Preston Shumpert

işin manevi boyutuna bakarsak Shumpert'ın gönlümüzdeki yerli hiçbir zaman değişmez, her zaman sevgi ile anacağız kendisini...
ancak birde işin mantık yönüne bakmak gerek 3 numarada yavaş kalıyor 4 numarada ise undersize yani her türlü savunmada ciddi sıkıntı yaşatıyor, savunmada yıprandıkça hücum gücüde çok azaldı yani takımın tıkanan parçası olarak gözüküyor...
"akılcı" olan Rancik'de yaptığımız hatayı yapmamak ve sene sonunda "sevgi" ile kendisini uğurlayarak bu tıkanıklığı açmak...
sonuç itibarı ile biz yarışmacı bir kulübüz ve bu sene Top 16'ya kalmak bizim için başarı olsada önümüzdeki sene bunu bir adım ileri götürmez isek geçici bir dönem olarak tarihteki yerini alır...

Olin maçından sonra Shumpert'ın istatistiklerine bir göz attım. Son 4 maçta
Aliağa: 5s, 5r,3a,
Efes: 0s,1r,0a,2tk,
Olympiacos: 5s,
Olin: 0s,0r,0a
Bu 4 maçta 2,5 sayı, 1,2 ribaund, 0,75 asist ortalamalarıyla oynamış. Bu 4 maçlık seri -CSKA maçını da sayarsak 5- Tutku'nun hastalığından sonra olmadığı döneme denk gelmiş. Tutku oynadığı zaman, Luksa ya da Furkan'ın yaptığı picklerin ardından topu pota altına indiremezse sağ ya da sol dipte -eşleştiği oyuncu yardıma gittiği için- boş durumda olan Shumpert'a pası veriyordu, Preston da şutu sokuyordu genel olarak. Shumpert etkili olduğu maçlarda bile hiçbir zaman arka arkaya dripling üzeri 2-3 şut sokmuşluğu olmadı.

Özetle; umarız Tutku reyiz bir an önce döner ve "Katil Shumpert" kendine gelir.

Haluk Yıldırım ile süreleri paylaşabilir seneye bu formuyla ya da gider yapacak birşey yok acilen geri dönmesi lazım hücumda özellikle yoksa zaten sayı atamıyoruz skor atan kapar formayı atamayan ısıtır benchi bu Shumpert gibi şubeye emeği yadsınamacak bir oyuncu dahi olsa

Yazdıklarınızı tekrar gözden geçiriniz.Böyle bir eleştiri üslubu var mıdır?

Eğer sezon sonu gidecek, üzülerek söylüyorum demekte bir uslup sorunu var diyorsanız bir eleştiri şablonu gönderin onu yazalım. Bavul toplatma konusunda da aynı hassasiyetin göstermeniz temennisiyle

Şubeyi yönettiğiniz gibi parasını da siz veriyorsunuz anlaşılan.Bu üslupla saygı görmeyi,ciddiye alınmayı beklemeyin.

Saygı beklemek için uslup takınmak maskeli baloda gerçekleşen bir eylemdir. Sartlı refleks!
Şubeyi yönettiğimi iddia ettiğimi hatırlamıyorum. :)

ne trip yapmışsınız beyler bravo vallahi...shumpi 3 numara için yavaş 4 numaraya da undersize iken en iyi oldugu konuda yani şutlarında da bu derece kötü olmaya devam ederse önümüzdeki seni shipp'in türk olacagını da düşünürsek takımda kalma ihtimali hiç yok...

işin duygusal boyutuna inersek,rancik şuan takıma dönse yeminle havalara uçarım ama profesyonel sporlarda bu işler böyle yürümüyor demek ki...aynı durum shumpi için de geçerli...

Herkesin belirttiği gibi Shipp'siz takım olmaz.Shipp Türk statüsüne geçirilir ise ne yazık ki Shumpert'ın takımda kalma ihtimali yok.Gelecek sene Haluk gibi çok çok kısıtlı dakikalar için takımda tutulcağını hatta kendisininde bunu kabul etceğini sanmıyorum.Formunu yakalasada kupalarla uğurlasak keşke.

