Tutku'dan verdiğinden daha fazlasını beklememek lazım zaten..Bu durumda orada da eksik olduğumuz ortaya çıkıyor.Öyle ki uzun zamandır Gordon'u 1 numara gibi kullanıyoruz.Kötü oynamıyor kesinlikle..Zaten hareketli ve tempolu hücumlarımız içinde oyun kurucunun ağırlığı azalıyor ama orada topu çok daha doğru yönledirecek bir adam bizi birkaç basamak yukarı taşır..Lakovic’in o gereksiz ve erken 3'lüklerini atmayacak bir adam..Daha soğukkanlı ve akıllı,rakibin zaaflarına,faul sayısına göre vs.oynayabilecek ve bir parçada skor potansiyeli olan biri..Benim sınırlı basketbol bilgim ve geniş hayal dünyam Spanoulis diyor :D Tabi şu anki ekonomik koşullarımız altında bize çok uzak bir isim,ama oraya kesinlikle Gordon'u da rahatlatacak bir takviye lazım..

Bana göre gelecek sezonki en acil önceliklerimiz bu iki bölge olmalı..Lakovic-Shumpert ikilisinin yerine gelmeli bu adamlar..Ondan sonra hepimizin aslında özlemini çektiğini bildiğim bir şutör 3 numara da fena olmazdı..Shipp'in yerine bir isim demiyorum..Ne kadar transfer yapacak olursak olalım,Spanoulisi getirecek bir bütçe zıplaması yapsak bile Gordon-Shipp ikilisi bu takımın ideal 5'inin elemanları olmalı..Çünkü onlar bu takımın ana karakterini yansıtan simge oyuncularımız..Ancak malumunuz Shipp çok istikrarlı bir şut yüzdesine sahip değil..Zaten onca yaptığı değerli işin yanına bir de bunu eklese eksiksize yakın bir oyuncu olur.Neyse,belirttiğim sebeplerden şöyle çok sıkıştığımız anlarda nefes aldıracak bir isme ihtiyaç var..Ben Keselj diyorum..Bu tanıma uyan bir adam..Olympiakos'da oynamıyor zaten..Hazır piyasası düşmüşken onu almak çok zor olmaz herhalde..Bizimle birlikte yeniden çok değerli bir forvete dönüşebileceğine inanıyorum..

Bu isim ve mevkilerin haricinde bende de bir çoğumuzda olduğu gibi Zaza'yla ilgili yarım kalmış birşeyler var..Giderken ''Sezon sonu sözleşmem bitiyor,belki dönerim..'' gibisinden birşeyler demişti,ama ne kadar olası bir transfer bilmiyorum..Çünkü yıllık 4,5 milyon dolar civarı kazanıyor..Medical Park'ın bize verdiği isim sponsorluğu kadar :( Olur ya da olmaz bilemiyorum,ama ekonomik şartlar çok kötüleşmeyeceği sürece Zaza'nın buraya gelmeye sıcak bakacağı aşikar..Olmazsa da zaten elimizde bu yıl gayet iyi işler yapan İlkan Karaman olacak..Oradaki atletizm eksiliğini de giderebilir üstelik..

Tabi tüm bu bahsettiklerimin ya da buna benzer kadro yapılanmalarının olabilmesi için daha yüksek bütçelere ihtiyaç duyacağız gibi geliyor..Galatasaray Medical Park dendiği zaman,Euroleague'i ya da Avrupa Basketbolu'nu takip edenlerin aklına artık belirli bir karakterde takım geliyor..Herkesin beğendiği ve takdir ettiği bir takım..Galatasaray taraftarı ya da Abdi İpekçi Deplasmanı dendiği zaman da artık insanların bilinçaltlarına mesela bir Partizan taraftarı gibi işlediğimizi düşünüyorum..Barcelona,Siena,CSKA,Avrupa'nın en iyi takımları bu atmosferi tattılar..Tüm bu saydıklarım marka olmanın temellerinin çok sağlam atıldığını gösteriyor..Bu değişim ve gelişim çok hızlı oldu..A lisansını almak için iyi adımlar attık..Alamasak dahi önümüzdeki sezonlarda vites arttırmamız gerekecek..Ve bu beklentileri oluşturan bir takımın isim sponsoru yıllık sadece 4.5 milyon mu verecek?Öyle olmayacağı aşikar..Umarım gereken desteği bulabiliriz..

Uzun oldu,kusura bakmayın-ama bir süredir içimde biriken birşeydi bu..Zor maçlarda hep bir noktaya kadar getirip kalitemizin eksikliğinden dolayı kaybettiğimize üzülüyordum..Olympiakos ve CSKA maçlarını kazansak da bu fikirler kafamda hep vardı..Bugünkü kupa maçı da herhalde tetikleyici oldu..

İyi akşamlar..

her maçı kazanırsak zaten uzay takımı oluruz...:)
CSKA bile her maçı kazanamıyor bırakın arasıra bizde kaybedelim...
önemli olan kazanmak - kaybetmek değil önemli olan ileriye gidebilmek ve kendini geliştirmek...
kaybederkende doğruları yapıyorsan eyvallah dediğim gibi sonuçta her maçı kazanamayız...
ama burda kötü olan şey aynı takıma aynı sezonda "aynı şekilde" (burda önemli olan nokta bu "aynı şekilde") 2 defa kaybetmek...
dediğim gibi demekki biz zerre kadar ileriye gitmemişiz...
ders çıkarmamışız, kendimizi geliştirmemişiz bizim için felaket olan bu...
çünkü olduğumuz yerde sayabilme lüksüne sahip bir takım değiliz ne maddi olarak nede hedef olarak...
Euroleague'de güzel sonuçlar aldık ama orda seneye bulunmamız garanti değil bunu garantiye almak için final oynamak zorundayız...

