Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hiçde öyle değildi Onur.Rytas'da 20 dakika civarında dakika süreler alıyordu. Ayrıca şu an kadromuzda 30 yaşın altında kaç Euroleague oyuncusu var sayabilir misin?

Cemal - Ermal - Andric rotasyonu bence sadece oyuncu sayısı olarak yeterli bir rotasyondur. 1-5 numaralar bene çok önemlidir. 1 ve 5 iyi olduktan sonra forvetler illa ki bulunur , alınır. Bugün her takımda 12 - 13 sayı atan bi forvet mutlaka var. Ben 5e sert , kalıplı , içeriyi perişan edecek bir oyuncu istiyorum. Zamanının Kambala'sı gibi , Prkacin'i gibi , şimdinin Mozgov'u gibi garanti opsiyon istiyorum. Öyle Cemal'le yamamak filan istemiyorum çünkü euroleague bu ve açıkçası bu kadro 60 sayı atamaz euroleaguede. Ligimizi övüyoruz filan ama 1 senedir aynı pick and roll ile finale çıktık hücum anlamında.

söylediklerinde çok haklısın,bunu sene içinde de defalarca söyledim,biz savunmamızla buralara geldik ve maalesef hücumda çok kısırdık,tepeden pick and roll dışında pek bir opsiyon üretemedik hücumda..içerden en büyük opsiyonumuz olan ermal sert savunmalar karşısında hücum edemedi,çok tıkandık sene içerisinde..

bu sene skor opsiyonu olabilecek,içeriyi tarumar edecek bir uzunu bende çok istiyorum,formda olduğu dönemlerdeki kambala,prkacin,hüseyin beşok gibi..

ve aynı zamanda da 2.10 un üstünde olsun ki savunmak kolay olmasın..timofey mozgov iyi bir tercih,illa bir isim üzerine odaklanmamıza gerek yok..Mirza Begic olur,Ante Tomic olur,Esteban Batista olur..içeriden etkinliği olan bir 5 numarayı muhakkak kadromuza katmalıyız

Erdal ben sana demiyorum ki zaten Ermal mükemmel pivot, daha iyisi bulunmaz. Ben diyorum ki elindeki her defolu oyuncuyu yollayamazsın, hele bir de yerliyse hiç yollayamazsın. Etrafta üst düzey yerliler cirit atmıyor sonuçta, sen elindekinin defolarını örtüp, onun yapamadıklarını yapan oyuncularla bir kombinasyon oluşturursun. Sen hemen onu gönderelim derdindesin, birkaç kriterlerle oyuncuları yargılayıp, bir saplantı oluşturup, o oyuncu hakkında söylenen başka hiçbir şeye kulak asmıyorsun.

Sen Cemal kimdir ki, ben onun uğruna Ermal'den vazgeçeyim veya ona değişeyim.

Erdal ve Onur,

Cemal-Ermal kavganızı özelden yapsanız daha güzel olmaz mı? Şu başlığın 5'te 1'inde dönüp dolaşıp aynı şeyler yazılmış bu konu hakkında.

Bakın final serisi bitti, transferler çok yakında açıklanmaya başlanır, keyfini çıkaralım, mevcut takımımızdan oyuncuları tartışmak yerine Avrupa'dan beğendiğimiz oyuncuları yazalım/önerelim.

Hiçde öyle değildi Onur.Rytas'da 20 dakika civarında dakika süreler alıyordu. Ayrıca şu an kadromuzda 30 yaşın altında kaç Euroleague oyuncusu var sayabilir misin?

# Name Game min fgm-a 3pm-a ftm-a off def tot ast pf st bs to pts
25 Nalga, Cemal 30 9.1 57.1% 0.0% 36.4% 0.6 1.5 2.1 0.6 2.0 0.3 0.3 1.0 2.8

Cemal'in Rytas istatistikleri böyleymiş. 9 dakika 3 sayı 2 ribaund. Furkan olmazsa rotasyona katılabilir. Daha iyisi oraya kaliteli bir yabancı almak olur Shumpert'tan boşalan yabancı kontenjanı yerine.

18 dakika , 8 sayı , 4.5 rebound,0.6 asist,0.6 blok,0.6 top çalma

Bu da Cemal'in Euroleague ilk turunda ki istatistikleri.