Eğer sezon sonu gidecek, üzülerek söylüyorum demekte bir uslup sorunu var diyorsanız bir eleştiri şablonu gönderin onu yazalım. Bavul toplatma konusunda da aynı hassasiyetin göstermeniz temennisiyle
Eleştiri üslubu derken.Anlatmak istediğim Shumpert'ın eleştirilecek yönleri üzerine bir şey karalamamaış olupta bunu eleştiri adı altında bize sunmanız. Yazdığınız cümle ile Shumpert'ı eleştirmiyorsunuz ya da ben mi yanlış anlıyorum.Oyuncuya yol göstermek onu eleştirmek midir?

Eleştiri şablonu için tabii ki yardımcı olayım size. Yapıcı ve kırıcı olmak üzere ikiye ayrılır. Yapıcı eleştiriler günlük performanslardan uzak tutulmalıdır zannımca.Zira gazeteler de televizyonlarda bu işleri yapan tonlarca adam var ama onlar spor yazarı biz taraftarız aradaki bu keskin farkı anlayıp eleştiri yapmakta fayda var.Yapıcı eleştirinin en iyi tarafı belki de onun diğerinin yanında yükseldiği,yükseldiği yönü ise yapılan amelin geliştirilmesine katkı sunmasıdır.Örnek verecek olursak;oğlunuz ya da kızınız size karşı veya çevresine karşı yanlış bir davranış gerçekleştirdiğinde "üzülerek söylüyorum bavulunu toplamanın zamanı geldi evlat" demediğinizi biliyorum.Aynı üslubu burada da bekliyorum.Çünkü Mahmuti'nin dediği gibi biz bir aileyiz.

Bir oyuncu geçen sezon takımın en önemli 2-3 isminden biriyken, bu sezon beklenen başarımı gerçekleştiremedi diyerek sezon sonu yolcu hükmünü vermek ne kadar doğru? Kalitesini ispatlamış bir isimden bahsediyoruz, patlama gerçekleştirmesini beklediğimiz bir oyuncudan değil..

Ligde finale kalsak ve Shumpert seride harika bir başarım sergilese, yılların özlemini gidererek kupaya uzansak... Ve Mahmuti dese ki, tamam Shumpert yaşı gereği gelecek sezon başrol oyuncusu olmayacak ama yabancı kontenjanında kadroda bulunsun, devşirme kontenjanını Shipp için kullanacağım. İtiraz eden olur mu?

Birkaç maçlık başarımına bakarak oyuncuyu gönderen anlayışa "bavulu yerleştirme işinde yardımcı olunmasını önermek" abartı bir istek değil kanımca.

benim itirazım olmaz hatta Shumpert yerli Shipp yabancı rotasyondan kalacak dese yine olmaz...
zira Shumpert'ın lige konsantre olarak oynaması halinde yine çok iyi işler yapacağını düşünüyorum...
hatta şöyle söyliyeyim Top 16 da elenirsek kupa maçları falan derken epey zaman kalıyor, Shumpert mutlaka fizik olarak play offlara kadar kendini toplayacaktır ben play offlarda yine eski Shumpert'ı izleyeceğimizi düşünüyorum...
Efes Pilsen'de de aynı sıkıntıyı yaşamıştı Shumpert, Euroleague seviyesinde ne 3 nede 4 oynayabiliyor savunmada çok ciddi problemler yaşıyor ve buda hücumuna direk etki ediyor...
ancak sadece bizim ligimizde oynasa Gistlede, Kaya beyinsiziylede, Savanoviclede her türlü başa çıkar...

Eleştiri üslubu derken.Anlatmak istediğim Shumpert'ın eleştirilecek yönleri üzerine bir şey karalamamaış olupta bunu eleştiri adı altında bize sunmanız. Yazdığınız cümle ile Shumpert'ı eleştirmiyorsunuz ya da ben mi yanlış anlıyorum.Oyuncuya yol göstermek onu eleştirmek midir?

