Radoslav Rancik

Re: 13 # Radoslav Rancik

Bizi en zor dönemimizde bir yabancı oyuncu olmasına rağmen yarı yolda bırakmadı. O yüzden herkesin gözünde sonsuz kredisi olması gerektiği düşüncesindeyim

Başarılı olamıyorsa (ki olamıyor) gönderilmesinde bir sakınca yok bence. Kötü oyuncu kesinlikle değil, geçen sene yaptıkları ortada ama bu sisteme uymuyor. Şutlarını tamamen kaçırıyor; savunmada var mı yok mu belli değil. Gerçekler bunlar.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Ranciki çok seviyoruz, sevmeye de devam edeceğiz yanlış anlaşılmasın asla ama Rancik süresini doldurdu takımda. Daha doğrusu Oktay Hocanın sisteminde en zayıf halkalardan birisi oldu maalesef. Bunu kendi istemedi elbet iyi niyetinden şüphemiz yok.

Basketbol takımımızda 2 sezon üst üste oynama başarısı bile Ranciki hatırlamamıza yetecektir...

ben diyecektim de demiyim sen de diye bekledim birader ne zamandan beri :)

Emre Elmalıdereoğlu' Alıntı:
Başarılı olamıyorsa (ki olamıyor) gönderilmesinde bir sakınca yok bence. Kötü oyuncu kesinlikle değil, geçen sene yaptıkları ortada ama bu sisteme uymuyor. Şutlarını tamamen kaçırıyor; savunmada var mı yok mu belli değil. Gerçekler bunlar.
Hocam sen hangi takımı izliyorsun ? Savunmada var mı yok mu diyebiliyorsan basketbol konusunda biraz daha katetmen gerektiğini düşünüyorum. Becirovic'e Ankara'da yaptığı blok daha dün gibi aklımda. Her maç savunmada takımı ateşleyen, en kritik anlarda top çalan Rancik'tir.

Tabiki insanların şu sistemde Rancik'e sırtını dönmesi normal. İşte burada basketbol zekası ayrılıyor diye düşünüyorum.

Artık gitmesinin zamanı geldi gibi.

Tamam sempatik, hatta takım salona geldiğinde otobüs arkasından yaptığı hareketlerle bizi güldürdü de ama olmuyor.

Rancik olduğu sürece her maç 4 yabancı katkısı alıyoruz. Jerry de gününde olmazsa 3 yabancı katkısıyla böyle sonuçlar oluyor işte.

Giderse çok üzülürüm.. Oyuna girerken formasını yere atmamak için ya birisine vermek ya da koltuğa koymak için uzanma çabaları onu çok sevmemin ilk ve en önemli nedeni.. sempatik vs gibi nedenler en son nedenler... genel olarak iyi bir oyuncu ..sadece kötü bir zaman geçiriyor...inşallah gitmez..

Giderse çok üzülürüm.. Oyuna girerken formasını yere atmamak için ya birisine vermek ya da koltuğa koymak için uzanma çabaları onu çok sevmemin ilk ve en önemli nedeni.. sempatik vs gibi nedenler en son nedenler... genel olarak iyi bir oyuncu ..sadece kötü bir zaman geçiriyor...inşallah gitmez..

Bende sizin gibi düşünüyorum.Giderse çok üzülürüm.Ama gidecek gibi.Kesinlikle kötü bir oyuncu değil.Belki bu tabir yanlış olacak ama play off larla birlikte kendini tekrardan ispat edip gösterebilmesi için 10-15 maçı var.İnşaallah olumlu kullanır kalan zamanı da şansı olur kalmak için.

Doruk,

Oktay hocanın Rancik'e hak ettiği değeri vermediğini, onu yanlış oynattığını, takımın 'sana' göre en iyi oyuncusu olduğunu ve her maç savunmada takımı ateşleyen birinci adam olarak bahsetmişsin. Şimdi bu saydığın her şeye bakıyorum, bu bahsettiğin durum ile hiç alakalı bir tablo yok önümüzde.

Biraz derinleştirelim, geçen sene tempoyu seven, yaptığı savunma ile değil, hücum gücü ile öne çıkan bir takımdık. Nitekim zevk veriyorduk hemen her maçımızda. Üstelik bu performans sergilenirken yaşadığımız felaketten bahsetmemize gerek yok. Ancak dönüp geriye baktığımızda, o gün hücumda kaç tane silahımız vardı? Penetreleri ile Darius, dışarıdan cezayı kesen Jasaitis ve pota altında hareketli oyunu ile Rancik ve Wilkinson. Geçen sene bütün faktörleri bir araya getirdiğimizde, iyi bir oyun sergilediğimiz gerçek. Ancak öne çıkan bir kaç oyuncu olması, onların her basketbol sisteminde iyi olarak nitelendirmeye yeteceğini hiç zannetmiyorum. Geçen sene silahları sınırlı bir takımda elbette Rancik'in istatistikleri göze hoş gelir. Ancak silahları ve sistemi tamamen değişmiş bir takımda aynı performansı beklemek, o performansı da göremeyince suçu Oktay Mahmuti'ye atmak, kesinlikle yanlıştır.

