Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3 numaraya oyun kurma özellikleriyle Matt Walsh düşünülebilir.Adamın şutu var savunması var bence Oktay Hocanın sistemine uyacak bir isim.

Erdal pardon da Cemal&Andric ikilisi nasıl daha komple olabilir. Hadi savunma işini yaparlar, ona lafım yok. Ama senin pivoy pozisyonunda sadece Cemal&Andric olursa, ikili oyunlar ve guardının becerileri dışında sayı bulabilir misin? İkisinin de doğru düzgün bir sırtı dönük oyunu yok. Cemal kendini geliştirdi, savunmada iyi, sertlik getirir ama daha önünde çok yol var, Ermal'e değişilecek hale gelmesi için. Cemal ekstradan geliyorsa gelsin ama ben Cemal için Ermal'den vazgeçmem, vazgeçersek de doğru olduğunu düşünmem. Ermal&Andric aksine daha iyi bir pivot ikilisidir. Biri sırtı dönük oyunu, teke teki olan diğeri ise ikili oyunlarda, ayak çabukluğu ile iş yapabilen farklı tip uzunlar. Ekstradan Cemal gelir, savunmaya sertlik katarsa, ''OK''. Ama ben Ermal'in yerine gelecek, Cemal'e sonuna kadar karşıyım.

Ayrıca senin bu Ermal takıntın da kabak tadı vermeye başladı.

4 numara için Nik Caner-Medley müthiş olmaz mı?

takımında kaldı yazmıştı birileri ne kadar doğu bilemiyorum.

Furkan kısa vadede (önümüzdeki sezon) ne kadar katkı verir ben emin değilim Hücumda hala fazlaca ham değil mi ? Geçen sezonda o anlamda pek üstüne birşey koyamadı sanki yanılıyor muyum ?

Erdal pardon da Cemal&Andric ikilisi nasıl daha komple olabilir. Hadi savunma işini yaparlar, ona lafım yok. Ama senin pivoy pozisyonunda sadece Cemal&Andric olursa, ikili oyunlar ve guardının becerileri dışında sayı bulabilir misin? İkisinin de doğru düzgün bir sırtı dönük oyunu yok. Cemal kendini geliştirdi, savunmada iyi, sertlik getirir ama daha önünde çok yol var, Ermal'e değişilecek hale gelmesi için. Cemal ekstradan geliyorsa gelsin ama ben Cemal için Ermal'den vazgeçmem, vazgeçersek de doğru olduğunu düşünmem. Ermal&Andric aksine daha iyi bir pivot ikilisidir. Biri sırtı dönük oyunu, teke teki olan diğeri ise ikili oyunlarda, ayak çabukluğu ile iş yapabilen farklı tip uzunlar. Ekstradan Cemal gelir, savunmaya sertlik katarsa, ''OK''. Ama ben Ermal'in yerine gelecek, Cemal'e sonuna kadar karşıyım.

Ayrıca senin bu Ermal takıntın da kabak tadı vermeye başladı.

Uğur zaten standart bir pivottan istenen topu her eline aldığında sayı atması değilki.Savunmada ortayı kapaması,kısalara rahat şut için perde yapması, rebound kovalaması .Bu özelliklerin hiç biri Ermal'de yok .Bu dakikadan sonra olamazda.Eğer biz kalan Shipp-Andric dışında kalan yabancı tercihimizi kendi mevkisine göre skorer oyunculardan kurabilirsek pivotlarımızın çok ekstra sayı atmasına gerek kalmayacak.Onlarda asıl işlerine konsantre olabilecekler.Pivottan sayı bulmamız gerektiği zamanda da Andric oynar.Sorun değil yani.

Ermal konusunda ise evet Ermal'in istikrarsızda olsa şutu vardır ,post-up'ı vardır ama Ermal asıl görevlerini yerine getirdiği için genel anlamda yarardan çok zararı vardır.Yani hücumda kaşıkla verdiğini savunmada kepçeyle alır .Alamadığı rebound'lar , karşısında duramadığı penetreler attığı sayılardan çok daha önemlidir.Ondan gitmesi gerekir...

