Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
4 numaraya Ersan'ın geleceğini düşünüyorum Kristof Lavrinovic ve Bo McCalebb'i de aldık mı final-four'u bile zorlarız Avrupalılar Nowitzki,Lebron falan takviyeleri yapmazlarsa... Ayrıca yerli olarak gençler için Genç Banvitliler gibi bir organizasyon eurolige girmemizle şart olacak gibi... Birkan ve Furkan'ı da görmek isterim takımda...

Ali Nba'de lokavt olsa bile sözleşmeli oyuncular gelemeyecekler.Mccaleb ve Lavrinovic yazmışsın. Siena en önemli 2 oyuncusunu bırakmaz. Mccaleb onların sistemi için çok önemli. Yanlış anlaşılmak istemem ama daha mantıklı isimler yazsak daha iyi bence.

Aynen kulübün de sponsorluğun yanında final atmosferinden sonra ekstra bütçe yaratacağını düşünüyorum. Bu sebeple isimlerin uçuk olduğu fikrine katılmıyorum: Türkiye, Avrupa'nın en iyi liglerinden biri ve Galatasaray Eurolig oynayacak.... Daha ne olsun, İstanbul'a gelmeyecek adam da yok şu dünyada :))

Edit: Başkan görüşüyoruz dediği için onu referans göstererek bunu yazdım, ki görüştüklerine göre bahsettiğin olay yoktur, yoksa sevgili falan değillerdir herhalde :))
Ayrıca, Partizan'ın da kralıydı Mccalebb, ama gitti...
-http://www.nbamodasi.com/lokavt-olursa-turkiye%E2%80%99ye-donerim.html

Gelmesi kolay olmayan ama takıma seviye atlatacak isimlerden aklıma gelen bir kaç tanesini yazayım:

Hayalimdeki isimlerden biri kesinlikle Keselj. Bu sezon Olimpiakos'ta çok az süre almasına rağmen, yazın Türkiye'de muhteşem bir performans sergilemişti. Çok genç olmasının yanı sıra, muhteşem bir skorer ve oyunun savunma yönünde de etkin. Uzun boyuyla, potaya gidebilmesiyle, şut atabilmesiyle tam bir miss-match makinesi. Olimpiakos'ta süre alamadığı düşünülürse kiralama falan yoluna gidilse keşke, zor farkındayım ama.

Savunmaya seviye atlatacak isimlerden biri de Stonerook. Siena'yı bu noktalara getiren savunmanın en önemli direği, tabir-i caizse Avrupa'nın Garnett'i. Savunmanın lideri olması bi' yana, müthiş bir savaşçı. Yaşı handikap olsa da bu fizik gücüyle hala daha Avrupa'nın en iyilerinden.

1 numaraya yabancı düşünülüyosa Kaukenas. Yaşlı olduğu için Siena'dan kopartılabilir diye düşünüyorum. Pick-and-roll'e dayalı hücum sisteminde müthiş iş yapar. Eğer gelirse "cuk cuk cuk" sesleri taa karşıyakadan duyulur mazallah :)

Skorer olarak düşünebilecek isimlerden biri de Valencia'lı Martinez. Keselj kadar çok yönlü olmasa da muhteşem bir skorer. Bizim sisteme uygun oyunculardan biri. Her türlü skor üretebilen isim bir isim. Valencia'dan alabilir miyiz bilmiyorum ama alırsak 2 numaraya ilaç olur.

Yine 1 numara için Caja Laboral'dan Marcelinho Huertas. Avrupa'nın en iyi guardlarından biri bence. Yazın da baskılı Amerika savunmasına karşı en iyi duran guard'dı. Sadece takımı organize etme konusunda değil, skor üretme konusunda da çok başarılı. Alınması zor isimlerden biri.

