Nihad Djedovic gibi bir oyuncunun da eleştirebilinmesi, Galatasaray' ın basketbolda geldiği noktanın göstergesidir. Eleştiren arkadaşlar olsa da Bosna Hersek Milli Takımı' nın Mirza Teletovic ile beraber yıldız skoreri Djedovic' in transferi Galatasaray için önemlidir.
Katılıyorum Djedovic Shipp' in tarzında bir oyuncu değil, Shipp' e göre birkaç eksikleri var ama bazı konularda da Shipp' e göre daha önde diye düşünüyorum. Öncelikle Nihad Djedovic aslen 2 numara pozisyonunda görev yapıyor ve boyu biraz daha kısa olsa da FB li Emir Preldzic tarzında bir isim. Bire bir penetre özelliği olan delici ve sorumluluk almayı seven bir oyuncu. İzlediğim kadarıyla 3 sayılık atışlarda çok başarılı değil ama büyük 3 lükçü olarak lanse edilen Lakovic' in de ilerleyen yaşıyla bu tezi ne kadar doğru çıkarabildiği muamma.
Eğer tutarsa gelecek sene için de Jaka Lakovic' in yerine düşünülebilecek isimlerden biri olan Djedovic; Shipp' in dönüşüyle gerçek yerine geçebilir. 18 yaşına kadar Makedonya' da yaşayan Oktay Mahmudi' nin de dil sorunu yaşamayacağı Djedovic' i tercih etmesi bana çok garip gelmedi açıkçası. Seneye de yanına Krunoslav Simon ve Vladimir Dasic gibi başarıya aç isimleri ekleyebilirsek Galatasaray' ı hiç bir takım tutamaz.
Birkaç defa yazmıştım ama hazır yeri gelmişken tekrar sizlerle paylaşayım.
Hayalimdeki Galatasaray 2012-2013
01 Tutku ACIK
02 Ender ARSLAN
03 Jamon Lucas GORDON
04 Nihad DJEDOVIC
05 Krunoslav SIMON
06 Josh SHIPP
07 Vladimir DASIC
08 Furkan ALDEMIR
10 Luksa ANDRIC
11 İlkan KARAMAN
12 Zaza PACHULIA
Zaza zaten herkesin bildiği gibi Türk pasaportuna sahip, onun yanına da bu sene Shumpert' ın oynadığı gibi Türkleştirme operasyonuyla Shipp' i monte ettiğimizde geriye 5 yabancı kalıyor.
Ayrıca kadroda yazmamama rağmen Banvit' den Barış Ermiş de rotasyon amaçlı düşünülebilesi bir basketbolcu.