Erdal'ım, her oyuncunun eksiği, yapması gerekip de beceremediği işler vardır. Zaten bir takımda herkes herşeyi yapamaz. Dünyada yok öyle bir takım, kombinasyonlar, birbirini tamamlayan oyuncular, takım olmak bunun içindir zaten. Pivotun Ermal iken, 4 numaran Shumpert isen tabi ribaund yüzü göremezsin, tabi içe gömülürsün. Ermal'in yanında Shumpert değil de sert, atletik, ribaundçu bir uzun olsa ne olur. Ermal'in savunmadaki açıklarını kapatırsın, hücumda da bal gibi yaptırırsın, post-up'ını. Burda olay Ermal'i göndermek değil, olay Ermal'den de verim alacağın, eksiklerini kapatacağın bir yapı kurmak. Andric'ten bahsedelim. Andric'in hücumda ikili oyunlar dışında, ekstraları pek yok. Rakipler de buna zamanla önlemini alır. Sen Andric ile dış şutu ve penetresi olan bir adam kullanırsın, Andric'i de rahatlatırsın. Bunun dışında bir de Cemal gelirse, ona lafım yok. Yapar savunmasını, verir sertliği oyuna. Ama Ermal gidecekse ben o işte yokum. Sanki elimizde yerli bolluğu var da, Ermal'i beğenmeyip yolluyoruz.

Ben diyorum Andric ile Cemal rotasyonu kurulsun, Ermal yollansın, sezon ortası gelmeden başlarız mızmızlanmaya. Öyle maçlar gelir, ekstra ararsın, sıkışırsın, bir post-up istersin. Kim yapacak teke teki, Andric mi, Ermal mi? Önemli olan oyuncuların eksikliklerini kapatabilecek, birbirlerini tamamlamalarını sağlayacak bir rotasyon oluşturabilmek. Ekstradan Cemal yada sertlik verebilecek bir pivot gelmeli ama bu birinin yerine değil, yanına gelmeli. Yada Andric gidecek, daha komple, kalıplı, savunmacı, hücumu da olan bir pivot gelecek. Bu da olacak gibi değil, o yüzden Andric&Ermal'ın yanına gelen, gelecektir.

Bence Oğuz un GS lılığı kalmamış .. benim için şansı 0.. o smaçda onu azarlayan Ömer i bile tercih ederim...hem daha faydalı.. Kaya demek bile istemiyorum :)

Cemal - Ermal - Andric rotasyonu bence sadece oyuncu sayısı olarak yeterli bir rotasyondur. 1-5 numaralar bene çok önemlidir. 1 ve 5 iyi olduktan sonra forvetler illa ki bulunur , alınır. Bugün her takımda 12 - 13 sayı atan bi forvet mutlaka var. Ben 5e sert , kalıplı , içeriyi perişan edecek bir oyuncu istiyorum. Zamanının Kambala'sı gibi , Prkacin'i gibi , şimdinin Mozgov'u gibi garanti opsiyon istiyorum. Öyle Cemal'le yamamak filan istemiyorum çünkü euroleague bu ve açıkçası bu kadro 60 sayı atamaz euroleaguede. Ligimizi övüyoruz filan ama 1 senedir aynı pick and roll ile finale çıktık hücum anlamında.

Yeni yabancılar gelmeden Andric-Cemal ikilisinin değerini anlayamazsın Uğur.Uzun ve kısa forvete skorer birer isim alırsak [Andrey Vorontsevic-James gibi uzun forvetler mesela ] Ermal'in atacağı şutların çok daha iyisini atar ondan da Ermal'e gerek kalmaz.Bu seneki kadro yapısı skor bulması kısıtlı bir yapıydı ondan top ikide bir Ermal'e ,Andric'e iniyordu.Şimdi skor opsiyonlarını artırırsak Ermal'e gerek kalmaz ,Andric'de savunmaya daha fazla konstantre olabilir maç içinde.Yani gelecek sene doğru yabancı transferleriyle Ermal'e hiç gerek kalmaz ve çok daha verimli bir takım kurulur...