Şimdi burada sistemimiz ile konuşmaya gerek yok, açıkça ortada durum keza. Savunması ile büyüyen bir takımız ve her oyuncumuz buna ayak sağlamış durumda az çok. Elbette her oyuncudan muhteşem savunma bekleyemeyiz, ancak takım çarklarından bir tanesi bile aksadığında, rakip takımlara ne gibi kolaylıklar sağladığımızı hep birlikte gördük. Çok değil, geçtiğimiz pazar gününe geri dönelim. İlk yarı neredeyse hiç kaçırmadan oynayan ve bu sayılarının bir çoğunu pota altından çıkaran Banvit hücumları izledik. Elbette bütün suçu Rancik'e yüklemiyorum ancak senin tasvir ettiğin bir oyuncunun yarı varlığı bile o günkü kolaylığı ortadan kaldırmaya yeterdi.

Artık bazı gerçekleri kabul edelim. Rancik'e sevgim ve saygım çok büyük. Ancak Oktay Mahmuti ile uyuşmadığı, sistemimize uymadığı apaçık bir gerçek. Ne savunmada ne de hücumda güvenebileceğimiz bir kişi Rancik. Bunu da zaten bu seneki maçlardan net görebiliyoruz.

Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, herkesin basketbol bilgisi ve görüşü ortadadır. Ancak görüşün uyuşmadığı birine, basketbolda daha ilerlemesin demen aşırı çirkin. Herkesin görüşünün birbirine uyacağı diye bir kayde yok.

Son olarak, bu sene Rancik yerine Mike Wilkinson kalsaydı, kimin daha fazla katkısı olabilirdi bir düşünelim. Bütün cevaplar orada gizlidir belki de.

Her ne olursa olsun, Rancik kalbimizin en özel yerlerinden birinde. Kaç yıl sonra ilk defa takımda iki yıl üst üste oynama şansına erişti. Ancak gerçekler ortada, yolun sonu pek uzakta değil.

Valla Rancik savunmada bazen aksıyor tamam ama burda Oktay hocanın da onu düzgün kullanmadığını söyleyebiliriz. Zaten hücumda ortalama altı bir takımız ve bu takımda Rancik'in eline top gelmiyorsa ben Rancik'i suçlayamam. Bu kadar kısıtlı hücum olanağı olan bir takımda Rancik bulunmaz nimettir. Hadi savunmada olmuyor ama hücumda en azından birşeyler üretmesi için çaba göstermeliyiz. Bu konuda bence kabahat büyük oranda Oktay Hoca'da. Rancik ve Shipp (hatta Evren) hücumda bu kadar etkisiz olduğu sürece işimiz zor. Allahtan kimse daha Tutku'nun ikili oyunlarına yardım getirip çabuk kısalarla o olayı bitirmeye çalışmayı aklına getirmedi de sistem hala gidiyor . Sonuç olarak Rancik bu saatten sonra gitmez. O zaman adamı kullanmak gerekir. ! senedir adamın üstünde set yok bi tane. Geçen sene her maç tertemiz 15 atan bi adam kötü kullanılıyor bana göre.

Rancik savunmada oktay mahmutinin sistemine çok fazla uymuyor bu doğru ama diğer taraftan baktığımızda oktay mahmuti de onu hücumda iyi kullanmıyor bu bir gerçek.Aslına bakılırsa oktay mahmuti tarz olarak takımı tutan bir koç.böyle olunca bir çok oyuncu hücumdaki kapasitelerinden biraz daha altta oynuyorlar çünkü savunmada çok ciddi bir efor sarfediyorlar.Bu bir tercih tabi ki coaching tercihi,onun dışında zaten takım yapısı itibariyle hücumda kısıtlı bir takımız,o yüzden biz kendi oyunumuzu oynamaya devam ettirerek ve hücuma bir kaç çeşitlilik katarak daha da başarılı olabiliriz.

Rancikteki bu düşüklük tamamen koç tarzıyla ilgili bir şey.Oktay mahmutinin felsefesinde ''Parkede herkes iyi savunma yapacak'' komutu var.Cem Akdağın felsefesinde ise ''Parkede herkes en iyi yaptığı işi yapacak'' komutu vardı.İki koçun tarzları da bu komutlar üzerine kuruluydu.Onun içinde Cem Akdağ ile çalışmak bir oyuncu için nispeten daha kolay,Oktay mahmutiyle çalışmaksa doğal olarak daha zor.