Yine Caja Laboral'dan San Emeterio. İspanya milli takımında ilk maçlarda süre bulamamasına rağmen klasman maçında İspanya'ya karşı 2. yarıda oyuna girmiş ve farkı 20'li sayılardan getiren İspanya milli takımında Rudy ile birlikte en büyük katkıyı vermişti. Müthiş bir skorer olmasının yanı sıra, hücumda tercihleri doğru yapan, top paylaşımında iyi ve müthiş bir takım oyuncusu. Geçen sezon takımının ACB şampiyonu olmasına da müthiş katkı yapmıştı.

Yine Sırp ekolünden gelen genç bir yetenek ve iyi bir skorer olarak Bjelica da düşünülebilir. Bu sene Laboral'de süre almakta zorlandı diğer isimlere göre alınması daha kolay gibi. İyi bir skorer ve bunun yanında sağlam ribaundçu. Genç bir oyuncu olarak oynamadığı 1 sene kendisini nasıl etkiledi bilmiyorum ama kesinlikle iyi bir kumaşı var.

Ve son olarak Baby Shaq. Schortsanitis (google'a bakmadan yazdım mutluyum!) pota altında skorere ihtiyacımız olduğu düşünülürse Avrupa'nın en iyilerinden. Ancak ikİ tane dezavantajı var. Birincisi pas. Pas yeteneği çok kötü ve Oktay hocanın pasa dayalı sisteminde zorlanabilir diye düşünüyorum. İkincisi ise istikrar. Bi' günü bi gününü tutmayabiliyo. Faul problemine girdiği zamanlarda Ermal gibi oyundan kopabiliyo o da.

Sakin falan değilim abi, alın bu adamlardan 2-3 tane, hayat bayram olsun. Son olarak Ersan İlyasova, yoruma gerek yok!

San Emeterio bölümünde "İspanya'ya karşı" demişim, o "Arjantin'e karşı" olacak.

Doğuş yazdığın isimler çok ütopik.Özellikle San Emeterio-Stonerook-Sofoklis takımlarından kesinlikle ayrılmazlar.

Gelmesi kolay olmayan ama takıma seviye atlatacak isimlerden aklıma gelen bir kaç tanesini yazayım:

Hayalimdeki isimlerden biri kesinlikle Keselj. Bu sezon Olimpiakos'ta çok az süre almasına rağmen, yazın Türkiye'de muhteşem bir performans sergilemişti. Çok genç olmasının yanı sıra, muhteşem bir skorer ve oyunun savunma yönünde de etkin. Uzun boyuyla, potaya gidebilmesiyle, şut atabilmesiyle tam bir miss-match makinesi. Olimpiakos'ta süre alamadığı düşünülürse kiralama falan yoluna gidilse keşke, zor farkındayım ama.

Savunmaya seviye atlatacak isimlerden biri de Stonerook. Siena'yı bu noktalara getiren savunmanın en önemli direği, tabir-i caizse Avrupa'nın Garnett'i. Savunmanın lideri olması bi' yana, müthiş bir savaşçı. Yaşı handikap olsa da bu fizik gücüyle hala daha Avrupa'nın en iyilerinden.

1 numaraya yabancı düşünülüyosa Kaukenas. Yaşlı olduğu için Siena'dan kopartılabilir diye düşünüyorum. Pick-and-roll'e dayalı hücum sisteminde müthiş iş yapar. Eğer gelirse "cuk cuk cuk" sesleri taa karşıyakadan duyulur mazallah :)

Skorer olarak düşünebilecek isimlerden biri de Valencia'lı Martinez. Keselj kadar çok yönlü olmasa da muhteşem bir skorer. Bizim sisteme uygun oyunculardan biri. Her türlü skor üretebilen isim bir isim. Valencia'dan alabilir miyiz bilmiyorum ama alırsak 2 numaraya ilaç olur.

Yine 1 numara için Caja Laboral'dan Marcelinho Huertas. Avrupa'nın en iyi guardlarından biri bence. Yazın da baskılı Amerika savunmasına karşı en iyi duran guard'dı. Sadece takımı organize etme konusunda değil, skor üretme konusunda da çok başarılı. Alınması zor isimlerden biri.