Eleştiri şablonu için tabii ki yardımcı olayım size. Yapıcı ve kırıcı olmak üzere ikiye ayrılır. Yapıcı eleştiriler günlük performanslardan uzak tutulmalıdır zannımca.Zira gazeteler de televizyonlarda bu işleri yapan tonlarca adam var ama onlar spor yazarı biz taraftarız aradaki bu keskin farkı anlayıp eleştiri yapmakta fayda var.Yapıcı eleştirinin en iyi tarafı belki de onun diğerinin yanında yükseldiği,yükseldiği yönü ise yapılan amelin geliştirilmesine katkı sunmasıdır.Örnek verecek olursak;oğlunuz ya da kızınız size karşı veya çevresine karşı yanlış bir davranış gerçekleştirdiğinde "üzülerek söylüyorum bavulunu toplamanın zamanı geldi evlat" demediğinizi biliyorum.Aynı üslubu burada da bekliyorum.Çünkü Mahmuti'nin dediği gibi biz bir aileyiz.

Klasik Türk insanının anlayışı tüm hatalara rağmen sımsıkı sarılmak. Songaila için de yapmalıydık bunu. Şimdi bakıyorum da adama yazık etmişiz. Son maçlardaki düşük sut yüzdesi, rebound konusundaki pasifliği, takım oyununu yavaşlatması gibi sorunlar, ilerleyen yaşı göz önüne alındığında evet benim fikrim BAVULUNU TOPLAMALI.

İnsanın kendisini tanıması güzel.Eğer Shumpert maç başına 20 sayı atsaydı valizini toplatır mıydınız bilmiyorum. Şuan kötü bir süreç geçiriyor ve form yüzdesi düşük. Durumun aksisi olsaydı Gordon başlığında olduğu gibi burada da methiyeler düzerdiniz. Valla işin açığı sonuçta benim takımım oyuncusu kurtların önüne atmak gibi bir niyetim yok.Takıma bu kadar emeği geçmiş bir adamı. Sımsıkı sarılıyorum tabi.

Euroleague için maalesef 4 numara da undersize kalıyor, 3 numara da ise zaten oynayamıyor, seneye Shipp'in de yerli statüsünde oynayacağını düşünürsek yolların ayrılması muhtemel, sevmek başka ama seviyoruz diye gerçekleri ve takımın menfaatlerini göz ardı etmek başka.

Shumpert taraftarın çok sevdiği isimlerden biri bu sebeple öyle kolay kolay gönderilemez.. Önceki performansları da referansıdır zaten yapacaklarının ancak özellikle son dönem performansıyla yeterli olmadığı da aşikar.. Yaşı gereği ve Shipp'in de Türk olması hasebiyle gelecek yıl kadroda olmayacağını öngörmek çok da yanlış olmaz. Şunu da unutmamak gerekir taraftar olarak bir oyuncu kalır ya da gider ama o formayı giymişse bir dönem en azından alkışlanarak gitmesi gerekir, birtakım nitelemelerle durumu aramızdaki anlaşmazlıkmış gibi görmemek gerekir bu sebeple sezon bitene kadar bizimle olacak bu aslan yüreğe destek olalım, kimsenin biletini kesmeye kalkmayalım... Songalia da bizim oyuncumuzdu diyenler için de ekleyelim... Kötü gitmesin tabii ben ona da karşıyım ancak bazı şeylerin de önüne geçemiyorsunuz, onun durumunun farklılığı da bunun sebebi oldu; çünkü takım kimyasına pek gitmedi, gelmeden önceki olumsuz düşünceler(sakatlık dönüşü) ve pozisyonu itibariyle çok büyük beklentiler beklediğimiz bir isim haline geldi. Onun geçmişi de belli, yaşadıkları da ama profesyonel bir kulüp için böyle bir seviyede de ister istemez ayrılıklar yaşanıyor...

Umarız Shumpert gitmeden evvel olağanüstü oynar da seneye o cool tavrıyla en azından kenardan/tribünden geldiği maçları bize tekrar gösterir..