Şimdi biz ne yaparsak bir seviye üste çıkarız'ı düşünmek lazım.Eğer amaç gerçekten final oynamaksa play offlara mutlaka takviye yaparak girmeliyiz.Bu takım savunmasıyla,mücadelesiyle var olan bir takım ve bu takımın parkede ne yapacağı az çok belli ve bu takım aynı zamanda hücumda kısır bir takım,bu takımın hücumda istikrarlı bir skorere ihtiyacı var.Bu birinci tespit.Bu takımın zaman zaman savunmada aksama hakkı da var.Zira aksıyor da zaten.Ama bu takım savunmada aksadığı gün maç kazanamaz.Bu çok kötü bir durum.Zaman zaman savunmada aksadığında da kazanabilmeli bu takım.

Serkan Erdoğanı alsaydık şartlar uygun olduğunda ve yanına ribaundlarda etkili mücadeleci bir yabancı 4 numara takviyesi yapsaydık şu anda geleceğe çok daha umutla bakabilirdik.ama maalesef ki bu takım savunmada aksadığı gün maç kazanamaz.Çünkü zaten hücumda oldukça kısır bir durumdayız.

Açıkçası yönetim ve Oktay Mahmuti hamlesiz kalmaya devam ederse final başka bir bahara kalabilir.işler yolunda gider olur da finale kadar gidebilirsek,hücumdaki bu kısırlılıkla ülkere karşı çok fazla bir varlık gösteremeyiz.Çünkü seyircileriyle birlikte onlarda oldukça iyi savunma yapıyolar maalesef ve hücumdada çok fazla silahları var.

Finale geldik diyelim.Finale Gelmişken neden Şampiyon olmayalım.Neden o kadar gelmişken yetinelim ki..Finale çıkmak için de ve olası bir ülker final serisi içinde ''TAKVİYE ŞART''

Serkan Erdoğan transfer çok gereksiz olurdu Can bey.Takviye dediğiniz şey ise imkansız bu kadrodan hangi yabancıyı tribüne çıkarırsan çıkar takımda o oyuncunun çıktığı yerde çok önemli bir sorun ortaya çıkar.

Serkan Erdoğan transfer çok gereksiz olurdu Can bey.Takviye dediğiniz şey ise imkansız bu kadrodan hangi yabancıyı tribüne çıkarırsan çıkar takımda o oyuncunun çıktığı yerde çok önemli bir sorun ortaya çıkar.

Hücumda bu denli kısır bir takıma Serkan Erdoğan gibi bir Türk oyuncunun transferi gereksiz olurdu demek.Demek ki basketbola çok farklı yerlerden bakıyoruz Erdal bey.Sezon başında Hüseyin Beşokun transferinin de gerekli olduğunu söylemiştim ısrarla,sezon ortasında Serkan Erdoğan transferininde gerekli olduğunu söylemiştim ve ikisinin de şu anda takımlarına verdikleri katkı ortada..

Neyse bunları geçelim belki basketbol bilgim sizinki kadar derin değildir:) kim bilir?

Yok Can bey.Sizin basketbol bilginize saygı duyarım.Forumda olduğum 3 sene içinde basketbol yazılarını okumaktan zevk aldığım yazarlar arasında hep sizi anarım.Sadece Serkan gibi Hüseyin gibi artık posası çıkmış oyuncuları takımda görmek istemiyorum o kadar.Umarım buna ironi yaparak cevap vermezsiniz :)

Zamanında Rancik>Torres diye bir yazı yazmıştım, hala öyle düşünüyorum, taraftarı ve formasını o kadar çok seviyorki, buna sürekli şahit oluyorum.

Bandırma'da, otobüs salona geldiğinde, bizi görünce, babasını görmüş gibi sevindi, el sallamalar gülücüklerle selamladı bizi, benchteyken sürekli bizi izliyordu, resmen hayran hayran bakıyordu.

Birde formasına gösterdiği saygı varki, resmen bizim gibi Galatasaray'lı olmuş, maç bitti mağlup olduk, bütün oyuncular üzülüyordu, ama o bir başka üzülüyordu.

Rancik'in bu seneki düşüşünün nedeni, bence tamamen sistemden kaynaklanıyor, geçen sene kısmen serbestti, ama bu sezon Oktay hoca onu hiç serbest bırakmıyor, ne yapacağını nerde nefes alacağını bile anlatıyor, böyle oluncada Rancik'in verimi düşüyor.