şuanki görüntümüz buna müsait görünmüyor "felaket" olan bu...
A.Efes'e aynı şekilde 2 defa yenildik şimdi de Beşiktaş'a aynı şekilde 2. defa yeniliyoruz...
aslında 2 takımda bizi aynı şekilde yenidiğini hesap edersek aynı tarz oyuna karşı aldığımız 4. yenilgi...:)
demekki buna çare bulamadık...
demek ki buna gerektiği kadar iyi çalışmadık, ders almadık...

hala hakem diyen varsa yazık...

yine söylüyorum pick and roll e önlem alan her takım bizi sıkıntıya sokabiliyor, şut atamıyoruz çünkü, şut atamadığımız için rakipler çok rahat bir şekilde boyalı alana kapanabiliyor ve içerde "post up" yapabilen bir uzunumuz olmayıncada boyalı alandan hiçbirşey çıkaramıyoruz...

şimdi şut yok, post up yok, pick and roll yok o zamanda 5 çeyrekte 69 sayıya takılıp kalıyorsun, çünkü hücum tamamen birebirlere kalıyor...
A.Efes maçlarında da 60 küsürlerde kalmıştık ilk Beşiktaş maçını net hatırlamıyorum ama düşük sayıdaydık...
doğal olarak rakibide düşük sayıda tutsan bile maçı koparamıyorsun bu şekilde...

post up için mevcut kadro imkansız, bizde onu yapabilecek kimse yok...
ama şut konusunda bir çözüm mevcut kadrodan çıkabilir...
istatistiklere baktım 30 tane 3lük denemişiz ki bunlardan en fazla 3 tanesi zorlamaydı...
yani 27 tane bomboş üçlük kullanmışız isabet 5...%20 nin altı demek...
tamam %40 olacak halide yok ama en azından %30 bulsak zaten rakip bu kadar içeri gömülemezdi dolayısı ile çok daha rahat hücum ederdik...
nitekim 2. çeyrekte Lakovic 2 tane ve Caner 1 tane 3lük bulunca rakip savunma hemen çözülmüştü ve içerden sayılar bulduk...
içerde post up ı olmayan takımlar için şut hayati bir durum...
bilmiyorum nasıl olacak özel çalışmamı yapılacak, younculara birebir konuşmalarla konsantrasyonmu sağlanacak ama şut konusunu çözemeden bu sezonu kurtaramayız...

Bundan sonra transfer falan olmaz enerjinizi harcamayın boşu boşuna.

Neden transfer istiyoruz sürekli onu anlamıyorum. Songaila geldi işte, ne oldugunu gördük. Onun yerine Cevheri, Shumpert'ı kazanmaya çalışsak daha iyi değil mi?

Banvit'ten Barış Ermiş düşünülür mü acaba ? Set hücumlarını iyi yönetiyor, uzunlarla oynadığı ikili oyunlar iyi, ribaundlara katkı veriyor, Türk statüsünde.

Bir de yine Banvit'ten Simpson vardı sanırım, 4 numara oynayan. Onun da bileği çok düzgün, o da düşünülebilir.

Simmons daha üst düzey oynayacak bir oyuncu değil ama Barış Ermiş her zaman düşünülebilecek bir isim. Özellikle de Ender'den istediğimiz verimi alamadığımız düşünülürse yerli olarak alınabilecek oyunculardan biri ama Simmons alt seviyede.

Simmons daha üst düzey oynayacak bir oyuncu değil ama Barış Ermiş her zaman düşünülebilecek bir isim. Özellikle de Ender'den istediğimiz verimi alamadığımız düşünülürse yerli olarak alınabilecek oyunculardan biri ama Simmons alt seviyede.
Okan'ın tarif ettiği isim sanki Chuck Davis gibi 4 oynayıp bileği düzgün olan.

luksa-furkan-zaza-ilkan-lampe...ı have a dream...

şu uzun rotasyonunun altına;

shipp-kejely
lako-gordon
decolo-ender

caner de yer almalıdır tabiki kadroda...
geçen sene fazlasıyla adı geçti decolo'nun bu seneki EL performansından sonra hiç düşünmeden gelir kanımca...
zaza zaten kapıyı açık bıraktı giderken...
lampe'yi de şu forma altında görmeyi çok istiyorum zira polonya milli takımında 4 oynuyordu yanında gortat la taş gibi ikili oluyorlardı...
kejely zaten forumun gözdesi artık gelmesi gerekiyor yani :)

luksa-furkan-zaza-ilkan-lampe...ı have a dream...

şu uzun rotasyonunun altına;

shipp-kejely
lako-gordon
decolo-ender

caner de yer almalıdır tabiki kadroda...
geçen sene fazlasıyla adı geçti decolo'nun bu seneki EL performansından sonra hiç düşünmeden gelir kanımca...
zaza zaten kapıyı açık bıraktı giderken...
lampe'yi de şu forma altında görmeyi çok istiyorum zira polonya milli takımında 4 oynuyordu yanında gortat la taş gibi ikili oluyorlardı...
kejely zaten forumun gözdesi artık gelmesi gerekiyor yani :)

Daha öncede yazmıştım ama sanki Zazayla önümüzdeki sezon söz kesilmiş gibi bir his var içimde...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...