Radoslav Rancik

Re: 13 # Radoslav Rancik

Mike, Rancik'e göre daha kaliteli bir oyuncu. Ama bu iki oyuncunun hiç dinlenmeden 40 dakika pota altını kapattığını gördük geçen sezon. Umarım Mike da kalır ve Ömer Aşık ve Furkan Aldemir ikilisi de alınır. O zaman pota altı mükemmel olurdu.
Hayırlı olsun.

Eyüp abi ,eğer yönetim Efes Pilsen'den Sinan Güler-Kaya Peker ikilisini alırsa bu kendimi imha etmem için yeterli bir sebepdir. :p

İşin esprisi bir yana bana Radoslav sözleşmesi en son yenilenmesi gereken oyuncuydu.Yönetimin bu hamlesinden sonra 2 türlü düşünüyorum:

1- Ya gerçekten kafaya oynayan bir takım kurmayı düşünüyorlar.Bunun içinde geçen seneki Simas dışındaki yabancıların takımda kalması için uğraşıyorlar ve bunlar bittikten sonra 2 tane üst düzey yerli oyuncu alacaklar.Rancik'in kalmaya ikna edilmesi de bunun ilk hamlesi.

2-Ya da gelecek sezon ikna edilmesi en kolay oyuncuyu ikna edip kalan yabancıları gönderecekler.Taraftarla arası iyi olan Rancik'in kalmasıyla da taraftar gözünde yönetimin yerini sağlamlaştıracak.Ama yerli ve yabancı oyuncu transferi sadece 7.-8. olmak için yapılmış olacak.

Ben 1. senaryonun olmasını umut ediyorum.

Burak Barut' Alıntı:
Rancik'in yaşı 31.2 yıllık sözleşme eder 33 demek ki kardeşimizin emeklilik ikramiyesi bizden.

Geçen sene verdiği katkılar tartışılmaz ancak üst seviyelerin oyuncusu mu bilemem ? En azından hedef büyütmediğimizi kesinlikle söyleyebilirim.

38 yaşındaki Haluk Yıldırım, son yedi senedir emeklilik ikramiyesi alıyor yani bu hesapla. Genelleme yapılacak bir durum değil ki bu Burak. Kendine bakıp, sahada istenileni yaptığı sürece yaşı 21 olsa ne olur 31 olsa ne olur 41 olsa ne olur?

Geçirdiği sakatlık olmasa üst düzey takımlarda rahatlıkla forma şansı bulabilirdi tabii onu da ekleyelim ama aynı yabancıyı ikinci sezonda izlemek bile önemli bizler için.

31 bence basketboldaki en olgun olduğun çağlardır. Aksi olmasa 32 yaşındaki Hido en büyük kontratını o yaşta yapmazdı. Kobe 32 yaşında olgunluk basketbolunu oynamazdı. Kaldı ki senede 40 maç oynanacak bir ligde yer alacak bu oyuncu. Rancik'in takımda kalmasının bir çok yararı var, oynadığı oyuna birlikte. Tabii umarım taraftarın ağzına bal çalmak amaçlı yapılmış bir transfer olmaz. Yanları doldurulur..

Erdal Avcı' Alıntı:
Eyüp abi ,eğer yönetim Efes Pilsen'den Sinan Güler-Kaya Peker ikilisini alırsa bu kendimi imha etmem için yeterli bir sebepdir. :p

İşin esprisi bir yana bana Radoslav sözleşmesi en son yenilenmesi gereken oyuncuydu.Yönetimin bu hamlesinden sonra 2 türlü düşünüyorum:

1- Ya gerçekten kafaya oynayan bir takım kurmayı düşünüyorlar.Bunun içinde geçen seneki Simas dışındaki yabancıların takımda kalması için uğraşıyorlar ve bunlar bittikten sonra 2 tane üst düzey yerli oyuncu alacaklar.Rancik'in kalmaya ikna edilmesi de bunun ilk hamlesi.