Şuna çok inanıyorum, kötü bir sezon geçiriyor, ama öyle bir yerde sahneye çıkacak ki, işte Rado diyeceğiz!

RADO BELKİ SENEYE BU TAKIMDA OLMAZ, AMA BENDE DAWKİNS TADI BIRAKTI, BU KALP ONU UNUTMAZ!

Aynen katılıyorum Eyüp abi noktasından virgülüne kadar . Rado çok özel bir oyuncu ben herşeye rağmen onu diğer yılda takımda görmek istiyorum .

Yok Can bey.Sizin basketbol bilginize saygı duyarım.Forumda olduğum 3 sene içinde basketbol yazılarını okumaktan zevk aldığım yazarlar arasında hep sizi anarım.Sadece Serkan gibi Hüseyin gibi artık posası çıkmış oyuncuları takımda görmek istemiyorum o kadar.Umarım buna ironi yaparak cevap vermezsiniz :)
Erdal söylediklerine katılıyorum esasında hani serkanın posasının çıktığını düşünmüyorum ama hüseyinin posası çıktı bu doğru ama özellikle Serkan özelinde konuşuyorum.Serkan bizim için bu sezon sonuna kadar geçici çözüm olabilirdi.Ben bunu söylüyorum sadece.Hüseyin serkan bize fazlada bir iki maç kazandırsa fena mı olurdu.Ben bunu söylüyorum yoksa tabi ki haklısın özellikle hüseyin özelinde,hüseyin fiziken bitmiş durumda ama serkan için aynı şeyi söyleyemem tabi ki,bence gerçekten faydası olabilirdi..

Olaya yaş olarak bakmamak lazım.38 yaşındaki Haluk bize ciddi katkı veriyor.Tecrübesiyle bu takım adına hayat öpücüğü oluyor çoğu zaman

Zamanında Rancik>Torres diye bir yazı yazmıştım, hala öyle düşünüyorum, taraftarı ve formasını o kadar çok seviyorki, buna sürekli şahit oluyorum.

Bandırma'da, otobüs salona geldiğinde, bizi görünce, babasını görmüş gibi sevindi, el sallamalar gülücüklerle selamladı bizi, benchteyken sürekli bizi izliyordu, resmen hayran hayran bakıyordu.

Birde formasına gösterdiği saygı varki, resmen bizim gibi Galatasaray'lı olmuş, maç bitti mağlup olduk, bütün oyuncular üzülüyordu, ama o bir başka üzülüyordu.

Rancik'in bu seneki düşüşünün nedeni, bence tamamen sistemden kaynaklanıyor, geçen sene kısmen serbestti, ama bu sezon Oktay hoca onu hiç serbest bırakmıyor, ne yapacağını nerde nefes alacağını bile anlatıyor, böyle oluncada Rancik'in verimi düşüyor.

Şuna çok inanıyorum, kötü bir sezon geçiriyor, ama öyle bir yerde sahneye çıkacak ki, işte Rado diyeceğiz!

RADO BELKİ SENEYE BU TAKIMDA OLMAZ, AMA BENDE DAWKİNS TADI BIRAKTI, BU KALP ONU UNUTMAZ!

Uzun zamandır Eyüp beyin herhangi bir cümlesine katılmıyorum ama bu söylediklerine virgülüne kadar katılıyorum.Geçen senede çok söyledik.Rancik bu takım için simge olabilecek oyunculardan birisi ve takımla taraftarlar arasındaki yaşam damarlarından birisidir Radoslav Rancik.Bu adam kaliteli bir oyuncu ama Oktay Mahmudi onu kullanmıyor.Çünkü tarz olarak Oktay Mahmudi böyle bir koç sahadaki herşeye müdahale eden herşeyin belli bir disiplinle olması gerektiğini savunan bir koç.yapılarının uymayacağı aşikardı aslında ama yinede Rancik bu takımdaysa onu kullanmaya bakmak lazım.

Rancik sahada serbest bırakılması özgürlük verilmesi gereken bir oyuncu.pota altı bire birlerini oynayamıyor bu sezon.Yay gerisinden attığı ceza şutlarını atamıyor.Çünkü mahmudi ona atma demiş bu çok net belli oluyor ve dahası rancik atarak top kullanarak havaya giren,ritm bulan bir oyuncu ve hal böyle olunca bir türlü ritm bulamıyor.

Rancik seneye bu forma altında olmayacaktır ama biz onu çok sevdik umarım yolu açık olur.Benden kendisine nacizane bir tavsiye Cem Akdağ beko basketbol liginde bir takım çalıştırırsa eğer; ne yapsın etsin Cem Akdağın takımına kendini aldırsın.Çünkü Cem Akdağın basketbol tarzıyla bir yeniden doğuş daha yaşayabilir.