Oğuz'un galatasaray camiasına karşı takımına karşı en ufak bir şey söylediğini duymadım. Galatasaray'a gelmek için Efes ve Fener'i bekletti uzun zamn ama o zamanki vizyonsuz şubemiz yüzünden kariyeri açısından fb'yi seçti. Smaçlara gelince zaten hırslı olan Oğuz'dan her sahaya çıkışında ana avrat küfür yemesinden sonra tepki olarak smaç vurmasını beklememek yanlış olur. Tribünlere hareket çekmek yerine basketbol kuralları içinde smaç vurarak tepkisini ortaya koymasında bir sakınca görmüyorum. Fenerbahçe'nin Trt Spor daki programını da takip ettim tüm oyuncular Galatasaray'ın sahasında şampiyon olmak güzel gibi cümleler kullanırken hatta Oğuz'a da bu yönde konuşması için yönlendirmeli sorular geldiyse de bu şekilde konuşmadı hiç. Takdir ettim. Şu da bir gerçek ki Oğuz Savaş büyük bir ihtimalle taraftarı olduğu kulübün formasını bir daha giyemeyecek burada tek suç Oğuz'un mu beni alın diye yırtınan oğuz'un mu? Daha sonra Apdi İpekçi'de her göründüğünde küfür yiyen Oğuz'a ayıp olmuyor mu sizce de? Ben Galatasaray lıyım diyen adamların fb forması altında şampiyonluklar yaşamasını hazmedemiyorum. Biz de suçluyuz...

Erdal sen diyorsun ki, ben 5 numaradan ekstra skor falan istemiyorum, diğerleri atar nasıl olsa, ona gerek kalmaz. Bence böyle bir anlayış olmaz, olmamalı.

Basketbolda pivottan sayı katkısı almasakta olur tarzı anlayış kabul edilemez.Barcelonaya,Panaya,Olympiakosa bir bakın.Lorbek,Batiste bu liste uzar

Pivotun işi bu değil zaten Uğur.Rebound alamayan[Ermal final serisinde 6 maçta 106 dakika oynamasına rağmen sadece 12 rebound alabilmiş.Pivot olarak oynayan biri için utanç verici bir rakam] , savunmada handikap olan pivot her maç 30 sayı bile atsa takımına zarar verir.Ermal genç bir oyuncu olsa ileride oyunun savunma yönüne çok daha dikkat eder diyebilirdim ama 33 yaşında Ermal.Kendisine karşı hiçbir antipatim yok ama artık hem Euroleague oynamak isteyen hemde Türkiye'de şampiyonluk isteyen bir takımda yeri yok .Trabzonspor,Erdemir gibi takımlara giderse onlara çok katkısı dokunur ama...

Bu arada pivot tabiki sayı atacak ama birinci görevini ihmal etmeden sayı atacak.Yoksa Ermal gibi hücumda 10 sayı atıp bunun iki katını savunmada yapamadığı işlerden dolayı yedirirse attığı 10 sayının pekde bir önemi kalmıyor.

Pivotun işi bu değil zaten Uğur.Rebound alamayan[Ermal final serisinde 6 maçta 106 dakika oynamasına rağmen sadece 12 rebound alabilmiş.Pivot olarak oynayan biri için utanç verici bir rakam] , savunmada handikap olan pivot her maç 30 sayı bile atsa takımına zarar verir.Ermal genç bir oyuncu olsa ileride oyunun savunma yönüne çok daha dikkat eder diyebilirdim ama 33 yaşında Ermal.Kendisine karşı hiçbir antipatim yok ama artık hem Euroleague oynamak isteyen hemde Türkiye'de şampiyonluk isteyen bir takımda yeri yok .Trabzonspor,Erdemir gibi takımlara giderse onlara çok katkısı dokunur ama...

Ermal Erdemir ayarındaysa Cemal 4. ligte bile oynayamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...