Yine Caja Laboral'dan San Emeterio. İspanya milli takımında ilk maçlarda süre bulamamasına rağmen klasman maçında İspanya'ya karşı 2. yarıda oyuna girmiş ve farkı 20'li sayılardan getiren İspanya milli takımında Rudy ile birlikte en büyük katkıyı vermişti. Müthiş bir skorer olmasının yanı sıra, hücumda tercihleri doğru yapan, top paylaşımında iyi ve müthiş bir takım oyuncusu. Geçen sezon takımının ACB şampiyonu olmasına da müthiş katkı yapmıştı.

Yine Sırp ekolünden gelen genç bir yetenek ve iyi bir skorer olarak Bjelica da düşünülebilir. Bu sene Laboral'de süre almakta zorlandı diğer isimlere göre alınması daha kolay gibi. İyi bir skorer ve bunun yanında sağlam ribaundçu. Genç bir oyuncu olarak oynamadığı 1 sene kendisini nasıl etkiledi bilmiyorum ama kesinlikle iyi bir kumaşı var.

Ve son olarak Baby Shaq. Schortsanitis (google'a bakmadan yazdım mutluyum!) pota altında skorere ihtiyacımız olduğu düşünülürse Avrupa'nın en iyilerinden. Ancak ikİ tane dezavantajı var. Birincisi pas. Pas yeteneği çok kötü ve Oktay hocanın pasa dayalı sisteminde zorlanabilir diye düşünüyorum. İkincisi ise istikrar. Bi' günü bi gününü tutmayabiliyo. Faul problemine girdiği zamanlarda Ermal gibi oyundan kopabiliyo o da.

Sakin falan değilim abi, alın bu adamlardan 2-3 tane, hayat bayram olsun. Son olarak Ersan İlyasova, yoruma gerek yok!

Söylediğin oyuncuların hepsinin takıma ciddi anlamda katkısı olur,bu konuda hem fikiriz..Yazdığım oyuncuların çok da ütopik olduğunu düşünmüyorum evet bir kaçı oldukça zor transferler ama ütopik olarak da nitelendirilmemeleri gerekiyor..

Kaukenas olabilir,Lakovic olmazsa eğer o bölgeye çok istediğim oyunculardan birisi de kesinlikle kaukenas tabi ki,özellikle iki üç savunmacı arasından bitirdiği penetreleriyle çok faydalı olabilir..77 doğumlu olduğu da düşünülürse alınabilir..

Rafa martinez oldukça iyi bir oyuncu,menajerlik oynarken sık sık alıyorum..onun da alınabileceğini düşünüyorum..350.000 euro gibi bir rakama oynamış bu sezon..ama ben olsam şartları zorlar Tepici almaya çalışırdım..

Keselj ve Bjelica sırp basketbolunun geleceği olacak oyuncular..Keselj çok iyi bir forvet çok iyi şutör..transferi bir nebze daha zor ama ütopik değil..Bjelica ise çok özel bir oyuncu 3-4-5 olarak kullanabilirsin,çok farklı bir oyuncu..onun alınmasını ve uzun süreli bir anlaşma yapılmasını çok isterim.Keselj'e göre transferi biraz daha kolay olabilir ama onu alan takım geleceğe çok büyük yatırım yapar..

Stonerook tarzı sertliği sağlayacak,caydırıcı unsur olacak bir oyuncu gerekli..Stonerook olur başkası olur ama böyle bir oyuncu gerekli..

Baby shaq a kimse hayır demez sanırım ama onun transferi biraz daha zor gibi..

Şu an takımda dikkat ettiyseniz taraftarı ve ve takımı bir anlık smaç ve benzeri hareketle havaya sokacak bir isim yok.Eskiden Gaines bu işleri iyi yapardı.En az 1 tanede bu tarz hafif psikopat bir oyuncu gerekli bence takım için

Doğuş enfes yorumlamışsın abi, eline sağlık.