2-Ya da gelecek sezon ikna edilmesi en kolay oyuncuyu ikna edip kalan yabancıları gönderecekler.Taraftarla arası iyi olan Rancik'in kalmasıyla da taraftar gözünde yönetimin yerini sağlamlaştıracak.Ama yerli ve yabancı oyuncu transferi sadece 7.-8. olmak için yapılmış olacak.

Ben 1. senaryonun olmasını umut ediyorum.
Erdal sadece oyuncuların oyunlarına göre artılarını ve eksilerini açıklıyo ve bizi aydınlatıyo.Bunu iyi de yaptığını düşünüyorum.Ama oyuncuların saha içi ve dışında ki davranışları ve oyuncunun taraftarla olan bağını pek yazmıyo.(Rancik)Yani sezonun ortasından beri Wilkinsonu Rancik'ten daha çok savunuyo.Ama ben ikisininde seneye burada kalacağını düşünüyorum...Bide bu iki oyuncunun yanına yerli kaliteli pivot eklersek seneye pota altı bakımından üst sıralarda olabileceğimizi düşünüyorum.

gelecek sene çok daha iyi olacaktır.en etkili silahımız.kalması çok çok iyi oldu.takımı taraftarı ateşleyici rolü de yadsınamaz.yanına sağlam bir uzun gelmeli.

Oyuncunun kalitesine bakmaksızın sırf yabancı bir oyuncumuz 2.senesini de bizimle geçirecek diye sevindim bu imzaya.Radooo...

Mustafa Yağız ÖNDER' Alıntı:
Rodoslav Rancik'i bu maçta durgun gördüm. Yoksa televizyondan banamı öyle geldi.

Sanırım size öyle gelmiş.Herkesin kafasında geçen seneki Rancik var haliyle , ancak geçen seneki kadar hızlı oynamıyoruz ve Rancik de aradığı dış şut imkanlarını bulamıyor.Ancak geçen seneye göre daha çok mücadele ediyor , savunmada savaşıyor.Tabii geçen seneki hücum katkısını beklememek lazım kendisinden.Ben maçı salonda seyrettim ve verdiği mücadeleyi çok beğendim açıkçası.

Yanlış anlaşılmasın sadece bir fikir yurutme: Mayıs ayında mutevazı hedefler koyan yonetim, bir yandan her sezon yabancılar değiştirildiği için eleştirilirken, eldeki yabancılardan en az birini tutmak istedi ama aynı zamanda maliyeti uygun olmalıydı.

Oyuncular acısından ise, Avrupa'da olmayan bir takım ve gelecek planları henuz netleşmemiş, mutevazı bir butce ve ucret vardı ortada. Jasa zaten kalmaya sıcak bakmadıgını açıklamıştı. Aynı parayı daha iddialı bir takım bulacagını umuyordu. D-Was'a zaten L.Roma gibi G.Saray'a gore ust duzey bir takım teklif yapmıştı. Elde Rancik ve Wilkinson kalmıştı. Gerek kariyerleri gerek yaşları itibariyla Avrupa piyasasında daha onde olan kesinlikle Wilkinson'dı. Ve zaten sezon bitimine yakın gunlerde Rusya'dan guzel bir teklif almıştı. Kulupte Rusların teklif ettiği ucrete yakın bir parayı Wilkinson'a vermektense, daha dusuk maliyetli ve taraftarın sempasini kazanmış Rancik'e yoneldi. Rancik acısından, Wilkinson'a gelen teklifler aynı duzeyde Rancik'e gelmiyordur diye tahmin ediyorum. 31 yaşındaki oyuncu acısından aldıgı ucrete yakın bir meblağdan 2 yıllık bir anlaşma oldukça cazipti.

Yani sozlesme uzatmalarında sadece sportif kriterlerin baz alındıgını dusunmuyorum.

İnşallah ilerleyen zamanlar da takıma katkısı daha da artacaktır ama bende kredisi kesinlikle var...

Dikkat ettiğim konu bu sene pek fazla top kullanmıyor,taktiksel bir durum mu var yoksa başka bir durum mu var cidden merak ediyorum :roll: :?

Oktay hocayla bir sorunlari yoktur umarim.