Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cafe crown la sponsorlugumuz son buluyo mu sezon sonunda? Eger bitiyorsa önemli bir sponsor anlaşması(pegasus vs :) ) ile bütçeyi önemli ölçüde arttırmış oluruz.Bu da kerem gönlüm vb oyuncuların takımımıza daha kolay gelmesini sağlar.

Bayram Bey,öncelikle yazınızın noktasına virgülüne katılıyorum,çok güzel bir yazı,tebrik ederim.
Kesinlikle artık şampiyon olma vakti geldi de geçiyor bile.Artık finaller bile bu saatten sonra beni kesmez,Büyük Galatasaray Taraftarı olarak artık Şampiyonluk istiyoruz.Bunu herkesten çok biz hekediyoruz.Şu anda ligte basketbolü bilen tek taraftar biziz,fülker maçında görüldü ki fener taraftarı basketboldan anlamıyor,fener gol gol gol şampiyonluk geliyor!!! gibi tezahüratlara kadar düştüler ve artık bizimde bu desteğimizin meyvelerini toplama vakti geldi.

Transfer önerilerinize gelecek olursak Barış Ermiş ve Kerem Gönlüm isimlerinde sizle mutabakım.Dediğiniz özelliklerde ki winner oyuncu bana göre Joycee Caroll'dır,ama onu da büyük Euroleague takımları bize yar eder mi? bilmiyorum açıkçası.Amakeşke tüm şartlar zorlansa da kadroya dahil edebilsek,müthiş bir kazanç olur bizim için.

Ermal-Luksa-İlkan ve Kerem Gönlüm potaaltısı euroleague katılırsak bence zayıf olur,birde atletik,ribauntçu bir uzun lazım.Bu özelliklerde ki oyuncu önerilerim ise sırasıyla James Gist,Fotsis ve Haislip'tir.Guard pozisyonu içinse önerilerim sırasıyla Omar Cook-McCalebb ve David Logan'dır.Euroleague katılırsak her türlü maliyetleri karşılamamız lazım,bu yüzden saydığım bu isimler kesinlikle uçuk isimler değil.

Gelecek sene Eurolaegue'ye katılırsak görmek istediği kadro;

Cook-Tutku-Barış
Evren(keşke Sinan Güler olsa)-Joycee
Mert-Shipp-Haluk(Oyuncu menajer)
Gist-Gönlüm-İlkan
Ermal-Luksa

Bu kadro ile ligte final oynama şansımız çok yüksek,Euroleaguede de en az 2.gruplara katılırız diye düşünüyorum ilk senemiz olmasına binaen..

Eğer Allah muhafaza Euroleague'ye katılamazsak,gelecek sene görmek istediğim kadro;

Hoolston-Tutku-Göksenin
Seibutis-Evren-Melih
Mert-Shipp-Caner-Haluk(oyuncu menajer)
A.Smith(KSK)-Gönlüm-İlkan
Ermal-Luksa

Göksenin ve Melih kiralık olarak başka takımlara verilebilir.
Bu kadro ile de ligte gayet başarılı olabileceğimiz hatta finae bile kalabileceğimizi söyleyebilirim...

Kadrolarım hakkında olumlu-olumsuz eleştirilerinizi bekliyorum,hiçbir alınma gücenme olmaz...

Kadroda ligin sivrilen yabancılarına çökme politikası var ama 3üne de bonservis ödeme durumunda kalırız. Aynı oyuncuların 2sinin benzerlerini (atıyorum Seibutis - Andre Smith) dışardan getirsek diğeri için Hoolston'un 2 katı iyi oyuncu alırız kalan bonservis parasıyla. Her oyuncu için 100 bin euro bonservis versek 300 bin euro eder. Bu sporda , bu ligde 300 bin euro'nun lafı büyüktür açıkcası . Hani Türk potansiyelli oyuncular olsa anlarım ama aynı sezonda 3 oyuncuya bonservis verilmez.
Ayrıca bir önerim var. Shumpert seneye Türk olacak biliyorum ama sonrasında Türk olacak oyuncu daha üst kalibreye sahip bir oyuncu olsun mümkünse. Shumpert olsun , Shipp olsun tabiki iyi oyuncular ama devşirme dediğin girdiğinde diğer Türklerden farklı olacak bana göre. Shipp olsun , Shumpert olsun 3 aşağı 5 yukarı Türk oyuncularımızın ayarındadır. Mesela Shipp'i türk yapmak bence aptalca olur açıkcası. Evren'den en fazla 1 level üst bir oyuncu Shipp . Oysa gidip Domercant tarzı bi adamı 3 sezon oynatıp Türk yapabilirsen o zaman fark yaratırsın. Gidip yabancı point guardını ve 2 adet yabancı uzununu aynı anda oynatabilirsin. Bu aynı Safiye-Melisa farkı gibi birşey.