Cemal normal sezonda 20 dakikaya yakın (17.42) süre aldı Top 16'da ise yaklaşık 10 (10.36) dk ortalama ile oynadı ki burada Rytas'daki koç değişikliğinin rolu da büyük Cemal'i takıma alan koç gitmiş oldu

tutku-ender-combo guard
evren-shipp-göksenin
shumpert-caner
ilkan-cevher
furkan-ermal- yabancı transfer

bence andric zayıf halka. Çünkü andric ayaklarının çabukluğunu kullanmaktan başka bişey yapmıyor. İşin savunma tarafında yapılan ikili şıkıştırmalarda avantaj sağlıyor kabul hücumdada pick and roll'ün kralını oynuyor ( o da tutku'nun sayesinde) ama yetersiz. Örnek verirsek son maçta fener tutku andric ikili oyunlarına uyandı andric 7-8 sayı attı çünkü başka yaptığı bişey yok. Post oyunları zayıf savunma anlamında yumuşak ve ribaundlardada zayıf bence

Fran Vazquez Barcelonadan ayrılmak istiyor galiba.Sözleşmeside bitti.Hem sansasyonel hemde çok yararlı bir transfer olmaz mı?İngilizce bilmediği söyleniyor gerçi ama olsun

Bir kadro da ben yazayım;

Tutku-Johnson-Ender
Shipp-Evren-Göksenin
Shumpert-Caner-Haluk
[Transfer]-[Cevher]-İlkan
[Transfer]-Andric-Ermal

Bence yavaş yavaş yapılanmakta fayda var. 4 numara için ilk tercihim Kerem Gönlüm olur. Kendisi isterse Efes bırakır bence. Olmazsa çok kaliteli bir yabancı olmalı. Bir ara Fotsis'in adı geçiyordu. 5 numara için de çok kaliteli bir yabancı olmalı. Olmazsa ancak Furkan veya Cemal düşünülebilir. Bir sonraki sezon da Haluk'tan boşalan yere çok kaliteli bir 3 numara alınmalı.

Tekrar tekrar Cemal konusunu açmak istemiyorum ama Furkan'a hücumu yok diyenler, Cemal'i nasıl istiyor anlayabilmiş değilim. Eğer Furkan gibi ribaundçu final serisinde takımımızda olsaydı ben en kötü seriyi 7. maça götürürdük bence. Parmak hassasiyetiyle, pozisyon alabilmesiyle ve blok yeteneğiyle Furkan dar Türk pazarının en önemli oyuncularından biri. Bırakın hücumu da istenilen seviyede olmasın. Zaten istenilen seviyede olsaydı bu sene drafttan çekilmezdi. Ben çok istiyorum şahsen Furkan'ı, inşallah gelir.

Ermal'in ribaundlarda eksisi olabilir, kötü bir ribaundçu da olabilir ama Avrupa'da ayak hareketleri en etkili isimlerden biridir. Yıllardır Avrupa'da üst düzey oynayan Lavrinovic'lere bakın, hadi onlar dışarıdan oynuyorsa, May gibi kolej yıldızı ve iyi kötü NBA görmüş bir isme bakın, o da mı olmadı, Barcelona'nın 5 numara rotasyonunu oluşturan Vazquez, N'dong'a bakın. Ermal'in ayak oyunları hiç birinde yok. Ama Ermal'in oyununu günlük değişkenler çok etkiliyor. Maça iyi başlamazsa, oyunun içine tekrar dahil olması çok zor oluyor. Ya da faul problemine girdiğinde bir türlü kafasını tekrar oyuna veremiyor. Ama yine de Ermal bu sene takımın en iyilerindendi. Ayrıca Galatasaraylılığı da tartışılmaz bir isim, kesinlikle takımda kalmalı.

Ender Arslan dengesizdir, şöyledir böyledir ama ben inanıyorum ki bizim takıma katkı verebilir. Zaten 1. guard olarak düşünülmüyor herhalde. Ona 30 dakika ortalama süre veremezsiniz ama maçı gelir 30 dakika 20-25 sayı atıverir. Ayrıca taraflarla birlikte daha da iyi oynayan bir oyuncudur Ender. Yerli olması da cabası. Transferine onay veriyorum :) Ancak şöyle bir durum var ki Tutku-Ender guard rotasyonun yanına mutlaka bir tane daha oyuncu eklenecektir Euroleague düşünülerek. Ancak Lakovic tarzı bir adam geldiğinde süreleri ayarlamak çok zor olacaktır. Lakovic dediğin adam 20-25 dakika alamadığı takım Barcelona değilse mutsuz olur. E ona 20-25 dakika verdiğin zaman Tutku'ya da en kötü 10 dakika verildiğinde Ender'e sadece 5 dakika kalıyor ki Ender süre alabilmek için Efes'ten ayrılıyor, 5 dakika süre alabileceği bir takıma gelmeyi kabul etmez. Bu durumda iki alternatif var, ya Jerry Johnson kalacak ve onu rotasyonda 2 numaradan da süre vererek kullanacağız ya da Barış Ermiş'i takıma katıp (Banvit'te kalabilir haberleri çıktığına göre, Fenerbahçe çekilmiş gibi duruyor bu transferden) tamamen Türklere bırakacağız rotasyonu. Form durumuna göre de süreler dağıtılır, gayet de güzel olur, hem de yabancı hakkı diğer pozisyonlara kalır.

