her maçı kazanırsak zaten uzay takımı oluruz...
CSKA bile her maçı kazanamıyor bırakın arasıra bizde kaybedelim...
önemli olan kazanmak - kaybetmek değil önemli olan ileriye gidebilmek ve kendini geliştirmek...
kaybederkende doğruları yapıyorsan eyvallah dediğim gibi sonuçta her maçı kazanamayız...
ama burda kötü olan şey aynı takıma aynı sezonda "aynı şekilde" (burda önemli olan nokta bu "aynı şekilde") 2 defa kaybetmek...
dediğim gibi demekki biz zerre kadar ileriye gitmemişiz...
ders çıkarmamışız, kendimizi geliştirmemişiz bizim için felaket olan bu...
çünkü olduğumuz yerde sayabilme lüksüne sahip bir takım değiliz ne maddi olarak nede hedef olarak...
Euroleague'de güzel sonuçlar aldık ama orda seneye bulunmamız garanti değil bunu garantiye almak için final oynamak zorundayız...
şuanki görüntümüz buna müsait görünmüyor "felaket" olan bu...
A.Efes'e aynı şekilde 2 defa yenildik şimdi de Beşiktaş'a aynı şekilde 2. defa yeniliyoruz...
aslında 2 takımda bizi aynı şekilde yenidiğini hesap edersek aynı tarz oyuna karşı aldığımız 4. yenilgi...
demekki buna çare bulamadık...
demek ki buna gerektiği kadar iyi çalışmadık, ders almadık...
hala hakem diyen varsa yazık...
yine söylüyorum pick and roll e önlem alan her takım bizi sıkıntıya sokabiliyor, şut atamıyoruz çünkü, şut atamadığımız için rakipler çok rahat bir şekilde boyalı alana kapanabiliyor ve içerde "post up" yapabilen bir uzunumuz olmayıncada boyalı alandan hiçbirşey çıkaramıyoruz...
şimdi şut yok, post up yok, pick and roll yok o zamanda 5 çeyrekte 69 sayıya takılıp kalıyorsun, çünkü hücum tamamen birebirlere kalıyor...
A.Efes maçlarında da 60 küsürlerde kalmıştık ilk Beşiktaş maçını net hatırlamıyorum ama düşük sayıdaydık...
doğal olarak rakibide düşük sayıda tutsan bile maçı koparamıyorsun bu şekilde...
post up için mevcut kadro imkansız, bizde onu yapabilecek kimse yok...
ama şut konusunda bir çözüm mevcut kadrodan çıkabilir...
istatistiklere baktım 30 tane 3lük denemişiz ki bunlardan en fazla 3 tanesi zorlamaydı...
yani 27 tane bomboş üçlük kullanmışız isabet 5...%20 nin altı demek...
tamam %40 olacak halide yok ama en azından %30 bulsak zaten rakip bu kadar içeri gömülemezdi dolayısı ile çok daha rahat hücum ederdik...
nitekim 2. çeyrekte Lakovic 2 tane ve Caner 1 tane 3lük bulunca rakip savunma hemen çözülmüştü ve içerden sayılar bulduk...
içerde post up ı olmayan takımlar için şut hayati bir durum...
bilmiyorum nasıl olacak özel çalışmamı yapılacak, younculara birebir konuşmalarla konsantrasyonmu sağlanacak ama şut konusunu çözemeden bu sezonu kurtaramayız...