2 gündür Preldzic'le eşleşecek adam arıyordum kafamda, en sevdiğim gençlerden biri olan Bjelica gelmedi aklıma bir türlü. 3 de 4 de oynar çok rahat bir şekilde. Bu sene Caja Laboral'de kötü - hatta berbat desek yeri olur - bir sezon geçirdi ama izlediğim Bjelica kesinlikle bu değil. Oyun zekası, ribaundlara etkisi, penetre düzeyi oldukça iyi. Şutu elinden kitaba uygun çıkarıyor ama istikrarsız atıyor. Genç olması bunu törpülemesi için bir avantaj. Şu andan itibaren istediğim ilk isim haline geldi. Umarım bir girişim vardır veya olur.

Doğuş yazdığın isimler çok ütopik.Özellikle San Emeterio-Stonerook-Sofoklis takımlarından kesinlikle ayrılmazlar.

"Abi millet Papaloukas, Diamantidis yazınca bişey yok biz Stonerook yazınca auuvvvv" :)

Şaka bi' yana zaten yazının başında belirttim kadroya katılmalarının zor olmalarını. Ama hiç biri imkansız değil bence. Belki dediğin gibi San Emeterio çok çok zor ama Ersan'ın konuşulduğu yerde hiç biri "ütopik" değil bence, ama dediğin gibi hepsi zor ve olduğu takdirde ses getirecek transferler. Martinez mesela, kim hayır der. Adama 750 bin ver, tıpış tıpış gelir. Eh bütçenin de 10 milyon civarı olduğu düşünülürse hiçte fazla bir para değil.

Doğuş'un yazısından sonra listeyi yeniliyorum :D

Point Guard

Bo McCalebb
Terrel Mcintyre
Darius Washington
Jaka Lakovic
David Logan
Marcelinho Huertas

Scorer Guard

Drew Nicholas
Clay Tucker
Rafa Martinez
Taquan Dean
Kelati Thomas
Keith Langford (1-2)
Doron Perkins (1-2)

Small Forward

Marko Keselj
Simas Jasaitis
Jonas Maciulis
Kenny Gregory
Qyntel Woods

Su mesajı sık sık yayınlama amacım, yönetim bu forumu okuduğunda listeyi görüp kendilerince de bu oyuncuların birkaçının bize yararlı olabileceğini düşünme ihtimali.

Bir Sırp basketbolu hayranı olarak Keselj gelebiliyorsa düşünülmelidir. 1 yıl kiralansın vallahi razıyım. Bjelica garip bir oyunu. Pozisyonunu bile çözemedim ben açıkçası. Yorumum yok ama her işten anlarım abi tarzında bir adam gibi gözükmüştü bana yazın.
Tepic aslında tam bizlik oyuncu ama Pana bırakır mı ayrı bi konu. Rotasyonda silindi ama adam daha genç ve ümidi bu kadar erken keserler mi bilinmez.

San Emeterio bölümünde "İspanya'ya karşı" demişim, o "Arjantin'e karşı" olacak.

Walla Avrupa'da eşleşme sorunu yaratan en iyi oyunculardan üçü Sırp..

Biri Savanovic,eğer ki netleşirse Efes'e gidecek,diğer ikisi de Savanovic gibi beğendiğim Keselj ve Bjelica...

Alınmaları zor ama ütopik durum yok ortada..Alınırlarsa da sınıf atlatırlar gerçekten..

Eğer ki çıkan haberleri doğru kabul edersek şöyle bir tablo var elimizde..Yani Ermal gittiyse,Rancik de büyük ihtimal gönderilecek,Evren de gitmeli..Ender ve Cevher'i aldık kabul edersek..Soru işareti olarak şimdilik bi Kerem Gönlüm ile Furkan kalıyor..

Tutku-Ender-Jerry
Shipp-
Shumpert-Caner-Haluk
Cevher-İlkan-
Andric-Sertaç

Şimdi dediğim gibi Gönlüm ve Furkan gelmezse Sertaç ve İlkan'ın önünde büyük fırsat var..Oynadıkları pozisyonun 3.adamı olabilirler..O yüzden artık iyice geliştirmeliler kendilerini..Ermal tabi ki kötü bi oyuncu değil ama Sertaç bi Ermal de olamıyorsa,bi ikili oyun yapıp içerden atamıyorsa hiç yeri olmaz bu takımda,ya da bi Cemal kadar savunmada kendini geliştiremiyorsa aynı şekilde hiç yeri yok burda..O yüzden özellikle bu yaz döneminde hem Sertaç hem İlkan çok sağlam çalışmalılar..