Bu takımın şu an için en büyük eksiği 4 numara. 4 numaraya mutlaka iyi ribaundçu ve alçak postta topu eline teslim edebileceğimiz bir isim gerekiyor. Kerem Gönlüm gelirse enfes olur ama bahsettiğim oyuncu Kerem olamaz, her ne kadar Kerem son zamanlarda hücumunu çok geliştirse de hala bire bir güvenilir bir isim değil. Ersan İlyasova bana göre Drogba'dan da zor ama olursa hayat bayram olur, çocukları kesmek yerine storedan 20 tane forma alıp çocuklara dağıtır, gençlere Ersan sevgisini aşılarım. :)

İki farklı kadro yapalım, biri 3 türk guard'lı, diğeri de JJ'li.

Tutku-Barış-Ender
Yabancı-Shipp-Evren
Shumpert-Caner-Haluk
Yabancı-Kerem Gönlüm (Cevher)-Ermal
Yabancı-Furkan-Andric

Tutku-Ender-Jerry Johnson
Yabancı-Evren-(Jerry Johnson)
Shumpert-Caner-Haluk
Yabancı- KG (Cevher) - Ermal
Yabancı- Furkan - Andric

Fran Vazquez Barcelonadan ayrılmak istiyor galiba.Sözleşmeside bitti.Hem sansasyonel hemde çok yararlı bir transfer olmaz mı?İngilizce bilmediği söyleniyor gerçi ama olsun

Şu takıma kim 5 numara olsun deseler,hani para,kabul edip etmemesi önemli değil deseler,Ndong,Javtokas ile beraber heralde ilk söyleyeceğim isimlerden biri olur Vazquez..

Eğer ki bırakırlarsa Barça en büyük hatalarından birini yapar..O dandik milli takımda takıma ruh katan,deli gibi ribaunt alıp,blok yapan,smaç vuran bi oyuncuydu..Ben Barça'dan ayrılsa bile birileri bizden önce kapar diye düşünüyorum ama eğer olmaz da alabilirsek çok çok süper hamle olur..

Keşke Ünal başkan hazır İspanyada iken bi Anderson-Vazquez-Lakovic veya bi Anderson-Ndong-Lakovic üçlüsü de basketbola getirseydi :)

Şu takıma kim 5 numara olsun deseler,hani para,kabul edip etmemesi önemli değil deseler,Ndong,Javtokas ile beraber heralde ilk söyleyeceğim isimlerden biri olur Vazquez..

Eğer ki bırakırlarsa Barça en büyük hatalarından birini yapar..O dandik milli takımda takıma ruh katan,deli gibi ribaunt alıp,blok yapan,smaç vuran bi oyuncuydu..Ben Barça'dan ayrılsa bile birileri bizden önce kapar diye düşünüyorum ama eğer olmaz da alabilirsek çok çok süper hamle olur..

Keşke Ünal başkan hazır İspanyada iken bi Anderson-Vazquez-Lakovic veya bi Anderson-Ndong-Lakovic üçlüsü de basketbola getirseydi :)

Morris'te fena olmaz sanki :D

Fran Vasquez denilen adam Ömer Aşık'ın ispanyol versiyonu.Maşallah çubuk gibi,kalıplı değil ama kolları uzun ve her topa kolunu sokuyor.Oynadığı takımda savunmayı bir kat yukarı çeken isim.Barcelona'nın onu bırakacağını sanmıyorum,bıraksa da Avrupa'nın birçok önde gelen kulübünün kıskacına çoktan girmiştir.

4 numaraya Ersan'ın geleceğini düşünüyorum Kristof Lavrinovic ve Bo McCalebb'i de aldık mı final-four'u bile zorlarız Avrupalılar Nowitzki,Lebron falan takviyeleri yapmazlarsa... Ayrıca yerli olarak gençler için Genç Banvitliler gibi bir organizasyon eurolige girmemizle şart olacak gibi... Birkan ve Furkan'ı da görmek isterim takımda...

Vasquez'i ben de beğenirim. O kadar iş yapacak adamın olduğu Barcelona'da, öyle anlar geliyordu ki Vasquez takımı ateşleyen adam konumuna geliyordu. Ayaklar çabuk, oyun bilgisi iyi, savunmada kollar uzun iyi kapatıyor, atletik özellikler de fena değil. Modern bir uzun. Barcelona'dan Lakovic ile birlikte alsak süper olur. Pana'dan da fazla rol verilmeyen Tepic ile takıma yabancı kalitesi açısından birkaç level atlatmış oluruz. Vasquez de Tepic de Lakovic de takım içi iş yapabilecek oyuncular. Tepic gibi bir isim sahada olduğunda guardsız bile oynasanız size dokunmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...