Tekrar tekrar Cemal konusunu açmak istemiyorum ama Furkan'a hücumu yok diyenler, Cemal'i nasıl istiyor anlayabilmiş değilim. Eğer Furkan gibi ribaundçu final serisinde takımımızda olsaydı ben en kötü seriyi 7. maça götürürdük bence. Parmak hassasiyetiyle, pozisyon alabilmesiyle ve blok yeteneğiyle Furkan dar Türk pazarının en önemli oyuncularından biri. Bırakın hücumu da istenilen seviyede olmasın. Zaten istenilen seviyede olsaydı bu sene drafttan çekilmezdi. Ben çok istiyorum şahsen Furkan'ı, inşallah gelir.
Ermal'in ribaundlarda eksisi olabilir, kötü bir ribaundçu da olabilir ama Avrupa'da ayak hareketleri en etkili isimlerden biridir. Yıllardır Avrupa'da üst düzey oynayan Lavrinovic'lere bakın, hadi onlar dışarıdan oynuyorsa, May gibi kolej yıldızı ve iyi kötü NBA görmüş bir isme bakın, o da mı olmadı, Barcelona'nın 5 numara rotasyonunu oluşturan Vazquez, N'dong'a bakın. Ermal'in ayak oyunları hiç birinde yok. Ama Ermal'in oyununu günlük değişkenler çok etkiliyor. Maça iyi başlamazsa, oyunun içine tekrar dahil olması çok zor oluyor. Ya da faul problemine girdiğinde bir türlü kafasını tekrar oyuna veremiyor. Ama yine de Ermal bu sene takımın en iyilerindendi. Ayrıca Galatasaraylılığı da tartışılmaz bir isim, kesinlikle takımda kalmalı.
Ender Arslan dengesizdir, şöyledir böyledir ama ben inanıyorum ki bizim takıma katkı verebilir. Zaten 1. guard olarak düşünülmüyor herhalde. Ona 30 dakika ortalama süre veremezsiniz ama maçı gelir 30 dakika 20-25 sayı atıverir. Ayrıca taraflarla birlikte daha da iyi oynayan bir oyuncudur Ender. Yerli olması da cabası. Transferine onay veriyorum

Ancak şöyle bir durum var ki Tutku-Ender guard rotasyonun yanına mutlaka bir tane daha oyuncu eklenecektir Euroleague düşünülerek. Ancak Lakovic tarzı bir adam geldiğinde süreleri ayarlamak çok zor olacaktır. Lakovic dediğin adam 20-25 dakika alamadığı takım Barcelona değilse mutsuz olur. E ona 20-25 dakika verdiğin zaman Tutku'ya da en kötü 10 dakika verildiğinde Ender'e sadece 5 dakika kalıyor ki Ender süre alabilmek için Efes'ten ayrılıyor, 5 dakika süre alabileceği bir takıma gelmeyi kabul etmez. Bu durumda iki alternatif var, ya Jerry Johnson kalacak ve onu rotasyonda 2 numaradan da süre vererek kullanacağız ya da Barış Ermiş'i takıma katıp (Banvit'te kalabilir haberleri çıktığına göre, Fenerbahçe çekilmiş gibi duruyor bu transferden) tamamen Türklere bırakacağız rotasyonu. Form durumuna göre de süreler dağıtılır, gayet de güzel olur, hem de yabancı hakkı diğer pozisyonlara kalır.
Bu takımın şu an için en büyük eksiği 4 numara. 4 numaraya mutlaka iyi ribaundçu ve alçak postta topu eline teslim edebileceğimiz bir isim gerekiyor. Kerem Gönlüm gelirse enfes olur ama bahsettiğim oyuncu Kerem olamaz, her ne kadar Kerem son zamanlarda hücumunu çok geliştirse de hala bire bir güvenilir bir isim değil. Ersan İlyasova bana göre Drogba'dan da zor ama olursa hayat bayram olur, çocukları kesmek yerine storedan 20 tane forma alıp çocuklara dağıtır, gençlere Ersan sevgisini aşılarım.
İki farklı kadro yapalım, biri 3 türk guard'lı, diğeri de JJ'li.
Tutku-Barış-Ender
Yabancı-Shipp-Evren
Shumpert-Caner-Haluk
Yabancı-Kerem Gönlüm (Cevher)-Ermal
Yabancı-Furkan-Andric
Tutku-Ender-Jerry Johnson
Yabancı-Evren-(Jerry Johnson)
Shumpert-Caner-Haluk
Yabancı- KG (Cevher) - Ermal
Yabancı- Furkan - Andric