Fenerbahçe maçını hücum ribaundları yüzünden kaybettik. Bundan evvelki bir çok maçtada aynı sorunu yaşadık. Ermal özellikle kötü bir ribaundcu. 4-5 numaraya iyi bir ribaundcu alırsak çok iş görür.

Dmitriy KHVOSTOV---bilmiyorum rus takımları peşini bırakırmı ama eğer gençlere yatırım yapılacaksa düşünülebilecek isimlerden olduğunu düşünüyorum

Ermal ribaund olarak kötü bir de rancik olunca zaten..kesinlikle rancik'in yerine kaliteli euroleagu klasında bi youncu almalıyız.öbür lavrinovici de biz alamaz mıyız acaba:)

malum cappie pondexter muhabbetleri dönüyor bende twitter'ına girdim jamont gordon (olympiakosta oynayan) tavsiye vermiş türkiye çok iyi diye falan acaba jamont ona mı danıştı kime gelebilir. Bize gelir mi? ben cibona zamanında çok beğeniyodum onu ama bu sene pek izlemedim

Ben Toronto'dan ayrıldığından beri Pops Mensah Bonsu'yu istiyorum aslında. Çok atlet ve iyi ribandçu. Alırsak çok iyi iş yaparız ama Oktay Hoca ister mi bilemiyorum.

furkan aldemiri alabilsek çok iyi olur. hem ribaund problemimizi çözer hemde oktay hocada ister diye düşünüyorum.

Furkan Aldemir sakatlıktan sonra eskisi gibi oynamıyor.Ayrıca oynasa bile takımında en fazla 15 dakika oynayabiliyor.Ben Euroleague tecrübesi kazanmış Cemal'i,Furkan'a tercih ederim.

Geçenlerde biri söylemişti (Yiğit miydi, Deniz miydi hatırlayamadım şimdi) Kerem Gönlüm'ün sözleşmesinde BBL'den başka bir takıma gidemez diye bir madde varmış, yoksa bu takımda görmek istediğim ilk yerli isimdir.

Sonuçta sözleşmesi bitiyor, boşta olan oyuncuyu da hiç bir sözleşme bağlamaz diye düşünüyorum. Bize gelir inşallah artık bu sene.

Kerem Gönlüm ve Cemal Nalga ikilisi bize çok önemli katkı sağlar uzun rotasyonda...
Cemal, Luksa, Ermal
İlkan, Kerem, Yabancı 4 Numara

bu senenin tam tersi bir uzun rotasyonumuz olur...:)

kısa rotasyon zaten ortada bence Eurocupta final four hatta şampiyonluk bile çok uzak olmaz...

Umut Bey, büyük bir aksilik olmazsa Euro Leauge´de ön eleme oynama hakkını elde edeceğiz sezon sonunda. Dolayısıyla hedefleri Euro Leauge´e göre yapsak daha iyi olur bence.

Kadroda ligin sivrilen yabancılarına çökme politikası var ama 3üne de bonservis ödeme durumunda kalırız. Aynı oyuncuların 2sinin benzerlerini (atıyorum Seibutis - Andre Smith) dışardan getirsek diğeri için Hoolston'un 2 katı iyi oyuncu alırız kalan bonservis parasıyla. Her oyuncu için 100 bin euro bonservis versek 300 bin euro eder. Bu sporda , bu ligde 300 bin euro'nun lafı büyüktür açıkcası . Hani Türk potansiyelli oyuncular olsa anlarım ama aynı sezonda 3 oyuncuya bonservis verilmez.
Ayrıca bir önerim var. Shumpert seneye Türk olacak biliyorum ama sonrasında Türk olacak oyuncu daha üst kalibreye sahip bir oyuncu olsun mümkünse. Shumpert olsun , Shipp olsun tabiki iyi oyuncular ama devşirme dediğin girdiğinde diğer Türklerden farklı olacak bana göre. Shipp olsun , Shumpert olsun 3 aşağı 5 yukarı Türk oyuncularımızın ayarındadır. Mesela Shipp'i türk yapmak bence aptalca olur açıkcası. Evren'den en fazla 1 level üst bir oyuncu Shipp . Oysa gidip Domercant tarzı bi adamı 3 sezon oynatıp Türk yapabilirsen o zaman fark yaratırsın. Gidip yabancı point guardını ve 2 adet yabancı uzununu aynı anda oynatabilirsin. Bu aynı Safiye-Melisa farkı gibi birşey.

Bu bilgilerden haberim yoktu Deniz kardeşim teşekkür ederim. Ama ben olsam o parayı verirdim,çok önemli olmaması gerekiyor.Tabi Euroleague'ye gitmezsek Eurocup'a katılırsak böyle bir kadro istiyorum.Hem ligimiz tanıyorlar,lig için avantajlı olur hem de uzun seneli sözleşmeler yapılabilir diye geçirmiyorum değil hani :)

Cevabınız için teşekkürler tekrar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...