Benim yukarda yazdığım kadro toplam 11 kişi..Shumpert türk oluyor,yani 3 yabancı var..3 guard şart,Jerry kalabilir,ama daha iyisi alınabiliyorsa alınmalı..Ya da Jerry 2 numaraya kaydırılır ama o da ne kadar mantıklı olur şüpheli..

1 numarada Jerry gidecekse o bölgede tercihimiz daha geniş bence..Lakovic,Bo McCalebb,Terrel Mcintyre tercihlerinden biri yapılabilirse çok güzel olur..

Darius Washington eskiye oranla daha zor ama alınamaz diye birşey yok,başarabilirsek o da gayet iyi olur..

2 numaraya alabilir miyiz veya koparabilir miyiz bilmiyorum ama Alan Anderson çok iyi olur..

Geriye 2 yabancı hakkı kalıyor..

Bunlardan biri 5 numaraya Ndong veya Fran Vazquez olursa yemede yanında yat derim..O ayarda hem savunmada hem hücumda boyalı alanda canavar olcak kim olabilir bilmiyorum...

Doğuş Schortsanitis'i (Doğuş ben senden kopyaladım valla :)) söylemiş ama dezavantajlarını da aynı şekilde belirtmiş..Bence Oktay hoca Ermal'in gitmesine izin verdiyse veya verecekse de bence en büyük sebebi Schortsanitis'deki gibi istikrar problemi..

1 tane yabancı hakkı kaldı..

Hem 3 hem 4 oynayabilen Keselj veya Bjelica'dan biri alınabilse harika olur..hatta ikisi birden olsa sesim çıkmaz :)

Bu arada Doğuş bu iki oyuncuyu hatırlattığın için teşekkürler,Savanovic gibi 1-2 kişi daha vardı diyodum ben de,bi türlü kim olduklarını hatırlayamamıştım..

Ermal'in gidişiyle işler değişti,Cemal veya Furkan derken iş,Cemal ve Furkan'a dönüştü ayrıca İlkan'ın da takımda tutulması şart.

cemal ve furkan'ın hücumu yok ama ayrıca ermal gittiğinje göre 2 yabancı hakkımızı pivot bölgesinde kullanmalıyız çünkü ermalin hücumunu ne furkan nede cemal karşılayabilir.
tutku-ender-combo guard
evren-göksenin-shipp
shumpert-haluk-caner
ilkan-cevher
furkan-yabancı transfer-yabancı transfer

cemal ve furkan'ın hücumu yok ama ayrıca ermal gittiğinje göre 2 yabancı hakkımızı pivot bölgesinde kullanmalıyız çünkü ermalin hücumunu ne furkan nede cemal karşılayabilir.
tutku-ender-combo guard
evren-göksenin-shipp
shumpert-haluk-caner
ilkan-cevher
furkan-yabancı transfer-yabancı transfer

O 2 numaralarla,hele de EL'e gidersek ne yaparlar acaba çok merak ediyorum..

Ayrıca Luksa nerde?

Ermalin sayı potansiyelini Furkan, İlkan yada Cemal karşılayamaz. Cevher yada Andricin yanına skorer bir uzun bunu yapabilir.

luksa'yı daha öncede dediğim gibi sadece pick and roll oyunlarında etkili bir oyuncu olarak görüyorum. Ribaund ve savunma konusunda sıkıntılı bir oyuncu. Mesela son fener maçında fener uyanınca tutku andric ikili oyunlarına 7-8 sayıda kaldığını gördük. Oraya daha komple bir oyuncu transfer edilebilir.
2 numara için euroleague'de tuku-combo guard-shipp 3'lüsü iyi seçim olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...