Radoslav Rancik

Re: 13 # Radoslav Rancik

Rancikin suratı hep asıktı.Tahminimce Oktay Hocayla sorun yaşıyorlar.Hatta bi pozisyonda birbirlerine resmen saydırdılar.Sanırsam Oktay Hoca sen niye burdasın tarzında bakıyor Rancike.Rancikte ben bu takımı 1.ligde tuttum çok süre almam gerek tarzında.Bu olaylar sonucunda Rancik 3.periyotta hiç oynamadı.Fakat taraftar yine Ranciki bağrına bastı maç sonunda.

Evet sorunlar olabilir ama Rancik ileride bize yine çok katkı sağlayacaktır.
Eğer yerine daha iyi takıma yarayacak bir oyuncu alınacaksa Rancik ile yollar ayrılabilir.

Daha once de belirtildigi gibi top kullanarak, hucumda iş yaparak ivme bulan bir oyuncu Rancik. Bu maç moral motivasyon açısından ateşleyici olur umarım.

Ama uzun rotasyonundaki yapısal sorun, oyuncuların form durumundan bagımsız olarak hala varlıgını surduruyor.

Geçenlerde söylemiştik. Bir maç Rancik iyi oynar, bir maç Andric. Hatta mükemmel de oynayabilirler ama ikisinin de çözemediği sorun da gerçek. Dördüncü uzuna kesinlikle ihtiyacımız var. Nasıl olacak bilemiyorum ama.

İstatistiklere bakıldığında schumpert ile birlikte maçın oyuncualrından biri gibi gözüküyor. Ama istatistikler her şeyi anlatmıyor. Geçen mesela bayan takımımızın maçında Currie açık ara en iyi oyuncuydu ama bence maçın yıldızı Tuğba ve Simeone idi. Oyunu seyretmediğim içniç ne desem boş. Yalnız Rancik maçta uzun süreler aldığı zaman daha yararlı oluyor diye düşünmeye başladım. Geçen senede uzun süreler aldığı tüm maçlarda başarılı olmuştu. bugün maçın uzun bölümünde sahadaki tek uzunumuz olarak oynadı. 32 dakika da sahada kaldı. Biz senden vazgeçmeyiz Rancik sende vazgeçme...

Kerem Seçer' Alıntı:
Geçenlerde söylemiştik. Bir maç Rancik iyi oynar, bir maç Andric. Hatta mükemmel de oynayabilirler ama ikisinin de çözemediği sorun da gerçek. Dördüncü uzuna kesinlikle ihtiyacımız var. Nasıl olacak bilemiyorum ama.

Aklın yolu bir o zaman :)

Geçen seneki rolü ile bu seneki rolü kesinlikle çok farklı. Bu sene daha çok takım oyununa ve savunmasına uyum sağlamak zorunda. Eğer bugünden itibaren Rancik takım oyununu kafasına koymuşsa, hücumdaki yetenekleriyle beraber büyük fark yaratır. Umarım hem onun için hem de takım için herşey yolunda gider.

misafir' Alıntı:
Şuan Trt 3'te Süper Basket programını izliyorum. Yiğiter Uluğ Rado'nun geçen sene 40 yıllık Galatasaraylı gibi oynarken, bu sene o performanstan uzak olduğunu söyleyince Murat Murathanoğlu takım arkadaşlarıyla problemleri olduğunu söyledi.

Hiç öyle durmuyor yani sorun var gibi durmuyor .

Ben de sorun olduğunu düşünmüyorum. Ama Rancik oyunun savunma yanında daha çok görev alma, yani oyun anlayışı konusunda belki içsel rahatsızlıklar yaşıyor olabilir. Bir de benim düşüncem, Rancik oyun içinde çok süre aldığında verimi artıyor gibi sürelerinin arttığı her maçta veriminin de daha fazla olduğuna dikkat edersek elki bu anlamda rahatsızdır. 25 dakikadan fazla süre aldığı her maç daha fazla katkı vermiş takıma.

Geçen seneki kadar süre almıyor rotasyon daha geniş.Geçen seneki sistemde hem savunma bu kadar önplanda değildi.Hem de daha hızlı oynuyor daha çok top kullanıyorduk.O oyun yapısı özelde Rado'ya daha uygundu genelde de herhangi bir oyuncu o yapıda hücumda çok daha verimli oluyor (yada gözüküyor).Bence neden bu.Hal böyle iken Murat bey böyle ortalık karıştıran bir açıklamayı neye dayanarak yaptı merak ettim.

Koskoca televizyonda konuşan koskoca adamlar. Üniversiteden beri kafalarına vurmalarına lazım gereksiz cevap olmaz, gerekçesiz iddia olmaz diye. Saldılar ortaya böyle birşey kaç gün gidecek işte.

kullandıgı top sayısı azaldı,daha çok sistem içerisinde oynuyor...haliyle istatistikleri düştü ama verimliligi ve sahadaki duruşu aslan yürekli rancik...